Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AndiK

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénteken nagyon klassz idő volt, így suli után lementünk a partra lazulni. Apály volt és a gyerekek építettek (befejeztek) egy kisebb hidat a parti homokban.   ..
Helsingborgban az élet Atlétika 2015.03.24 10:51:39
  Peti hetente kétszer jár atlétika edzésre, ahol a futáson kívül tanulják még a távolugrást, magasugrást, diszkoszvetést, kalapácsvetést stb. Több verseny is volt már, de Peti nem akar versenyezni, viszont szívesen jár az edzésekre. Szerintem főleg a futásban fejlődött.…..
Helsingborgban az élet Sakk 2015.03.24 10:45:18
Keddenként sakkozni járunk...   Mindketten nagyon megszerették a sakkot. Eszter sorra nyeri a meccseket. Az sakk keddenként egy órát tart és általában a gyerekek kiválasztják, hogy kivel szeretnének játszani és aztán elkezdődik a játék.  A foglalkozás elején vagy közepén…..
  Pár héttel ezelőtt a Melodifestivalen egyik állomását itt rendezték meg Helsingborgban és a könyvtárban vicces fotókat lehetett készíteni. Íme az egyik Petivel:)    ..
Helsingborgban az élet Komtek 2015.03.24 10:31:47
    Petivel és Eszterrel is járunk KOMTEK-re. Sokan még itt sem tudják, hogy létezik egy Komtek nevezetű hely, ahol a gyerekek különféle (ingyenes) tanfolyamokon játszhatnak/ szerelhetnek. Peti Mindstorm programozásra jár, ahol kapott egy doboz Lego Mindstorm készletet, amit csak ő…..
Helsingborgban az élet Vallåsen 2014.12.31 08:26:27
Két nappal ezelőtt leesett a hó, de sajnos itt nem maradt meg egy napnál tovább. Épp egy hógolyózára volt elég. Így elkezdtem az interneten havat keresni és tőlünk kb egy órányira találtam is egy sípályát. Vallåsen- t végül kb másfél óra elteltével értük el. Most csak…..
Kályha eladó Kályha eladó 2014.10.27 10:32:14
       ..
https://www.youtube.com/watch?v=hyTGocpmBRo  ..
Tegnap lebicikliztünk  partra. Nagyon jó idő volt, a gyerekek hidat építettek és rákot fogtak.   Délután pedig a Pålsjö skog-ba  (http://www.helsingborg.se/Medborgare/Uppleva-och-gora/Friluftsliv-och-motion/Naturomraden/palsjo-skog/)  bicajoztunk, gombászni.  A képen látható…..
A közelgő választások miatt sok párt kivonult az utcára és lehetett velük beszélgni. Erre a hétvégére esett a HX nevű rendezvény is, amikor a város több pontján is különféle rendezvények voltak. Kiállítások, koncertek és egyéb bemutatók.  Koncerten is voltunk, de a…..
Helsingborgban az élet Iskola 2014.09.11 13:45:51
Elkezdődött az iskola Az iskolába 8:30-ra kell beérnünk, ami üdítő a korábbi korai kelésekhez képest. Mi biciklivel szoktunk menni, így kb 10 perc az út. 8:30-8:45 ig csendes olvasás van az iskolában. A gyerekek levehetnek a polcról könyveket és magukban olvasnak. Amit elolvastak…..
Az iskolában a gyerekek természetesen sok tárgyat tanulnak, de Petiék a nyelvi akadályok miatt főleg svédet és matekot tanulnak most. Egy tanárnéni foglalkozik velük. Délelőttönként külön tanul velük svédül. Sok mindenben segít nekik. Például Eszter matek munkafüzetébe…..
Helsingborgban az élet Tack, Anya 2014.09.11 13:40:48
  Itthon természetesen magyarul beszélünk, ezért nehéz is megítélni, hogy a gyerekek mennyi svéd nyelvtudást szedtek eddig fel. Talán egy jó indikátor, hogy Peti a héten már másodszor köszön meg valamit svédül: Tack, Anya  :)..
http://www.truelookcams.com/sweden/skane-lan/29079-helsingborg-skane-lan-sweden ..
..
Helsingborgban az élet Suli előtt 2014.08.03 06:50:29
https://www.youtube.com/watch?v=4RdQOvMMiig   ..
   ..
Helsingborg egy közel 97 ezer lakosú város Skåne megyében, Svédországban. Történelem A város az egyik legrégebbi városok egyike Svédországban. Már 1085-tól létezik, mint állandó település. A dán-svéd háborút követően (1667-1658), a Roskilde szerződésnek…..
Peti 11 éves lett!      ..