Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TsodaSzarvas

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi levél a sokadik pár hónapon belül, ami a vonatjegyek elképesztő, feleslegesnek tűnő hosszán élcelődik, ezúttal hozzácsapva egy 0 forintos, de szintén kinyomtatott  büntetési tételt illetve a nyugtát is. Én jóindulattal töltekezve azt gondolom, hogy ez nem egy papírpazarlás, hanem egy…..
TsodaSzarvas 2016.10.17 17:06:36
Szánalmas poszt. Gondolom az író legnagyobb gondja - és ez a levélből is kiderül -, hogy a "kaller uraság" megvetette vele a jegyet Kelenföld előtt fél perccel. Gondolom rutinos elővárosi utazó, aki annyira szánalmasan fillérszexualizáló, hogy még azt a 400 forintot is sajnálta utazásra, és ráadásul a jegyvizsgáló még ki is fizettette vele, pedig fél percre volt tőle, hogy megússza.
Az meg, hogy a pénztár bezár, és ő a vonaton "kényszerül megvenni" a jegyet... Na de kérem... Miért, ha elfogy a pénze a boltban, akkor kártyával "kényszerül" kifizetni a kaját? Vagy azt gondolja, hogy ingyen van a vonat? Tényleg? Vegyen bérletet! De természetesen nem vesz, mert így megúszhatja a jegyvételt, tudja őkelme ugyanis nagyon jól, hogy elővárosi forgalomban úgy meg vannak tömve a vonatok, hogy a jegyvizsgáló - ha az utas jó helyre száll fel - nem fog odaérni 9ből 10 esetben. Tehát 9ből 10 esetben megússza a jegyváltást. Tehát megtakarít egy csomó lóvét. Nyilván a jegyvizsgáló a hülye szemét féreg, hogy őkelmével megveteti a jegyet és ráadásul a szemét még hosszú jegyet is kap, és most szegény levélírónak ez mennyi de mennyi kellemetlenséget okoz...
Érdekli szerintetek a levélírót, hogy milyen mellékvonalakon mi és hogy közlekedik? A nagy lópikulát! Jár a pofája, miközben Érd felé ütemes a menetrend, kb. 20 percenként közlekedik arra valami vonat, ami 98%-ban új és kényelmes Flirt motorvonat. Ki van nyalva a segge, de fizetni nem akar. Grrrrr....
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
TsodaSzarvas 2016.10.07 09:29:26
Kedves posztoló!

Életem 30 éve alatt két alkoholista apát fogyasztottam - egy vér szerintit és egy "mostohát". Továbbá abból a társadalmi rétegből, ahonnan én jövök (igen, a lecsúszott proli jómunkásemberekről beszélek, akik napról-napra élnek) több ismerősöm, barátom rendelkezik alkoholista szülővel/szülőkkel és sajnos többen maguk is azzá váltak. Lehet a dolgokat szépíteni, de statisztikák bizonyítják, hogy az alkoholisták zöme a rossz szülői minta (értsd alkoholista) miatt lett az, ami. Ebből kitörni nagyon nehéz, főleg, ha az ember nem tudott a társadalmi ranglétrán előrébb lépni, ha megragadt az eredeti közegben, ahol a problémakezelés az alkoholhoz nyúlásnál megrekedt. És aztán persze ez a család rovására megy, az idő és a pénz elköltésével jár, mindkettőből kevesebb jut a másik félnek, a gyerekeknek. Aztán ott van még az agresszió (a női fél részéről is!!!), mikor már "mindenmindegy" stb..., nem kell részleteznem, mindenki tudja, milyen ez. Aki nem, az érezze magát nagyon szerencsésnek.
Namármost, amire szeretnék kilyukadni:
Ezt az állapotot kezelni egyedül nem lehet. Ha nincsen párod, de ki akarsz lépni belőle, akkor fordulj a családhoz! Vagy barátokhoz, haverokhoz, ha ez sincsen, mert az alkoholizmusod miatt leépítetted a szociális hálódat akkor fordulj orvoshoz! Hidd el, a blogokon írt ócsárló, becsmérlő posztok ellenére nagyon jó és hathatós segítséget tudnak ajánlani! Vannak anonim körök, ahol más, hasonló problémákkal küszködő emberrel oszthatod meg a gondolataidat és egymást segítve mászhattok ki a bajból. Ki tudja, talán pont egy ilyen helyen találod meg életed párját és egymást segítve adjátok fel a piát.
