Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Megamorfozis

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
Megamorfozis 2019.12.09 18:24:30
Az MTI Fotóarchívumával közösen indított sorozatunk Színes mindennapok címmel 1958-től minden évet érintve igyekszik bemutatni a magyar mindennapokat sosem látott archív, színes felvételeken. A legutolsó bejegyzésünk a sorban 1970-ig jutott, ma a következő két évet érintjük. 1971. január 18. A…..
Megamorfozis 2019.10.02 12:14:31
@Aureliano Buendía: Ok, akkor ez csak nekem volt fura. :)
Megamorfozis 2019.10.02 12:18:23
@hátramozdító: :) Értem. Akkor egyszer tulajdonképpen célt tévesztett, ha már nem vezet rakétákat a célra...na mindegy.
@altimus: :D
1848. James K. Polk az Egyesült Államok 11. elnöke és felesége Sarah (a kép központjában állnak). Polk nagyon sikeres elnök volt (tegye fel a kezét aki tud mondani elnökségéről egy mondatot puskázás nélkül :)), ideje alatt mintegy 1,7 millió négyzetkilométerrel nőtt az ország területe..
Négy kerékkel a halál mezsgyéjén A mai Napi érdekes ismét egy tematikusan szerkesztett képsorozat lesz, melyben sokszor teljesen hihetetlen pillanatokat örökített meg a kamera. Csodás megmenekülések, repülő alkatrészek. Gépek, emberek és halál. Száz év balesetei az autósportban...
Összeállítottuk a legjobb izgalmakat adó filmek listáját. Vigyázat, rémisztő lesz!..
Megamorfozis 2017.07.03 23:12:15
Pontosan negyven éve, 1977. március 27-én ütközött össze két Jumbo a tenerifei reptér futópályáján, a két felrobbant gépben 583-an haltak meg. Ez a legtöbb áldozatot követelő katasztrófa a polgári repülés történetében, de nyugi, ma már több okból kifolyólag sem fordulhat elő hasonló. Általános…..
Roberto De Jesus Escobar Gaviria, a Medellín kartell egykori vezetőjének testvére saját szavai szerint csak egy "barátságos együttműködési felkérést" küldött a Narcos című, Pablo Escobarról szóló sorozat gyártójának, a Netflixnek. Csak épp a barátságos levél nyelvezete egészen olyan, mintha A…..
Megamorfozis 2016.07.08 10:06:06
@Ronald: pontosan ugyanezt akartam írni. Ez a levél tökéletesen udvarias, még a nyilvánvaló dolgokat is megkérdőjelezve feszegeti csak. Mondjuk ettől nem lesz jó fej az, aki az utcára vitte a kokaint...
Lehet egy baleset szép? Hülye kérdésnek tűnhet. Valahogy úgy vagyok vele, mint amikor boldogult nagyanyám a hetvenes-nyolcvanas években hazatérve egy-egy temetésről nyilatkozott úgy, könnyes szemmel, hogy "De szép volt...". Azonban Arnold Odermatt egykori műszaki szakértő fotóit elnézve fel tudom…..
A Dél-afrikai Köztársaság negyedik legnagyobb városa, a törvényhozás központja. 1950-es évek, Adderley Street  ..
Megamorfozis 2016.05.11 11:13:32
@pannonfunk: Ha jól látom, akkor ez nem teljesen igaz, sőt. A többség angolt beszél (44,9%), míg afrikaans nyelvet "csak" 32,8%. Forrás: en.wikipedia.org/wiki/Cape_Town
Talán észrevettétek, hogy kicsit fékeztem az elmúlt hetekben...
Éry Balázs Van az a pénz II 2015.05.30 14:40:27
Pénz Mondd, mennyit ér az idő Mondd, mit ér a pénz Mondd, mennyiért szeretsz És mennyiért félsz Szólj, ha érzed még a szíved Szólj, ha zakatol még Ez már csak zene Mi bennünk dübörög rég A világ nem csábít Hisz’ túl nagy már a tét Kell egy kis pénz, pénz, pénz Az idő nem számít Hisz’…..
Belsőség Életmentő száguldás 2015.05.13 17:55:55
A napokban végigszántotta a netet a budapesti mentősök látványos vonulásáról készült videó. Teljesen joggal, hiszen ügyesen, okosan és bitang gyorsan szeli át fél Budapestet a szirénázó esetkocsi. Én nagyon tudom értékelni az ilyen videókat, kiszámíthatatlan időközönként…..
Erről a címről biztosan mindenkinek a 19. századi viktoriánus korszakbéli állapotok villannak be. Sötét, mocskos utcák, ahol a Hasfelmetsző áldozatainak sikolyai visszhangzanak. Jól értesültebbeknek a nyolcvanas évek egekbe szökő munkanélkülisége jut eszébe, a nehéziparra épített százezres városok…..
Megamorfozis 2014.09.01 16:54:40
@Andrassy Gabor: Számomra nem az a meglepő, hogy ilyet írsz, hanem az, hogy ezen a blogon még publikálhatsz is. Ettől kezdve fenntartással fogadom az írásaidat (amikkel eddig nem volt problémám).
Egészen biztos vagyok benne, hogy nincs gyermeked... Ha van, akkor még döbbenetesebb...
Megamorfozis 2014.09.02 12:47:38
@Andrassy Gabor: hú Apám, ez erős volt. Darwin, meg minden. Nem semmi. Rúgod magadra a földet, na. Csak így tovább. :)
Megamorfozis 2014.09.01 13:00:15
@Andrassy Gabor: Azt hiszem, hogy egy kicsit elhamarkodott a véleményed. (És finom voltam...) Sajnos proxy beállítás miatt nem látom a embeddelt videót, de fél éve megnéztem egy dokumentumfilmet a fenti eseményről. (Talán 6 részletre volt szétvágva a legnépszerűbb videómegosztón.) A három napos fogságról sajnos mást mondanak a túlélők, mint amit írtál. A első nap végén és második nap folyamán a kisgyermekek kezdtek kiszáradni, mivel nem ihattak semmit sem. Az egyik terrorista (ha jól emlékszem éppen a képen látható nő) adott a gyermekeknek inni, de a vezetőjük (Ruslan Khuchbarov) megtiltotta ezt. Mivel a teremben magas volt a hőmérséklet, így hamar elkezdtek kiszáradni a felnőttek is. Arról, hogy ez mégis milyen mértékű volt csak annyit, hogy a gyermekek (köztük a bent maradt csecsemők is) vizeletet ittak, hogy ne haljanak meg. Sajnos ez nem volt elegendő, mivel többen hallucináltak már, és volt olyan, aki a saját anyja karjában halt meg a szomjúságtól. Csak a miheztartás végett, egy 12 hónapos gyermek átlagosan 4 óránként kell, hogy étkezzen (mondjuk tápszer), 240-300 ml. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az első 6 óra után elviselhetetlenül keserves sírás zengte be a termet. Sajnos (vagy szerencsére) ezt a képek nem tudják visszaadni.
Tovább súlyosbította a helyzetet, hogy az ürítés is ott történt helyben, ami nyilván még elviselhetetlenebbé tette a helyzetet. A terroristák arra kényszerítették a túszokat (gyermekeket is), hogy a kezüket folyamatosan tartsák a fejük felett. Meddig is tudjuk mi ezt megcsinálni önszántunkból? 5 perc? 15 perc? 30 perc? Nem három napig...(4320 percig).
A fentebb említett (képen is látható) vércsík a padlón egy férfi vére, akit a kezdetkor végeztek ki a túszok szeme láttára (és igen, gyermekek is végignézték). Az okra nem emlékszem, de a videóban hosszasan mesélnek róla. Gyermekek...

