Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sinapis

43 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A macskaleukózis egy idülten lezajló betegség, amely során a nyirokszervek és a vérképző szervek megbetegszenek, csökken a szervezet védekezőképessége, valamint daganatok is képződhetnek...
A Basenji Közép-Afrikából származik, ahol vadászatra használták. Megjelenése kicsi, elegáns, gazella-szerű. Nem ugat, de azon kívül többfajta hangot is ad, amelyek például jódlizásra, kuncogásra vagy morgásra hasonlítanak. Természetét tekintve érzékeny, játékos, néha…..
Az Aujeszky-betegség kutyák és macskák halálos kimenetelű vírusos betegsége, amely veszettséghez hasonló tünetekkel jár, az embert nem betegíti meg. Nyers sertéshús vagy patkány elfogyasztásával juthat a vírus kedvencünk szervezetébe...
A macskáknál összefüggés figyelhető meg a koruk és az étvágyuk között, az idősebb macskák többet esznek. De vajon mi az összefüggés? Egy tanulmány azt a magyarázatot találta erre a jelenségre, hogy az idő előrehaladtával romlik a szervezetükben a tápanyagok emészthetősége...
A napokban indult el egy új szolgáltatás, a Box for Dogs, amely meglepetésdobozokat kínál kutyás gazdiknak.  A dolog lényege, hogy a BfD csapata összeválogat több olyan dolgot, amelyet hasznosnak/jópofának tartanak, ezt belerakják egy dobozba, és Te, mint vevő megvásárolhatod. Mivel a csapat tagjai…..
A Sri Lankáról származó ceylon kis-közepes méretű macskafajta. Mellkasa széles és keres, izomzata erős, de csontozata törékeny. Lábai kecsesek, a hátsók kicsit hosszabbak, mint a mellsők. Feje arányos a testével, pofája kerek erősen kiemelkedő pofacsonttal. Fülei nagyok és…..
Az alsó húgyutat a húgyhólyag és a húgycső alkotják, rajtuk keresztül távozik a vizelet a szervezetből. Az alsó húgyúti megbetegedések jele lehet a véres vizelet, a fájdalmas vizelés, valamint a gyakori vagy erőltetett vizelés. Ha ezeket a jeleket vesszük észre kedvencünkön,…..
A cairn terrier a legkisebb méretű angol munka-terrier fajta. Skóciában eredetileg vadászatokon használták, feladata a kőrakásokban megbújó rókák kihajtása volt. A fajtára rövid, széles fej jellemző, élénk arckifejezéssel. Fülei felállók és hegyesek, sötétbarna szemei…..
A kölyökkutyák teljesen másmilyen táplálást igényelnek, mint a felnőtt kutyák. Így számukra nem megfelelőek a felnőtt kutyáknak készült tápok, ugyanis a kölyköknek több energia, kalcium, foszfor és fehérje kell. Valamint figyelembe kell venni azt is, hogy a nagyobb testű kutyák növekedése tovább…..
A USA-ból származó balinéz macskák közepes méretűek, megjelenésük kecses, méltóságteljes, elegáns. Nevét feltehetően onnan kapta, hogy kecsessége emlékeztet a Bali szigetek táncoló nőkéhez. A vállaik nem lehetnek szélesebbek, mint a csípőjük. Lábak hosszúak és elegánsak, mancsaik kicsik és…..
A macskák étkezési igényei a sok mindentől függenek, például kortól, vemhességtől, betegségtől, elhízottságtól és a mozgás mennyiségétől. A kölyök macskák előtt mindig legyen táplálék, nem kell félni attól, hogy túleszik magukat, mint a kölyökkutyák. Mivel gyakran…..
Mint az embereknél, a kutyáknál is megváltozik a test a vemhesség ideje alatt. A vemhes szukáknál az első 6-7 hétben nem változik a tápanyag-igény, amely a vemhesség utolsó harmadában azonban folyamatosan növekszik. Táplálékuknak minimum 21 % fehérjét kell tartalmaznia, és többször, kis adagban…..
Az afgán agarat afgán hegyi törzsek vadászkutyaként használták, cipelte a zsákmányt. Megjelenését tekintve büszke, erős, méltóságteljes. Szőre nem hullik, hosszú, dús és fényes, rendszeres ápolást igényel. Sok színváltozata ismert: fekete, kékesszürke, barna,…..