Az én véleményem az, hogy másra akarod hárítani a felelősséget a saját állapotod miatt. Semmi köze nincsen a párkapcsolatnak a Te alkoholizmusodhoz. Fölösleges ezen filóznod. A gyökerénél ismerd fel a problémát: egyáltalán miért úgy mutatod magadat be, mint alkoholistát!? Ha elfogadtad az állapotod, akkor nem is akarsz változtatni! Ha meg nem, akkor már nem is vagy alkoholista, hiszen ha küzdesz, küzdeni akarsz ellene, akkor már meg is tetted az első lépést a leszokás felé! Nem irkálni kell meg blogolni, hanem cselekedni!
Amúgy: 24 éves lány létedre hogyan lettél alkoholfüggő? Nem lehet, hogy csak az egyetemi évek alatt elfogyasztott napi 1 üveg bor vált a szokásoddá? Akkor viszont az egyetemisták 70%-a alkoholista lenne?
TsodaSzarvas 2016.10.07 09:42:09
Franciska szerintem azon a ponton kicsit igazságtalan, amikor a jegykezelők ellenőrén kéri számon az ablak és kerete közti váratlan szakítást csak azért, mert korábban az előtt álldogált az illető, de ezt leszámítva az egész helyjegy-nem helyjegy téma elég erős. Kedves Tékozló Homár! Csupán a…..
TsodaSzarvas 2016.07.05 16:34:40
Muhaha. Először is, jegyet belföldön bárhonnan bárhová lehet vásárolni. A hely-és/vagy pótjegyet veszed konkrét vonatra. Ha elfogyott és felszállsz, akkor is ki kell fizetni, helyszámot nem tartalmazó helyjegyet és felárat fogsz fizetni. Meg 500 forint pótdíjat. És akkor sem fogsz leülni, ha a segged a földhöz vered. Ez a szabály, ez van. Megjegyzem a sok MÁV-ozósnak, hogy külföldön is ugyan ez van. Konkrétan spanyolban és németben jártam így. Ott elővételben elfogynak a helyszámot tartalmazó jegyek, amik csak arra a vonatra szólnak és nem máshová (btw ezt is szereti a magyar elfelejteni, hogy a vonatra szóló helyjegye csak arra a vonatra jó. Nem is értem, tök logikus, hogy a másik vonaton azt a helyet nem fogják fenntartani neki. Erre meg ott értetlenkedik, hogy akkor most neki még egyszer meg kell vennie a helyjegyet, mert rossz vonatra szállt... )
Szóval felszálltam egy sima alapjeggyel a német hiper-szuper vonatra, majd jött a kaller és konkrétan lebaszott a vonatról az első állomáson, mert nem volt hely. És akkor állni nem lehet, ha nincs ülőhely, mert balesetveszélyes. Meg sem tudtam kísérelni, hogy kifizetem a pótdíjat, aztán majd ülök a peronon. Lehajított. Spanyolban ugyan ez volt, csak ott előtte még felajánlotta, hogy fizessek 50 júrót, akkor maradhatok a peronon vagy kereshetek szabadon maradt ülőhelyet.
Szóval lehet szidni a magyarokat, meg a MÁV-ot, de máshol sem jobb a helyzet, hiába bezzegeztek. Attól, hogy megvetted a jegyet, egy szolgáltatást veszel meg, nem az egész céget alkalmazottastul. Ez ilyen gyökér hozzáállás. Azért fizetsz, hogy A-ból B-be elvigyenek, ennyi. Az, hogy van légkondi meg wifi már csak extra, egyáltalán nem alapszolgáltatás. Ez csak aljas hitvány hipszter szöveg. Mert mostanában divat lett mindenért lázadozni. .. .. ..
