Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szk2

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Üdvözlök mindenkit! Adott egy magáncég, ami egyik napról a másikra csődbe megy. Az ott dolgozókkal napokkal később közlik a rossz hírt, a következőképpen. A NAV lezárta a számlánkat, jelenleg…..
szk2 2017.03.15 08:50:43
Tisztelt Posztoló!

A hatályos magyar törvény (1991. évi XLIX. törvény (továbbiakban Cstv.) megkülönböztet csőd és felszámolási eljárást. Amennyiben az Ön cége jelenleg csődeljárás alatt áll, akkor:

A csődeljárás célja, hogy az adós egyezséget kössön hitelezőivel, és a csődeljárás alatt kidolgozott programmal biztosítsa a vállalkozás további működését. A fizetési haladék tartama alatt az adóssal szembeni pénzkövetelések végrehajtása szünetel. Meg kell viszont fizetni a csődeljárás alatti munkabér és bérjellegu tartozásokat, az ezeket terhelő személyi jövedelemadó-előleget, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot, társadalombiztosítási járulékot, baleseti járadékot, a foglalkoztatás elősegítésére és a munkanélküliek ellátásáról szóló törvény alapján fizetendő járulékot, végkielégítést, tartásdíjat, életjáradékot, kártérítési járadékot és bányászati keresetkiegészítést, szakképzési hozzájárulást, a szakképzésben részt vevő tanulóknak járó juttatásokat és kedvezményeket, a víz- és csatornadíjat, a vagyonfelügyelő költségeit, valamint a csődeljárás alatt keletkezett áfát.

Amennyiben az Ön cége jelenleg felszámolási eljárás alatt áll, akkor:

A felszámolás célja a fizetésképtelen adós jogutód nélküli megszüntetése, melynek során az adós hitelezői a csődtörvényben megfogalmazottak szerint kielégítést nyernek. A felszámolás megkezdését követően megszűnnek a tulajdonosnak az adós gazdálkodó szervezettel kapcsolatos jogai, az adós vagyonával kapcsolatban jognyilatkozatot csak a felszámoló tehet. A felszámolás során csak olyan követelés számítható be, amelyet a felszámoló elismertként nyilvántartásba vett, és amelynek tekintetében a felszámolás kezdő időpontját követően nem került sor engedményezésre. A felszámolás, kényszertörlés alatt lévő cégek azon munkavállalói, akik nem kapták meg bérüket, igényüket bejelenthetik a felszámoló biztosnak, aki a Bérgarancia Alapon keresztül, az elmaradt jutattást megigényli a dolgozóknak. A juttatás feltétele, hogy az esedékes, vagy a társaság megszűnésével esedékessé váló bértartozást a felszámolás alatt lévő cég már nem tudja kifizetni.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Kedves Bloggazda!   Ahhoz, hogy munkahelyi terror érjen, először is lennie…..
szk2 2014.11.23 07:50:04
Tisztelt Posztoló!

Bár konkrét megoldást én sem tudok ajánlani Önnek sajnos, de javaslom nézze meg az alábbi honlapot:

www.ygenkozpont.hu

A cég az ország 4 pontján tanácsadó irodákat működtet, ahol egész évben ingyenes fejlesztésekkel, személyre szabott tanácsadásokkal segítik az álláskeresőket az elhelyezkedésben.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Mt! Segítségét szeretném kérni.2012 márciusban elhelyezkedtem egy…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt ....! Elnézését kérem, de nem tudtam, hogy hogyan szólítsam meg.Az…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Mt Jog!   A kérdésem a következő. 2 műszakos (délelőtt-délután)…..
szk2 2014.09.25 09:06:07
Tisztelt Posztoló!

Az alábbi linken egy részletes leírást talál a munkaidő keretben történő foglalkoztatás szabályairól:

www.kontroport.hu/cikkek/a-munkaidokeret-szabalyai-fogalma-es-alkalmazasa

Részlet a cikkből:

"A munkaidőkeret szabályai alapján annak tartama legfeljebb négy hónap vagy tizenhat hét, alkalmazása esetén a munkaidő a hét minden napjára vagy az egyes munkanapokra egyenlőtlenül is beosztható. Munkaidőkeret alkalmazásakor is érvényesek a munkaidő beosztására vonatkozó általános szabályok. A munkavállaló beosztás szerinti napi munkaideje négy óránál rövidebb nem lehet, a napi tizenkét órát azonban nem haladhatja meg. A heti munkaidő tartama legfeljebb negyvennyolc óra lehet.
A munkaidőkeret kezdő és befejező időpontját írásban meg kell határozni és közzé kell tenni.

Ennek alapján Önt a törvényes előírásoknak megfelelően foglalkoztatják.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Blogfenntartó!   A következő dologban szeretnék…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com Tisztelt munkahely terror   Szeretnék választ kapni arra, hogy ha valakit nem enged…..
szk2 2014.09.01 06:31:00
Tisztelt M Istvánné!

A közmunkásoknak készül tájékoztató kiadványt a következő linken éri el:
dev.neki.hu/wp-content/uploads/2013/04/NEKI-kiadvany_09_web_jav2.pdf

A tájékoztatóban foglaltak szerint:
A foglalkoztató vagy a munkaügyi kirendeltség a munkába lépést megelőzően foglalkoztathatósági szak
véleményezésre utalja a jelentkezőt. A szakvélemény
a közfoglalkoztatás megkezdésének kötelező feltétele.Ez meghatározza, hogy a közmunkás mely foglalkozási korlátozás mellett folytathat kereső tevékenységet.A szakvélemény egy évig érvényes és több foglalkoztatónál is felhasználható. A vizsgálat az álláskereső számára ingyenes, annak díját a munkaügyi kirendeltség vagy a foglalkoztató állja.
Hétfő posztunkra 2 reakció is érkezett. Na egyik sem a MÁV-tól, hanem két egymástól független Pétertől, akik szintén a Split-Budapest vonaton ültek illetve álltak augusztus 1-én. Duplán eladott jegyek, lezárt átjárók, használhatatlan wc, lemaradt utasok. Újabb pikáns…..