Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Halász Kinga

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JT BLOG Ilyen volt 2016 a blogon 2016.12.31 02:53:00
Ebben az évben is szeretnék lezárásként kis visszatekintés írni az órákon belül elmúló évre. Az eddigiekhez képest más formában szeretném megtenni. Azért, hogy ne okozzak senkinek sem csalódást, előre jelzem miről lesz szó és ennek függvényében lehet dönteni az olvasásról vagy a nem…..
Halász Kinga 2016.12.31 13:23:44
Megragadom a lehetőséget és azonnal bezárástól.3 témakörben meg is írnám a kérdéseim. Amelyikre nem akarsz, arra ne válaszolj.

I. Rólad
1. Szerintem sokakat érdekel mennyire vagy tehetősnek számító ember?
2. Hogy érint a 30. születésnapod közeledése?
3. Tartozol valamelyik valláshoz? Van olyan amelyiknek a tagjaival jó viszonyban vagy?
4. Ki a kedvenc JT/EXJT bloggered?
5. Van kedvenc youtubbered? Egy magyar és egy nem magyar névnek örülnék.
6. Melyik a számodra legkedvesebb írásod a blog posztjai közül?

II. Blogról
1. Írtad, mindig változóak a céljaid. Jelenleg mi a célod a bloggal?
2. Mennyi ideig fogod csinálni a blogot?
3. Lesz-e valaha statikus honlap ugyanezekkel a tartalmakkal? Elég sokat böngészem a blog írásait, félek egy esetleges blog.hu bezárástól.
4. Nem tervezel egy sorozatot a magyarországi Királyság-termekről?
5. Angolul van híres jt/exjt emberek gyűjteménye. Magyarul miért nincs?
6. Nagyon sok energiát fordítasz a jt/exjt emberek erkölcsösségének ill. erkölcstelenségének a bemutatására. Miért tartod ezt fontosnak? Mit látsz ebben a témában?

III. A saját véleményed érdekelne az alábbiakról. Nem egy udvarias válasz, hanem a személyes véleményed:
1. Látsz esélyt a JT-szervezet belső reformjára? Ha igen, elsülhet jó irányba is?
2. Szerinted merre tart a JT-szervezet?
3. Miért nem vállalják fel a volt Jehova Tanúi az egykori vallásukat vagy az azzal való szakítást?
4. Nem érzed túlzónak a szervezettel szembeni elvárásaid? Egy tökéletlen emberekből álló szervezet lehet egyáltalán hiba nélküli?
Halász Kinga 2017.01.06 19:58:15
@l.gabi: Köszönöm. Szerintem Barbara Anderson is jó lett így magyarul
Jehova Tanúi szeretik kiemelni azt, hogy az a valami, amit ők Jehova szervezete néven hívnak, az tökéletlen emberekből áll, akik mindenképpen fognak hibázni. Ezért azok, akik a felekezeten belül vezetők, kérik is a többiek megértését és türelmét, ami egy teljesen érthető…..
Halász Kinga 2016.11.17 13:54:26
@l.gabi: Mire ide érkeztem, már minden le lett írva.
Hány órától olvasható a folytatás? Ha jól gondolom, akkor lesz.
Amerikába jöttem Új videók 2016.09.15 07:08:28
Többen kérdeztétek, hogy mikor lesznek új videók és mivel hosszú lenne mindenkinek ugyanazt leírni, erre a kérdésre itt adok választ. Nagyon tömören az a válaszom, amit szerintem meg is éreztetek, vagyis klasszikus videókra már nem látok esélyt. Egy-két olyan lesz még, ami az utóbbi időszakban…..
Halász Kinga 2016.09.15 16:17:45
Azt hiszem sokak nevében írhatom azt a videóidról, hogy nagyon inspirálóak és nagyon sok erőt merítek belőlük.
Egy ideje már nagyon rossz előérzetem volt, szomorú is vagyok most rendesen. Aggódom, nagyon aggódom érted/miattad!

Azzal vitatkoznék, hogy nélküle csinálod. Jól láthatóan reagáltok egymás videóira, olyan mintha egy alkotóműhely lennétek most is, csak két stábban dolgoznátok fel ugyanazt. Van ebben valami szívszorongató...

Nekem három kedvenc videóm van tőled, ez a mait látva jutott eszembe.

Az egyik egy elég régi, amiben bejelented a visszatérésed. Akkor még szép és érthető tempójú volt az angolod :)
Minden egyes nap megnézem, mert sok aranyos rész van benne. Az egyik kedvencem az, amikor ösztönösen gyereknek nevezed magad, majd grimaszolva fiatal felnőttre javítasz. Annak a végén van egy pillanat, amikor olyan, mintha épp elsírnád magad. Nagyon megindító, pedig nem hatásvadász, mert ott van a vágás, mielőtt szerintem már a könnycseppek is megjelentek.

A másik kedvencem az, amikor az anyukáddal beszélgetsz. Hiába van anyukád a középpontban, észre lehet lenni amikor elsírod magad. Nagyon sokszor újra és újra megnézem, mert nagyon sok erőt ad.

