Regisztráció Blogot indítok
Adatok
siqlum

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Nemzeti válogatott”-am Tekintettel arra, hogy a jelenlegi demokratikus ellenzéki pártok nem tudnak/nem akarnak/nem képesek egy listát közrebocsátani azokról a politikai pártokról, civil szervezetekről és független személyekről, akik jelképezik az összefogást, a szövetséget…..
"A nemzeti együttműködés rendszere minden magyar számára nyitott [...] Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar ember, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít"Többet közt…..
siqlum 2011.06.18 07:23:50
A politika alapvető lényege az újraválasztás vágya. Ehhez elsőként a saját szavazókőr érdekeit kell képviselni, aztán jöhet bármi más. Ha megéri. Azonban amíg ilyen közvéleménykutatáso jönnek ki pl 2006-ból:
"However, according to a Eurobarometer survey published on December 2006, 18 percent of Hungarians surveyed support same-sex marriage and 13 percent recognize same-sex couple's right to adopt, compared to the EU-wide average of 44 percent and 33 percent, respectively.[2]" (
en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Hungary)
Ha frissebb adatokat nézel, pl ezt a közvéleménykuatást: www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/melegek_romak_pirezek_a_tobbseg_nem_birja_oket_42843

Akkor is az jön ki h a magyar társadalom nem támogatja a kérdést. Amíg ez nem fordul meg, addig ne is álmodjatok változtatásról. MSZP LMP kiálltak. Nézd meg a népzserűségüket. Előbb a lakosságot kell meggyőzni aztán lehet követelni a politikai elittől. Ehhez pedig melegek kellenek a tv sorozatokba ahol hitelesen bemutatják h milyen melegnek lenni. Mert ahogy tapasztalom úgy nézünk rájuk mint UFO-kra. Lásd második link.
Két olyan programot szeretnénk összehasonlítani, melyek a szegénység, munkanélküliség és az ehhez kapcsolódó bűnözés által érintett területeken, a tarthatatlan állapotok felszámolására tesznek kísérletet. A két megközelítés, mint látni fogjuk ég és föld. Nem csak egy…..
siqlum 2011.06.03 10:56:18
Jó ötlet tanulni amcsi szociális programokról, de gyerekek ezt nem lehet egy az egyben átültetni magyar helyzetekre.

Szociológiai tény h a két nép (amerikai mindenkivel együtt, angolszász, német, svéd, mexikói, afroamerikai)(magyar mindenkivel egyött, szlovák, német, cigány stb)alapvetően különbözik. Itt elsősorban arra gondolok h nem létezik az állam megoldja mentalitás ami nálunk él. Nem az államra várnak, hanem maguk oldják meg, egy civil áll az élére. Itt el is érkeztünk a második részhez:

A két népnek különböző a civil részvétele a demokráciában. Ott olyan amilyen, sztem van képünk róla, nálunk meg olyan amilyen. Közhely, de a magyar civil szervezetek csak a pártok meghosszabbított kezei.

Jogrendszer, szociális járulékok. Az amerikai rendszer nem olyan széles mint a magyar, ott magad élsz magad teszel a boldogságodért rendszer van. Nincs olyan h évtizedekig ha vállalsz 3 gyereket kapsz az állam bácsitól egy gyereket, meg segélyt stb.

A pénzt ti is említettétek. Nálunk kormányzatok hosszú évekig nem törődtek a problémával, mert olcsóbb volt kifizetni a segélyeket és asztal alá söpörni a problémákat. Náluk meg valahogy összeszedték rá. Apropó olvasnék olyan cikkeket amelyek azt mutatják, be hogyan szereztek amcsi civil szervezetek pénzt a programjaikra.

Nem folytatom tovább. A lényeg nem lehet egy az egyben átültetni amerikai, dán, svéd stb példákat Magyarországra mert nem lesz sikeres. Hozzá kell igazítani az adott országhoz. S a legfőbb nem szabad hagyni hogy a kisebbségi problémákat a széljobb oldja meg. Vannak sajnos ilyen hagyományaink, de nem kéne felidézni...

Mindettől függetlenül a blogot elmentem és olvasgatni fogom :)
Vastagbőr Beújít az ÁNTSZ 2011.05.26 15:15:00
A mai nap híre :)"Uniós támogatással megújul az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapja az áttekinthetőbb szakmai munka és együttműködés, valamint a lakosságot is érintő friss egészségügyi adatok minél egyszerűbb közzététele…..
siqlum 2011.05.27 00:19:41
@Dendrobatidae: olvasd végig a posztot: Szerződéskötés dátuma: 2009. szeptember 3.

