Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Seven05

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Totalcar stábjának két tagja Dani és Hal Bandi. Nem nőttek fel együtt, csak most sodorta össze őket az élet. Mindketten fotóznak és operatőrködnek, de a szakmai érdeklődésen kívül a napszemüveg-preferencia is összeköti őket: mindketten oakleysok. És mindketten…..
Seven05 2015.05.28 19:42:51
@koxx: Ezt én is így tudom, ezért is különlegesek az Oakley lencsék és ezért van az, hogy nem fordulhat elő torzulás a lencsékben,
Mert:
A gyakorlatban és az Oakley polaroid szűrő lencséknél a polivinilalkohol nevű anyagot használják. Ennek az anyagnak igen hosszú láncmolekulái vannak. A polivinilalkoholból tökéletesen átlátszó lemezek készülnek, amelyek igen jól nyújthatóak. Az anyag lencsefelületre történő felvitele után dikroitos anyag oldatával kezelik a lemezt. Ezzel fixálják a lencsében kialakítt polarizált párhuzamos vonalakat. A dikroitos anyag egyben színező vegyület is melynek segítségével, hozzák létre az igen vékony polarizáló hártyát, melynek az a tulajdonsága, hogy csak a nyújtás irányával párhuzamosan rezgő fényt engedi át. Ezt a kész polarizált hártyát 2 műanyag lemez közé préselve készítik el a végleges Oakley polarizált lencsét. A lencse előnye, nyugodt látást és nagy látómezőt (periférikus látást) biztosít.
Megkaptam a forgalmazótól a Magyarországon legnépszerűbb tíz Oakley listáját, ami egyébként nem sokban különbözik a globális trendektől. Van pár Oakleym, de most kellett észrevennem, hogy rettenetesen le vagyok maradva: mialatt én a Persolokat tanulmányoztam, az Oakley elég…..
Seven05 2014.07.30 13:13:12
@ave: Már bocsi, hogy bele szólok. A hülye az ly és nem pontos j. Ha már írsz a kommentbe, légy tisztába a szavak helyesírási szabályaival is. ;)Egyébként, ha ez nem menne, automatikusan alá húzza pirossal a hibásan írt szavakat az oldal. ;)