Regisztráció Blogot indítok
Adatok
donciba

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meg is indokolja, miért nem. De még hogy megindokolja!..
donciba 2018.04.01 10:00:28
@morph on deer: Öröm volt olvasni,pont így gondolom. Sajnos kevesen értik miről van szó, mi a tét. A megoldást Ön tökéletesen megfogalmazta.Köszönöm!
Szögezzük le az elején: imádok Budapesten lakni, ahogy a valószínűleg a legtöbb olvasó is, és sokkal nehezebb lenne azt összeszedni, hogy mi a jó a fővárosban, mert bőven hosszabb lista lenne, mint hogy mit utálok benne. Lehet hamarosan összeírom azt is majd. Viszont csak azért,…..
donciba 2014.09.05 18:47:10
Én ebben a városban születtem,azóta itt élek. Idegenvezetőként volt alkalmam jó néhány nyugati,és keleti nagyvárosban megfordulni,és észrevenni néhány különbséget. Amit biztosan állíthatok Budapestnél szebb várost eddig még nem találtam. Itt elsősorban a földrajzi adottsága páratlan. Két arca van,a nappali,és az esti. Az elmúlt pár évben látványos fejlődésen ment,és megy át a város. Rengeteg dolog megújult,szépült,épült. Ami a tömegközlekedést illeti kimagaslóan jó.Persze van még hova fejlődni,de azért vegyük már észre a sok új buszt,az új metrókat,a combinót. A fejlődés nem állt meg szerencsére,és van már utastájékoztató rendszerünk,ami még nem forrt ki,de már most jobb mint pld Rómában,ahol rég óta üzemel elvileg,csak éppen semmire nem jó. Aztán lesz új villamos vonal,( fonódó )és megújuló vonalak,új villamosokkal,végre felújítják a hármas metrót is, és hamarosan lesz elektronikus jegyrendszer is,amihez már ott vannak az új automaták. Ja és lesz beléptetőkapu a metrókban. Csak pár dolgot írtam le ,amitől talán egyszer megéljük,hogy a BKV-t még szeretni is fogjuk :-) Ki tudja? A kosz,meg a szemét semmivel nem több mint az agyon majmolt Róma-Párizs-London stb városokban.Szerintem ,és a külföldről először idelátogató turisták szerint is Budapest gyönyörü,lüktető igazi nagyvárosi életérzést nyújtó,mégis biztonságos város,ahol ráadásul jókat lehet enni,és színvonalas a szállodai szolgáltatás is. Végül egy személyes tapasztalatot mesélek. Nem olyan régen egy Párizsból érkezett idősebb emberekből álló kisebb csoportot este elvittem a kettes villamossal egy körre. Ezek az emberek soha nem jártak elötte Budapesten. Amikor a Jászairól elértük a Parlamentet ( ami most már gyönyörűen ki van világítva,)meglátták, hát azok az arcok mindent elárultak. De utána jött a Dunai panoráma, a hidak stb. Amikor vissza érkeztünk elmondták ,hogy nem találnak szavakat. Csak ámultak bámultak,és ez a mondat megmaradt bennem. " Mi Párizsból jöttünk, de Önök nem is tudják milyen gyönyörű városban élnek " Szerintem ez legyen a végszó.
donciba 2014.09.05 18:53:44
@donciba: Már mint az én végszavam :-)