Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buanna

62 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számítógép bekapcsol, tucatnyi állásportál megnyit. Következik a hosszas keresgélés, majd e-mail hegyek önéletrajzzal, motivációs levelekkel…és akkor jön a várakozás. Ha szerencséd van, pár hét múlva be is hívnak állásinterjúra. De még ezt is le kell egyeztetni, eljutni oda, készülni rá…És ez még…..
Napjainkban egyre több szó esik a helyhez és időhöz nem kötött munkavégzésről. Ezt az életstílust képviselik a digitális nomádok, akik tudatosan olyan munkával foglalkoznak, ami nem indokolja, hogy egyetlen helyen és kötött munkaidőben végezzék el, így adott a folyamatos utazás lehetősége, hiszen a…..
Közeleg a tanév vége, ilyenkor – az év többi időszakához képest – sokkal több diákban merül fel annak gondolata, hogy valamilyen formában dolgozni szeretne. Innentől kezdve nagyon sokféle irányba el lehet indulni és éppen ezért rengeteg kérdés merül fel a témában. A legfontosabb tudnivalókról a…..
Közeleg a nyár, és a diákok számára ez nem csupán a lazulással, pihenéssel jelenthet egyet, hanem bizony képbe kerülhet némi munka gondolata is, diákmunka formájában. Ám mi azt javasoljuk, hogy SEMMIKÉPP ne dolgozz, mert…..
Anyja lettem Anna, Peti és Gergő 2016.01.18 00:03:39
Bizonyára kevés olyan szülő, de legalábbis anyuka van ma Magyarországon, aki ne találkozott volna a híres-neves Anna, Peti és Gergő című könyvsorozattal. Pontosítok: lehet, hogy nem is találkoztak vele olyan sokan, ám annál többen vágynak legalább egyetlen példányra a több éve hiánycikknek számító…..
buanna 2018.02.14 13:18:23
@Piki: Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem :). Sajnálom, hogy anyukát ennyire megviselte a bejegyzésem. Ám igazából hálás is vagyok azért, hogy egy külön cikket szentelt arra, hogy erről írjon. Helyenként pontatlan érvelési logikával ugyan, de nem baj. Reméljük, sikerült kiírnia magából a dühöt és most már ismét békére lelt...
buanna 2018.02.14 17:38:16
@Boszesz: Szerintem azt is fontos megemlíteni, hogy egy szülő néha elengedheti a befeszülést és nevethet egy erőteljesen ironikus blogbejegyzésen :). Persze nem kötelező, lehet morcoskodni is! Mindemellett köszönöm a jótanácsokat, és az iránymutatást, hogy mikről szabad, illetve nem szabad mesélni egy gyereknek. Kicsit meg is nyugodtam, hogy akár fejből is mesélhetek, nagy kő esett le a szívemről.
Anyja lettem Kispasik és kiscsajok 2016.01.24 17:26:43
Hihetetlen méretű iparág épült a gyerekek öltöztetésére. Én hülye, ezt anno nem is tudtam. Amikor még nem volt gyerekem, már azért akkor is láttam, hogy persze vannak a csincimincifancy márkás ruhás mini leányok s ifjak, de azt gondoltam, hogy ez maximum a kiválasztottak úri huncutsága, semmint…..
Hiába próbálunk felelős, iránymutató szülei lenni gyerekünknek, azért néha (sokszor...) elképesztő hülyeségeket vagy jobb esetben csak a korához mérten totál értelmetlen dolgokat mondunk neki. Sokszor ez már a kimondás pillanatában tudatosul, de leginkább utána. És ilyenkor hálát adok, hogy még…..
Anyja lettem Újra itt! 2016.01.09 11:29:39
Kedvesim! Tudom-tudom, már vagy ezer éve nem írtam a blogra. Igenis van erre magyarázatom, ugyanis a szabadidőm egy részében a babanet.hu oldalon osztottam meg babás-mamás témájú gondolataimat, másrészt akadtak egyéb munkáim is: cégeknek írkáltam pr cikkeket, mindenféle reklámszövegeket gyermekem…..
Kedves Olvasóim! Ezer bocsánat a sok hónapos kimaradásért...A blogot mostanság (átmenetileg) hanyagolom, ám kivételesen igen jó okom van rá, mégpedig az, hogy jelenleg a babanet.hu megbízásából ténykedem, mint blogger. Tehát legújabb (és pár régebbi, innen ismert) írásaimat…..
Sok ismerősöm, barátom van a 25-35 éves korosztályban, akinek (még) nincs gyereke és ha ez a tény valahogy szóba kerül, valahogy sokszor az az érzésem, hogy elkezdenek mentegetőzni, magyarázkodni - mintha erre bármilyen szükség lenne, vagy valaki elvárná ezt. Brit tudósok…..
Anyja lettem Az Y-generációs apa 2015.07.23 22:57:49
Ma olvastam egy cikket az Y-generációs anyákról. Szórakoztató kis írás, a felszínt karcolgatja, de ez nem is baj, egy 40 fokos késő délutánon ugyan ki a franc akarna tudományosba hajló értekezéseket bogarászni az Y-generációs anyákról mondjuk posztmodern feminista olvasatban,…..
