Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Menóra

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tragikus körülmények között halt meg egy 28 éves édesanya és meg nem született gyermeke Ausztráliában – írta a Reuters. Az esetről az ausztrál orvosi szaklapja számolt be nemrég, de az asszony nevét nem hozták nyilvánosságra. A fiatal édesanya hét hónapos terhes volt,…..
Menóra 2015.04.10 09:32:12
@nicku: Köszönöm kedves válaszod. <3
Menóra 2015.04.14 13:53:21
@nicku: Karalábé nő???? :DDDDD Itt és most elnézést kérek tőle, hogy férfinak hittem :)

@PsychoZsoldos: Kiragadok, mert muszáj: egy ember jön létre két sejtből és különböző fejlődési fázisokon megy keresztül, de mindegy hol tart, attól ő még ember. Akiket kikapartatnak, annak van már feje, keze, lába, dobogó szíve és vérkeringése. Mert Isten embernek teremtette. Ez a mai világ egyik hatalmas baja, hogy úgy állítja be a méhen belüli fejlődést, mintha majd valamikor válna emberré és nekünk jogunk lenne eldönteni, hogy engedjük e vagy sem. Ez egy hazugság. Ahogy az is, hogy a nőnek joga van a saját teste felett rendelkezni és ezért jogos az abortusz. A nőnek joga van saját magát abortálni, ez tény. Tegye, ha jónak látja, de egy másik embert nincs joga megölni. Mivel a benne fejlődő élet külön genetikai állománnyal, külön szívvel, lábbal, szemmel, vesével, stb rendelkezik, ezért nem az ő teste. Ahogy nem válunk autóvá, mikor beleülünk. Jól néznénk ki...

Meg olvastam, hogy szóba kerültem valahol, a fogam fehérje miatt, lusta vagyok visszakeresni és látom, hogy nem te írtad rólam, de mégis így válaszolok, hátha elolvassa a másik: igen, van fogam fehérje, amikor gyermekeket ölnek. Van bizony. És még vicsorgok is hozzá, ahogy minden jó érzésű ember. És még büszke is vagyok rá, hogy mérhetetlenül dühít, mikor egy ostoba tanítás miatt meghal egy kis élet. Ha te ezt nem tartod ugyanígy dühítőnek, akkor beteg elme vagy. (szóval ez nem neked szólt).
Menóra 2015.04.15 07:25:45
@PsychoZsoldos: Láttál már emberpárt, ahogy ejakulálás után megpróbálták összepárosítani a két sejtet (nem a laboratóriumra gondolok, ahol szó szerint dugdossák a hímivarsejtet a petesejtbe, hogy hátha életet tudnak létrehozni, amit aztán beültetnek és élet lesz belőle).
Az élet az élet. Te is átmentél ezen a folyamaton, hogy a szeretteid is. De hogy elnagyolt lenne ez a szakasz leírása, vagy hülyeség, az maga hülyeség.
Számos embert zavarba hoz Jehova Tanúi hozzáállása a vérátömlesztés és más orvosi ellátások témájával kapcsolatban. A tisztánlátás érdekében, Jehova Tanúi nem hisznek a “hitgyógyításban” és szabadon látogathatják az orvosokat, valamint fogadhatnak el gyógyszeres…..
Menóra 2015.04.11 16:17:29
@Rovarölő: Most a Jézus kérdésre reagálnék csak, mert egyet értünk a többiben:
csak akkor lenne igaz, amit állítasz, ha Isten MÁST dobott volna oda "koncnak", mást áldozott volna fel és nem magát, egyet a Háromságból.

Nem tudom és nem is kérdem hogy a hit útján merre tartasz, de én leírom a saját megélésemet: rá kellett jöjjek, hogy Isten szeretet. Tömény szeretet. Sokszor beszélgettem már vele és sokszor válaszolt, még többször mutatta, hogy engem, a kis nyüszügét is óv. Sok minden van, amit át kell éljek, meg kell történnie, de mindig velem van.
Épp ezért, amikor még én sem értettem a Háromság lényegét kellett azon elgondolkoznom, hogy vajon tényleg ilyen elmeháborodott, hogy csinál egy embert és rábízza a többi sorsát? Aztán rájöttem, mikor rosszat álmodtam a saját gyerekemről, hogy én is feláldoznám boldogan a saját életemet őértük (többen vannak), pedig csak egy ember vagyok.
Hát még Isten...
Menóra 2015.04.13 06:56:28
@Rovarölő: Isten is feláldozta saját magát, erre akartam kilukadni. Sajnálom, ha te azt gondolod, hogy csinált egy embert és azt kivégeztette, hátha sikerül...
Dehogy. Én, a csak ember is meghalnék a gyerekeimért, akiket készen kaptam, nem én formáltam az anyaméhben, hanem "csak" kihordtam és megszültem.
Ő viszont téged is gondosan megtervezett.