Akkor még olt magánnyugdíjpénztár, hajaj milyen szépen hasítottak:)
Csodálatos jó hír kaptunk .... Miközben a polgári kormány a legmagasabb fokozatba kapcsolja az ádáz harcot a gaz táppénzesek ellen, addig a Föld másik felén nagyszerű események történtek. Nemrég írtunk arról, hogy Semjén min.helyettes úr napokat töltött Paraguayban, az…..
siqlum 2011.05.12 13:07:02
A mandineres cikkbe belecsúszott a lényeg is:

mandiner.hu/cikk/20110510_st_kitts_es_nevis_matol_a_baratunk

"Kőrösi kérte vendéglátóját, támogassa Magyarországot, amikor az megpályázza, hogy 2012-2013-ban az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyik nem állandó tagja lehessen."

Rúgjatok meg de egy ENSZ BT tagságot megér a bohóckodás velük. Mellesleg nagy siker lenne a kormánynak, ha egy EP elnökség után sikerülne bejutni.
  Nagy lelkesedéssel vetettük bele magunkat tegnap Tónival és Kálmánnal a roma honfitársaink alapvető jogaiért tartott tüntetésbe, mely a kedd esti gyöngyöspatai verekedés apropóján szerveződött. Elsőként itt van az eseményről készült kis hangulatvideónk,…..
Előző bejegyzésemben a tartalmi kritikák hiányáról írtam az új alkotmánnyal szemben. A kommentekben a szokásos jókívánságokon túl egy makacsabb tartalmi kifogás bontakozott ki: a költségvetési tanácson és az államfőn keresztül működő utólagos kormánybuktatási…..
siqlum 2011.04.27 19:31:15
@alekosz a görög: Az új alkotmány szűkíti a népszavazások lehetőségét. Nem hinném h lehet róluk szavazni. Az alkotmányt pl népszavazással nem lehet megváltoztatni.

Országos népszavazás
8. cikk
(1) Legalább kétszázezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos
népszavazást rendel el. A köztársasági elnök, a Kormány vagy százezer választópolgá r
kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendelhet el . Az érvényes és
eredményes népszavazáson hozott döntés az Országgy űlésre kötelező.
(2) Országos népszavazás tárgya az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozó
kérdés lehet.
(3) Nem lehet országos népszavazást tartani
a) az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről;
b) a központi költségvetésről, a központi költségvetés végrehajtásáról, központ i
adónemről, illetékről, járulékról, vámról, valamint a helyi adók központi feltételeir ől szóló
törvény tartalmáról ;
c) az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képvisel ők és polgármesterek,
valamint az európai parlamenti képviselők választásáról szóló törvények tartalmáról ;
d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;
e) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási kérdésről;
t) az Országgyűlés feloszlásáról;
g) képvisel ő-testület feloszlatásáról ;
h) hadiállapot kinyilvánításáról, rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetésér ől,
valamint megel őző védelmi helyzet kihirdetéséről és meghosszabbításáról;
i) katonai műveletekben való részvétellel

Idézet innen a 18. oldalról. www.mkogy.hu/irom39/02627/02627-0187.pdf
siqlum 2011.04.27 22:16:42
@alekosz a görög: Én sem értek a "jogi csűrés csavaráshoz" de a merev (konzervatív) jogszemléletembe nem fér bele hogy a "(3) Nem lehet országos népszavazást tartani a) az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről;"-t úgy értelmezzem "hogy az Alaptörvényt ne lehessen módosítás nélkül hatályon kívül helyezni."
Ugyanebbe a jogszemléletbe a visszafelé hatályos törvények sem férnek bele...

Persze megfelelő összetételű alkotmánybíróság csodákra képes, mint ahogy már volt rá precedens. S mivel ugyancsak volt már rá precedens, kellően kreatív kormány is bármire képes, ha megfelelő parlamenti többséggel rendelkezik.
Rédly Elemér pápai prelátus, kanonok, győri plébános, a Győri Hittudományi Főiskola tanára még február 25-én vette át a Parma fidei - Hit pajzsa díjat, és már akkor bejelentette: jövedelméből egymillió forintot ajánl fel a magyar állam külföldi, 20 ezer milliárd forintos…..
siqlum 2011.04.07 15:53:54
Akkor korabeli csasztuskák csak h ne kelljen keresgélni. Ötéves tervkölcsön és Békekölcsönök témában:

„A Békekölcsön nyereménye kétszeres:
A kölcsönnel egész népünk gazdag
Lesz,
Még azok is, kik nem nyernek,
Tudhatják,
Mind gyarapszunk, mert gyarapszik az ország.”
(Népszava, 1952. szept. 20. 4. o.: Dallal köszöntik a nyerteseket a Rákosi Művek üzemeiben )

„Most minálunk szaktárs, most minálunk
Szaktárs
Az az új hír vár ma,
Békekölcsön van most, Békekölcsön
Van most
Az egész országba.
Szigetközi János, Repka Ferenc szaktárs
Nemcsak munkán első,
Békekölcsönt jegyző,
Itt is élen járva”

(Népszava, 1950. szept. 29. 6. o.: A Hoffherr kultúrbrigádjai jó, gyors műsorukkal eredményesen szolgálják a Békekölcsön sikerét)

Remélem nyárra nem jutunk el erre a szintre:

„Kovács Károly szaktárs, Kovács Károly
Szaktárs
Biz most szégyenkezhet,
Havi ezerötven forint fizetésből
Százötvenet jegyzett.
Míg Zalas Aliz elvtárs ötszázhúsz
Forintból
Ezret felajánlott,
Követve a Pártot
Békéért így harcol.”
(Népszava, 1950. szept. 29. 6. o.: A Hoffherr kultúrbrigádjai jó, gyors műsorukkal eredményesen szolgálják a Békekölcsön sikerét)

Igen töris vonalon mozgok. S eddig csak a kurucinfótól volt olyan érzésem mintha az ötvenes években lennék.

Azért nagyon remélem h nem jutunk el erre a szintre:
„Az egész országban a dolgozók százezrei reagálnak lelkesen a kormány felhívására, az ötéves tervkölcsön jegyzésére. A munkások lelkesedése azt bizonyítja, hogy a dolgozó tömegek, élükön a kommunistákkal, megértik, hogy a kölcsön felemelkedésünket, boldogulásunkat, hazánk függetlenségét, békénk biztosítását szolgálja. Olyan lelkes, forró, ünnepi hangulat az üzemekben talán még sohasem volt, mint most a kormány felhívásának ismertetésekor. A dolgozók a termelés fokozása mellett a tervkölcsönjegyzéssel is válaszolnák az imperialisták aljas mesterkedéseire. Így tesznek hitet a Párt, s Rákosi elvtárs mellett, népköztársaságunk kormánya mellett. Így bizonyítják be forró hazaszeretetüket követve a nagy Szovjetunió hős dolgozóinak példáját.”
(Népszava, 1949. szept. 29. 3. o.: Hatalmas lelkesedéssel fogadták az üzemekben az ötéves tervkölcsönt)
Costache Petrescu: Román forradalmárok (1848)   „Ma a parlamentben bebizonyosodott minden visszacsinalhato, es garancia csak bennunk, romaniai magyarokban van. Szomoru voltam latni ezt.” – ezt szerdán 22.30-kor csiripelte át Facebook-oldalára a Román…..
Kicsit sajnálom Szócska Miklóst, az egészségügyért felelős államtitkárt. Jó fejű, értelmes politikusnak tűnik, nem beszél össze-vissza, nagyobb botrányok sincsenek vele meg a tárcánál, igaz, a mélyben az egészségügy csendben rohad tovább. A Széll Kálmán tervben nem sok…..
  Kedvelőinknek és kritikusainknak, olvasóinknak és nemolvasóinknak, barátainknak és az összeesküvés-elméletek híveinek ajánljuk az aktuális Magyar Narancsban megjelent riportot, amely a polgári underground belterjes kis köreiről, az UFi-Reakció 12 éves történetéről, a…..
A honfoglalás-kori temetkezések egyik legsajátosabb momentuma, igazi hungaricum a jelképes koponyalékelés. Erről a jelképes, valamint a nagyobb kiterjedésű, valószínűleg orvosi célú trepanációról korábban már részletes beszámoló jelent meg a blogon, két részben. A jelképes…..
    „A próféta körülményes jövője kristályos forrásból fakad.” (instantcoelho)   Pénteken megjelent a Radiohead nyolcadik stúdiólemeze, a King of Limbs. Thom Yorke zenekara a modern kor egyik leginspirálóbb formációja, akik korábban hihetetlen…..
A Való Világ helyett legközelebb kérem élőben közvetíteni a Fidesz-KDNP közös frakcióülést. Móka, kacagás, ki és beszavazósó, sms-ben dönthetnének az Zemberek, megadjuk-e a szót Semjén Zsoltnak, vagy Lázár "Audi S8" Jani kihívja-e egy gyorsulási versenyre…..
siqlum 2011.02.12 13:39:46
Ez csak manipuláció.

