Regisztráció Blogot indítok
Adatok
öreg baka nem rakéta

0 bejegyzést írt és 376 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
https://en.desk-russie.eu/2021/12/10/the-boomerang-of-obscurantism.html?fbclid=IwAR3UMJLOGvm Újsághír: „António Guterres ENSZ-főtitkár szerint mindenkit be kell oltani a világon máskülönben az emberiség sosem tud majd megszabadulni a COVID-vírus okozta világjárványtól.” (444.hu) Mindeközben…..
öreg baka nem rakéta 2022.01.21 10:45:19
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ne akarj, én sem akarok a csuhások által létrehozz kaptárban élni. csak a saját életem a mérvadó. Nem akarok a csuhásoknak megfelelő módon élni. Nem akarok halálomig valakivel együtt élni, mert a csuhás bűvészkedett Nem akarok az egyház elvárásának megfelelően élni. Engem nem zavar, ha neked ez a megfelelő, de engem ne végy egy kalap alá a megalkuvókkal.
öreg baka nem rakéta 2022.01.21 10:51:29
Futótűz Adózott áramadó. 2022.01.15 11:55:34
Adózott áramadó. Az elektromos művek által szolgáltatott elektromos áramért, a saját fogyasztásmérőnk aktuális állása alapján fizetünk havi szinten. Ez így rendben is volna. De már hosszú évek óta bevezették az áramszolgáltatók, a rendszerhasználati díjat. Ami havi szinten egy olyan változó összeg,…..
Óbuda sem marad ki a következő hónapok, évek tömegközlekedési fejlesztéséből. Összegyűjtöttük az aktualitásokat. Pár napja vadonatúj buszok érkeztek a fővárosba, és sorban állnak forgalomba az új villamosok is. Néhány éven belül pedig, Budapest legjelentősebb közlekedésfejlesztési beruházásaként,…..
öreg baka nem rakéta 2021.01.17 16:13:39
@Bkkzol: És mi van a lassabban közlekedő szerelvényekkel? A gyorsabb átugorja őket? netán esetleg beáll a sorba? Mennyibe kerülne és megéri-e minden állomáson a kerülő vágányok kialakítása? Mi van akkor, ha a nyílt pályán érné utol a lassút? Csak kérdezem, biztos van rá értelmes magyarázatod.
A határon túli magyarok választójoga hosszú évek óta vita tárgyát képezi. Támogatói és ellenzői más-más szempontokat tartanak fontosnak a kérdésben, így gyakran meglehetősen parttalan a csatározás. Trianon századik évfordulója kapcsán – ha marginálisan is – ismét napirendre került a téma...
öreg baka nem rakéta 2020.06.11 08:36:51
@MAXVAL bircaman közíró: Te birka! a nyugdijas most is adózik:)
Mikor? Melyiket? Korona III. 2020.05.04 03:32:14
Amikor emberek összejönnek, akár személyesen (illegalitásba burkolózva, vagy megtalálva a kiskapukat), akár virtuálisan, előbb-utóbb szóba kerül a vírushelyzet. Azon belül is a korlátozások, hogy ki miről mit tud, mi a legfrissebb verzió, és vajon a hozott intézkedéseknek mi lehet a célja? Mindig…..
öreg baka nem rakéta 2020.05.04 22:09:24
@Okana: Tökéletes leírása Orbán hatalmának, és hataloméhségének.
E rovatban az oktatási kormányzatról tűnődtem. Nem abban láttam a tragikai vétségét, hogy elhanyagolta a számítógépeket, hanem hogy rájuk építette. Több olvasó légből kapottnak vélte az iskolai számítógépek 300 ezres számát. Pedig Hajnal Gabriella, a KLIK (Klebelsberg Központ) elnöke a…..
öreg baka nem rakéta 2020.04.06 11:02:51
@Boar.: Pontosan ez a helyzet:)
öreg baka nem rakéta 2020.04.06 11:04:49
@bontottcsirke: A túrót volt minden háztartásban Pc. Valahogy nem kellene hazudoznod.
öreg baka nem rakéta 2020.04.06 11:47:00
@bontottcsirke: Amíg ilyen agyhalottak vannak igen:) Remélem te is azok közt vagy akik otthoni pc-n írogatnak? Vagy a munkahelyed adott?
Amióta Magyarországot is elérte a járvány, egyre-másra hallom, hogy "vigyázzunk az öregekre". Orbán is erre figyelmeztetett beszédében, ami mind szép és jó, csakhogy szinte szó sem esik mindazokról, akik nem "szépkorúak", ugyanakkor szintén a veszélyeztetett emberek közé tartoznak; akik számára a…..