Itt van egy nagy bicsak a jehovista tanításban, hogy ők azt hiszik, hogy Isten ROSSZABB, mint egy ember.
Menóra 2015.04.13 09:44:05
@moonRiver: Furán olvasol, furán értelmezel. Áldott napot.
Szakértők vegyültek szekták túlélői és a sajtó képviselői közé, mielőtt belekezdtek volna egy prezentációkból és kérdésekből álló, közel két órás  sajtókonferenciába a London College épületében, Notting Hillben, 2014. augusztus 22-én. A szélsőséges csoportok…..
Menóra 2015.04.07 15:47:34
@bobibá: Ez annyira szomorú. :((((
Én imádkozom érted, jó? Nem tudok mást, csak ezt tudom adni, meg a teljes részvétemet.
Please feel free to be offtopic.....
Menóra 2015.03.05 14:46:16
@karalabe4: Én valóban becsülöm a tanúk kitartását, amit a házról-házra járással bizonyítanak, és most nem nézem a mögöttes tartalmat, ami kiváltja ezt náluk. Bár minden keresztény ilyen buzgó lenne!
Nem akarok téríteni, az nem az én dolgom, hanem Istené. Az ő teremtményeik ők is, ahogy én is, de magamból kiindulva, hogy milyen téves elképzelésekkel indultam neki a keresztény létnek, őket ugyanez ok miatt nagyon sajnálom.
Eszemben sincs letámadni őket, vagy megalázni (már nem, a két évvel ezelőttit egy rémület okozta), már nem, sokat tanultam az itt leírt dolgokból és sok videót is néztem, ami róluk szólt és sajnálom őket nagyon.
De tudod mit? Ha már egy jó szót szólhatok hozzájuk, ha már éreztetni tudom velük, hogy nagyra tartom őket, mint embertársaimat, már megéri.
Mostanában ezek a gondolatok járnak a fejemben.
Menóra 2015.04.02 15:49:09
@in space: Ügyes voltál. :)
Igaz, én a torinói lepelt nem tartom igaznak, de az általad felsorolt igék nemcsak a lepel hamisságára hívják fel a figyelmet, de az őrtorony szervezetre is mind illik, úgyhogy ha nem bánod, akkor én ezeket ki is másolnám, mert remek gyűjtemény, tényleg gratula!
Menóra 2015.04.04 11:09:35
@in space: Drága in space! Szörnyű... borzalmas és kegyetlen. Szerintem egy normális ember már akkor kikészül, ha megszúr a doktor bácsi egy kisbabát és kicsordul a könnye, de akik a halálba küldték Krisztust, azoknak a szemük se rebbent. Tudod mit? Örülök, hogy nem láttam. Komolyan. Már a Biblián keresztül olvasva is sokkoló.

Ezt írod:
"Soha sehol nem olvastam olyat, ahol Jézus azt mondta volna, hogy mindenki azt csinál, amit akar, akármelyik utat választhatja."

Ezért nem is értem, hogy a tanúk miért mennek más felé? Van János evangéliumában egy rész, bemásolom:
„Én mindig nyilvánosan tanítottam az embereket a zsinagógában és a Templomban, ahol a zsidók összegyűlnek, és soha semmit nem mondtam titokban."

Látod? Itt Jézus megmutatta az utat. Nem azt mondta, hogy bekopogtattam minden házba, hanem bement a zsinagógákba és Templomokba (nem kiállt eldugott helyekre és csendben álldigált hátha odament valaki), hanem bizony hirdette és ezt parancsolta mindenkinek, hogy tettel hirdessük őt. Az életünkkel, a szavainkkal, a tetteinkkel, amiből kitűnik Jézus ember szeretete.
Van fenn a Facebook-on egy kép, olyan szép a szövege, így szól: Figyelj oda az emberekre, törődj velük, hogy Jézus rajtad keresztül szerethessen egy meggyötört világot!
Olyan szép.... szeretni kell. Mindenkit. Mert ha szeretsz és ez a legfőbb parancs, nem más, akkor Krisztus tud rajtad keresztül menteni. Gyönyörű. Olyan nemes feladat, nem?
Ha szeretsz, akkor megmenthetsz más lelket. Különlegesek vagyunk, az állatoktól úgy vagyunk megkülönböztetve, hogy Isten halhatatlan lelket adott nekünk, mert ennyire értékes az ember! Annyira szeret téged is, kedves idegen, hogy meghalt érted a kereszten, miután kiüresítve magát emberré lett. A könny is kicsordul a szememből.
Ilyen Istenünk van, hogy nem téged, vagy egy másik teremtett lényt küldött meghalni - testben és lélekben - hanem ő maga vitte el a fájdalmat előled és előlem.