Olvassátok el ezt a linket:
nezopontintezet.hu/aktualis/alkotmanyozas-elszigetelheto-mszp/

Alapvetően most ez folyik. A gyerek utáni szavazat, az abortusztilalomról szóló pletykák, a KDNP vadabb megjelenítése mind arról szól h elhitessék az LMP-vel h szükség van rá, s a véleménye számít a fidesznek. A fidesz pozitívabb megjelenítése pedig arról szól h a KDNP-vel ellentétben vele lehet tárgyalni. (Lásd KDNP-s szöveg arról h követeléseik nem teljesülését önfeladásnak minősítik) Kíváncsi vagyok rá h sikerül-e. Az MSZP nem partner a fidesz számára az alkotmányozás kérdésében, a Jobbik pedig ciki. S sajnos mivel a Jobbik önálló ötlettel nem rendelkezik (meg is lepne) a KDNP-nek kell elvinni a rosszfiú szerepét.
Hej, Gyula-Gyula-Gyula, Szól a duda-duda-duda, Pest, Buda-Buda-Buda, Pattogatott kukorica!     Van ugye ez az interakítv csodakút a Szabadság téren, amelynek csodájára jár az egész világ. A tavaly tavaszi választások előtt néhány héttel adták át, nagy volt az öröm…..
siqlum 2011.02.10 17:26:10
Most olvastam el Sándor "Papa" István nyugalmazott rendőr alezredes 54 oldalas tanúvallomást, melyet 2000-ben tett az olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság előtt. (Köszönöm a tippet!) Röviden: aztakurva ... Egészen elképesztő összefüggések és sztorik vannak, na…..
siqlum 2011.02.06 23:35:36
hu.wikipedia.org/wiki/Vas%C3%BAt_a_vadnyugaton

Azér amit a Kossuth ad ki magyarul 80'-ban az minden bizonnyal szörnyen objektív kiadvány lehet a kapitalizmusról:) Persze ma már angol címen illik idézni:)

"A Vasút a vadnyugaton (Hear that lonesome whistle blow) Dee Brown 1977-ben írt nagysikerű könyve.

A könyv bemutatja az amerikai vasút történetét, fejlődését az első gőzmozdony megérkezésétől az első transzkontinentális vasútvonal megépítésén át egészen az Amtrak megalakulásáig.

A könyvet a Kossuth könyvkiadó adta ki 1980-ban."
Roppant megnyugtató érzés, hogy külföldön is vannak hülye politikusok. Kettő biztos, rögtön a szomszédban. A történet a következő: A hagyomány szerint az EU soros elnöki tisztét ellátó ország feladata, hogy feldíszítse az Európai Unió Tanácsa brüsszeli székházát, a…..
siqlum 2011.01.14 18:49:56
www.bumm.sk/50769/a-szlovakok-kikeltek-a-48-as-eu-szonyeg-ellen.html

Slota is hozzza a kötelezőt. Élmény lehet "zöldeknek" vele egyetérteni....
Mandiner blog Cselédnek lenni 2010.11.26 07:01:00
„S te mit mívelsz? Mi sors kíséri életed? / Megadta a remény, mivel kecsegtetett?  Ha hallanád szavam, tudom mit érzenél: / Szívet cseréljen az, aki hazát cserél!” (Tompa Mihály)  A főemlőskutatók leírják, hogy a csimpánzok között - akik igen zárt és…..
Mandiner blog Függöny fel! 2010.11.18 19:01:00
  A Nemzetiben áll a bál, hatalmas pénzek tűnnek el titokzatos módon a tér-idő kontinuumban, ráadásul a Fidesz-kormány zárolta az alternatív társulatok számára pályázaton megítélt támogatási összegek 34 százalékát. Pelikán* elvtárs nemrégiben feltette a kérdést,…..
siqlum 2010.11.18 19:44:10
Károlyi Mihály amolyan origónak számított. Nem illett igazán támadni, legalábbis nyilvánosan. Mégiscsak ő volt az első modern magyar köztársaság létrehozója, a demokratikus Magyarország megálmodója, aki az avitt struktúrák helyére modern, haladó szellemű Köztársaságot…..