Az abesszin egyike a legősibb macskafajtáknak, eredete azonban bizonytalan. Közepes teste izmos, ruganyos és vékony. Feje kicsi, ék alakú. Szemei nagyok, mandulavágásúak, távol helyezkednek el egymástól, csillogóak. Színük lehet sárga, zöld vagy borostyán. Szemöldöke ívelt.…..
Egy egészséges, ápolt macska nem igényel fürdetést, mert azzal eltávolíthatjuk a bőrből a védelmet nyújtó olajokat. Azonban muszáj fürdéshez folyamodni bőrbetegség, bolhásodás esetén. Mivel a macskák nem szeretik a vizet, a fürdetés komoly kihívást jelenthet. Kis helyet…..
A kutyák táplálékigényét több tényező együtt határozza meg. A bevitt tápanyag mennyiségét az életkor, az életmód és az egészségi állapot befolyásolja. A helyes mennyiség kiválasztása azért is fontos, hogy mert így a kutya szervezete könnyebben meg tud birkózni a betegségekkel, az egészséges táplálás…..
Ha vannak az olvasók között olyan szerencsések, akik hozzám hasonlóan nagyobb családban nőttek fel, biztosan több tucat családos ebéden vehettek részt. Apai ágon több nagybátyám is van, emiatt nagyobb ünnepekkor kötelező volt a családi ebéd a nagymamánál. Én gyerekkoromban…..
Ebben az őszies időben nem csak a bőrünk, hanem a hajunk is kiszárad a hideg időtől és a széltől. Erre lehet egy remek megoldás mézes pakolást tenni a hajunkra a hajmosás végeztével. A pakoláshoz szükséges: 3 ek. méz fél liter meleg víz (ha nagyon hosszú a hajunk,…..
Régen nem igazán mertem kísérletezgetni a számomra semmit sem jelentő kávénevekkel, így mindig cappuccino-t kértem. Aztán néha persze ilyenkor sem mindig azt kaptam, mint szerettem volna, de azért általában előre tudható volt az eredmény. Ahogy elkezdtem információkar gyűjteni…..
Ez a vörösboros összehúzó arcpakolás kiválóan alkalmas tág pólusú, zsíros arcbőrre.  A pakoláshoz szükséges:  2 ek. ásványvíz 2 ek. száraz vörösbor baba hintőpor Ez a 3 összetevő azért lássuk be, tényleg mindig van otthon, vagy ha éppen nincs, akkor sem…..
1. Magas az energia tartalmaOlyannyira, hogy több energiát tartalmaz mint egy energiaital.Összehasonlítás gyanánt: egy közepes méretű banán 105 kcal-t tartalmaz, míg egy Bomba csak 34-et. Így ha munka közben kicsit lestrapáltnak érezzük magunkat, egy banán sokat segíthet a…..
Az Indiából elterjedt, egy méter magasra is megnövő trópusi nővénnyel különleges a viszonyunk. Kevés olyan mag akad ugyanis, amit naponta két- vagy annál is többmarokkal is képesek vagyunk megenni, és lassan minden második sarkon folyamatosan tülekedünk érte. Generációk…..
Sinapis 2014.10.16 21:43:01
@sunny_days: terveztünk írni recepteket hozzá, de nem mertünk olyat kirakni, amit még mi sem próbáltunk ki. Tervben van egy olyan cikksorozat, ami olyan receptekből áll, amelyeket ki is próbálunk, és ha nem is jók, legalább le tudjuk írni, hogy miért nem jók.
A halvának meg utánajárunk, hogy hogyan készíthették :)
Annyi mindenre fel lehet használni azokat a növényeket, amelyeket amúgy csak a konyhában használnánk. Rengeteg egyszerű praktika van, amelyekhez csupa olyan dolog szükséges, amely (szinte) mindig van otthon, és amelyekkel szebbé tehetjük magunkat. A pakoláshoz szükséges: 2 ek.…..
Fűszerek FŰszerDA: Fahéj 2014.10.01 18:19:35
Két növény lehántolt és megszárított kérgét is fahéjnak nevezzük. Ezek a valódi fahéj (Cinnamomum zeylanicum) és a kínai fahéj (Cinnamomum cassia), mindkét fa örökzöld, és ma már termesztett állományokat tartanak fent belőlük. A lehámozott kérget először napon, majd…..
Mindenkinek vannak elképzelései a világról gyerekkorában. Az enyém az volt, hogy alkoholos kávék valami mámorítóan finomak, az ízük egy kicsit sem hasonlít a kávéra az alkohol miatt, és hogy ha az ember ilyet iszik, akkor fergetegesen különleges (és menő) lesz tőle. Aztán…..