Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AlexAston

0 bejegyzést írt és 603 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minapi tragédia kapcsán nyilván mindenki azt keresi, hogy mit kellene tenni. Hogyan hozható közelebb Budapesten is egy olyan világ, amelyikben mindenki biztos lehet abban, hogy nemcsak elindul, hanem meg is érkezik? ..
Bár a Facebook oldalamon nagyjából kitaláltátok már, de azért némi képzeletbeli dobpergéssel leleplezem: a Mazda CX-60 az, ami miatt tegnap útnak indultunk a napfényes Barcelona mellé.Egyszer már írtam róla nektek, akkor a Németországban található európai Mazda központból jelentkeztem, az első…..
Memento Mori címmel március 24-én, azaz ma jelenik meg a Depeche Mode új, szám szerint 15. stúdióalbuma, amely a már duóban zenélő csapat első albuma lesz Andy Fletcher tavaly májusi halála óta. Nem mondhatni, hogy a megjelenés előtt rengeteg dalt mutattak volna meg róla (szám szerint összesen…..
Péntek este volt. A zajos Thököly úton sétáltunk. A délutáni dugó már lecsengőben volt. Mellettünk talán éppen elrobogott egy 7-es busz. A Stefánia út sarkán jobbra kanyarodtunk majd beléptünk a Szaletlybe. Nem tévedés az ipszilon. Aki még nem hallott róla, annak elárulom, hogy így hívják az egykori…..
Igaz nem rockzene, de nagy respektnek örvend nálunk a Depeche Mode. A zenekar új albuma Memento Mori címmel jelenik március 24-én jelenik meg. Ez lesz a csapat 15. stúdióalbuma, és az első Andy Fletcher tavaly májusi halála óta. Most új dal érkezett tőlük My Cosmos Is Mine címmel, amit alább meg is…..
A hasznos nacionalizmus. Ez jut eszembe arról, hogy ez az autó létezik. Csak azért is csinálnak egy klasszikus, elnöki jellegű limuzint a franciák. A DS 9 E-tense egyszerűen pompás.Arról igazán nem a DS 9 tehet, hogy egyúttal minden benne van a létezésében, ami keretbe foglalja Európa jelentőségének…..
Bárcsak minden ilyen egyértelmű lenne.Tavaly egy gyors menetpróba kapcsán el tudtam kapni az új Civicet pár lopott percre. Ötven méter után éreztem, hogy valami Istentelenül remek darabot hoztak össze a Hondánál. Ismét. A HR-V tesztnél már érezhető volt, hogy jó nyomon vannak, de természetéből…..
Industrial Loft Luxury Appartements; Marine Barracks Studios, Margaret Island Properties és a többi. Újragondolt ipar- és rozsdanegyedek, rekultivált, revitalizált kerületek és Magdolna-negyedek, projektek és ütemek. /alberlet.hu, Waterfront City/ Egy hatalmas baj van velük: nem tudsz már venni…..
Az autózás története és része történelem menetének - így volt ez a XX. században és a XXI. században is... A magyar férfiak (és persze a hölgyek) évtizedekig elsősorban a kelet-európai "autócsodákat" voltak kénytelenek vezetni - ezáltal pedig szembesülni az ipari "trehányság" legkülönfélébb…..
A 2000-es évek a magyar filmkészítés mélyrepülése volt: belterjes, önnön zsenialitásuktól, szellemi felsőbbrendűségükbe vetett hitüktől megrészegült szekta gyártotta szabványfilmjeit. Kopár díszletek, élettelen látványvilág, lélektelen történet, teátrális alakítások - melyek néha még operett…..
   Kilátástalan helyzetekben is van megoldás   Energiaválságos mindennapjainkban talán hajlamosak vagyunk felnagyítani jelen helyzetünket és velejáróit.  Az ember minden körülmények között a múltban is megtalálta, és a jelenben is megtalálja a túlélésre alkalmas megoldásokat. Emlékeim az…..
AlexAston 2022.12.10 15:50:47
@Kyria: tehát akkor sokszor 12-15°C-ban voltatok a lakásban.
Lehet ezért a kijelentésért sokan meg fognak kövezni. Nem gondolom, hogy ördögtől való lenne ez a gondolat. És ha nagyon pontos szeretnék lenni, akkor nem feltétlenül a lakásra gondolok, hanem a méretére.Elsősorban a méretéből adódó fenntarthatóságra, energiaigényére, fűthetőségére, stb. Bár egy…..
Bár minden paneldzsungel teljesen másnak tűnik, pár egyszerű szabály ismeretével bármit megtalálunk csukott szemmel is...
    Az ingatlanpiaci trendforduló ma már kész tényként kezelhető. Az ingatlanközvetítők már régóta beszélnek róla. Az újépítésű, újszerű, energiatakarékos technológiával készült ingatlanok iránt nem csökkent, sőt picit talán nőtt is a kereslet. A kínálat másik  részét kitevő közepes, esetleg…..
Pontosan 20 éve, 2022. szeptember 11-én indult el Magyarország máig is futó és egyben legnépszerűbb valóságshowja, a Való Világ. Az akkor még RTL klubon futó műsor műsorvezetői Czifra Noémi 'Nóci' és Stohl András színészek voltak. A realitytnek mindeddig hét műsorvezetője és tíz évada került…..
    Az igazi roham az albérletekért, vagy még várat magára, vagy elmarad, nem tudhatjuk. Jelenleg a 150 000 forintért bérelhető ingatlanok közül, 3500 található Budapesten, az albérleti piacon. Most, szeptember elején, tényleg jobbnál jobb lehetőségek közül válogathatnak a bérlők. A kulcsszó, a…..
AlexAston 2022.09.04 13:13:07
@Andy73: főleg manapság, amikor 8,5-10%-os garantált kamatot az az állam.
50 millós lakás esetében ez 4-5 millió évente. Ki lehet adni egy ilyen lakást havi 350-400e Ft-ért...? És az albérlet díjából SZJA, meg x évente festészet is költeni kell, egyéb karbantartásra, stb.