Nos, összegezve a fentieket (a három napos fogságból senkinek nem történik semmi baja fényében), azt hiszem, hogy könnyen belátható, hogy egy kicsit több utánajárással ezt a butaságot nem írtad volna le.

Ezekből a gyermekekből soha nem lesz egészséges felnőtt. Nincs az a terápia, ami ezt ki tudja törölni. Az anyák, apák hasonlóan torzultak lettek.
A legmegdöbbentőbb vélemény egy (talán) 10 éves fiúé volt. Rezzenéstelen arccal mesélte el, hogy hogyan lőtték fejbe a férfit a szeme láttára, hogyan menekült meg, és milyen borzalmakat élt át. Majd a végén azt mondta: szeretnék katona lenni, kommandós, hogy Csecseneket gyilkolhasson. Mindezt olyan arccal, ahogyan mi gyerekkorunkban a tűzoltó leszek vágyainkat mondogattuk.
Sajnos ez (is) kitermeli a következő évtizedek terroristáit, de remélem, hogy nincs igazam.

Nyugodjanak békében...
  A balatoni nyaralótelepek szolidan rendezett stílusukat, középosztályi státuszukat az 1950-es években elveszítették. A tömeges, turnusokban zajló üdültetésre átrendezett települések nehezen tudtak megbirkózni a hirtelenjében megváltozott viszonyokkal. A vállalati…..
Megamorfozis 2014.08.11 20:02:20
@grigorij: Azt hiszem én is csatlakozok. A 80-as évek végén bizony más volt a Balatoni nyár. :) Akkor az emberek, családok várták a nyaralást, az igazi kikapcsolódást. És lehet mondogatni, hogy lehúzás volt, de egy átlagos család 4 tagja két hétig elvolt a nagy tónál. Volt szerencsém 5 csillag, full extrához, meg körbeugráláshoz. De három éve találtam egy régi szocreál hotelt, és minden évben oda megyünk. Valahogy emberibb...
És én sem láttam soha szétrúgott virágtartókat, lámpákat, de manapság látok tagelést, graffitit és ólálkodó gyökereket is. És még valami. A SZOT üdülőknek volt még egy nagyon jó szokásuk: ismerkedési est. Sok barátságot köszönhettek neki az emberek. Szóval volt előnye is, és hátránya is, de tényleg azt gondolom, hogy azok, akik nem éltek abban az időszakban nem biztos, hogy jogosan írják meg a divatos "fújjkommunizmus" bejegyzéseket.