A harmadik kedvencem a mai. Annak a végén a búcsúzáskor is láttam potyogó könnyeket. Az egy olyan pillanat volt, amiben sok minden benne volt. Legszívesebben elmennék és megölelgetnélek! Akit ennyi ember szeret, annak nem kellene sírnia...

Nagyon szeretem a videóid, mert szeretetet és szimpátiát provokálnak ki, ugyanakkor vidámak, nem érzelgősek. Nagy veszteség lenne, ha nem lenne több. Szerintem sokan töltekezünk fel belőle érzelmileg.

A visszatérős videódban mondtál valamit biztatásnak, amit én is szeretnék felidézni neked. A videód legutolsó három mondata. Hallgasd vissza! Egy nehezebb időben mindig azzal indult a napom, hogy azt meghallgattam tőled. Nézd majd vissza te is, mert ezt a pár évvel ezelőtti éned üzeni a mainak!
Elkötelezett és lelkes Jehova Tanúival beszélgetve gyakran kerül elő egy állítás, miszerint Jehova Tanúi erkölcsösebb emberek másoknál. Az ilyen esetekben mindig gondban vagyok, mert szinte lehetetlen az olyan magasztos kifejezéseket pontosan meghatározni, mint amilyen az "erkölcsösség" vagy a…..
Halász Kinga 2016.08.12 20:21:18
@kócsag: @l.gabi: nem szabad ennyire prűdnek lenni, hogy ilyet privátban kelljen megírni. Vannak olyanok, akik nem hajlandók orális szexre. valószínűleg azok között, akik a többiekhez képest idősebb életkorban kezdtek el szexuális életet élni, több az olyan, aki nem akarja.
Másik, ezzel együtt is érvényes lehetőség, hogy a válaszolók között sok a nem hetero nő, sejtésem szerint ők korábban próbálnak ki dolgokat és a közösülés nem jöhet szóba, ellenben az orális szex igen. Ez is hat az adatokra.
Ennek a blognak az egyik alapötlete az volt, hogy elfeledett információkat kellene újra előhozni, mert ezek sokak részére ma már ismeretlenek. Ezúttal egy ilyesmire vállalkozok és egy különös ismertségre szert tevő egykori Tanúról lesz szó. Aligha van olyan felnőtt ember…..
Egy kedves barátom hívta fel a figyelmem arra a képre és szövegre, ami a legújabb Őrtorony ban az öltözködéssel foglalkozik. Ez az egész eszembe juttatott egy régi vitát, amelyben azon ment a sok-sok okoskodás, hogy hordhatok-e nadrágot a gyülekezetben? Érdekelne mások véleménye és emléke is erről a…..
Halász Kinga 2016.06.24 22:07:08
Mivel nagyon szeretem a szoknyákat, ezért semmi bajom nem volt azzal, hogy egyenruhaként kellett viselni. Abban komoly igazság van, hogy a döntési szabadságom korlátozása megalázó és sértő volt, főleg amikor férfiak tették velem. Erre annyi alkalom nyílt, hogy csak kellemetlenül éreztem magam a hasonló helyi szükségletek miatt, de nem ezen háborodtam fel, hanem sokkal súlyosabb dolgokon.

Kifejezetten a szoknya hosszára, stílusára vagy a nadrág vs. szoknya ügyében nem kaptam tanácsokat.
Egy alkalom volt, de az nem tanács volt. Egy vénfeleség és törekvő vénlánya szólt rám, hogy szerintük a gyülekezeten kívül elég kihívóan öltözködöm, mindezt pedig néhány iwiwes kép alapján állapították meg. Amikor elutasítottam őket, akkor panaszt tettek a véneknél a durvaságom miatt. A következő vasárnap a kisteremben találtam magam. Mivel elég hideg volt aznap, nadrágban mentem, ami elég ritkán fordult elő.
A beszélgetés közben említették, hogy nem alázatos dolog testvérnő létemre nadrágban járni gyülekezetbe. Kértem, hogy ezt azonnal adják írásba. Nem tették meg, pedig többször kértem. Előző este néztem meg a Ponyvaregényt és még a hatása alatt álltam, így idézhetetlen szavakkal utasítottam őket. Akkor sem tették meg, ezért kimentem a kisteremből. Vagy a szégyenem űzött ki onnan? Már nem tudom.
Utána bejelentették a megjegyzésem.
Később akartam kisegítő úttörőzni és elutasítottak, mert nem számítottam példamutatónak.
Magamra vonatkozóan ez az összes élményem.

9 hónapot laktam Párizsban, munkahelyi kiküldetés miatt. Az ottani gyülekezet finomabb volt. A nőknek való tanácsadást a vének feleségeire bízták. Velem nem foglalkoztak, ideiglenesként kezeltek. Bennem úgy élt Párizs, mint a divat fővárosa és nagy várakozással mentem le az első összejövetelemre. Azt hittem majd elámulok a ruhák miatt. Hát nem... :)
A vének feleségeinek a többségétől nem is kértem volna öltözködési tanácsokat, annyira stílustalanok voltak. Például szóltak valakinek a fonott haj miatt. Nem akarom most sem bántani őket, de heti szinten is percekben mérhető volt a hajukra fordított idő, a helyükben szóba sem mertem volna hozni. A kisnőből, akinek tanácsot adtak, ki is tört az értetlenség. Utána az egyik sírt, a másik próbálta összeszedni őt, a kisnővel nem tudom mi lett.

