Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viktor Kelemen

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hol is kezdjem, hol is kezdjem. Amikor ezen kell agyalnom az mindig jót jelent. Essünk neki:   Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy projekt hét. Beszélhetnék sokat róla, szép volt, jó volt, sokat tanultam, jól éreztük magunkat, de ha csak virágokat meg rózsaszín felhőket…..
From Budapest to Dilijan... FREEDOM 2015.04.28 15:18:48
(Alant olvasható posztom korábban született mint a fent látható datum, de szégyenlős volt napvilágot látni, így vártam míg beérett és néhány utolsó ecset vonás után íme itt van.)   Szabadság. Milyen édes mikor elveszítjük. De vajon értékeljük-e mikor semmi sem…..
Ez a mai egy happy poszt lesz. Részben mert egy 'Re-Energize' című playlist-et hallgatok, részben pedig mert éppen úgy érzem kezdek felúszni a felszínre. 6 hónapja belepottyantam Örményország, a UWC, az IB mély vizébe (vitatkozhatnánk, hogy magamat dobtam bele, valaki/valami…..
Előfordul, hogy az élet annyi döntést hajigál az emberre, hogy annak még csak ideje sincs azon morfondírozni, vajon rossz döntést hoz-e. Velem ez nem így van, pontosan elég időm van hosszasan töprengeni vajon mennyire bánom az előző döntésemet, miközben már az aktuálist kellene…..
Reflektálás. Önismeret. Megkérdőjelezés. Effektív munka. Emberek. Mindig és folyamatosan. Túlélés vagy élvezet? Ha most megkérdezne egy pályázás előtt álló potenciális UWC diák, ugyan mondjak már valamit a suliról annyit mondanék: emberek. Humans. Homosapiens. Ők azok akik…..
Hű. Most, hogy így megnéztem majdnem egy hónap az előző bejegyzés óta. Hogy repül az idő. Többször is nekikezdtem írni, de az első pár sor után feladtam mert annyi mindenről akarok írni, hogy annyi idő ami ahhoz szükséges a világon nincs. De most úgy döntöttem - ha csak egy…..
Nem terveztem ma bejegyzést írni. A napom lefelé mutató lineáris függvényként tudnám ábrázolni, ahol x tengely az idő, y pedig az életkedvem. Eleve 10 perccel később keltem a megszokottnál, ami egyébként is sietős, így meg pláne. Gyors reggeli és már szedem is a lábam a…..
Viktor Kelemen 2014.09.12 13:54:41
@Tenkes kapitánya: Eddig minden hétvégére esett valami program - túra, nevezetes hely látogatás, ilyesmi - és egy darabig ez így is lesz érzésem szerint. Ezen a hétvégén egyik nap buszozunk Yerevanba, másik nap szabad.

A Tok pedig Theory of Knowledge, része a nemzetközi érettségi magjának, így ezzel kapcsolatos óráink is vannak.
From Budapest to Dilijan... Tut 2014.09.04 11:33:35
Tut. A tutorial rövidítése. Ez az az óra ami gyakorlatilag lyukas. Pihi, csend. Blogírás. Kezdjük a végén: Úgy 10 perccel ezelőtt nyugodtan ücsörgök az atrium-ban, szünet van, beszélgetek. Ahogy venném elő az órarendemet a táskámból észreveszem, hogy vizes az alja. Először…..
From Budapest to Dilijan... Food 2014.08.31 14:15:58
Úgy döntöttem, a konyha egy saját posztot kap, mert megérdemli. De kezdjük az elején. Amikor megérkeztünk, fehér hungarocell dobozokban kaptuk a reggelit, ebédet és vacsorát. Ezzel önmagában nem is lenne baj, de sajnos az étel minősége bizony igen csak távol állt attól amit…..
Úgy néz ki elég rég óta nem sikerült bejegyzést írnom. Nagyon sok minden történt az elmúlt több mint egy hétben, megpróbálok csak a számomra fontosakra koncentrálni, de egy általános képet is adni az eseményekről. Az első hét leginkább ismerkedős játékokkal, a hely…..
Oké, szóval úgy néz ki, hogy bár még nem kezdődött el a tanítás, egyszerűen nincs időm bejegyzést írni. Tudom, persze, arra van időm amire akarom, hogy legyen, de annyi dolog történik körülöttem, annyi új és érdekes embert ismerek meg tömegével, hogy nem sok kedvem marad…..
Elérkezett a nagy nap. Ugyan már Szentpéterváron ülök és várom a csatlakozást, de ne ugorjunk ennyire előre. Reggel, nem egészen négy óra alvás után olyan frissen és üdén keltem, mint talán még soha. Gyors pakolás és már úton is voltunk Bécs felé. Az autópályán…..
Hát ez az este is elérkezett. Uszkve 6 és fél óra indulásig.. szóval rövidre fogom, hátha sikerül valamit aludnom is.  Megpróbáltam a lehető legtöbbet belesűríteni a mai napba, ennek eredményeképp - két vállfa híján - kész a nagytáskám, 21kiló. Továbbá édesapámmal és…..
...36 óra indulásig.    Tekintve, hogy Örmény dram nincs a magyar pénzváltókban, dollár a túlélés pénzneme.   Még mindig sok a teendő, de látom az alagút végét. Már a búcsúzásokat is be kell osztani idő hiányában.     Feelings: mixed. Csak legyünk már a…..
Nagyjából azóta tervezgetem eme blog elindítását, mióta a UWC egyik ösztöndíját megkaptam. Érlelgettem magamban a dolgot, kell-e ez nekem, lesz-e időm írni, szeretnék-e írni.. Szépen lassan a többi ösztöndíjas blogjai (már aki ír) mind elindultak, így már a különlegesség…..