Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajnall

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran keresnek meg azzal a kérdéssel, hogy mit lehet tenni abban az esetben, amikor a gyermekgondozás céljából kivett fizetés nélküli szabadság leteltét követően a munkáltató nem kívánja a kismamát visszavenni. Érdemes ezt tehát szemügyre venni. Elsőként is azt…..
Hajnall 2014.08.05 03:30:43
Kedves Ádám!

Olvastam a cikket és ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Köszönöm.

"A felmondási idő felére az Mt.70.§-a alapján a munkavégzés alól a munkavállalót fel kell menteni. Amennyiben ez bekövetkezett, a munkavállaló már máshol munkába is állhat. Ennek egyetlen akadálya ugyanis az, hogy fizikálisan egyszerre 2 helyen nem tud munkát végezni. Ez ugyanakkor a felmentés időtartamának felét követően már nem probléma."

Mi történik a felmondási idővel, hogy ha már több éve itthon vagyok gyerekekkel és a munkahelyemen nem vesznek vissza? A felmondási idő felére felmentenek és a másik felével mi lesz? Be kell menni a munkahelyre a felmondási idő felényi időszakban? És, ott mit csináltatnak velem, ha eddig nem tudtak semmilyen munkát adni? Csak ott kell ülni kb 2 hétig? Vagy kérhetik, hogy könyvelőként teljesen más munkát csináljak, szereljek vagy takarítsak? Gondolom, az érdemi munkához nem hagynák, hogy hozzáférjek ennyi év kihagyás után és azután, hogy hónapok óta nem tudtak munkakört adni nekem. Vagy ilyenkor a másik fele a felmondási időnek elveszik?

Nem tudtak semmilyen munkát adni, ezért maradtam gyesen és szabin és közben munkát vállaltam másodállásban 8 órában, hogy legyen pénzem. Ha elkezd majd ketyegni a felmondási idő, akkor a mostani helyemen nem dolgozhatok majd,hanem fel kell mondanom, mert a főállásomban felmondási időn vagyok akár azon a részén, ami alól felmentenek, akár a másikon?

Köszönöm:

Hajnal