Abban látom a probléma okát, hogy a férfiaknak egyszerűbb öltözködni. Ez még nem az ő hibájuk, nem tehetnek róla. Sokan azonban azt hiszik a nőknek is egyszerű, de ki kellene próbálniuk egy napra vagy egy hétre. Utána egyik sem merne megszólalni, az egyszer biztos.
Régóta szeretnék egy olyan portált, amelyik mindent tartalmaz, ami Jehova Tanúival kapcsolatos. Pár hónapja ebben van is egy állandó vitapartnerem. Úgy döntöttünk, hogy az elméleti viták helyett inkább elkezdjük, aztán majd menet közben eldől mi és hogyan legyen...
Halász Kinga 2016.06.22 18:02:37
@kócsag: Én csak szerényen a háttérben dolgozom, úgy állapodtunk meg Gabival, hogy majd ő kommunikál. Látom, hogy most nincs nagy kedve hozzá, ezért ideiglenesen, utólagos engedelmében bízva, átveszem a szerepét.

A legelső vitapont: életképes-e egy ilyen portál? Az angol nyelvű nem volt az és a funkcióját sok minden más átvette, főleg a facebook. Mivel mindannyiunknak igen a válasza, nem is lenne gond, ha az igen után ugyanazt az indokot fogalmaznánk meg. De nem így van. Ezt leírni hosszú, legalábbis nekem, az ilyesmi Gabi reszortja.

A második: portál vagy hírportál? Mindkét esetben kell szelektálni, ez természetes, de a magyar nyelvű anyagokhoz kell igazítani. A portálhoz és a hírportálhoz is vannak szempontok, newsrank és postrank alapján megy, de ez idővel dől el.

A harmadik: a használt felület. Az angol nyelvű portált a facebook nyomta le. Azt gondolom, hogy a facebook felületét fel lehetne használni, ami akár az első vitapontra is válasz lenne. Az önálló felületet, például a blog.hu részeként, nem tartom használhatónak. Nem a szolgáltató miatt, hanem a tartalomgyártáshoz nyújtott támogatás miatt. Más a kialakítható partneri viszony, de pont ellentétesen értékeljük meg a partnerségben rejlő lehetőségeket.

Ez most csak három olyan pont, amelyben hónapok óta győzködjük egymást. Erre találtuk ki azt, hogy tegyünk egy próbát és a valóság majd válaszol.
Ezért ismétlem meg amit Gabi is írt, hogy ami ma elindult, még nem éles, csak tesztelés. Idővel megválaszoljuk az összes alapvető kérdést és nagyon bízom benne, hogy élesben is működni fog.
Halász Kinga 2016.06.22 18:05:17
@l.gabi: És az én észrevételeim sem maradhatnak le, írom sorban:
Az egyes linkekhez az oldalak valamilyen szimbólumát kellene alkalmazni.
A kommentek betűmérete kicsi.
Ha pedig valaki okoskodik, legyen az akár Csaba is, nyugodtan küldheted melegebb éghajlatra :)
A legutóbb már közöltem két részletet egy 2005-ben készített írásból, mely szélesebb körben még nem kapott nyilvánosságot. A sorokat egy volt teljes idejű szolga írta le, de inkább csak önmagának. A kézirata elolvasása után azt gondoltam, hogy vannak benne mindenki számára érdekes részletek, ezért…..
A hét elején bemutattam egy volt szervezeti vezetőt, aki a politikai semlegességről értekezett. Annak a gondolatsornak a folytatása a ma közreadott írása, amely Jehova Tanúi fegyveres konfliktusokban való részvételét kapcsolja össze a politikai semlegességgel...
Azt mindenki tudja, hogy a C-vitaminra a szervezetnek szüksége van. Nagyjából ez az egyetlen állítás, ami nem vitatott a C-vitaminnal kapcsolatban. E miatt döntöttem úgy, hogy néhány C-vitaminos kérdést alaposabban megvizsgálok. Az első ilyen kérdés: kell-e pótolni vagy elég az a…..
Halász Kinga 2015.02.01 19:02:31
@eßemfaßom meg áll: Azért az nem mindenkinek mindegy, hogy a szükséges vitaminokat, tápanyagokat, ásványi anyagokat és mit tudom még mi mindent természetes formában vagy egyesével, külön-külön juttatja a szervezetébe. A dózis sem lényegtelen, különös tekintettel a szervezetből való gyors kiürülésre.
Én annak a híve vagyok, hogy amennyit csak lehet, olyan formában vigyek be, amint azt a természet adja. Ha pótolni kell, akkor csak annyit, amennyit kell.