Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsuzsa Kozákné

75 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben segít ez a videó :) A gyermekedet Te ismered a legjobban, így Te tudod, mi az, ami őt a legjobban érdekli, mik az erősségei, miben a legjobb. Mielőtt konkrét szakmában gondolkodnál, próbáld meg azt a területet megtalálni, ahol az ő képességeire épít a képzés! Humán, vagy reál…..
Hogyan segíts gyermekednek a pályaválasztásban? Ehhez adok néhány szempontot ebben a videóban...
Az interjú itt tekinthető meg Sok interjút készítettem pályaorientációs témában, most fordított szerepben is kipróbálhattam magamat.Tóth Adorjánal, a Baba-Apa podcast házigazdájával beszélgettünk...
Amikor valaki vezetővé válik, előbb-utóbb szembe találja magát a generációk közötti különbségek munkavégzésre ható megnyilvánulásaival. Hogyan érdemes kezelni ezeket? Pincz Petrát, az Áthidaló Iskola Előkészítő Program szakmai vezetőjét kérdeztem a többgenerációs munkavégzés szépségeiről és…..
A Spotify-on található 4 adás itt hallgatható meg 2019 és 2021 között Elekes Irénnel együtt készítettünk egy pályaorientációs műsort Szülőképző címmel. Bár csak az első 4 adás elérhető, úgy gondolom, hogy segítség lehet annak megértésében, hogyan tudjuk támogatni gyermekeink későbbi…..
Minden évben izgatottan várják a továbbtanulók, hogy bejutottak-e a vágyott egyetemre, szakra. Ilyenkor én is drukkolok, hogy azok a fiatalok, akiknek segítettem a továbbtanulási döntésük meghozatalában, hol fognak szeptembertől tanulni. Nagyon hálás vagyok, amikor ezek a fiatal srácok egymás után,…..
"Bár az apák szerint a pszichológusok mind hülyék… Ami egyébként lehetséges, de akkor tegyük hozzá, hogy nemegyszer a hülye pszichológus is használ, mert az ember önmagát gyógyítja egy másik ember jelenlétében, s ez akkor is működik, ha a pszichológus nem is olyan tehetséges." (Vekerdy…..
Az EPALE-n olvasható legújabb cikkem az EPALE Nemzeti Támogató Szolgálat 2021. november 15-én megtartott - hálózatépítő eseményének egy momentumát mutatja be: https://epale.ec.europa.eu/en/private/palyaorientacio-es-palyatanacsadas/egyutttogether  ..
Az interjú az Epale Magyarország oldalán jelent meg, itt olvasható...
A témában írt cikkem az EPALE-n ide kattintva olvasható...
KamaszMentor Könyvmolyok figyelem! 2021.10.27 17:18:54
M. Nagy Miklóstól, a Helikon Könyvkiadó vezetőjétől most első kézből tudhatod meg, mit érdemes tanulnod, ha a könyvek szerelmese vagy, és szívesen dolgoznál a könyvkiadás területén. A vele készült interjúmat itt…..
Az interjú az Epale Magyarország oldalán jelent meg, itt olvasható...
KamaszMentor Kornél 2021.07.16 19:32:50
13 évesen a legtöbben még a játszótéren múlattuk az időt - manapság inkább a számítógépek, digitális kütyük foglalják le a tiniket. De vannak, akik már ebben az életkorban tudatosan építik jövőbeni karrierjüket. Közéjük tartozik Farkas Kornél, akivel egy véletlennek köszönhetően ismerkedtem meg, és…..
A Pogonyi Mátyással készült interjú részlete ide kattintva tekinthető meg. Szakítani kellene azzal a gyakorlattal, hogy tiltják, büntetik az okostelefon és egyéb okos eszközök használatát az iskolában! Értelmes módon kellene felhasználni azt az oktatásban. Ehhez persze a pedagógusokat is…..
KamaszMentor Kinga 2021.03.20 14:12:18
Kinga 7. osztályos, gyönyörű nagylány. Kreatív, hobbija a fotózás és a tánc, érdeklődési területe a lakberendezés (Édesapja és Édesanyja is ezen a területen dolgozik. Szülei elváltak.). Kedvenc tantárgyai az informatika és a testnevelés. Átlaga 4 fölött van, matekból kettes, és pár hármasa is van.…..
Ha 7. osztályos vagy, sokat tehetsz a következő 2-3 hónapban annak érdekében, hogy bejuss az általad vágyott iskolába. Nem többet kell tanulnod, csak máshogyan! Néhány egyszerű módszert kapsz most tőlem, amikkel jobb lesz az év  végi bizonyítványod! Egy korábbi bejegyzésben már írtam arról a 3…..
KamaszMentor Balázs 2021.03.11 10:20:10
Balázs 6. osztályos vagány kissrác.  Sportol, jól tanul. Édesanyja megkért, hogy beszélgessek vele a pályaválasztásról. Előtte sosem találkoztunk, Balázs mégis első perctől kezdve őszinte és önfeltáró beszélgetőtársam volt. Elmondta, hogy egy vidéki iskolába járt, ahonnan át kellett iratkoznia egy…..
1. Elegáns, de kényelmes ruhában menj! - NEM kell ünneplő, de ha végleg nincs jobb ötleted, jó lesz ez a megoldás is. A lényeg az, hogy önazonos legyél, ne tűnjön úgy, hogy jelmezt viselsz, amit csak erre az alkalomra vettél fel. 2. Próbáld el a szituációt! - Ebben egy barát, szülő, testvér és/vagy…..
Tulajdonképpen ez az, amit LEGELSŐKÉNT kellene megtanítani az iskolában: hogyan kell feldolgozni egy tananyagot önállóan és hatékonyan? - Oké, ha nem elsőben, de legkésőbb ötödik osztály elején. - Addigra feltétlenül tudni kellene. Mi kell ahhoz, hogy adatok magolása helyett valódi tanulásról…..
  A bárki számára nyitott, ingyenes kurzust az ELTE indította, a címe: A pszichológia tudománya.   Célja, hogy a pszichológia szakra készülő középiskolások kipróbálhassák, nekik való-e a szak. 5 modulon keresztül ismerkedhettünk videók, jegyzetek segítségével azzal, hogy mitől tudomány a…..
  Kozákné Zsuzsa a Kamaszmentor oldal tulajdonosa. Munkájával segít pályaválasztás előtt álló fiataloknak a legideálisabb jövőkép kialakításában. A pályaválasztás kihatással van az egész életünkre és utólag gondolkodhatunk csak a Mi lett volna ha... dolgon, de segíteni már nem segít. Fiatalként…..
Zsuzsa Kozákné 2021.01.12 14:18:51
Zsuzsa Kozákné 2021.01.15 11:54:20
@Hungarian Geographic: Nem éppen a 2 hét alatt megtanulható munka tesz bérrabszolgává? Mivel betonozzuk be a középszerűséget?
1. Legyél aktív! A TE jövődről van szó, NEKED kell most kezedbe venni a kormányt! A szüleid, tanáraid segítenek, de érezned kell, hogy a döntésben TE is benne vagy. Ennek érdekében 2. Szerezz be minél több hiteles és időszerű információt - ebben segítségre lesznek a következő internetes források:…..
A cikk ide kattintva olvasható! Beszélgetés Konfár Mónikával, a Váci Szakképzési Centrum pályaorientációs tanácsadójával az EPALE oldalán...