Jelenleg a magas ingatlan árak miatt inkább érdemes eladni, és betenni állampapírokba.
AlexAston 2022.09.05 15:38:50
@I Love Buda: persze, az más.
Bár egy barátom most adta el a 9Xnm-es családi örökség lakást az V. kerületben, mert kiszámolta, hogy 3-4x annyit keres a kötvények, mint albérletbe kiadni.

Szeretnék én is ilyen örökséget, mennék is nyugdíjba, vagy portásnak, hogy ne üljek otthon... :)
Nem kell nekem a saját lapjaimat kitárni, hiszen mindenkinek ott a sajátja. Játsszon csak abból! Bár én is megkaptam az „akciós” számlákat. A villanyt is meg a gázost is. De én nem panaszkodom, viszont sokan vannak, akiknek elég gáz. főleg az utóbbi. Hagy vigasztaljam meg őket. Van rosszabb is.…..
Ezekben a napokban kezdődik meg az egyetem Hollandiában (sok helyen most van a bevezető hét, amolyan gólyatábor féleség), amit sok tízezer diák vár nagy örömmel és nem kis szorongással. Utóbbi oka nem is feltétlenül az „új ország, új élet, új iskola”, hanem az a pokol (és Emőke írásából kiderül, ez…..
AlexAston 2022.08.31 19:55:31
@Buchhalter: igen, így is lehet.
Én, ha több a pénz, akkor kicsivel többet költök, viszont annál többet teszek félre.
Így 5-10 év után nem az történik, hogy tök jól éltem, de nincs semmim...
Az átvett poszt elé tennék néhány gondolatot. Először is egyre nagyobb gazdasági recesszió felé tart a világ és benne Magyarország is. Az áram és a gáz illetve úgy általában a rezsi egyre magasabb lesz és nem tudjuk hol áll meg. Így nagyon nem mindegy, hogy hol és mekkora életteret kell ellátnunk…..
AlexAston 2022.08.30 15:21:21
@CCnick: én is írtam a villanás blogra, és napok óta semmi jele, hogy kikerült volna...

De amúgy 60-70nm elég lehet 4 főre is, luxus nélkül persze. Nincs nagy gond a panellel, főleg, ha korszerűsítésen átesett verzió.
Autónak vallja magát. Vannak nála modernebbek, gyorsabbak, halkabbak, izgalmasabbak, fiatalabbak. Harmonikusabbak, olyanok, amelyek hitelesebbek? Itt már gyérül a mezőny. A nagy ígérgetések és perc alapú hírek világában kiállni, és azt hirdetni, hogy abban szólalsz meg, amihez értesz, azt…..
Nemrégiben írtam arról, milyen a tipikus válás utáni első kapcsolat. Jellemzően nagyon rövid, pár hónapos. De milyen érzés újra szakítani, mikor talán nem is olyan rég csináltunk végig egy sokkal komolyabb szakítási folyamatot? Vajon tanultunk a korábbi tapasztalatainkból és emiatt könnyebb, vagy…..
A személyes kedvencem a négyes volt.Nagyon úgy tűnik, hogy a nyolcas után véget ér annak az autónak a karrierje, amely után egy generációt neveztek el nyugaton.Thomas Schäfer cégvezetői fotelje még éppen csak átmelegedett a legutóbbi VW konszernbeli székcserék után, már egy olyan interjút adott,…..
A britek "rálépnek a gázpedálra" ami az önvezetést illeti.A kormány tervei szerint 2025-re megjelennének a szigetország útjain az első teljesen önvezető autók. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a jogi és anyagi kereteket is biztosítani akarja a politika.Rendkívül ambiciózus tervek, tekintettel arra,…..
Az összesített adatok alapján, amit az ICCT adott ki a minap, mely márka portfóliójában a legnagyobb a dízel arány?A válasz engem is meglepett, de jobban belegondolva, logikus, a modellpalettát elemezve. 2021-ben a legmagasabb dízel aránnyal az Alfa Romeo rendelkezett Európában az eladásait…..