Ezt is írod:
"és jelenleg élő embertársaim tízmilliárdjai sem vettek"
Jelenleg 7 milliárd a Föld lakossága, a szervezet megalakulása óta, ami betiltotta az Úrvacsorát, előtte az emberek vettek bizony. Így ez a mondat sajnos téves.

Áldott Húsvétot kívánok neked, hogy részesülj te is Jézus megfogalmazhatatlan és megérthetetlen szeretetéből.
Megigazulás hit által! Ez a cikk egy elmélkedés a Biblia tanításáról a megigazulással kapcsolatban, melynek valódi jelentését nem csak Jehova Tanúi, hanem szinte egyik keresztény vallás sem értelmezi megfelelően. „Testvérek, szívem jóakarata és értük való könyörgésem…..
Nicku blogján nemrégiben megjelent egy "Hasznos könyvek" című összefoglaló, amit jó szívvel lehet ajánlani minden érintettnek. http://kharapisztisz.blog.hu/2015/03/19/hasznos_konyvek..
Menóra 2015.03.25 16:13:04
@in space: Már olyan sokszor éreztem a késztetést, hogy rákérdezzek: te miért hiszed magad a tévedhetetlen igazság birtokosának, ami által gúnyolódsz az embereken? Nem krisztusi a viselkedésed, így tőle nem származhat. Honnan van?
Ebben az évben a Jehova Tanúi között élő testvéreink és testvérnőink 2015. április 3-án, naplemente után ‘tartják meg’ az Úr Vacsoráját, amit Krisztus halála Emlékünnepének is neveznek. Ez az év legfontosabb eseménye Jehova Tanúi számára, így erre az alkalomra az…..
Menóra 2015.03.25 07:01:06
@in space:
"BIZTOS. hogy aki nem a valóságos Istent imádja, és nem a valóságos Jézust követi, azt semmilyen módon nem vezeti Isten szent szelleme.
Persze gyorsan hozzáteszem senki nincs leírva végleg, de aki hazugságokban hisz, "a hazugságokat szereti", azok egyelőre távol vannak Istentől."

Teljesen jól írod! Még szerencse, hogy le vannak írva a lélek gyümölcsei, amikre nincs törvény, így az ember, ha megvizsgálja magát, akkor tudja, hogy a Szentlélek által vezetett, vagy sem.
Olyan, hogy egymásra mutogatása, vádlás, célozgatás, magunk tökéletesebbnek és jobbnak gondolása, a másik lenézése és még sorolhatnám, ez ugye nem fér bele, így ki-ki maga döntse el, hogy mennyire követi a Szeresd a másikat parancsot.

Hát, a barátság még nem adja, hogy ismered a másikat, így Istent sem ismerheted, ha pusztán csak a barátságát keresed. Neki egy barátja volt, az pedig Ábrahám.
Egy barát bizony nem fog a másikért meghalni. Egy apa viszont igen. Az apa-fiú kötelék sokkal erősebb, szétszakíthatatlan, a barátság nem.
Ha jól értem, te csak barátja akarsz lenni Istennek? Én örülök, hogy a gyermeke vagyok, szerintem inkább ezt akard, mint egy szimpla emberi érzést. A legmélyebb szeretet ez a kapcsolat, a barátság pedig a másikkal való szimpatizálás csak.
Menóra 2015.03.25 11:10:15
@in space: Szerintem neked nincs gyermeked. :))))) Nem gúnyból mondom!!!! Csak én nevelek jópárat.
A Lélek gyümölcsei: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás

Ezek közül a legtöbb nincs meg egy gyerekben, nevelni kell őket, helyesen, ahhoz, hogy:
1. Istent megismerjék. Nem arra, hogy tudjanak róla, mert nagyon sok ember tudja, hogy van Isten, csak épp messze nem érdekli, mert egyáltalán nem ismerik sajnos. Tudnék erről saját tapasztalatból is mesélni, hogy milyen az élet anélkül, hogy valóságosan megismernénk az Urat. :( Nem elég az ismeret, nem elég a tudás, a szomszédról is tudok, de mégsem ismerem.
2. Megtanítani nekik az IGE fényében, hogy mit jelentenek ezek a szavak. Azért hangsúlyozom ki, hogy az IGÉN keresztül, mert minden egyes társadalomnak megvan a maga elképzelése arról, hogy mit jelent a becsület, vagy a jóság, vagy a szeretet.

