Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lorena_7

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennyivel tartozna a sukorói feljelentésért. De az LMP körül ezen kívül is sok a kérdés... Most, hogy végre kitavaszodott, a hétvégén a Velencei tó partján járva, csak hajtott a kíváncsiság, milyen lehet az az emblematikus hely, amely maga képes volt egy pártot berepíteni a…..
Lorena_7 2015.04.29 13:22:43
Sukorón születtem, ott nőttem fel, a családom a mai napig ott él, emiatt bennem van az elfogultság is... ritkán kommentelek, de ezután a bejegyzés után forr az agyvizem. Most ha nem nézem azt, hogy itt a telekvásárlás során mekkora kihágások, meg mutyik mentek, akkor is gáz volt a beruházás, mert az ottélők egyáltalán NEM, ismétlem NEM szerették volna, hogy ez a kaszinókomplexum odaépüljön. Én tudom, hogy egyesek számára könnyű megmondóemberkedni, hogy örüljön a parasztja, hogy csordogál a pénz, meg a turizmus, meg a vendéglátós munkahelyek. De könyörgöm megkérdezte egyáltalán valaki, hogy mit akarnak az ott élők? Sukoró 1200 lakosa eddig is tökéletesen megélt a turizmusból, pont azért mert természethez közeli, hagyományos nyugodt kis halászfalu és borvidék. A Két étterem, a cukrászda, a múzeum, a számos panzió, a borászatok, a lovas szálló és a kemping eddig is tökéletesen foglalkoztatott mindenkit, aki vendéglátásból akart élni a környéken. Nem véletlenül vásárolt ott sok német és holland család pihenőházakat. Én nem tudom, a posztoló hol sétált, de akkor ha legközelebb arra jár, menjen el inkább az ingókövekhez, keresse fel az Angelika forrást, és a hegyoldalban lévő pincéket, vagy kiránduljon egyet a Nadap felé vezető erdőbe, és aztán bizonygassa, hogy ebbe a "susnyásba" feltétlenül szükség van a kaszinóra.
(és igen, lehet osztani, hogy hazabeszélek)
Lorena_7 2015.04.29 14:57:26
@na-ki: amikor utoljára meccsen voltam a megye2-es bent maradásért küzdöttünk, de hát Akasztó óta tudjuk, hogy bármi lehetséges :)

@Nemzeti konzumtáció: köszönöm szépen! Amúgy helyiek annak idején aláírásgyűjtésbe kezdtek, s az akkori polgármester is eléggé húzta a száját, mikor először kiszivárogtak a tervek, lakossági fórumot is tartott miatta jó párszor, de mivel MDF-es kötődésű volt, aminek akkoriban már igencsak leáldozóban volt a csillaga, nem igazán hallatszott ki a hangja a nagypolitikába (ráadásul rossz nyelvek szerint néhány ökormányzati ember meg is lett vásárolva, bár ez azóta is csak pletyka). Magának a beruházásnak amúgy (természetesen ha minden a megfelelő jogi keretek között tisztességesen zajlik) én sem lettem volna ellene, csak ahogy te is írtad valami olyan helyet kéne egy ilyen kaszinónak találni, ami bulisabb, és nem tesz tönkre egy teljesen másféle turizmusú régiót.
Nick DeWolf fantasztikus képei az akkor San Franciscóból, ami már akkor is kulturális sokszínűségéről volt híres. További remek fotók vég nélkül a Flickr oldaláról!..
Lorena_7 2015.04.12 17:06:44
@perszepolisz: azt hittem csak én vagyok olyan elvetemült, hogy feltűnt, hogy senkin nincs melltartó :D most megnyugodtam :)
Fotónovellák! Ma egy kicsit komolytalanra veszem a figurát. A nemrégiben posztolt Képregény Art sorozat második részén dolgoztam épp, amikor egy elfelejtett könyvtárban újra ráleltem az alábbi gyöngyszemekre. ..
Ahogy az Index vasárnapi cikkében is olvasható, az elmúlt hetek tüntetéssorozata kapcsán körvonalazódni látszik az új ellenzékiség. Ettől azonban nem is a Fidesz, hanem az MSZP és csatolt részei (DK, Együtt, PM) félnek a legjobban. Ők azok, akik csírájában fojtanának el minden…..
"A berlini fal leomlása olyan történelmi esemény, ami mellett blogunk sem mehet el szó nélkül. Bár már sokan, sok mindent leírtak a falról, mégis ma - a saját stílusunkban, azaz sok képpel - mi is megemlékezünk erről a szürreális építményről. Biztos vagyok benne, hogy Izak2 mai bejegyzésében mégis…..
Világszerte élő tévhit, hogy a szabad lehetőségek hazája az Egyesült Államok. Ezt azonban ideje lenne végre elfelejteni, és felismerni: a rendszerváltás óta egyértelműen Magyarország a szabad lehetőségek hazája! Hol máshol fordulhatna elő, hogy volt szkinhedsrácból a baloldal…..
Egy kis hiánypótlással folytatnám: az országgyűlési választások előtt megjelent az Index-en egy izgalmas cikk, ami azt hiszem az itteni olvasókat is érdekelheti, csak sajnos a rengeteg egyetemi dolgom miatt nem jutott időm, hogy beszámoljak róla. A lényeg, hogy az Index szervezett…..