Anyja lettem Levél Neked 2015.06.04 00:12:33
Kedves Kisfiam! Kérlek, ne vedd zokon, hogy ilyen nyilvános fórumon írok neked levelet. Mikor ezt olvasod, minden bizonnyal már tisztában leszel azzal, hogy édesanyád egy elég fura szerzet. Lehet, hogy már most is sejtesz valamit, hiszen annyit nevetsz rajtam, olyan sokszor látom a kis…..
Anyja lettem Stressz 2015.05.21 16:09:42
  A munkahelyemen sokat stresszeltem. Néha már azért stresszeltem - pláne terhesen - , hogy túl sokat stresszelek (ami árt a gyereknek stb.). Sokszor éreztem magam sikertelennek, "sohanemelég"-nek, túl sokszor volt korlátom a "mitszólnakmajdhozzá" és az "eztutihülyeség". Túl…..
Ha úgy vesszük, ma tulajdonképpen másfél éves - félidő bent, félidő kint :). És egyben úgy érzem, mostanság jutottunk el oda, hogy valóban "otthonosan" érzi magát a kinti világban. Hogy miből érzem ezt? Nem tudnám pontosan megfogalmazni...Például a rengeteg változásból,…..
Még mielőtt elkezdenétek kombinálni (neeeem, tudom, hogy senki nem tenne ilyet...), nem azért írom ezt a cikket, mert újra babát várok :). Az még várat magára. Csupán már most vannak dolgok, amik tutifix máshogyan lesznek a következő poronttyal, mint ahogy Benivel: Feltétlenül meg fogom tudakolni a…..
1. a várandósság legnehezebb része nem a nagy pocak cipelése, hanem maga a várakozás. És ami néha még ennél is elviselhetetlenebb: az ismerősök várakozása! "Még mindig egyben vagy? Ez normális, hogy még mindig nem szültél? Na, mi a helyzet???"  2. a fájdalom, amelyet a…..
Anyja lettem Elmerülés 2014.12.19 21:34:04
Megpróbáltam, mert úgy éreztem, máshogy nem megy.   A 4-5. hónap iszonyú nehéz volt, én valahogy így éltem meg. Volt egy nap, amikor sírva tologattam a babakocsit, a nappali közepén, mert épp csak abban maradt meg Beni békében. És közben Szabival telefonáltam és zokogva…..
Anyja lettem Könnyebb 2014.11.07 13:01:00
"Az első 6 hét a legnehezebb!""Csak az első 3 hónapot éld túl...""4 hónapos korig bírjátok ki, utána minden más lesz.""Az ötödik hónap után már jelentősen kevesebbet sír majd, fellélegezhetsz kicsit." Én nem mondom, hogy az emberek hazudnak, de vagy az emlékek szépülnek…..
Anyja lettem Alma 2014.10.06 20:40:00
Hosszas vívódás, hozzáértők kikérdezése és a net tüzetes átnyálazása után úgy döntöttünk, hogy Benivel elkezdjük megismertetni a rendes ételeket. Igazából azért esett a választásunk a 4 hónapos korra, mert ez egy ésszerű középútnak tűnik az ultrakonzervatív és…..
Facebook-ra fel nem töltött fotók az érdeklődők számára: (már így is több ott a fotó a gyerekről, mint ami egy nem-érdeklődő számára elviselhető lehet :) Bocsi...)Voltunk Miskolcon Anyuéknál. Itt ismerkedik az ideiglenes alvóhellyel :).Fizikus professzor fej :). Fürdés után,…..
Anyja lettem Kis-nagyfiam 2014.10.04 12:12:00
Beni okt.1-én múlt 4 hónapos :). S hogy mi történt augusztus óta? Hát először is, véget ért a hosszadalmas antibiotikumos kezelés (ami emiatt volt). Ám a gyerek pocakja csak mostanság jött helyre úgy igazából. Bár még most sem jelenteném ki, hogy teljesen elmúlt a…..
Anyja lettem Anyu bulizik 2014.10.04 11:36:00
Meg volt az első nagyobb kiruccanásunk Szabival kettesben: elmentünk a Szigetre aug. 14-én du. 5-éjfélig. Anyu maradt itthon Benivel, és lefagyasztott tejcsivel etette meg. Nem tudtuk, hogy mi fog ebből kisülni: elfogadja-e, vagy sem, kanálból, itatópohárból, vagy épp cumisüvegből…..
Anyja lettem Magyarázkodás 2014.10.04 11:20:00
Hoppá, majdnem 2 hónapja írtam utoljára!!! Kissé elszaladt az idő :). Rengetegen kérdeztétek, hogy mikor lesz már új bejegyzés, ezen nagyon meglepődtem. Hisz' azt gondoltam, hogy a szűk családon kívül úgy igazán senkit nem érdekel egy muter blogja az uncsi, gyerekneveléssel…..
Anyja lettem Utálom 2014.08.08 20:34:00
Valami részletes és alapos koncepció mentén felépített posztot szerettem volna most írni az alábbi témáról. Pár napja, vagy lehet, hogy pár hete is sokat jár az agyam rajta. De mivel nehéz napokat élünk meg most Benivel (antibiotikumot kap továbbra is, ez eléggé megviseli a kis…..
Anyja lettem 15% 2014.08.03 17:08:00
Július 17-25 között kórházban voltunk Benivel - ez akkori életkéjének kb. 15%-a volt. Csakúgy kiszámoltam, nyilván nem ez a sztori lényegi része...Július 16-ára Beninek hatalmasra duzzadt a BCG oltás helye. Olyan cseresznye méretű lett. Védőnő és dokinéni is látta,…..