Bizony, jó a példád sajnos, hogy vannak családok, ahol ezek csak a társadalmi elvárásnak felelnek meg, és köze nincs a bibliai alapokhoz. Fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent Jézus keresztáldozata, hogy mit tett értünk! Nem ezen keresztül nézik meg a saját szeretetüket, hanem az egyéni elképzelés alapján, ezért is fontos megtanítani a gyereket arra, hogy mi a valódi szeretet, de ehhez ismerni kell Istent, tudni kell, hogy én is a gyermeke vagyok és elmondani, hogy bennem mit végzett már el, hogy honnan jöttem, és kivé váltam. Tudniuk kell, hogy ugyanolyan szülővé váljanak majd ők is, amilyen az én égi Apukám. Bár olyan, mint ő, senki sem lesz itt a Földön. Akkora szeretetet, mint ő, egy ember sem képes adni. Áldozatot sem.
Ha megismerik Istent (nem tudomást szereznek róla!), ha kinyitják a szívüket és befogadják Jézust, akkor a Szentlélek is el tudja végezni a munkát, hogy áldássá váljanak és olyan gyümölcsöket teremjenek, amit önmaguktól nem tudnának.
"Továbbá senki másban nincs megmentés, mert nincs más név az ég alatt, amely az emberek között adatott, amely által megmentést nyerhetünk.” (ApCsel 4:12, ÚVF) "Nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által…..
Menóra 2015.03.17 10:25:22
@in space: Segítek megérteni:
"Nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk." (ApCsel 4:12, MBT)

Ez azt jelenti pontosan, hogy nincs más név, ami által lehet üdvözülni. Se jehova, se őrtorony, se semmi. Semmi. Nincs. Nem volt, nem van és nem lesz.

Az első angol nyelvű Őrtorony idézet magyar fordítása: "Ahhoz, hogy örök életet kaphassunk a földi Paradicsomban, azonosítanunk kell ezt a szervezetet, és annak tagjaként kell szolgálunk Istent."

A második angol idézet fordítása: "Jöjjetek Jehova szervezetéhez megmentésért."

Ez a két idézet pedig arról szól, hogy ez a szervezet hazudik és szembe megy a Bibliával, ami Isten szava, tehát az őrtorony szervezet magát Istent köpi szembe.
Végül is nem bonyolult ez.
A magyar feliratot fordította: rea23. ..
Menóra 2015.03.05 14:48:10
@rea23: Gondolom fontos neki, hogy olyan szervezethez tartozzon, amit tisztának vél és ez jó, abból a szemszögből, hogy belül a jóra vágyik, nem úgy, mint pl. a pedofil állatok...
Menóra 2015.03.05 14:51:27
@rea23: Jut eszembe pedo: az ismerősöd hogy áll ahhoz a tényhez, hogy gyermekeket molesztálnak házon belül? Vagy ha nem folyik a vér, akkor az nem is bűn? :(
Menóra 2015.03.06 06:47:20
@rea23: Most ez nekem kicsit magas: elkövette a manus ezt a fertelmes és undorító bűnt, ami nem csak nekünk szülőknek égbekiáltó, hanem minden egyes embernek az kéne, hogy legyen, mire a szervezet képes úgy elfogadtatni, hogy ő is csak ember (mi van????) és azonnal hárít a katolikus felé, fedezve a sajátját????

