Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bengapu

72 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy itt az ősz, s Tél Anyó is kacsingat felénk, itt az ideje, hogy melengető fogásokkal kényeztessük magunkat, szeretteinket. Sütőtökszezon van, szinte mindenhol 100 forint/kilógrammos áron hozzájuthatunk. (Na jó, kivétel, ha piacon vesszük, mert ott 130 forinttól kezdődik kilója.)..
Szeretem olvasgatni a különböző receptes weblapokat, sok ötletet lehet belőlük meríteni, vagy alapot találni 1-1 étel elkészítéséhez. A minap megakadt a szemem egy burgonyafőzelék variáción, kíváncsi voltam, hogy tényleg olyan finom-e, ahogy elképzeltem.....
Már az ősz első heteiben sikerült elkapnom valami nyavalyát, ennek okán olyat kellett kiötlenem vacsorára, ami hamar megvan, mégsem órákig tart elkészítése. Kapóra jött, hogy egy kedves ismerősömtől kaptam citromos olívaolajat.....
Egy kedves ismerősömnek köszönhetően igen nagy mennyiségű cukkinihez és patisszonhoz jutottunk. Így mostanában ezeket a zöldségeket használtam...
Nem vagyok elkötelezett híve a leveseknek, de vannak olyan napok, amikor egyszerűen kívánja a szervezetem. Nos, ez tegnap sem volt másképp, így elkészítettem az egyik kedvencemet...
Nos, eredetileg gesztenyés gombócot szerettem volna készíteni. Nagyon lelkes voltam az ötlettel kapcsolatban, de a biztonság kedvéért körbekérdeztem a családot, s barátaimat, hogy milyen lenne.....
A Dragonforce basszerosa által összehozott modern black/death Sinsaenum projekt debutáló nagylemeze, ahol Csihar Attila énekel (és a Daath, ex-Chimaira énekes Sean Zatorsky), és az egykori Slipknot dobos Joey Jordison üt. Szerintem nem valami érdekfeszítő a dolog, igaz, nem is azt a halált nyomják…..
Tegnap gondolnom kellett arra, hogy rajtam kívül mindenki dolgozni megy, és nem szabad elengedni Őket elemózsia nélkül! ..
Nos, én is azok táborát erősítem, akik a húst is csak hússal ennék. Viszont tény, hogy kellenek olyan napok, amikor a zöldségeket részesítjük előnyben. ..
Mivel nincs még munkám, elég sokat serénykedek itthon, megkönnyítve mindennapjainkat. Tegnap például egy nagyon finom pörkölttel leptem meg szeretteimet. :)..
Mindannyiunknak van olyan ismerőse, aki az ebédet általában lerendezi egy péksüteménnyel, vagy pizzarendeléssel. Ha rákérdezünk, miért nem csinálja inkább magának a déli betevőt, a legkülönfélébb válaszokat kapjuk: "Este már fáradt vagyok, nincs kedvem még a konyhában is órákat vacakolni.", vagy…..
Amióta lisztérzékeny vagyok, keresem az a receptet, amivel egy jó palacsintát lehet csinálni, mégsem kell hozzá méregdrága gluténmentes liszt. Nos, jelentem alássan, megtaláltam!..
Ez a recept egyszerű, szerintem minden levesrajongó imádni fogja. Gyors elkészülte miatt remek kezdése lehet egy nyári ebédnek! ;)..
Egyszerűen imádom a rizses húst, ha lehetne, sokszor csak azt enném. [Na jó, kivétel a reggeli, akkor jobban esnek a könnyebb fogások. :)] Nemrégiben fedeztem fel a kölest, sokat olvastam arról, milyen hasznos is a szervezetünknek. Így jött az ötlet, hogy egyik kedvenc ételemben a rizst kiváltom…..
Karalábé... Nem tudom, ki hogyan viszonyul hozzá, de én szeretem. Emlékszem régen nagyon sokszor került terítékre ez a remek zöldség, de amióta Crohn-os vagyok, elfelejtettük. Így adta magát az ötlet, hogy a mai ebéd ez legyen. :)..
A csirkemellet ezer + 1 féle módon el lehet készíteni, így gondoltam, ma én sem a natúr verzióját fogom ebédelni! Gyorsan körbelestem, hogy mi leledzik itthon, s ekkor pillantottam meg a balzsamecetet a szekrény tetején. Így ennek a felhasználásával született ez a pompás kis fogás. :)..
Bolognai szósz... Szerintem senkinek sem kell bemutatnom, hazánkban is elég közkedvelt étel; gyakori válasz a "Mit főzzek/főztök ma?" kérdésre. Ma a saját verziómat mutatom be. :)..
Üdvözletem Mindenkinek! :) Mint tudják/tudjátok, kórházban voltam, mivel a Crohn teljesen eluralkodott a belemen. De hála Istennek, 20 hét nyűglődés után végre hazajöhettem. :) Jól vagyok, így ennek örömére gondoltam bevetem magam a konyhába, nagyon hiányzott már a főzés. :)..
Kedves Hölgyek/Urak! Sajnos csütörtökön rossz híreket kaptam a kórházból, hétfőn ismételten be kell feküdnöm, meg kell műteni. Ez azt jelenti, hogy a blog ismét egy darabig nem fog üzemelni.Addig is válogasson mindenki kedvére a régebbi bejegyzések közül, van egy pár darab! ; :) Remélem…..
Van az úgy, hogy már nekem is elegem lesz a húsból. Ilyenkor mit tesz az ember fia/lánya? Felkutatja az internetet, belelapoz a receptes könyvekbe egy jó zöldséges fogás után kutatva. :P..
Az utóbbi hetekben az időjárás olyan körülbelül, mint a kedvem. Hol borús, hol derűs, olykor télies, máskor már-már tavaszias. Így született meg ez a leves, fogadják/fogadjátok amolyan (ismételten) visszatérő posztnak. :) [Folytatás a tovább után. :)]..
Üdvözlet minden kedves Olvasómnak! Tudom az utóbbi időben szinte semmi sem jelent meg az oldalon, de ennek megvolt/van az oka sajnos... December közepe óta iszonyatosan lefogytam, és a végén annyira legyengültem, hogy be is kellett feküdnöm a Péterfybe egy kis kezelésre. Múlt héten derült ki, hogy…..
Ezúton szeretnék minden kedves olvasómnak boldog, szeretetteljes karácsonyt, és sikerekben gazdag új esztendőt kívánni! Jövőre találkozunk! ;)..
Nem tudom ki hogy van vele, de én úgy vettem észre, sokan mellőzik a konyhájukból a belsőségeket (gondolok itt például a májra, szívre). Pedig ezekből az alapanyagokból is nagyon finom, tápláló fogásokat lehet készíteni. :)..
Nem tudom honnan ered a fokhagyma iránti szeretetem, rajtam kívül nem ismerek senkit a családban, aki ennyire odalenne érte. (Így legalább szinte biztosra vehető, hogy nem vagyok vámpír. :P) Bármikor képes lennék fogyasztani, de a Crohn miatt ez csak passzív időszakban valósulhat meg.....