Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fakrekű Ferenc

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccelni majdnem mindennel lehet, de komolyan, Louis CK vagy előtte Bill Hicks életműve az élő példa rá. A félig magyar származású CK párszor nagyon messze ment a korlátok feszegetése közben, egyik előadásának a “pedofil is ember valahol” témájú szegmensének abszurditása…..
Még a blog rendszeres olvasói közt is kevesen vannak talán, akik még emlékeznek arra, hogy az egész dolog úgy indult, hogy kissé parttalan vitába keveredetem a magyar kreacionisták önjelölt képviselőivel, és a blog lehetőséget adott arra, hogy rézsletesebben írhassak…..
Fakrekű Ferenc 2014.08.19 07:50:43
Én értem amit mond.Ő nem az evolúcióról beszél, hanem arról, hogy milyen módon lehet az evolúciót és az Isten általi teremtést összeegyeztetni.Nem mindenre kiterjedő a válasz, de még az evolúció sem és az Isten által teremtés sem annyira részletesen ismert, hogy ennél jobbal álljon elő.

Amire a következő kormánnyal kapcsolatos kérdés során majd megint saját mértéktelenségéből - jaj, ez bűn, nem ? - majd szintén kitérhetne egy magyarázattal, hogy a vadászat hogy áll az isten teremtette világgal meg a kereszténységgel és a fegyverviselés a demokráciával, mert nekem kétségeim vannak vagy nem látom tisztán az álláspontját és ez valahogy zavarosabb a gyakorlatban, mint az evolúció és a kreacionizmus relációja.Nem tudom elképzelni, hogyan lehet a hívő és igaz kereszténységgel összeegyeztetni azt, hogy egy vadászpuskával Istent lehet játszani.Hogy az Úr által beleteremtett lehetőséget hogyan lehet felülírni a "vadálommány szabályozásával" vagy hogy is hivatkoznak a vadászatra, mint hasznos és legitim tevékenységre.Hogyan van az az Úr tanításai szerint, hogy majd a vadász a kétcsövű sörétessel lövi pofán a nyuszit, mert a vadász szerint neki, a nyúlnak nincs joga ott élni - mert ha elszaporodik, akkor kárt okoz.Isten megteremtette a nyuszinak a lehetőséget, a táplálékot és az életteret és miért gondolja azt a vadász, hogy ezt ő megmásíthatja ? Ez egyben a demokráciára is vonatkozó érdeklődő kérdésem lenne, miért nevezi a vadász egészséges dolognak a fegyverrel politizálást Isten kertjében, ahol a nyulat golyó általi halállal győzünk meg a saját igazunkról ? És ezen felül kérdem én, ha a nyuszi esetében nincs ilyen morális aggály a felhasználható eszközök tekintetében - aki szintén Isten gyermeke - akkor vajon az embereknél szándékozott alkalmazásnál felmerül-e valamiféle aggály ? Esetleg a demokrácia és az Isten tiszteletét egy szempontba gyűjtve vajon hol a határ hogy a ránk bízott javakkal és az erővel való gazdálkodásnál ? másokat megöljünk és elfogyasszuk ? A nyúlnál vagy az embernél ? És akkor az abortusz ? Az gyilkosság, a vadászat nem ? Pedig mindkettő populációt szabályozó cselekedet.És a vadászbaleset ? Hát nem úgy rendeltetett, hogy aki a cső másik felén van az meghal ha eltalálják? Akkor ? Esetleg ez egy másik kormánnyal kapcsolatos kérdésnél felvetődhetne, talán jobban is kapcsolódó téma és nagyon jó lenne egy ezeket a furcsaságokat áthidaló és tiztázó gondolatmenet egy politikus és egyben keresztény demokrata ember szájából, aki madarak lepuffogtatásához ad be módosítót...
Fakrekű Ferenc 2014.08.21 21:10:02
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Hogyan alakíthatott ki és fejleszthetett az evolúció (ha már így megszemélyesítem) olyan tulajdonságokat, amelyek nem jelentenek evolúciós előnyt?

Lehet, hogy puszta véletlen volt az intelligenciánk kifejlődése?"

Szerintem erre a kérdésre olyan egyszerű a válasz, mint ahogy járunk.Ha helyet akarunk változtatni, akkor az egyiket a másik elé tesszük és szerintem a fejlődés is ilyen.Talán pont a neuronok a jövő hírnökei és azt mondják, hogy nekünk még van tovább és nem álltunk meg a fejlődésben, hiszen az egyik lábunk így előrébb van.

Az intelligencia viszont szerintem egy időben hátrafelé mutató dolog és így kicsit hasonlít a teremtéshez/keletkezéshez.Alapvetően problémamgoldó képesség, amely ilyen formán múltbéli tapasztalatokból táplálkozik (egyfajta evolúció) amely azért behatárolt a képességek által (teremtés).Egyébként én nem tartom az emberi fajt olyan kiugróan intelligensnek a többi földi lényhez képest, mert az embereken kívűl a legtöbb lény tud megoldást találni a problémájára anélkül, hogy ezt más lények terhére tenné olyan végzetes formában, ahogy csak mi, emberek tudjuk csinálni.Talán mi vagyunk az egyetlen faj, aki ha túlzásba esik, akkor nem csak magunkat, hanem mindent és mindenkit ki tudunk pusztítani ezen a bolygón egyetlen hibás döntéssel és ha így nézem, akkor mi vagyunk a legunintelligensebb lények a Földön - mert nemhogy megoldjuk a problémákat, hanem potenciálisan ott a veszély hogy összehozunk egy utolsó, nagy és végzetes problémát.Ebből pedig az következik nekem, hogy mi azért kaptuk az intelligenciát - és a jelenlegi állás szerint az lenne a legjobb - ha arra használnánk, hogy ezt nehogy megtegyük.