Kedves Tanúk, én elhiszem, hogy jó emberek vagytok, de nekem ez sok. Ha a saját gyülimbe fordulna ilyen elő és a lelkipásztor ezzel érvelne, akkor én feléje sem néznék a romlott erkölcsű és bomlott elméjű embereknek, akik pedig befogadják ezt a magyarázatot.
"Egyes papok világias magatartásáról, mint például némely tv-lelkész erkölcstelen és fényűző életmódjáról az utóbbi időben a hírközlő eszközök is közöltek tudósításokat. Egy mai dalszöveg-író olyan dalt szerzett, amelynek a címe: „Vajon Jézus hordott volna [10 000 dolláros] Rolex karórát televíziós…..
Menóra 2015.02.25 13:04:33
@Csakegyember: Mi bolondok vagyunk Krisztusért, ti pedig bölcseknek tartjátok magatokat Krisztusban. Mi gyengék vagyunk, ti pedig azt hiszitek, hogy erősek vagytok. Benneteket tisztelnek, bennünket pedig lenéznek.
Mindeddig a pillanatig ilyen az életünk: éhezünk és szomjazunk, ruhánk sincs elegendő, sokszor megvernek bennünket, hajléktalanok és hontalanok vagyunk,
saját kezünkkel keressük a kenyerünket. Akik átkoznak, azokat megáldjuk, és kitartással tűrjük, ha üldöznek bennünket.
Akik rosszat mondanak rólunk, azokról jót mondunk. Mind a mai napig úgy bánnak velünk az emberek, mintha a világ szemetje lennénk, a föld szégyene.
De nem azért írom ezeket, hogy megszégyenítselek, inkább figyelmeztetni akarlak benneteket, mint kedves gyermekeimet.
Mert lehetne akár tízezer tanítómesteretek is a Krisztusban, de édesapátok csak egy van. Mert a Krisztus Jézusban én lettem a szellemi édesapátok, hiszen az örömhírt tőlem hallottátok.
Ezért, kérlek, kövessetek engem!
Éppen ezért küldtem el hozzátok Timóteust, akit szeretek, és aki hűséges szellemi gyermekem az Úrban. Ő majd eszetekbe juttatja, hogyan élek a Krisztus Jézus uralma alatt. Ezt az életmódot tanítom mindenhol, minden gyülekezetben.
Néhányan közületek büszkék és önteltek lettek. Azt gondolják, hogy úgysem jutok el hozzátok.
Peter Sutcliffe 13 nőt tett el láb alól Broadmoor — Jehova tanújának keresztelték meg Anglia legszigorúbban őrzött elmegyógyintézetben Peter Sutcliffe-et (68), a Yorkshire-i Hasfelmetsző néven elhíresült brit sorozatgyilkost. Sutcliffe-et 1981-ben ítélték életfogytiglani…..
Éppen hazafelé tartottam Zürichből, egy európai helyszíneken megtartott, Jehova Tanúival kapcsolatos találkozósorozatról, amikor először hallottam a január 7-i párizsi események szörnyű hírét. Azon a borzalmas napon maszkot viselő fegyveresek betörtek a Charlie Hebdo francia…..
Menóra 2015.02.09 06:48:27
@PsychoZsoldos: A stílusod undorító. De ebből kiindulva nem is csodálkozom, hogy nem érted miért nem csárli egy rakás, a gyilkosságot mégis ellenző ember. Olvasgasd Szabados Ádámot sokat, hátha ragad rád a normális stílusból valamennyi.
Amit annál a lapnál csináltak egyenlő azzal, ha én éveken keresztül kurvaanyázlak téged, te jól pofán vágsz ez miatt, mert sokadszori felszólításra sem hagyom abba és még én csodálkozom. Ennél egyszerűbben nem tudtam leírni, remélem ezt már azért érted.
Cedarsnak sikerült felhívnia és beszélnie Tony Morris Vezető Testületi taggal. Úgy tűnik sikerült elkerülnie a Vezető Testületet irányító, mindent látó szent szellem figyelmét! Az angolul tudó olvasóinktól kérem, hogy az alábbi online dokumentumba közösen készítsünk egy…..
Menóra 2015.02.07 14:45:53
@deis: Te el tudod olvasni, amiket írnak neked, vagy csukott szemmel fosod magadból a szót kérdezés nélkül?
..
Menóra 2015.02.06 09:04:29
@Rovarölő: Kedves rovarölő!
Ha igaz lenne, amit írsz, akkor a Biblia hazudik.
„Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által"

Tehát nem szervezeten keresztül szól Isten, sőt mi több, nem is Isten az, aki szól, hanem Jézus. Miután a szervezet állítása szerint egy jehova nevű valamivel állnak kapcsolatban, ezért máris nem állnak meg az igében, ugyanakkor vonatkozik rájuk a következő ige:
„A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén"

Pál tudta mi fog következni és meg is történt:
„Én tudom azt, hogy az én eltávozásom után jőnek ti közétek gonosz farkasok, kik nem kedveznek a nyájnak. Sőt ti magatok közül is támadnak férfiak, kik fonák dolgokat beszélnek, hogy a tanítványokat magok után vonják.”

Hogy mit állítanak magukról? Hogy tanulnak, tanulmányoznak, és a szervezet ezt teszi, igaz?
"„… ezek közül valók azok, a kik betolakodnak a házakba… Kik mindenkor tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak…"

Figyelmeztet is:
„… valaki titeket rá ne szedjen hitető beszéddel.”

Azt is írja, hogy:
„… köztetek is lesznek hamis tanítók, a kik veszedelmes eretnekségeket fognak becsempészni… "
Mi is az eretnekség? Az, hogy Jézus nem Isten. Az, hogy nem szabad imádni, miközben az angyalok is ezt teszik. Az, hogy nem tőle vannak a tanítások, hanem emberek kitalációja alapján, lásd első ige.

