Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hunkaramazov

18 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Orbán-rendszert beletemetik a sírba, és a politikai vámpírok meg a szellemek riogatják majd a magyar társadalmat. Pedig egy posztmodern szeméttárolónál sokkal több kell! Simicska ámokfutása kapcsán felmerült bennem egy apokaliptikus kép, hogy összeomlik az Orbán-rendszer, ami…..
hunkaramazov 2015.02.11 13:11:43
@Gazz: Kedves a feltételezésed, de az én nyakamon biztos nincs ott a kés, mivel hogy az elmúlt 25 évben nem volt időm segget nyalni, úgyhogy tőlem az egész politikai osztály eltűnhet a pélóba. Csupán arról kéne már értelmes párbeszédet folytatni, hogy miféle alapelvek mentén lehetne lezárni az elmúlt évtizedeket. Minden oldalról ki lehet mazsolázni pozitív elemeket, csak a kútmérgezés olyan fokán állunk már, hogy a szintézis ilyen értelemben valószínűleg megvalósíthatatlan.
hunkaramazov 2015.02.11 13:47:26
@BiG74: Jogos felvetés. De az is nonszensz, hogy 1990 előtt néhányan ráerőltettek az országra egy közjogi berendezkedést, ami aztán később semmiféle társadalmi vita nem követett, hogy mégis hol kéne módosítani. Így az egész rendszer rugalmatlanul a nyakunkra szorult, amit aztán a Fidesz elàjulva a kétharmadtól szétverve újabbat gànyolt. Csöbörből vödörbe.
hunkaramazov 2015.02.11 09:55:14
@turista a saját országában: Nem sok realitásérzéked van a magyar közelmúlthoz kapcsolódva. Talán elkerülte a figyelmedet, hogy 2008-ra csődbe ment az ország mind gazdaságilag, mind erkölcsileg, mind az 1990-ben senki által meg nem szavazott új közjogi berendezkedés beadta a kulcsot.
Ha nincs OV, akkor anarchia van. Ha van OV, akkor pedig brezsnyevi pangás. Lehet választani! Vagy nem! Provokáljuk kicsit a népet! Pár napja nincs hírünk Orbán Viktorról, és bár a médiát erősen érdekli, hogy mivel és hol töltötte elmúlt napjait, engem egy percig sem érdekel.…..
A nyugati újságíró Buddha reinkarnációja, de mielőtt a lábujját nyaldosnánk, gondolkodjunk már bammeg! Mindig csodálattal figyeltem, ahogy a hazai sajtó kezeli a nyugati médiában megjelenő cikkeket hazánkról. Mintha maga a sors csapna le az arcunkra egy nadrágszíj képében,…..
Az Orbán-Putyin kapcsolat benyalástechnikai aspektusa arra ösztönzött, hogy a benyalás természetéről értekezzek. Bő nyállal, ahogy azt kell. A benyalás mint többértelmű kifejezés a wikipédiához hasonlóan egyértelműsítő mondatot kíván. Tehát most csak Magyarország…..
A tüntetésekkel kapcsolatban fordulópontról beszélni olyan, mintha Frakk kalandjait újra leforgatnák. Hadd legyek kicsit ünneprontó! Először is: tüntessen a jó nép, abból baj nem lehet! Sokan mondják, hiszen mindenki szeret dramaturgiailag kiélezett kifejezéseket használni, hogy…..
Internetadó, civilek, amerikai ügynökök, kőbunkó képviselők, és ezen rágódó, a semmiben dagonyázó társadalom. Teljesen hülyék vagyunk? Vagy igen? IGEN! Most kicsit destruktív leszek, bár ebben az országban ez szinte érdem. Szóval, mi a francnak kellett elmenni választani. A…..
Keresztapa Kié az Orbán-kastély? 2014.10.06 10:43:01
Foglalkozzunk-e úton-útfélen politikusaink villájával, kastélyával, bungalójával, szutykos kerti budijával vagy egyszerűen érezzük jól magunkat és szarjunk rájuk? Túléljük-e a villaországot normális aggyal? Legutóbb a Székelyföldön találtunk egy Orbán-kastélyt. Övé vagy…..
Globális imperialista-e az Európai Unió vagy egy mintapolgároknak való oázis? Frusztrációink és projekcióink mintafészke vagy valóban egy lelketlen szörnyeteg? Összezúzzuk vagy mi húzzuk össze magunkat? Érvek pro és kontra. Közellenség Az Európai Unió létének nagyon…..
A magyar politikai élet karanténba zárta magát. Ezzel lezárult az út, ami sehová se vezetett. Politikai zombik rohangálnak a magyar ugaron. Az ún. baloldalnak ki kéne tenni végre a táblát, hogy game over, és jöjjenek az újak, az ártatlanok. Zárják magukat fagyasztóládába,…..
Drogozzunk vagy ne drogozzunk? Nyissunk-e nemzeti marihuánaboltot? Zárjuk-e börtönbe a füveseket? Ossza-e az észt az alkoholista? Igen és nem! IGEN! Néha bizony kőbunkó egyszerűséggel viszonyulunk olyan civilizációs kérdésekhez, ami talán több igényességet és gondolkodást…..