TsodaSzarvas 2016.07.05 20:32:02
@bendeguz75: Ne haragudj, én nagyon szeretem a hazámat, és büszke vagyok arra, hogy Magyar vagyok, de! Lejobb példa Győr felé a RailJet, amire mindenki azt hiszi, hogy mekkora szám (holott a németeknél egy mezei IC) és mindig mindenki azzal akar menni. Indulás előtt 5 perccel odamennek a pénztárhoz, amikor nyilván nincs már rá jegy, mert a last minute jegyeket, (amiket a magyar vasút árusíthat magyar részre, kb. 60-80 db) mind eladták. Nem baj, a birka akkor is odamegy és felszáll, mert ő akkor is ezzel fog Pestre menni. Aztán meg sír, mikor kikenik a száját 1200 forinttal és még állhat is. Holott megmondták, hogy nem tudnak helyjegyet adni rá. De ő azért is felszáll, mert látta, hogy van még hely. Igen, valóban van, mert nemzetközi utazásban nem kötelező a helyjegy foglalása, ezért azok a helyek, amiket indulás előtt mondjuk Münchenben nem adtak el, szabadon elfoglalhatóak. A nemzetközi utasoknak. Nem a magyaroknak. És ezt a szabályt a RailJet-et üzemeltető osztrákok hozták. A magyarnak meg kell vennie belföldi utazáshoz a helyjegyet és kész. Ha nincs, akkor meg ne csodálkozzon, hogy állnia kell. Ennyi. És hogy most már tényleg válaszoljak a kommentedre:
Te lennél a legjobban felháborodva, ha a nyelved földig érne, úgy futnál a vonathoz, mert el kell hogy érjed, és azt hiszed, majd kifizeted azt az ezer párszáz forintot, és legalább a vonaton vagy, de erre közölnék veled, hogy szevasz! majd a következővel. Nem hinném, hogy akkor olyan megértő lennél...
TsodaSzarvas 2016.07.05 20:56:30
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Semmivel. Ha Bulgáriában élnénk, akkor büszke lennék arra, hogy bolgár vagyok. Ezt a furcsa dolgot úgy hívják, hogy hazafias érzés.
Itt most nem a nemi erőszakról lesz szó, arról pláne nem, hogy vajon tisztában van-e bárki a tényekkel – ezt amúgy is végigvettük már néhány napja Rents Öcsém tolmácsolásában. Ami érdekes most, hogy tisztában van-e egy egyetem vezetése és a diákok érdekeit képviselő(?)…..
TsodaSzarvas 2014.10.08 10:52:03
Micsoda hozzáállás ez?!? Az ilyen gondolkodásmód miatt történhettek meg az elmúlt események. A férfiak tárgyiasítják a nőket s fordítva. A mai fogyasztói társadalom mindent eldobhatóvá, egyszer használatossá, egyszer élvezhetővé tesz. Szép lassan igaz lesz ez az emberi kapcsolatainkra is. Az egyetem nem a buliról szól, hanem arról, hogy valamivé képezzem magam, amiből én és a családom később megélek, és amivel a társadalom javára teszek. Lehet bulizni ésszerű keretek között, viszont ami a gólyatáborokban folyik, az korántsem nevezhető ésszerűnek. Azért van sok ilyen diplomás munkanélküli, mert sokan vannak, akik nem így gondolják, átbulizzák az egyetemi éveket, sírnak a vizsgákon, hogy mennyit kell tanulni és jajj így meg jajj úgy (érdekes, aki egész évben tudott tanulni, annak nem jár a szája vizsgaidőszakban, szép csendben levizsgázik), majd mikor átvergődött a vizsgán, rohan leinni magát, aztán az egész kezdődik elölről. Utána meg lehet csodálkozni, hogy nem tud elhelyezkedni, mert a papíron kívül semmije nincs, főleg nem tudása. Meg nagy szája, hogy ha már 4-5-6-8 évet eltöltött egyetemen, akkor nem fog elmenni segédmunkásnak. Inkább élősködik anyu-apu nyakán, ha szerencséje van, betolják valahová, ha nincs, akkor elmegy tovább tanulni. Csak dolgozni ne kelljen. Látom nem egy volt évfolyamtársamat, akik évek múltán sem tudtak szakmában elhelyezkedni. Közben meg rengeteg álláslehetőség elröpült mellettük. Egy részük még mindig egyetemre jár, bulikban próbálja elhitetni magával, hogy 28-30 évesen ez a normális.
Úgy gondolom, ez a hozzáállás vezethet a történtekhez. Sok az olyan fiatal, aki azt hiszi, mindent lehet, felelősségtudat és önkontroll nélkül. Aztán meg dühös hangú leveleket és blogbejegyzéseket írogatnak, védik és magyarázzák a saját hülyeségüket, de felelősséget, azt nem vállalnak. Kb. ezért tart itt ez az ország.
Jim Foley amerikai riportert 2012 óta tartották fogságban, egy ideig úgy tűnt sikerül megegyezni az elrablókkal, de az ügy mégis halállal végződött Az ISIS a másik fogoly, Steven Joel Soltoff kivégzésével fenyegetőzik, amennyiben Obama nem állítja le az iraki katonai…..