öreg baka nem rakéta 2020.03.17 09:06:19
@Annie Oakley: Jah, a vírus biztos sok embert érint majd, bár szerintem erre volt már pár példa a történelemben, legfeljebb mi túl fiatalok vagyunk ahhoz, hogy ezekre emlékezzünk. Nagyszüleink azért tudnának sztorizgatni a járványos gyermekbénulásról, szamárköhögésről, diftériáról... Vagy ugye ott volt a spanyolnátha járvány... El lettünk kényeztetve, na, ezért is nagy a fejetlenség. Európában pedig rég volt háború vagy nagyobb katasztrófa, hogy az emberek higgadtan, normálisan viselkedjenek, amikor baj van. Kevesen élnek ma már olyanok, akik megélték, hogy ha kimentek az utcára, lepuffantották őket, vagy szépen rendezetten kellett légópincébe vonulniuk. (Hja, gyerekeket tanítottam, és már azt se tudták, mi volt a légópince...)
Nagyjából igazad van, de a kormánynak nem kellene mindenkit ellenségnek tartani, aki nem ért velük egyet!
  György 2019 novemberében vett Samsung tévéje nem éppen úgy muzsikál, ahogy arról az ígéretek szólnak. Nem elég, hogy a Bluetooth, illetve a WiFi vezérlés meghibásodott, a rossz élményhez nagyban hozzájárul az ügyfélszolgálattal és a szervizzel folytatott harc, ami nagyon kimerítőnek és…..
öreg baka nem rakéta 2020.03.10 04:15:15
@Terézágyú: Szerintem tökéletesen igazad van, de a világ elindult a másik irányba, hiába próbálod az értelmes meggyőzést. Sajnos ez jellemző a mai vásárlókra. Nem gondolnak bele, hogy ha egyszer az egyik funkció elromlik, ugrik vele a napi használat szempontjából több is. Te a múltat képviseled a szemükben, pedig te használod a cuccokat. Sajnos én is le vagyok ragadva a múltbani 2 Ftos, celofáncsomagolású kalmopyrin-Istopyrinnél.
Norbert nagyon bízott a gyártó szép szavában, ezért elég csalódott, hogy az új Asus laptopot másfél év alatt ötször kellett szervizbe küldenie. Végül az elállás mellett döntött, de tavaly november óta nem kapta vissza a laptop árát. Kérdés: mit tehetünk, ha a munkaeszközünk az, ami ilyen sokáig…..
öreg baka nem rakéta 2020.03.05 07:31:31
@Gyalogrépa: Sok minden hibaforrást leírtál, ami az egyszerű userenk nem jut eszébe! sehol nem említik a földelési problémákat, tehát az max elméleti lehet, mert a felhasználó nem merül bele a hardveres részbe, de nem is várható el tőle:) Esetleg a kezébe nyomnak egy laptopot, hogy minden rajta van, használd! Ebben az esetben ott áll, megfürödve:)
öreg baka nem rakéta 2020.03.05 07:32:41
@öreg baka nem rakéta: Aki kézbe nyomja a darabot az esetleg a cég informatikusa:)
öreg baka nem rakéta 2020.03.05 07:50:25
@Permetező: Akkor mi van, (szélsőséges eset) ha a mentés során dob egy hátast a gép? Te is hallgatsz a szoftverekről, azokkal mi van? Abból is kell tartalékot venni?
gasztrotúra Kanalas fánk 2020.02.21 14:57:35
Nincs farsang fánk nélkül, ezt mindenki tudja. Én se maradhattam le, tehát sütöttem. Eddig csak egyszer sütöttem, megpróbáltam a klasszikus receptet, de sajnos nem sikerült. Most egy egyszerübb változattal próbálkoztam ami nem igényel dagasztást, kelesztést.  Hozzávalók: 250 g jaurt 2…..
öreg baka nem rakéta 2020.02.23 10:33:31
@Gasztrotúra: Nem mindenki román hazaffy:)
Meghalt, vagy megölték?    Előszó   1994-ben fejeztem be a magyar elektronikai ipar rendszerváltás utáni sorsáról szóló tanulmányomat. Könyvben is megjelent (Fejezetek a magyar mikroelektronika történetéből), jóval később, 2001-ben. Ennek egyszerű oka volt, ugyanis a kötet életre hívójának és…..
