Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orvosi Kannabisz

3 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden kornak megvan a maga csodanövénye. Ami az 1990-es években az aloe volt, az ma a kender: gyakorlatilag nincs olyan betegség, amire ne lenne jó (a rajongók szerint), ugyanakkor teljesen biztonságos (szintén szerintük). Ha közelebbről megnézzük, a helyzet nem ennyire egyértelmű, ugyanis a…..
Orvosi Kannabisz 2019.01.06 09:10:57
@fordulo_bogyo:

Igen, megint az indulat és az érzelmek.

A kutatást publikálták, ráadásul nem egy kínai tudományos szaklapban.

A kérdés messze nincs eldöntve és valószínüleg még hosszú évekig nem is lesz. Valószínüleg ha az agyműködést vizságlták volna, akkor a testsúly vagy a koraszülés vizsgálata hiányzott volna. Jamaikában nincs több agykárosult gyerek mint más országban, ahogy Coloradoban sem születik több agykárosult gyerekek a 2012-es legalizáció óta.

Engem meg ez zavar:

"Tehat a kannabisz hasznalat meg ezekre is hat, pedig ezek durva dolgok!"

"Tehat ez nem kannabisz KOZVETLEN hatasa, hanem kozvetett hatas. OK"

Itt nem a kannabisz közvetett hatásáról van szó, hanem arról, hogy aki CSAK kannabiszt használ, annál nem volt változás, TEHÁT ezzek a különbségek a korábbi, ROSSZUL tervezett kutatásokban a dohányzáshoz, valamint egyéb tényezőkhöz (egyéb szerek használata, gazdasági-társadalmi státusz stb.) voltak köthetők.

Hogy miért ezek voltak a vizsgált paraméterek? Talán mert a korábbi kutatásokban a legtöbbször ezeket vizsgálták.

Nem ez az egyetlen terület ahol áttekintésre kerültek a korábbi eredmények.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29773998
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4724860/
Orvosi Kannabisz 2019.01.07 12:09:28
@fordulo_bogyo:

Igazad van félreértettem pár dolgot.

"A kannabisznak nincs ismert testsulycsokkneto (fogyaszto) hatasa. Igy ez valasztani elsodleges parameternek,"

Ez azért is érdekes, mert a sokszor ezt nézik a magzatok esetében ha a kannabisz káros hatásairól van szó, illetve az egyéb szüléssel kapcsolatos komplikációkat. Hogy miért azt én nem tudom megmondani. Ez a metaanalízis csupán az elérhető kutatásokat vizsgálata meg, a kutatóknak arra nincs hatásuk, hogy ki milyen paramétereket vizsgál.

"Nem errol van szo felreerted. Arrol van szo, hogy a kannabiszt hasznalok koreben gyakoribbak az "egyéb tényezők" (egyéb szerek használata, gazdasági-társadalmi státusz stb.). "

Valóban kevés ember van aki csak kannabiszt használ, és pl. nem dohánnyal szívja. Így a legtöbb kutatás nem a kannabisz hatásait vizsgálja, hanem az egyéb tényezőkét, amik nem feltétlenül a kannabisz-használatból fakadnak. Pl. azt a különbséget, hogy egy anyuka, aki CSAK kannabiszt használ a terhesség alatt, pl. fájdalomcsillapításra, egy olyan esettel szemben, ahol egy problémás szerhasználó, aki kannabiszt is használ és nincs is olyan értelmi vagy érzelmi szinten, hogy ennek a következményeit felmérje, szerintem elég meredek annak tulajdonítani, hogy a kannabisz használat miatt lett felelőtlen. (annyira egyszerűen írtam, hogy csak lehetett). Ennyi erővel maga a társadalom veszélyes a terhes anyákra.

Ez edukáció kérdése. Mármint lenne, ha lenne edukáció.

"Ebben az esetben nem illene magas lorol nagy mellennyel azt allitani, hogy BIZTOSAN nem veszelyes, nem karos a magzatra."

A kettő darab, hosszú összefoglaló cikk egyikében sincs olyan leírva, hogy biztosan nem veszélyes:

orvosikannabisz.com/az-orvosi-kannabiszrol/felhasznalas/kannabisz-es-terhesseg-biztonsagos/
orvosikannabisz.com/hirek/nemzetkozi-hirek/a-kannabisz-hatasa-terhes-nokre-es-ujszolottekre/

Minden javítást és javaslatot szívesen fogadunk.
Orvosi Kannabisz 2019.01.07 12:18:43
@kamugyar: Az már megtörtént... A legérdekesebb az Amerikai Egészségügyi Hivatal szabadalma, 2003-ból.

patents.google.com/patent/US6630507B1

De van még sok:
GW Pharma Patents:
www.faqs.org/patents/assignee/gw-pharma-limited/
Már régóta vannak beszámolók arról, hogy a kannabisz enyhíti az asztma tüneteit. Nos, ez a kutatás megmagyarázza, hogy a kannabisz fő összetevője miért segíthet a betegeknek könnyebben lélegezni.A British Journal of Pharmacology-ban megjelent új tanulmány azt mutatja, hogy a…..
Az endokannabinoid rendszerről - a test természetes kannabinoid rendszere - ismert, hogy terápiás szerepet játszik a betegségek széles skálájánál. A legújabb bizonyíték arra utal, hogy szerepet játszhat az autizmus kezelésében is. Tekintettel arra, hogy az autizmus szorosan…..