Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lisett

69 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hello Élet! A hópihe álma 2018.11.26 20:40:57
Panni kinézett az ablakon és látta, hogy esik a hó. Nagyon megörült neki és rohant a szüleihez elújságolni, hogy mit látott. - Anya, apa, képzeljétek, esik a hó! - Ez sem marad meg sokáig! – mondta legyintve az apukája. - De én szeretnék szánkózni! – jelentette ki Panni. - Majd, ha lesz annyi…..
Hello Élet! A könnyek óceánja 2018.05.04 00:01:50
Az emberek nyüzsgő világától távol, ott, ahol az óceán égszínkék és a lenyugvó nap sugarai csillámló aranyfényt festenek a víztükörre, volt egy aprócska sziget. A szigetet homok vette körül és csupán egyetlen hegy magasodott rajta. De bármennyire is vonzó volt a szemnek a kicsi sziget, még az…..
Hello Élet! Hazatérés 2018.03.16 17:42:52
Hazatérés Megint esik és minden olyan szürke. Csak állok a kapualjban és nézem, ahogy az eső bekopogtat az ablakokon. Családokhoz, emberekhez, életekhez akar tartozni, de senki sem gondolja úgy, hogy be kellene engednie. Sőt az utcán sem látok senkit, aki szívesen találkozna akár egyetlen egy…..
Hello Élet! A teher 2017.12.29 00:30:18
Egy nyári napon készült fotó és mondanivalója számomra Sosem tudhatjuk ki, mennyi terhet bír el, illetve jelenleg mennyit cipel. Lehet, hogy egy nálunk kisebbnek sokkal nagyobb gondokkal kell megküzdenie, mégsem panaszkodik, és ő ettől lesz óriás. Mert a lélek nagysága abban áll, hogy…..
Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy öregember, aki gyógyfüveket készített, hogy gyógyítsa az emberek mindenféle baját. Naponta járta az erdőt, mezőt és szedte a növények virágait, leveleit, melyeket gondosan megszárított, felaprított és tasakokba töltve árult. Egyik alkalommal a gyűjtögetése…..
Az erdő szélén nagy gyülekezés kezdődött a bogarak körében. Az egyik fa ágán ugyanis tucatnyi pillangó készült elhagyni a bábját és ilyenkor az erdő lakói egymást értesítették erről a nem mindennapi eseményről. Mindenki szerette volna megcsodálni azt a pillanatot, amikor a csúnyácska hernyókból…..
Hello Élet! Mesevilág 2017.11.28 12:01:19
Mesevilág   Van egy hely, nem is olyan messze,Eljuthatsz oda akár minden este,Ha kinyitod a képzeleted kapuját,Kitárul előtted a mesevilág.Láthatsz törpékkel táncoló óriásokat,Seprűnyélen lovagló boszorkányokat,Hősöket, akik legyőzik a rosszat,És e világra békességet hoznak.Varázsló is akad itt…..
Hello Élet! Amikor szeretsz 2017.11.28 11:52:31
Amikor szeretsz   Bebújnék a szívedbe,Hogy halljam odabent is,Hogyan dobog azokért,Akiket szeretsz.De amikor átölelsz,És a szívünk összeér,Hallom idekint is,Hogy ott vagyok benne.És te meghallodAz én szívem dübörgését is,Mely azt kéri:Maradj itt örökre! Írta: Tabáni Erzsébet..
Hello Élet! Neked nyílok 2017.11.28 11:50:06
Neked nyílok   Anyukám, anyukám,Csoda nap van ma!Reggelre orgonavirágNyílt a hajamban!Megnéztem a tükörbenJobbról és balról,De sehogy sem tudtamKiszedni a hajamból.Fehér és lila színbenPompázik rajtam,Olyan, mint egy virágos rétA szénakazalban.De rájöttem lassan,Miért történt ez velem.A virágot,…..
Hello Élet! Esti kézfogó 2017.11.28 11:45:50
Esti kézfogó   Aludj csak, gyermekem,Álmaid messze vigyenek.Ha útközben kellenék,Fogd meg a kezemet.Szorítsd meg erősen,És csak akkor engedd el,Ha eljutottál oda,Ahol látsz a szíveddel.Az álmok mezején járvaEgyre halkabbak lépteid.Menj előre, követlek majd,És lassan búcsúznak kezeink. Budapest,…..
Hello Élet! Álom 2017.11.28 11:43:15
Álom   Lábujjhegyen jön az álom,És én minden éjjel alig várom,Hogy belopóddzon a szobámba,Észrevétlenül, vigyázva.Nagykabátját leveszi,A fogasra felteszi,Majd bebújik mellém az ágyba,Szivárványszínű a pizsamája,Megsimogatja a fejem,És a fülembe súgja: Gyere velem!Megyek, hisz nagy kaland vár,Hív…..
Hello Élet! Anya szeme fénye 2017.11.28 11:40:30
Anya szeme fénye   Tükröm, tükröm, mondd meg nekem,Mit látsz, amikor nézel engem?Látod-e a tekintetem,Mely megmutatja, ki lakik bennem?Tudtad-e, hogy ez is egy tükör,Mely oly fényesen tündököl,Mint a száz ágra sütő nap,Melyet egy felhő sem takarhat?Ha néha-néha be is borul,Akkor egy-egy könnycsepp…..