öreg baka nem rakéta 2020.02.22 16:03:43
@csúti csüngőhasú tolvaj:
Sajnos egyet kell hogy értsek. Az akkor idejövő minipénz leginkább piacot keresett, nem termelőüzemeket. Az akkor bezárt gyárak hiányoznak a termelésből. Erre az elmúlt 30 évben mindenki rátett ( Lásd: Könnnyűipar, jáműgyártás) Az igaz, hogy 1990 előtt nem voltunk a top-on, de a fejleszőgárda alkalmas lett volna a top-ba kerülni. Jóformán mindenhol:)
Kösz Norbi, hogy megihlettél a tapló videóddal! Rég nevettem ilyen jót emberi butaságon. Nem megyek bele mélyen abba, hogy mekkora hímsoviniszta ember képét festetted magadról, felesleges, látja mindenki. Abba sem megyek bele, hogy mit és miért mondtál rosszul, mert azt is látja…..
Óránként 15.000 csirkét dolgoznak fel a Master-Good kisvárdai üzemében. Erre a világon jelenleg, csak három üzem képes. Egy kedves ismerősöm, aki igazán bátor a csirkenyak elnyisszantásában, majd gyakorlott a feldolgozásában, most csak annyit mondana; aaaaa… De ez a történet most nem a sárközi, házi…..
öreg baka nem rakéta 2020.01.15 01:27:45
@PiBá: Azt hiszem, minden nagytőkés tanulhatna H. Fordtól fizetés és a munkások juttatásaiból.
A kormányfő január 9-i sajtótájékoztatóján szólt arról, hogy addig nem lehet más felújítás az egészségügyben, amíg a kórházi várótermek kifestése be nem fejeződik. Kincses Gyula, az Orvosi Kamara elnöke (akinek a legutóbbi kamarai választáson aratott győzelméről korábban beszámoltunk), aggodalmának…..
öreg baka nem rakéta 2020.01.14 06:52:44
@Midnight Run: Ez persze sok konfliktussal jár, kevés politikai hasznot húz és nem lehet belőle sokat lopni.

Megfogtad a lényeget, és az indítékot:)
Mivel az ATM-et nem a bank üzemelteti, hanem egy külsős cég, a bank végignézi, ahogy az automata egymás után nyeli el az ügyfelek kártyáját. Ráadásul vissza se adja, így az ügyfél nem véletlenül lesz ennyire felzaklatva. Update: az ügy megnyugtatóan rendeződött, részletek a poszt végén. Tisztelt…..
öreg baka nem rakéta 2019.11.30 07:15:55
@Club Sandwich: Egyetértek veled. mInek jár az ilyen ilyen helyekre, amikor 80 éves embernek is magyarázhatna, akinek az életében ötször változtak a szbályok, és nem csinál mást, mint amit az iskolában belevertek...
öreg baka nem rakéta 2019.11.30 08:31:49
@ekat: Ebben igazad van de majmász csak majomkodik a hejjesírással. Aki korábban tanulta a kelyesírást, az alkalmazza is a tanultakat, bár a szabályok megváltoztak.Ennek ellenére tud magyrul....
A klímakérdés évről évre egyre jobban foglalkoztatja az embereket szerte a világon. Léteznek már a témával foglalkozó világszervezetek, vannak zöld pártok és olyan tudósok is, melyek vagy az említett testületeknek dolgozva, vagy bizonyos államok hivatalaiban publikálnak tanulmányokat a témáról. A…..
Idén tavasszal kacsák lepték el Pesterzsébet egyik forgalmas közútját, a tavaszi és nyári zivatarok ugyanis akkora tavakat alakítottak ki az uton, hogy odajárnak fürdeni. A Gubacsi lakótelep és a Mediterrán lakópark szélén található Zodony utca biztosítja az itt élőknek és a pesterzsébeti…..
öreg baka nem rakéta 2019.06.04 10:38:59
@Zabalint: Sajnos az időközben bekövetkezett változásokat nem követik az előírások, kivitelezések ez az oka a többszöri elöntésnak. Több csapadék hullik, mint 50 évvel ezelőtt, a szabványok meg akkoriak.
öreg baka nem rakéta 2019.06.04 10:46:23
@öreg baka nem rakéta: Pontosítok: Egyszerre több csapadék hullik....
Megmentette Manfred Webert, mert közölte, hogy nem támogatja...
öreg baka nem rakéta 2019.05.13 01:38:52
@atomic power 1986DucaDuca: A kettőt összehasonlítani nem lehet, nemhogy egy lapon emlegetni.
Az ország jóléte a versenyképes gazdaság és a jól működő állam eredője, period, end of story, mondja az angol. Magyarországon -- a félreértések és a romlott propaganda elkerülése végett -- ma mindkettő fundamentálisan romokban. Itt csak a gazdaságról fogok beszélni, mert ezt bonyolultabb -- ha nem…..
