Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pincebogar

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok levelet kaptam a sztrájkkal kapcoslatosan. A következő napokban kommentár nélkül közzéteszem őket. Első levél: Én eg egyszerü bérből fizetésből éllő, adófizető állapolgár vagyok. A MÁV államicég, ami évek óta veszteséges. Legjobb tudomásom szerint az adófizető…..
3 dolog:Első:Egy jegyvizsgáló azt mondta nem tart reggel 9nél tovább a sztrájk.Nem tudom mennyire megbízható az infó. De azért ne kockáztasson senki.Második:Mindenkit kérek, hogy ne az átlag vasutasokat szidjátok, mert nem ők találták ki a sztrájkot, hanem…..
pincebogar 2008.01.31 23:17:34
És ezért nem kapja meg a MÁV-Start a járó bevételt. Talán lapátra kellene tenni a lusta embereket, akik b@xnak dolgozni. Ilyen morállal, normális cégnél pikk-pakk kirúgnának.Ugyan már nem írok a MÁV-Start szutyok Rt.-nek, mert nem érdemlik meg, hogy rájuk fecséreljek egy percet…..
pincebogar 2008.01.15 14:11:39
Immár 4 éve hetente 3-4-szer ingázok Hatvan és Tatabánya között(mert olcsóbb a diákbérlet, mint a koli vagy albérlet), és mondhatom,mostanra egészen igénytelen lettem:
1. Olyan ruhában utazom, amit egyszerűen tisztíthatok, ha esetleg a kocsik között áthaladva olajfoltos(vagy mi az a fekete kenőcs) lesz. Vagy valamelyik kultúrált és tiszteletreméltó utastársam alattomos helyen hagyta szemetét illetve bármilyen testnedvét.
2. Eleve ált. hajnali 3-4-kor indulok, mert egy órára lakom az állomástól,mert a busz nem éri el a vonatindulást, mert csak akkor érem el a csatlakozást a Keletiben, ha jóval előbb érkezem(tapasztalat: nem érdemes abban bízni, hogy nem fog 10-20-25 percet késni akármelyik vonat.FOG)
3. Mostanra már felszerelkeztem törlőkendővel,kisszappannal, kézmosó vízzel=tisztasági csomag.
Minden vonaton más a helyzet,nem árt felkészülni.Bár láttam már MÁV-emblémás kéztörlőt is vonat mosdójában.
4. Minden vonat és kaller más: a legrosszabbtól az egész jóig bármilyen lehet,az már a nagy égi lottón múlik,melyik napra mi adatik.
5. Dohányzás: a peronon érdemes(főleg a végén,hogy mást ne zavarjon a füst) elszívnom a cigim(ha nem kell rohanni,hogy az előre kalkulált negyedóra/40 perc helyett 3 perc alatt érjek át a 2-es vagy 4-es vágányról a 10-12-eshez), de kuka nem nagyon akad, pedig oda szeretném alaposan eloltva kidobni a csikkem.
A vonaton ritkán és kevés dohányzó kocsiszakasz van, többnyire oda is besikeredik vki, aki pedig nem akar füstöt szívni-akkor is oda ül, ha amúgy 2 perce még tök üres volt a nemdohányzó szakasz.Ergo: vonaton ne akarjak rágyújtani.Oké,nem teszem.
6. Tájékozódni ne az elvirán, az információnál vagy a telefonos információnál akarj, állj inkább lesben az állomáson, hátha jön vmi.Akármi. :)
7. Már nem akadok fenn jeges peronon, vonaton süvítő huzaton, fűtés- és világításmentes fitnesz-kocsikon, egy életre beragadt ajtókon-ablakokon.
Üvöltve beszélgető, csakis-hagymaszagú-fasírtot/hamburgert-evő utastársakon. Csikkszőnyegen. Ülésen hagyott szeméterdőn.
Örülök, ha eljutok akkor és oda, ahova kell.
Nem örülök, hogy milyen körülmények között teszem.
Egy biztos, mindig van nálam pénz BKV jegyre.Sosem lehet tudni.Végső esetben a Déliből csak indul egy pisiszagú "talent", ha már nincs más megoldás, igaz?