Regisztráció Blogot indítok
Adatok
articsóka60

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akármilyen kalandokra indulunk ma, hiszen egy „megszűnt régiót” bemutató sorozat első posztját olvashatjátok törzskommentelőnk és -szerzőnk, Harri Seldon tollából és fényképezőgépéből. Mert hát egy ilyen poszthoz rengeteg szuper kép is jár. Induljunk hát el egy jó…..
Határátkelő Irány az esőerdő! 2017.08.08 06:30:00
Nem akármilyen útra indulunk ma, egyenesen a perui esőerdőbe vezet az utunk, ahol meglátogatunk egy vadállat-menedékhelyet, és megnézzük, milyen az „Amazonas Velencéje” – hát egyelőre maradjunk annyiban, hogy nehéz lenne összetéveszteni az eredetivel. Útikalauzunk Ági lesz,…..
articsóka60 2017.08.08 10:58:51
@Benikuty: Igeeen!!! De jó hogy eszembe juttattad, gyerekkorom kedvenc íróinak egyikét. Imádtam az útleírásokat, az ő könyveit különösen. Elő is fogom szedni őket újra. :)
Hol vagyunk otthon? Mi az, amitől otthonná válik számunkra egy külföldi ország, város? Erről indult nemrégiben egy sorozat a blogon, ma ez folytatódik Digger írásával, amiből az is kiderül, miként kúszik be a bőrünk alá ez az érzés. Mikor érezted először úgy külföldön,…..
articsóka60 2017.02.18 09:19:14
@blackhairlady: Oh, végre valaki, aki szintén így csinálja! Engem mindig kinevetnek a sok tészta és főleg a villa miatt. Pedig az úgy jó! :)
Határátkelő Öt év 2016.08.16 06:45:00
Ma öt éve, hogy elindult a Határátkelő. Az öt év alatt rengeteg minden történt a bloggal is, meg persze a világgal is körülöttünk, mást ne mondjak, sok százezer magyarból lett határátkelő. A születésnapok kapcsán azt szokás mondani, hogy az ember kicsit számot vet az addig…..
articsóka60 2016.08.16 21:28:14
Vajon milyennek látjuk egy-egy rövidebb-hosszabb látogatásra hazatérve Magyarországot mi, határátkelők? Mi az, ami (pozitív vagy negatív értelemben) meglep, esetleg felbosszant? Utóbbira gyakori példa az, ahogyan a turistákkal bánnak egyes budapesti helyeken – erre hoz ma pár…..
articsóka60 2016.08.14 12:46:36
@diggerdriver: Megpusztulok azokért a rucikért!!
Akit valamennyire is érdekel a határátkelés témaköre, az aligha lepődik meg azon, hogy külföldön jó eséllyel valamivel lejjebb kell kezdeni a karrierépítést, mint ahol Magyarországon tartott az ember. Ezt tapasztalta meg saját bőrén az eheti ajánló egyik történetének két főhőse is Ausztráliában.…..
articsóka60 2016.06.26 21:54:58
@adg: Gyönyörű ez a hely, köszönet a képekért. Megértem miért szerettek arra járni, tényleg olyan sejtelmes a táj és a víz színe is csodálatos. Nekem is rögtön Szarvas (és sok szép emlék) jutott róla eszembe.
Vajon mi a közös a labdarúgó Bajnokok Ligájában és a Trónok harca legújabb részében? És mi köze mindehhez egy London mellett dolgozó magyarnak? Kiderül Ádám mai posztjából, amely az Egy napom sorozat (melynek eddigi részeit itt találod) legújabb epizódja (kis csavarral, de ez…..
Izland egy egészen különleges hely, már csak méretei, és viszonylag kis lélekszáma miatt is. Itt töltött el fél évet Edina, és írta meg benyomásait, melyek közül talán a legérdekesebb, hogy mennyire közösségként működik az ország. Mindemellé fotókat is küldött, amiért…..
articsóka60 2016.04.18 17:30:17
@**mimi**: naugyehogyugye!!! ☺
A volt Szovjetunió tagállamai egyszerre izgalmas, egzotikus és (legalábbis számomra) nem csak földrajzi szempontból távoli helyek, így mindig nagyon örülök az onnan érkező beszámolónak. Pláne, ha azokat NomádMatyi írja, mint a mait is, amely Tádzsikisztánról szól (és annyit…..
articsóka60 2016.04.01 18:18:31
@Muscari: Látszik hogy szereted a földrajzot, hogy kiszurtad rögtön Szamarkandot.☺
@NomádMatyi: Koszi az érdekes posztot, a klassz képeket. Most kedvet kaptam elővenni a Világatlaszt és kicsit atnezegetni. Ez régen kedvelt elfoglaltságom volt.
@diggerdriver: Dusanbe neve nekem is ismerősnek tűnt, de nem tudok róla semmit. Lehet, csak azért tetszik a fulemnek mert olyan dallamos.☺
@Taxomükke (UK): Az elmult evtizedekben azért jól belénk kódoltak ezt a rossz erzest ha rendőrt látunk . A Lajtan túl születettek ezt biztos nem is értik meg.
articsóka60 2016.04.01 21:38:42
@Herr Géza: Jogos. Utána olvastam. Koszi.