öreg baka nem rakéta 2019.05.12 07:20:33
@ijontichy: Pontos megfogalmazás!
Azért igen messze vagyunk attól, hogy családbarátnak lehessen nevezni egy kormányt, vagy országot, mert a gazdagabb sokgyerekesekhez hozzávág egy rakat pénzt...
öreg baka nem rakéta 2019.04.23 08:41:32
@GNDL: Nagyjából egyetértünk.
Reggeli rádiózás közben többször bejelentkezett az egyik leghallgatottabb adó reggeli műsora a ma megrendezett Speedmarathon nevű pénzbegyűjtő kampány egyik helyszínéről. Miről is van szó? Kampányszerűen ma kisöprik a raktárban porosodó összes traffipaxot, kivezénylik az összes - még a testületnél…..
Vajon finomabb volt-e a zöld üveges sör vagy az egri cigaretta, és volt-e arany a 73-as kétforintosban? Utánajártunk a szóbeszédeknek...
öreg baka nem rakéta 2019.03.31 05:54:35
@dr. mesterséges színezék: A sörbilátához annyit tennék, hogy a sörgyár sarkánál levő téglaépületbe lehetett beváltani. Bilétát meg a megfelelő helyen lehetett talán 2 forintért venni, literes sört adtak érte.
öreg baka nem rakéta 2019.03.31 05:54:50
@dr. mesterséges színezék: Ne feledd a csapolt sörnél a "pisztolyba" beleapplikált parafadugót, laposítást, sem ami a sör habzását segítette elő. Vagy a roham előtti pulra kitett csapolt sört se. Ha reklamáltál, a válasz: Jöhet a következő....
Roppant büszkén jelentette be a kormány a 7 pontos akciótervét a gyermekvállalás ösztönzésére. Ennek az egyik pontja a nagyszülői GYED bevezetése. Mit is jelent ez? GYED a gyermek – maximum – 2 éves koráig jár, összege függ az igénybe vevő - gyermek születése előtti - jövedelemétől. Hazánkban…..
öreg baka nem rakéta 2019.03.18 19:44:03
@élhetetlen: A nagyi gyed után vajon hova fog tudni elhelyezkedni 53-58 évesen? Vidékről beszélek, nem nagyvárosról. Ugye, neki még 65 éves koráig dolgozni kellene. Nem beszélünk a gyerektől-unokától 150-200 km. re lakó nagyi, ha akar sem tud igazán beszállni. Na, erre a bolsizó-libsiző nagyarcúak nem tudnak válaszolni.
öreg baka nem rakéta 2019.03.18 22:50:34
@Hörömpő cirkusz világszám: Pontosan erre céloztam. De még ha csak a falusi kisboltban eladó-pénztáros, akkor sem biztosított az 53-58 évesen történő visszavétele, munkához jutása. Mert a 40-50-es korosztály már alig kap munkát, a falusi viszonyokról ne beszéljünk. Vagy elvállalja "áron alul" vagy a büdös életben nem lesz munkája, és ezzel eljátssza a nehezen kiharcolt valamivel magasabb bért. Még hátravan a 65 éves korig dolgozás. Nézzük kissé reálisabban a dolgot: Nem megfáradt öregekről, hanem aktív dolgozók megszakított munkájáról beszélünk. Mi van a nyaugdíjbeszámítással? Mi van az így töltött évek munkaviszonyával, annak elismerésével? Mi van az idősebb korral, hogy már nem tudja/akarja azt csinálni? Nagyon ötletparádé szagú a dolog, átgondolatlan ötletelés.
 Sokaknak furcsán hangzik, de mint vendég is alázatosnak, előzékenynek, és udvariasnak kell lennünk. Az a játék, amit úgy hívnak, hogy vendéglátás, kétoldalú és mindenképp előzékenységen alapuló közösségi történés. A szakmaiságon kívül bizony a legfontosabb az emberi oldala, amit sajnos sokszor…..
öreg baka nem rakéta 2019.03.15 09:32:59
@Ződ2000: A pincérek picsogása sokadik alkalom. Elfelejtik, hogy mi az ő dolguk.Majd akkor lesznek megtisztelve, ha a vendéget megfelelően fogadják, és tisztelettel bánnak vele.
öreg baka nem rakéta 2019.03.15 09:53:54
@Emmett Brown: Igen, a jóságos tulaj saját zsebből fizeti a dufferenciát. Ugye, te nem a földön élsz?