Én a helyedbe kimenekülnék onnan, ha benn vagy, mert amit nem támaszt alá a Biblia, az a sátántól van, a szervezetet pedig nem hogy nem támasztja, de még cáfolja is.
Libby Partridge elmagyarázza, miért nyerte el tetszését a “Goodbye, Jehova!” ("Viszlát, Jehova!") című német nyelvű könyv. A következőkben Misha Anouk “Goodbye, Jehova! Wie ich die bekannteste Sekte der Welt verließ” ("Viszlát, Jehova! Hogyan hagytam ott a világ…..
Jehova Tanúi prédikálnak New Yorkban szeptember 11. évfordulóján – de mi van az ázsiai és arab világ megtérőinek hiányával? Jehova Tanúinak egy kiemelkedő tanítása az az ünnepélyes hit, hogy Armageddon a küszöbön áll, amikor is az isteni erők lemészárolnak gyakorlatilag…..
Menóra 2015.01.22 14:20:42
@Menóra: Ha valójában utána jártál volna, akkor nem írtad volna ezt. Vagy igaz az, hogy azt tanítják, hogy az ördög emberei azt hazudják neked, amit én is írtam, hogy kitalált név?

Nagyon sajnállak, tényleg. Szívből. Remélem egyszer meg fogod találni Jézus békéjét, ami már a miénk, de te egyelőre csak a szervezetben hiszel és bennük bízol.

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, akik 3 különálló személy. Ámen.
Menóra 2015.01.26 12:11:56
@oldáshő:
Vannak dolgok, amikben tévedsz. Remélem, hogy tévedsz és Isten képes kinyitni az elmédet:
nem 1700 éve van terítéken a Szentháromság, hanem már az Ószövetségben is megjelent.
A Biblia azt írja, hogy az Atyát még soha senki sem láttam, a Biblia mégis leírja, hogy Ábrahámot hogy látogatta meg személyesen, aki még főzött is neki. Így, leegyszerűsítve.

Az, hogy a Fiú emberi személyben volt itt nálunk, amikor érted is lerakta a váltságot, de neked valamiért nem kell, mert jobban bízol az őrtoronyban, az azt jelenti, hogy emberként volt itt és ezért is imádkozott az Atyához, mert ezt is tanítani kellett, hogy imádkozni kell és azt is, hogy hogyan.
Minden esetben azzal érveltek, mikor tagadjátok Jézus személyét, hogy felsorakoztatjátok azokat az igéket, amik arról szólnak, hogy ő épp ember.
Viszont ha már olyan lelkesen használjátok becserkészésnek a Károlit, akkor tessék szépen fellapozni János Evangéliumát és hangosan elolvasni az első részt. Majd újra és újra. Hogy tisztuljon a látásod.

Istenről nem ismeretet kell szerezni, mert ezt teszik a démonok is, hanem megismerni. Remélem érted a különbséget a két szó között! Én ismeretet szereztem rólad, hogy létezel, de még nem ismerlek. Csak te tudnád önmagadat megismertetni, senki más. Nem mennék egy szervezethez be, hogy meséljenek rólad, ilyet még ember sem követ el, nem hogy Isten.

Ideállt az emberek elé, beteljesítve a próféciákat, mégis vannak olyanok, akiket nem érdekel, mert emberi ígéretekben hisznek, az ő kitalációjuknak, Isten helyett.

A nevét pedig egyedül a zsidók ismerik, de még ők sem ejtik ki! 4 betűvel helyettesítik. Ez olyan tény, ami egyedül megmutatja a tanításotok hazugságát, de valamiért becsukjátok a szemeteket.

Nyugodtan hidd el, hogy Isten neked is válaszol, téged is meg tud szólítani és kapcsolatba tudsz vele kerülni, de ahhoz Krisztust muszáj befogadnod a szívedbe. Gondolom nem hiszed, hogy Jézus démoni élőlény, ugye? Mert ha nem hiszed, ha tudod, hogy ő az élő Isten emberré lett fia (mert ember lett, megüresítve magát, így mutatva meg nekünk, hogy mi is örökösökké válhatunk és fiai lehetünk az Úrnak), akkor nyugodtan letérdepelhetsz és átadhatod Jézusnak az életed. Mivel ő nem démoni, ezért nem látom semmi akadályát ennek, hogy megtedd, hogy te is élj.
Vagy ezt tiltják nálatok?
Menóra 2015.01.27 08:10:41
@oldáshő: Tipikus vakbuzgó jehovista vagy, aki magasról tesz az igazságra, a lényeg az, hogy mit ígért a szervezet.