Egy ideje kezdenek feltűnni azok a hírek, melyek arról szólnak, hogy a gazdaság bizonyos területein egyre komolyabb feszültséget okoz a munkaerőhiány. Noha sok esetben a vállalatok próbálnak nem tudomást venni a dologról (lásd legfrissebb példaként az autóipart), ez egyre nehezebb…..
articsóka60 2016.03.31 14:09:55
@Herr Géza: Az en legkisebb gyerekem most végez Godollon, környezetgazdálkodási agrármérnök lesz. Szennyvíz iszap kihelyezésének hatása a termőföldre, valami ilyen címe van a szakdolgozatanak. Csak azért írom, hogy lassatok, gondosan szambavettuk a lehetőségeket és úgy gondoltuk hogy a kornyezetvedelem egyre fontosabb lesz, ergo keresik majd az ilyen végzettségű embereket.
Hat nem! A tavalyi végzősök közül is alig tudott valaki elhelyezkedni
a szakmajaban. Aki mégis, az kimondottan keveset keres.
Akkor mivel is biztassam a lányt?! Hogy fog önálló életet kezdeni? Menjen o is külföldre (pedig nem akar), mint az apja meg a nővére?
articsóka60 2016.03.31 18:19:52
@tarackos: Igen, sajnos ez így van. Pedig szóban majd meg feszülnek nagyjaink, hogy egymásra licitáljanak, milyen nagyon védik is ok a kornyezetet. Lásd pl.a Közt.elnök.
Valószínűleg csak az tudja, aki élt már vadidegenekkel egy fedél alatt, milyen rengeteg kompromisszumot, mennyi türelmet és kitartást igényel ez a műfaj, amelyet oly sok ezer, tízezer magyar művel például Angliában. Onnan érkezett a mai poszt is, Erzsébet írása. (A képeket is ő…..
articsóka60 2016.01.05 20:57:41
@Mirjam2: Ez a takarítósdi lehet hogy német találmány, de itthon is működik. Amikor Zuglóban laktunk egy 9 lakásos társasházban, ott is heti beosztással mi, azaz a tulajdonosok takarítottunk. A családi házban meg természetesen minden a mi dolgunk. Tegnap a napi tornázást letudtam hólapátolással. ☺
articsóka60 2016.01.05 21:56:10
@Mirjam2: Hát tudod, én nem tudnék megfizetni senkit, hogy megcsinálja helyettem ezeket a dolgokat. De jó móka ám a hóseprés, mi a szomszéd néni előtt is mindíg elkotorjuk a havat csak úgy szivességből mert már beteges és nem bírja. Ő meg hálából finom sütiket küld a gyerekeknek.☺
Én világéletemben családi házban éltem, nekem ez a természetes. Egy lakásban bezárva érezném magamat. Talán majd ha én is öreg(ebb) leszek és nem bírom majd csinálni.
De téged is megértelek, te úgy szeretsz élni nincs is ezzel semmi baj. Ki így, ki úgy. Pont ez lenne a lényeg szerintem nagyon sok másban is. Megérteni, elfogadni és tiszteletben tartani a másik ember állaspontját, véleményét is. Milyen unalmas lenne ha mindenki mindent ugyanúgy látna.
articsóka60 2016.01.05 22:46:55
@Mirjam2: Ó, azt én sem hiszem hogy a pesti nagy bérházakban, vagy a tízemeletes panelekben ez így működne, inkább a kisebb pár lakásos társasházakban, ahol még mindenki a magáénak érzi és vigyáz rá. Elképzeltem amit írtál, hát elég undorító lehet! ☺
Mindig érdekes olvasni, miként élnek meg a már több éve külföldön élő határátkelők egy-egy ügyintézéssel dúsított hazalátogatást, hogyan csodálkoznak rá a csodás pillanatokra. Ez történt Diggerrel is, no és persze sok minden más a Magyarországon töltött tíz nap alatt.…..
articsóka60 2016.01.04 20:03:26
@P.Elliot: Kocc! Egészségedre!
Egyúttal minden kedves határátkelőnek és itthon maradottnak boldog 2016-ot kívánok!
articsóka60 2016.01.04 20:03:29
@Csodabogár: Hiányoltalak is, reméltem hogy ott leszel a találkozón.
A nagy kékséget is szívesen megismertem volna. :)
Ha valaki Közép-Európában lesz határátkelő, annak az az egyik nagy előnye, hogy nagyon sok szempontból ismerős környezetbe kerül, azaz jóval kisebb a kultúrsokk, mintha messzebb költözne. Így van ez DorotkaB esetében is, aki Csehországban él, és aki arról írt, milyen is az…..