Falus Ferenc kutyakeléses, klottgatyás-klumpás, mucsai jeges vödrös akciója után érdemes összegezni, hogy ki a legsuttyóbb 5 jobboldali a baloldali emberek szerint, és ki az 5 legsuttyóbb baloldali a jobboldali emberek szerint? Íme a lista! JOBB 1. Lázár János A mi Lézer Janink…..
Felzárkózik-e valaha Magyarország a Nyugathoz? 50 vagy 100 év múlva? Vagy soha a büdös életben? Lássuk hát, hogy mi kéne ehhez! IGEN! Mikor Magyarország Nyugathoz történő felzárkózásának pontos idejét kérdezik, mindenki csak hümmög, krákog, köhécsel. Vagyis felelős…..
IGEN! Volna itt egy klassz kis groteszk utópia. Már ha ünnep van. Ebben a minden szinten szétszakadt országban igazán eredeti ötletnek tűnik, szinte árokbetemető gigaakciónak, ha a sok kommunistázót és fasisztázót egy platformra helyeznénk. Hiszen a baloldaliak fasisztáznak, a…..
IGEN! Mindenképpen, ugyanis a hardcore akciók nélkül a kutya se kíváncsi a magyar irodalomra. Ezer eladott példányt már nagy sikernek tartanak, miközben ebben az országban 10 millió ember él, de a magyar ajkúakat is közel 14 millió főre becsülhetjük szerte a nagyvilágban. Sajnos…..
IGEN! Itt van ez a miskolci ügy. Nemigen lehet tudni, hogy tényleg a stadionnak kell-e parkoló, és azért jön a dózer a számozott utcákba, de nem is ez a lényeg. Mert minálunk ha ürítenek, az a baj, ha meg nem számolják fel a telepeket, akkor meg az a baj. Ha integrációs álomvilág…..
IGEN! Már minden csontot és molekulát lerágcsáltak a bálványosi csontvázról, azonban van egy lényeges szempont, amelyről nem ejtettünk szót. Még pedig arról, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy ki milyen minőségében kezdi el távcsővel bámulni a világegyetemet. Ugyanis OV…..
IGEN! Fukuyama is támadja Orbánt, aki egyfajta hevenyészett politikai esszészerű gulyáslevest fogalmazott meg Tusványoson. Intelligens ember ezt a politikai munkássága részeként kezeli, és eszébe nem jut, hogy ebből társadalmi tragédiát vizionáljon. Fukuyama még 1992-ben tette…..
hunkaramazov 2014.08.05 12:35:33
Az a baj, hogy mi ezeket a visegrádi országokat egy kalap alá vesszük, pedig ha valójában megnézzük, nagyon különbözőek. Csehország az 1620-as fehérhegyi csatavesztés óta gyakorlatilag osztrák örökös tartomány volt egészen 1918-ig, eközben az osztrák birodalom egyik legfejlettebb és legiparosodottabb régiója. Lásd textilgyárak vagy sörgyárak! Mindemellett mivel viszonylag mindig kis ország volt, sohasem került a nagypolitika fősodrába, nem voltak és nem is lehettek európai ambíciói. Emiatt a cseh ember alapvetően elégedett a sorsával, szép lassan araszolgatnak előre, és nem akarnak rögtön világmegváltást mint mifelénk. Plusz megcsinálták a Takács-Zétényi törvényjavaslat helyi változatát, miszerint 1990 óta nem lehet volt vezető kommunista semmiféle funkcióban. Ilyen háttérrel eleve előnyből indultak mind gazdaságilag, mind pszichikailag, mind a józan politikai erőviszonyok felmérése kapcsán. Jól érzik magukat és nem handabandáznak.

Lengyelország regionális középhatalom szeretne lenni, ami nem igazán megy neki, ellenben nagy mákja volt a 2. világháborúban. A mák persze idézőjeles, de mégis mint áldozat a világháború után jobb érzésekkel jöhetett ki. Bár az összes lengyel zsidó szinte deportálva lett, az antiszemitizmus felmérések szerint nagyobb mint Magyarországon. Ellenben ipari fejlettség és munkakultúra terén kábé egy szinten van Magyarországgal. Ugyanakkor döntő különbség az alacsony államadósság, így nem tudták őket ide-oda rángatni, valamint ott kvázi nincs posztkommunista baloldal, a jobboldal oszlik nemzeti liberális és kereszténydemokrata vonalra. Ha nálunk nem lenne az MSZP és a DK, és mondjuk a Fidesz kereszténydemokrata és Navracsics-Pokorni nemzeti liberális vonalra szakadna szét, akkor egészen más lenne a leányzó fekvése. Szóval én óva intenék mindenkit, hogy ezt a 3 országot egy kalap alá vegye, még ha a közép-európai érzés mint Brünben, mind Varsóban, mind Debrecenben érzékelhető.
IGEN!!! Mert a 21. század esztétikai értékrendjének nem felel meg, hiszen olyan 19-20. századi historikus, akadémista szimbólumrendszerrel dolgozik, amely nem fennköltséget eredményez, hanem inkább trivialitást kölcsönöz az álegyetemes gondolatvilágának. De nem csak az…..