"Amiről te beszélsz, az abban a formában tévedés.
Még soha nem olvastál olyat a Bibliában, hogy Isten ezt mondta vagy azt mondta, aztán kiderült, hogy valójában egy angyal mondta Isten nevében - de azt olybá kell venni, mintha maga Isten mondta volna?
Az általad idézett eset is ilyen.
"

Nem, ez nem ilyen eset. Nincs kimagyarázás, nincs semmi utána, csak az, hogy (és most szándékosan az ocsmány, félrefordított bibliátokból idézek):
Azután megjelent+ neki Jehova Mamré nagy fái között,+ amikor a nap meleg időszakában+ a sátor bejáratánál ült.
Amint megpillantotta őket, eléjük szaladt a sátor bejáratától, és földig hajolt,+ 3 majd ezt mondta: „Jehova, ha már kegyet találtam a szemedben, kérlek, ne kerüld el a te szolgádat.
Kérlek titeket, hadd hozzanak nektek egy kis vizet, és mossák meg a lábatokat,+ s telepedjetek le a fa alá.+ 5 Én pedig hadd hozzak egy darab kenyeret, hogy felüdítsétek szíveteket.
Ábrahám pedig besietett a sátorba Sárához, és ezt mondta: „Siess! Gyúrj tésztát három szea finomlisztből, és készíts kerek kenyeret.”+ 7 Ábrahám utána a csordához futott, hogy vegyen egy zsenge, szép fiatal bikát, és a szolgának adja, majd pedig sietett elkészíteni.+ 8 Azután vett vajat, tejet, és vette az elkészített fiatal bikát, és eléjük tette.+ És mellettük állt a fa alatt, amíg ettek.+

Mai napig azon gondolkozom, hogy TI tehettek e arról, hogy még a Bibliát is képesek vagytok semmibe venni a szervezet miatt. Mert azoknak, akik még nem hallottak Jézusról, azoknak ez a mentségük, de neked micsoda?
Jézus neve több százszor jelenik meg az Újszövetségben, a tetragrammon egyszer sem. Mert hogy még mindig így jelölik a zsidók Isten nevét, és mai napig nincs lefordítva. Undorodom a hazugságaitoktól.

Van folytatás:
Jehova pedig ezt mondta: „Vajon eltitkoljam Ábrahám elől, hogy mit akarok tenni?
Jehova ezért ezt mondta: „A Szodoma és Gomorra miatti panaszkiáltás+ bizony hangos, és bűneik nagyon súlyosak.+ 21 Elhatároztam, hogy lemegyek, és megnézem, hogy valóban a hozzám eljutott jajkiáltás szerint cselekszenek-e, és ha nem, hadd tudjam meg.”

Lemegyek! Tehát ott volt! Az, hogy belevisz egy kacifántos magyarázatot a szervezet ebbe azért, hogy tagadnia lehessen tovább azt, hogy Isten mégis csak ember formában volt lenn, holott állítólag senki sem látta az Atyát (és akkor itt bemutatom neked a Szentháromság egyik tagját), az vérlázító. És ez a vér a te fejeden is van.
Tudod mit mondtak a zsidók, amikor megfeszítették Jézust? Tudod mit? Azt, hogy vére legyen utódainkon. És csodálkoznak a Holokauszton, mikor ők maguk adták Jézus véréért a jövő nemzedéket! Te is ezt teszed.

"Érdekes módon a Cselekedetek könyvében lehet a legjobban beazonosítani, és világosan látni, hogy a szent szellem valójában Isten része"

Isten része, így van és személyként van mindig leírva.

"Isten lelkületének a része"
Hol olvastad te ezt, mikor minden esetben személyként van jelölve??????

Áruld el nekem, hogy szándékosan vagy buta? Engem idegesít az, amikor le van írva valami, lásd például az, amit átléptél simán: fogadd szívedbe Jézust. Megtetted? Dehogy. Mert a szervezet tiltja. Tiltsa. Ha te elfogadod ezt a hamis tanítást, akkor el vagy veszve, mert Jézusban van az élet és nem egy kitalált névben! Nem egy szervezetben! És tudod mi a legborzasztóbb? Hogy ti tanulmányozzátok a Bibliát és mégis be van záródva a szívetek előtt! Ez a legrosszabb, hogy Isten sem lát bennetek reményt, nem ad bölcsességet, nem ad semmit! Tudom, hogy sokan imádkoznak értetek, én is szoktam, de azt látni, hogy vakok is akartok maradni, az kegyetlen!

Kiválasztottnak érzed magad? Mitől? Mert a szervezethez csatlakoztál? Hallottad már Isten hangját? Beszéltél már vele? Érintett már meg? Engem igen, én ismerem és ha neked ez kimaradt, akkor nagy bajban vagy!
Térj meg és üdvözülsz! Fogadd szívedbe Jézus és meglesz az örök élet!
Üdvözlöm a blog olvasóit! Mivel már napok óta nincs új post, gondoltam én is megírom az én történetemet, remélve, hogy tanulsággal szolgál másoknak. Nem vagyok JT, nem is voltam meg nem is leszek, mégis érintve vagyok a dologban egy családtagom által. Az egész história egy…..
Amikor az Őrtorony új ‘történelem’ könyvét kiadták ezen a nyáron, azt mondták, azért volt szükséges a kiadása, mivel a régi túl hosszú volt. Az “Isten Királysága uralkodik!” egy vékonyabb, és ebből következően könnyebben lefordítható kötet, mint az elődje. Nemrég lehetőségem nyílt rá, hogy…..
Menóra 2015.01.12 13:24:33
@Columba: Nem neked szántam a bőbeszédűséget kritizáló mondandómat. :) Hanem neki.
Nyitott elmével az ember nem lesz jehovista. Ha elkezdi olvasgatni az általuk írt kommenteket, akkor pedig messze el is kerüli őket. Ez van...

