Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dharman

1875 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hereföld blog A Facebook elesett 2024.02.21 13:53:44
Ide kellene valami bevezető, de most még ezt is feleslegesnek tartom. Azért kiemelem, hogy úgy tűnjön, mintha írtam volna bevezetőt.   Ave azon olvasóknak, akik még idetaláltak a Facebook nélkül is. Úgy érzem felesleges lett a további jelenlét a Feribókon, miután teljesen elveszett az értelme a…..
Mivel a minap megkaptam egyik kommentemre, hogy azért kellenek a fillippínók Magyarországra, mert a magyarok nem olyan szorgalmasak (aka lusták), ezért szeretném körbejárni ebben a posztban ezt az általánosítást és saját példámból megmutatni, hogy milyen egy lusta magyar, aztán mindenki eldöntheti,…..
Hereföld blog Merre tartok? 2023.09.02 19:57:52
Kis helyzetjelentés, mivel már már úgy halódik a blogom, mint Zuckerberg Metaverzuma és nem szeretném, hogy bárki is azt higgye, hogy teljesen lemondtam róla.  Lemondani nem, de biztosan nem fogom tudni rendszeresíteni a posztokat, mivel még mindig egy tanfolyam és a meló viszi el az időm nagy…..
VÉGRE ELKÉSZÜLT!!! Első nagyobb fordításom végére értem, amit az alábbi linken olvashatsz: Murakami Rádió   Ha tetszett, akár meg is hívhatsz egy kávéra. :)..
Hereföld blog Van másik. 2020.09.04 18:30:12
Még talán ezt a blogot sem kell temetni, a facebook oldalunk is mocorog, de időközben elindítottam egy angol blogot is, ahol a japán nyelvvel és kultúrával fogok foglalkozni. Ezt a blogot itt találjátok: therakoyastudies.wordpress.com Ami a Hereföldet illeti, ezerrel (vagyis amennyire időm engedi)…..
2015. szeptemberében kezdtem meg életem első rebootját az Egyesült Királyságban és így az ötödik év fordulójához egyre csak közeledve egyre inkább érzem a késztetést, hogy egy kicsit újra összefoglaljam a tapasztaltakat, hiszen részint nekem is szép lesz majd visszaemlékezni később egy ilyen posztot…..
Mert Obama sem mert róla beszélni, mert Hillary sem mert róla beszélni és mi lett a vége? Trump. Jogosan, mert ő mert és mer róla beszélni. Európában ugyanígy egyik baloldali liberális párt vezető sem mert róla beszélni, de pl. Orbán mer róla beszélni és ezért erősödik ő is és a többi elvtárs is…..
Szóval a minap, álmomban egy kis falu közösségi házábn voltam és magyarázkodtam, több soron bocsánatot kértem valami miatt a többnyire idősebb, nyugdíjas hallgatóság előtt. Még talán soha nem történt velem olyan, hogy más testében vagyok álmomban, de az álom végén ledöbbentem, mivel kiderült, hogy…..
Mer' nyilván egészen Franciaországig kell menni egy ilyen példáért, saját holdudvarban hasonlót sem találni. A következő kép pedig egy teljes cikk, amiben egy cikket elemeznek, amit egy testvérlapjuk írt. Sebnyalogatás, komcsizás, libsizés, Sorosozás, jelző aggatás, szubjektív vélemények és minden,…..
Ma este kicsivel 8 előtt a 182-es busszal utaztam hazafelé. Egészen elmerültem a gondolataimban, míg meg nem hallottam, hogy egy nő valakit végtelenül undorító módon aláz. Az említett hölgy egy 14-15 éves fekete kislánynak címezte mondandóját, aki a busz másik oldalán ült. Szótlanul...
Dharman 2018.04.17 13:00:06
@orient: Sajnos nekem nem nagyon jöttek össze a dolgok otthon, részben a magam hibájából is, így látható időn belül nem fogok visszamenni, persze azért a hazatelepülésről sem mondtam le, szavaztam is stb.
Dharman 2018.04.17 13:21:10
@Olliék: én egy szír haverral járok néha pokemon gózni. Ez otthon titok :D
Bár volt egy kisebb szünet, mostanában újra komolyabban tolom a Pokemon Go-t. Ennek köszönhetően a hetekben megszereztem az első legendás, majd mitikus lényemet. Ezt a Niantic megjutalmazva küldött nekem egy meghívót egy exkluzív raidre, ami ma volt egy Hyde park melletti kisebb parkban. Úgy…..
Hereföld blog Nagymamák kedvence 2018.04.11 22:16:38
Előbb Skypoltam családdal. A nagyanyám üdvözli az új Orbán-kormányt. Elmondása szerint Orbán egy jó ember, hisz küldött neki pénzt és távol tartja a terroristákat az országtól. Reméli tehát, hogy még sokáig ő marad a miniszterelnök. Ezzel szemben manapság a fiataloknak semmi sem elég, mindig többet…..
Egy hajókázós-napfogyatkozásos résszel üzemszerűen elindult a Modern család kilencedik évada, és a hangsúly itt az üzemszerűn van. Nem most érezni úgy először, hogy ez a sitcom elérte a határait, de egy majdnem féléves szünet után most megint egy kicsit feltűnőbb, mint…..
A beküldött köszöntőket névvel, vagy név nélkül, de át fogjuk adni az ünnepeltnek, aki majd örülni fog. Ezért van értelme! Küldeni kell!    Ezt tessék elolvasni...görgetni...olvasni...aztán üzenni, majd rányomni a SUBMIT-ra határozottan: Loading...   Így kezdődött......nem mi kezdtük. Sáhó…..
A sors úgy hozta, hgy az első igazi akcióhős figurám, az ikonikus pózban elhullott harcost, Yamchát ábrázolja a Dragonball-ból. Nem lehetett otthagyni. 29 évesen is lehet egy jó napod! オレにやらせてくれ! ..
Mivel sok londoni magyar történetét olvastam el, mielőtt én is leléceltem volna otthonról és ezekben a történetekben sok hasznos dolgot találtam, elmesélem én is a saját történetemet, hátha valaki segítségére leszek vele...
Talán emlékeztek még Cecíliára, aki jó két hete írta meg történetét. Tíz éve biztos magyarországi karriert feladva költözött Londonba és építette újra életét. A brit fővárosban egy japán cégnél dolgozott, a mai posztja arról szól, hogyan él együtt ez a két (vagy…..