Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GabiLaci

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PhotoTranslate próba 2011.02.28 18:18:15
valami szöveg és jó is lesz ..
GabiLaci 2011.03.07 10:57:13
comment:com Best homeless ever 2010.07.12 13:30:00
Damon Lindelof twittelte ki az alábbi képet, amihez mi is csak annyit teszünk hozzá, amit ő is: wow. (A tábla szövege: Segítség! Vissza akarok jutni a szigetre! Namaste)..
Meglepő hírt adott ki ma a távirati iroda. Érdemes szó szerint idézni belőle:A háttérben tovább folynak azok az egyeztetések az MDF és az SZDSZ között, amelyek eredményeként több, a liberálisok által delegált jelölt is felkerülhet a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési…..
GabiLaci 2010.01.12 22:43:46
@Karcolt lendület: LMP, semmi bajuk nem volna, csak végre kezdenének el kommunikálni, úgy igazán.
Sok párt ott bukja el, hogy nem hisz abban, hogy családtaggá kell vállnia, mint Vitraynak, meg Győzikének.
Az MDF-ben egyedül Pettkó tudta ezt, csak hát neki "sajátos" stílusa van.
Az élet nem áll meg, a győzteseknek gőzerővel be kell indulniuk, hiszen november 18-ától már sugározniuk kellene valamit a megnyert csatornákon. Az indulásra viszont ki kell találniuk a rádiókat, mert a pályázatokba még elég volt szép kerek számokat beírni, amelyek alapján ki…..
GabiLaci 2009.10.31 00:39:59
Sziasztok!

Sokat olvasom a blogot, nagyok király. Talán a legjobb szakmai itiner.
Most érezttem először, hogy hozzá akarok szólni, és nem a rádiós történet okán. Akárhogy is, ez a demokráciánk eddigi legcsúfabb korrupciós ügylete, és tök mind1 ki kezdte.

Azért gondoltam szólni, mert akárhogy is, ez politikai, közéleti ügy. És a hsz-sokból is ez tűnik igaznak.

Szeretném csak pár gondolatomat leírni, és higgyétek el, ezt inkább emberi oldalról, és nem politikairól.
A politika nem az igazságért, inkább a kompromisszumkért küzd, és a részvevői vagy saját, vagy társadalmi értéket, érdeket képviselnek. Mi - választók - ezt a mostani nomenklatúrát igencsak magára hagytuk, és mikor késő lett kezdtük csak számonkérni, amit csak radikális módszerekkel lehetne, ha a radikalizmus v. épp az anarchia nem lenne zsákutca. Mivel az egyik teljesen idegen a szabadság eszéményétől, a másik pedig túllép azon, nem lehet megoldás.

Ne gondoljátok hogy ez most elvont, tudományoskodó példabeszéd.

A rádiófreki-kiosztásokat a radikális megoldással orvosolni úgy lehet, hogy erőszakkal visszaveszed a jogot. Aztán annak adod, akiben bízol, és úgy hiszed majd ő valamivel igazságosabban DE a te érdekeidet tartja szem előtt. Nos ez történt most, tehát ez nem megoldás.
Az anarchista, meg nem is osztaná ki, de nem is működtetné így tovább mert sehogyan sem jó.
A többség konervatív - mindeki megtartaná a mostanit.

Nincs jó megoldás. Ill. kielégitő mindenki számára, mert hát megosztott társadalom a miénk, amiből az következik, hogy a másik oldalhoz képest határozzunk meg saját viszonyunkat, és ez most itt csúcsosodott.

A megosztott nemzet a leggyengébb. Uganda, India, Pakisztán, Irak, Irán, Palesztina, Szerbia stb. Ezekben az országoban mindehol azért halnak meg emberek, mert egy politikai csoportnak - persze valamilyen igazság nevében - nem tetszik bizonyos emberek bőrszine, gondolata, hozzáállása, véleménye.

MI, azt hiszem képesek vagyunk, felülemelkedni, mert erősek vagyunk belül. Egyedül ez az ország nem ölt embert 90-ben a szabadságért. Egyedül itt nem volt etnikai tisztogatás - akár csak kitelepítés szintjén akkor. (Most mondhatod az elvakult ellenérveket, hogy irányított volt, meg lebutított, meg kádár-szindrómás, de mitől fogod jobbanérezni magad?)

Nem vagyunk büszkék magunkra, mert azokhoz képest határozzuk meg magunkat akik épp most még politikusok. Bizalomvesztés történt, és ez talán egy marketingesnek a legnagyobb mumus. Visszaszereni a bizalmat egy élet munkája. És csak tiszta (nem múltbarévedő, nem lineáris), őszinte módszerekkel, valós válaszokkal, valós célokkal, jövőképpel lehet, és konzekvens kemény munkával. Van mostanában ilyen alternatívát kínáló civil, vagy politikai oldal?

Nos, ezt váltottátok ki belőlem, bocs ha kicsit bőbeszédűre sikerült, de még így is csak zanzásítva írtam le, amit gondolok.
Talán a legfontosabb, hogy ne haraggal gondoljunk, a változásra, még akkor sem, ha igazságtalannak érezzük. Persze, ma itthon ezt a haragot sokan tüzelik, sokan akarják, hogy dühös tömeg legyen a társadalomból, arra dühre jobban lehet hamis eszményeket építeni, könnyű irányítani, hiszen a legfontosabb kulcsszavakra kell csak koncentráltatni a népet, és az már megy is arra amerre az ostor csattog.

NEM.

Lépj hátra egyet, és rakd a fókuszba, azt hogy TE mit szeretnél. Azt hogyan érheted el, és ne úgy határozd meg, hogy mások mit tennének, mert akkor leginkább te maradsz ki belőle.(Talán a reklámok közül is azok működnek legjobban, ahol nem viszonyítgatnak, hanem story van, egyéni, pozitív).

Nemzet vagyunk. Egy magyar nyelv van.