Remélem sok jehovista olvassa a blogot, mert sokat lehet tanulni. A Kürosz cilinderbe kapaszkodás pont olyan, mint az átírt bibliából való érvelés. Semmi.
A londoni fiókhivatal két választ küldött egy JWsurvey olvasónak ugyanarra a kérdésre A JWsurvey egyik olvasója értetlenül vakargatja a fejét, miután egyetlen kérdésére két különböző, és egymásnak ellentmondó választ kapott az Őrtorony londoni főhivatalától. Eredendő…..
Menóra 2014.12.12 14:46:55
@NWK: János 1: Isten emberré lett, hogy kifizesse értünk a váltságot. Ő alkotta a törvényt és ő is fizette ki.
Isten gyermeke az, aki szívébe fogadja Jézust.
"mivel várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését, 14 aki önmagát adta értünk, hogy megváltson minket minden gonoszságtól, és megtisztítson minket a maga népévé, amely jó cselekedetre törekszik."

Nincs nálad semmi, amivel üdvösséget adhatnál, mert azt csak Jézus vére adhat, nem te és nem a te szervezeted. Ha ezt állítják, akkor hazudnak. Jézus ember volt és ezért hívják úgy, hogy Isten fia, mert megüresítette magát. Ember lett.

De a Titusz levél mást is ír:
Azt vallják, hogy ismerik az Istent, de cselekedeteikkel tagadják, mert utálatosak és engedetlenek, és minden jó cselekedetre teljesen alkalmatlanok.

A szervezet nagyon sok családban szakadást okozott azáltal, hogy a tanítását fontosabbnak tartotta az Isten által nekünk ajándékozott családnál:
szakadást okozó ember elől egy vagy két megintés után térj ki, 11 tudván, hogy az ilyen ember kivetkőzött önmagából, bűnben él és magában hordja ítéletét.

Te bűnben élsz. Térj meg. Térj meg Krisztushoz. Ne utánozd, mert azt lehetetlen, sosem leszel olyan, mint ő, írásodból a gőg önlik. Térj meg és tiéd is lesz a mennyeknek országa, ahol Jézus helyet készít nekünk. Térj meg, mert ő az egyetlen út, nincs más.
Menóra 2014.12.15 09:06:25
@GWK: Az őrtorony rossz. Te melyik oldalt képviseled? János 1,12. Leírja kik Isten fiai. Te nem vallod magad annak, hanem valami lázadó téveszmés valaki, aki azt hiszi, hogy nála az igazság. Itt mindenki képben van rajtad kívül.
Térj meg és üdvözülsz. Lásd meg Jézust és tiéd is lesz a mennyeknek országa.
A biblia igazat ír mindenről. Arról is, hogy nem kell tanító ahhoz, hogy megértsük, mert a megértést Isten adja, nem valami önmagát megváltónak kikiáltott szervezet.
Krisztus érted is meghalt, fogadd el az áldozatát, mert senki más nem tud megmenteni.
A családot és a gyermeket pedig Isten adja minden esetben. Aki ezt az ajándékot megtagadja, az bűnös. Isten nem változik, a családot szenté tette, aki azt állítja, hogy felrúgható egy emberi tanítás miatt, az ugyanolyan bűnös, mint aki kitalálta ezt a tanítást.
Én csak reménykedem, hogy abban a szerepben, amiben most tetszelegsz magadnak, abból mihamarabb felébredsz és meglátod önmagadat, amilyen valójában vagy és azt is, ami idáig megvezetett téged.
Menóra 2014.12.15 10:51:23
@GWK: A Biblia a jó, az tanít, vigasztal és ha kell akkor fedd. Nem válaszoltál a többire.
Ja és sátán is lázadó volt, ez semmiképpen sem Jézus tanítása, tehát abszolút tévúton jársz.
Az őrtorony arra tanít, hogy utánozd Jézust. A Biblia pedig arra, hogy fogadd a szívedbe. Te melyiknek hiszel?
Az őrtorony azt tanítja, hogy Jézus már nem gyógyít, a Biblia azt, hogy mai napig gyógyít.
Melyiknek hiszel?