Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kunigunda Kincsei

352 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A boltokban is kapni finom teljes kőrlésű kenyeret, de nem túl széles a megfizethető választék. Elkezdtem kísérletezni itthon változatosabb ízekkel. Az első próbálkozás csak egy sima kenyér volt, magokkal a tetején de hiányozott belőle valami plusz. Így most elkezdtem zöldséges ízekkel kísérletezni.…..
Amikor az első képet megláttam, azt hittem, „csak” festmény, ám jobban megnézve észrevehetővé vált, hogy textilből készült. Kicsit utánanéztem hát az alkotónak.  Mitra McQuilton (Asgharzadeh) Észak-Iránban, a Kaszpi-tenger közelében született, és 1971-ben Angliába költözött, hogy textiltervezést…..
A gombaszósz régi kedvenc a konyhámban, mert igazán gyorsan elkészül és sokféle tésztához illik. Mostanában a sima tésztákat a teljes kiőrlésűek, az olajat a zsír váltotta fel, de lényeg nem változott. Erdei gombákból a legfinomabb, de termesztett csiperkével, laskagombával is készülhet. A céklás…..
Január van, szürkék a napok, hiányoznak a színek, a virágok. Amikor megláttam a yasser.min.florist néven alkotó virágárus, illetve virágművész munkáit, legalább virtuálisan kalandozhattam a virágok között. Ezek nem egyszerűen csokrok,  hanem kompozíciók, szinte szobrok. Sok alkotását láttam, most…..
Azokat a recepteket, amikkel valamilyen okból kísérletezem, cédulákra jegyzem fel, aztán nem találom, vagy ha valaki kéri, elfelejtem elvinni, elküldeni neki. Szóval egyszerűbb ha szépen bepötyögöm őket ide, az alap recepetet is, és ha van, akkor a saját módosításomat is. A tojás nélküli…..
Nincs olyan sün a világon, amelyik ne lenne tüskés. Annyi szúrós tüskéjük van a sünöknek, hogy még hozzájuk sem lehet érni. Megsimogatni őket pedig egyenesen lehetetlen. Nem is simogatta meg őket soha senki. Azaz, egy kis sünt mégiscsak megsimogattak. Hogyan történt? Elmesélem. A kis sün az erdőben…..
Nyakunkon a tavasz, de én még sehogyan sem állok az erkélyem zöldítésével. Nekiláttam hát ötleteket gyűjtögetni, hogy idén mivel dobjam fel a kis zöld birodalmamat. Sokáig nézelődtem a Pinteresten. Akadt jónéhány ötlet, közöttük egészen meghökkentőek is. Azt hiszem a következtetés: virágot (szinte)…..
Ezeknek a tűnemezelt figuráknak a készítője japán és körülbelül ennyit tudok róla. A neten keresgélve nem sokat sikerült megtudnom, főként az alkotásait lehet megtalálni, nem tudom ki a művész aki a figurák mögött van. Művészként kategorizálja magát a közösségi oldalain. Nem csak cicákat készít, de…..
Már többször meg akartam írni ezt a történetet, de most a menekülthelyzet eljuttatott odáig, hogy végre megírjam.Vannak akik fanyalognak, hogy miért segítünk az Ukrajnából menekülőknek, a hazai hajléktalanoknak pedig nem. Talán azért, mert nem lehet mindenkit  megmenteni, a legjobb szándékkal sem.…..
Akit ma bemutatok, az egy kortárs örmény művész, aki a 16. századi olasz festőt, Giuseppe Arcimboldot tekint tanítójának. Ez a festő Artush Voskanyan. Arcimboldo Habsburgok udvari festője volt, aki a hagyományos festészet mellett elképesztő, naturális elemekből összeállított arcképeket is festett,…..
Kunigunda Kincsei Pancimanci 2021.09.30 09:54:07
Szeptember 30. - a magyar népmese napja. Ebből az alkalomból hoztam egy rövidke mesét. Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl volt, volt egy szegény asszony, annak volt egy igen rest leánya, aki soha semmit se lendített a ház körül, hanem csak ült a padon a ház előtt, vagy…..
Vannak fontos dolgok az életben, a kávé és a virág nálam ezek közé tartozik. A jó fotókat pedig nagyon-nagyon kedvelem. Virág és kávé szuper fotókon, nálam nyerő kombináció. Egy japán művész az imént említett 3 dolgot kíválóan összehozta. la_fee_de_fleur néven található az Instagramon, és nem…..
Korábban olvastam ezt a történetet a neten, szokás szerint a biztos forrás nem állapítható meg. De a mai egy olyan nap, amikor eszembe jutott és leporoltam és most megosztom veletek. Egy apa azt mondta a fiának: - Jelesre érettségiztél, ezért itt egy kocsi, amit még sok évvel ezelőtt…..
Tegnap, a Kendertáncról szóló bejegyzésemben megígértem, hogy mesélek részletesebben a kendermagról. Előljáróban leszögezném, hogy a kendermag fogyasztásának nincs semmilyen kábító hatása. Kicsit kikupálódtam a témában, mert bavallom eddig nem sok mindent tudtam róla, pedig laktózérzékenységgel…..