Hello Élet! Esti anya 2017.11.28 11:32:01
Esti anya   Reggel, amikor felkelek,A fülembe te súgod a nevemet,Az ébredésnek együtt örülünk,Miközben egy hosszú napra készülünk.Elindulunk mindig ugyanabba az irányba,Én az óvodába, te a munkába,De útközben sokat beszélgetünk,Ez az az idő, amikor együtt lehetünk.A búcsúzást nem szeretem,Mert el…..
Hello Élet! Ketten szeretünk 2017.11.28 11:26:59
Ketten szeretünk   Ha anya felemel,Kedvesen átölel,Nyakába kapaszkodom,Fülébe azt suttogom:Szeretlek!Meghallja, megérti,Vagy inkább megérzi,Pedig csak egy egyszerű szó,Ő mégis válaszol:Én is, nagyon! Budapest, 2015. június 22. Írta: Tabáni Erzsébet..
Hello Élet! Hullócsillag 2017.11.12 19:26:48
Napok óta arról hallani, hogy nézzünk fel az égre, mert láthatunk hullócsillagokat. Mindez köszönhető annak, hogy a Föld a napokban halad át a Perseidák meteorraj legsűrűbb részén. Ez a találkozás okozza a csillaghullást, amit szabad szemmel is megcsodálhatunk. És természetesen, ha ilyet látunk,…..
Emma mindennapjai Egy korszak vége 2017.08.25 20:02:22
Eddig nem gondoltam bele, hogyan is fog érinteni majd, ha Emma megkérdezi egyszer, hogy a csodák, amelyekben hisz, valóban léteznek-e? De amikor egyik nap elérkezett ez a pillanat, akkor hirtelen belém hasítotott valami. Rájöttem, hogy itt most nagy dolog történt. Egy fontos mérföldkőhöz érkeztünk.…..
Hello Élet! Különös éjszaka 2017.06.24 23:37:33
Szent Iván éjszakája volt, amit az tett különlegessé, hogy ez volt az év legrövidebb éjszakája. Számomra viszont semmiben sem különbözött a többitől. Most is egyedül ültem itthon, akár a hosszabb estéken. De nem mehet ez így tovább! – csattantam fel. Csinálnom kell valamit, különben úgy járok, mint…..
Mióta megszületett Emma, nem telt el úgy nap, hogy el ne mondjam neki, mennyire szeretem. Azt hiszem, szerencsés vagyok, mert olyan gyermekkel áldott meg a sors, aki nem rejti véka alá érzéseit. Nemcsak én, de ő is elmondja nekem, mit érez. Néha úgy, hogy a nyakamba ugrik, néha pedig egészen…..
Húsvét reggele mindig nagy vidámsággal telik, hiszen a húsvéti nyúl ilyenkor ajándékokkal kedveskedik a gyerekeknek. Elrejti a kertben, a házakban a csokitojásokat, a gyerekek pedig nagy örömmel kutatnak utána. Idén is elérkezett ez a reggel, ám ezúttal szomorúságot hozott. Hiába kutatták, keresték…..
Elszoktam már a tömegtől, de karácsony tájékán mindig megsokszorozódnak az amúgy sem kis létszámú utazótársak. És persze tűröm, ahogy emberek és az életeik ki- belépkednek a láthatatlannak tűnő határaimon. Micsoda világ ez! Tömeg, egy kis helyen összegyűlt sokaság, de mégis kitűnik belőle egy-egy…..
Egyik este a héven indulásra várva jobbra előttem ült egy srác mindkét lábát feltéve a szemközti ülésre, közben melegszendvicset evett. Balra előttem két nő ült. Az egyik nő így szólt a srácnak keményen: Azonnal vedd le a lábad! A srác nyugodtan ette tovább, talán a vacsoráját. Vedd le a lábad, ott…..
Egyik reggel útközben virág darabokra leltem, talán rózsa maradványaira. A szára szét volt szaggatva, de a virágja még ép volt. Csodálkoztam, hogy a feje milyen szép még így is. Amikor azonban közelebbről megnéztem, láttam, hogy a virág nem igazi. Ó, hát akkor ezért! Csak egy művirág élhet túl egy…..
Először repülni izgalmasan hangzik, sokan viszont nem tulajdonítanak neki nagy jelentőséget. Nekem mégis az egyik legcsodálatosabb élményem volt eddigi életemben. Itt van lehetősége az embernek arra - hacsak nem pilóta, vagy asztronauta - hogy a felhők fölé emelkedjen. Az égben jártam, ahová minden…..
Hello Élet! Az idős hölgy 2017.03.15 16:14:38
Egyik nap utaztam a metrón és szemben ült velem két idős hölgy, akik között semmi kapcsolat nem volt, csak egymás mellett ültek. Nekem úgy tűnt, mindketten egyidősek, azonban a közöttük lévő különbség éles kontrasztja egy szempillantás alatt körvonalazódott. Az egyik egy nagyon kedves néni…..
Hello Élet! Az utam 2017.03.15 16:05:23
Reggel a metróaluljáróban hegedűszó hallatszott. Felismertem a dallamot. A „My way”-t játszotta valaki. Lefordítva ez annyit tesz, „Az én utam”. Sejtettem, hogy lesz ennek még valami köze a napomhoz. A mozgólépcsőről leszállva futottam, hogy elérjem a bent álló metrószerelvényt és nem is néztem,…..