Mindenekelőtt boldog, békés Karácsonyt szeretnék kívánni mindenkinek! Remélem, mindenki azzal tölti, akivel szeretné, és ahol szeretné, mindenki hazajutott, vagy mindenkihez eljutottak a szerettei. Ezen a napon mi mással is ünnepelhetnénk, mint egy igazi karácsonyi poszttal,…..
articsóka60 2015.12.24 21:01:54
@Dragonlady (Bp, Hun): Én is pont tegnap mondtam a férjemnek, ha vágnék aranyeső ágat és bevinném vázába karácsonyra kinyílna. :)

A posztírónak és minden kedves kommentelőtársamnak békés, szeretettel teli ünnepeket kívánok!
Nemrégiben indult egy sorozat arról, kinek hogyan telik egy napja. Ennek keretében tanítottunk már az Egyesült Államokban, dolgoztunk építkezésen Angliában, ma pedig Ausztriába, Graz mellé megyünk. A szerző, Viktor grillcsirkésként dolgozik, és rögtön egy egész hetét írta le…..
articsóka60 2015.12.11 09:21:19
@vityo641(AT): Aranyos vagy, de nem venném a lelkemre, hogy miattam túlórázzál. :) Beletellne némi időbe amíg munka után (pénteki csúcsforgalomban) elvergődnék hozzád Óbudáról. És csatlakozva Diggerhez, én is a csülköt választanám!! :)
articsóka60 2015.12.11 10:05:05
@vityo641(AT): Privi ment. :)
Határátkelő Betyárbútor 2015.11.05 06:47:00
Egy régi szerző tér ma vissza (teljes fegyverzetben, ahogy mondani szokás), mégpedig Tucano, akinek én mindig nagy élvezettel olvastam az írásait, itt is és persze a saját oldalán is (amit itt érhettek el). Ma olyasmiről írt (egészen érdekes szerkezetben, de nagyon jól), ami minden…..
Az angliai fesztiválok szuper programok tudnak lenni (szép magyarsággal), ezt a nyár folyamán már több poszt is bizonyította, és ezt teszi Digger (akinek blogját itt találjátok) mai írása is, ami egy retrófesztiválról szól, elképesztően sok képpel. Remélhetőleg sikerült…..
Az eheti blogajánlóban ellátogatunk Svájcba, ahol kiderül, a gyerekek (és főleg a szüleik) is annyira elégedettek-e a duális szakképzéssel, mint a politikusok, aztán bemutatunk egy egészen izgalmas amerikai…..
articsóka60 2015.08.17 13:56:06
@bpetya75: Nekünk is volt egy Mondeonk, nagyon szerettük. Gyönyörű fazon, kényelmes ülések, hatalmas csomagtér. 3 gyerekkel és csomagokkal telepakolva is kényelmes volt. Imádtuk! V6-os motorja volt és valami gyönyörű hangja. A Mondeo klubbos találkozókon az újabb kiadású mondeos társak is mindíg megcsodálták. De amiért örökre hálás leszek "neki" az a biztonság. Férjem a teljesen totálkárosra tört autóból szó szerint egy karcolással a fején szállt ki a baleset után. :)
Határátkelő Haza akarunk menni 2015.08.07 06:44:00
Olyan kérdéseket feszeget a mai írás, melyek alighanem nagyon sok határátkelőnek a gondolataiban felbukkannak, szülőkről, sorsról, a megkereshető jövedelemről, gyerekekről. Válaszainak persze…..
articsóka60 2015.08.07 11:07:38
@Pentek.: Nagggyon jóóó!!
Határátkelő Nem bánok semmit 2015.07.21 06:45:00
Galaxhopen írásáról az jutott eszembe, hogy milyen könnyen alkotunk sommás véleményt egymásról, akár információmorzsák, hozzászólások nyomán (ugye az itt kommentelőkkel is megesik néha), pedig nem tudhatjuk, hogy mi minden van valakinek a puttonyában. Galaxhopen posztját…..
articsóka60 2015.07.21 10:07:44
@kék madár: Ó, én évekig utaztam Budapesten belül napi 4 órát a munkahelyemre BKV-val . 1,5 oda - 2,5 vissza.(hazafelé rosszabb volt a csatlakozás). Most már szerencsés vagyok, mert a lányommal járok kocsival az M0-son, így 40 perc alatt bent vagyunk. Így csak akkor szorulok tömegközlekedésre ha beteg valamelyik gyerek vagy szabin van.
articsóka60 2015.07.21 11:03:15
@kék madár: igen, teljesen igazad van, a férjem amikor csak tehette bringával járt. Persze neki könnyű volt mert ifjabb korában országúti kerékpáros volt. :)
Arról már hírt adtam korábban, hogy Diggerdriver blogjából színdarab lesz Budapesten, méghozzá hamarosan, május 9-ei bemutatóval. Bagossy László, a darab rendezője a készülő előadásról azt mondta, tulajdonképpen egy másfél órás monológról van szó, aminek a végén…..
articsóka60 2015.04.28 14:44:01
@Bredpitt Monika: én most vettem jegyet 11.-re hétfőre.
No, nem feltétlenül véglegesen, de akár csak átmenetileg is elég sok macera tud lenni, pláne gyerek(ek)kel: a pakolás, az utazás, aztán az otthoni menetek, és még sorolhatnánk. Erről szól a mai első poszt, aztán megnézzük, hogyan érzi magát az, aki már egy hónapja megint…..