Kunigunda Kincsei Kendertánc 2021.09.04 21:35:29
Idén nem jött össze, hogy elmenjek a mesterségek ünnepére,  egyfajta kárpótlásként ma egy érdekes, családias hangulatú rendezvényen voltam, a Kendertáncon. Leginkább egy baráti piknik hangulatát idézte Pátyon, a Kecskés tanyán. Ez már az ötödik alkalom volt, így talán már lehet hagyományosnak…..
Tudom, hogy egyre kuszább a blogom, van itt már minden, hát miért ne írhatnék egy-egy lvasmányomról is? Az Eljöttek ​Bagdadba egy olyan Agatha Christie regény, ami eltér a tőle megszokott krimiktől. Inkább kalandos kémregénynek éreztem mindvégig, egy csipetnyi szerelmi szállal. Nekem teljesen új…..
Egy Gerarda Rizzo nevű hölgynek tulajdonítják az alábbi gondolatokat, de akárhogyan kerestem, több nyelven is, nem jöttem rá ki lehet ő valójában, bár a Facebook hozott néhány találatot. A nagymamám mondta... Ne hagyd, hogy a serpenyőid fényesebben ragyogjanak, mint te! Ne vedd olyan komolyan a…..
Kunigunda Kincsei Lilla 2021.07.10 09:01:53
Lelkizés egy megtörtént eset után. Évek óta vagyok pánikbeteg és fura mód azóta többször megyek oda segíteni, ha valakivel baj van.  Az utóbbi években háromszor vártam a mentőket az utcán egy-egy nővel és ebből kettő családon belüli erőszak áldozata volt és közvetve vagy közvetlenül ezért kellett…..
Időnként vissza-visszatér a késztetés, hogy egy mini "tündérkertet" építsek. Na, jó vágyhatnék sziklakertre is, de az erkély azt hiszem nem a legmegfelelőbb hely erre. A hétvégén beszereztem az első pozsgás növényt is a kerthez. Elkezdtem nézegetni, hogy hogyan kell szakszerűen megépíteni egy ilyen…..
Kunigunda Kincsei 2021.05.11 09:06:57
@Gyingizik: Szerencsére egy barátom tavaly belemerült a tündér és manóházak készítésének rejtelmeibe, tanultam tőle néhány apró trükköt. Újrahasznosítással és otthon is megtalálható alapanyagokkal egészen meglepő kis alkotások születnek. Műanyag palack, gyufa, só-liszt gyurma, néhány útközben felszedett fenyőtoboz, spagetti csupa olyan apróság amiből lehet házikó. Én inkább lakót hiányolok, nem találtam még olyan tündér figurát, ami tetszene.
Macskagazdiként érdekel, hogy mi a cicahelyzet a világban és a hírességek közül ki, vagy ki volt cicabarát. Elkezdtem gyűjtögetni a képeket. Most tizenöt fekete-fehér képet hoztam, amelyek közül van, ami nekem is meglepetést okozott. A képen szereplők a maguk műfajában emékezetesek és ismertek, most…..
Kunigunda Kincsei 2021.05.06 09:47:45
@Dan da Man: Igen, ezzel egyet értek. Nyilván főként saját magamból tudok kiindulni, de valóban jobban szeretek otthon ékszert készíteni, virágokkal pepecselni vagy békésen olvasni cicadorombolás mellett a társaságban való "lazulás" helyett. Kedvenc ún. nyilvános helyeim a könyvtár és a Füvészkert. Viszont azt is tudom, hogy a sokféleségünktől színes a világ, mindegy, hogy cicás, kutyás vagy éppen akváriumok szerelmese valaki, amíg emberként viselkedik állattal és emberrel egyaránt.
Sziasztok Kedves Olvasók! Anyut valaki megkérdezte, hogy milyen velem az a bizonyos hómofisz (home office). Ezzel csak két probléma van: mi az és engem miért nem kérdeznek róla? Az hamar kiderült, hogy az a hómofisz, amikor anyu váratlanul otthon marad egy sima hétköznapon és még többet nyomogatja…..
Ezt a bejegyzést 2015-ben írtam egy másik blogban, kicsit csiszolok rajta, de lényeg változatlan. Egy darabka Kunigunda születésének történetéből. Azóta sokminden történt, sokmindent megtapasztaltam de az alábbiak is a részemet képezik.  A depresszió és a pánikbetegség jellemzően kéz a kézben…..
Ezt a bejegyzést 2013-ban írtam (egy másik blogban), akkor kezdődött az egész pánik probléma. Májusban, mikor már tudtam írni róla, már biztos voltam a diagnózisban, de még nem kaptam időpontot az orvoshoz. Kicsit talán csiszolok rajta, de a lényege változatlan marad és valalhol itt kezdett csírázni…..
Az Erőleves a léleknek (2. porció) című könyvben találtam az alábbi idézetet. Csak egy vagyok, de vagyok. Nem tehetek meg mindent, de valamit igen. S mivel mindent  nem tehetek,  nem tagadom meg azt a keveset, amire képes vagyok. (Edward Everett Hale író, teológus)..
Ma maradjunk még Backmannál. Számomra a pánik, a pánikbetegség igen érzékeny téma, hiszen belülről ismerem egy ideje, később erről is mesélek majd. Nos, én azt mondanám, hogy a pánikbetegség olyan erős lelki fájdalom, amely végül testi fájdalomként nyilvánul meg. A szorongás olyan mértéket ölt,…..