Regisztráció Blogot indítok
Adatok
passatempo

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most már biztosak lehetünk abban, hogy ősszel az egész nyugdíjrendszer át lesz alakítva és nagy valószínűséggel jön a gyerekszám szerinti nyugdíj - Varga Mihály ugyanis kijelentette: tekintettel arra, hogy a nyugdíjrendszer jó és stabil, a kormány nem fog ahhoz hozzányúlni.…..
passatempo 2014.07.31 18:10:36
@Istóczy úr: Szövegértés 1-es, leülhetsz.
A hozzád hasonló komcsiktól nem is vártam, hogy megértsék, amit írok. Ti mindig csak saját magatokra tudtatok gondolni, semmi másra...
passatempo 2014.07.31 23:57:10
@Istóczy úr: Te valamit rettenetesen benéztél. Véded itt kormány nagyszerü tervét, de az a rossz hírem, hogy ez nem kormány terve. Söt, Varga kereken megmondta, hogy nem akarnak ilyesmit bevezetni. Én nem vagyok oda ennek kormánynak a szakértelmétöl, de az tény, hogy Varga Mihály egy nagyon tehetséges közgazdász, tudja, mit beszél. Tökéletesen tisztában van vele, hogy ez a terv gazdasági szempontból is kontraproduktív, hatalmas butaság, ezért nem is támogatja. Reméljük hallgatnak rá...
passatempo 2014.08.01 00:17:16
@Liberal left wing trash: Azt szerintem senki nem vitatja, hogy szükség van a nyugdíjreformra. Igazából az elözö ciklusra ígérték, úgyhogy még késésben is vannak. Ez a javaslat viszont mind erkölcsi, mind gazdasági szempontból gázos. Inkább rontana, mint javítana a helyzeten, úgyhogy remélem valami sokkal ésszerübbet vezetnek be...
Nehéz kérdés, sok változós egyenlettel lehet kiszámolni, hogy mennyibe kerül az Elektromos áram Paksról a jövőben. A pontos számításokat Paks I, a jelenlegi atomerőmű számaiból lehetne pontosan kiszámolni, de Paks I az MVM csoport tagja és nincsen nyilvános mérleg a neten,…..
passatempo 2014.01.16 14:28:10
@Dörnyei József:
Nevezzük beruházási költségnek, akkor is számolni kell a megtérülésével, ez nem hagyható ki a számításból.
Egyébként Lázár most 5,5%-ról beszélt kamatkérdésben...
Nem kell itt térkövezéssel gúnyolódni. Szakemberek beszéltek arról, hogy egy ilyen beruházás különböző hálózatfejlesztéseket tesz szükségessé amivel együtt a teljes költség inkább 5000 milliárd körüli. Játszatunk itt a számokkal, hogy ne ide számoljuk, de attól még ki kell fizetni.
Vastagbőr Budai Gyula bevallotta 2012.08.13 13:01:00
Korábban már írtunk a teljesen véletlenül egységes dinnyeárról, ami ugye nem volt kartell, csupán az összes áruháznak ugyan a szám jutott az eszébe dinnyeárnak, egy kis kormányzati rávezetés után, természetesen.Most Budai Gyula államtitkár a Csongrád megyei gazdakörök…..
passatempo 2012.08.13 16:46:02
@szonár: Talán észre kellene venned, hogy a legnagyobb önérvényesítők akik a közösséget legdurvábban megkárosítják jelen pillanatban a kormánypárt és klientúrája. Remélem az általad kritizált elmúlt 20 évbe az elmúlt 2-t is beleérted, ugyanis a korrupció, a maffia-kapcsolatok érvényesítése még növekedett is.
Ennek az egész dinnye-cirkusznak pedig még véltlenül sem a termelők a legnagyobb nyertesei, hanem a viszonteladók, akik között, hogy hogynem egy fideszes képviselő is van...
passatempo 2012.08.13 17:01:36
@szonár: Nem volt jogállam az elmúlt 2 évben azt mondod, de remélem azt belátod, hogy alapvetően ugyanaz ment, sőt még durvábban, még pofátlanabbul.
Vagyis szó sincs arról, hogy a jogállammal van a probléma, sőt, egy igazi jogállamban sokkal több esélye van annak, hogy a közösség jól járjon.
Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a termelőket kihúzták vele a bajból, őket ugyanis a felvásárlási ár érinti...
Mellesleg Budai még demagóg is, amikor azzal jön, hogy fele akkor területen termesztenek dinnyét, mint régen és ezért van szükség a kartellre, mert ez ugyan igaz, de nem jelent fele akkora mennyiséget is, sőt... Nyugodtan utánanézhetsz, hogy ezen a fele akkora területen annyi dinnye terem, hogy ellátja az ország dinnyefogyasztását és jut exportra is. (igen, exportálunk is elég sokat). Azaz annyi történt, hogy a termelés alkalmazkodott a kereslethez, nem pedig az, amit be akarnak magyarázni, hogy a kartell nélkül megszűnik a termesztés...
passatempo 2012.08.13 17:06:14
@apanna: Ki a fene mondta, hogy az mszps nem ugyanolyan szaralak? Ti tényleg idióták vagytok!
Nem tudtok másban gondolkodni, csak ebben. Nem baj, ha a te pártod embere lop, csal, hazudik, amíg a másik is ezt csinálja, addig minden ok, meg van nekik bocsátva. Ezért tart itt az ország, az ilyen gondolkodásmód miatt...
Nívó Van élet a Malév után? 2012.02.07 08:47:00
Ha valaki arra vár, hogy én is elsiratom a Malévot, az rossz posztot olvas. Szerintem a Malév bedőlésével olyan távlatok nyílnak meg, melyekről eddig nem is álmodtunk! Ez nem egy klasszikus bejegyzés lesz, inkább gondolatok, melyeket a pénteken becsődölt cég köt össze. ...Kezdjük…..
Sokszor idéztem már, nem egyszer komplett cikkeket írtam a blogomra a http://www.ju29ro.com című, erősen Elkann-, Secco-, Blanc-szkeptikus, illetve Agnelli-barát oldalról. A tegnapi katasztrófa (személyes megjegyzés: ez volt az általam látott és tudott leggyalázatosabb…..
Salvador Allende Gossens (jobbra) és Augusto Pinochet Ugarte (balra), a XX. század második felének két leginkább meghatározó chilei politikusa.A bevezetésben abbamaradt történetünket ott hagytuk abba chilei részről, hogy kialakult az elnöki köztársaság a 30-as évek végére, és a…..
passatempo 2009.04.17 16:59:14
@lécci: Viszont később azt is írtam, nem is egyszer, hogy mit értettem én félre, ezáltal visszavontam azt a kijelentésemet, hogy a cikk rossz:)
Másrészt viszont éppen a posztíró mondta az előbb, hogy ő tényként kezeli, a kommunista diktatúra veszélyét és én is úgy éreztem, ellentétben veled, hogy ez benne van a cikkben.
passatempo 2009.04.17 18:14:30
@hami:
1. A szocialista dologot tényleg biztosra vehetjük. Azt valóban nem írtad szó szerint, hogy diktatúrát akart bevezetni, de őszintén szólva én a hatalmának bebetonozásán ezt értettem (tulajdonképpen erre értettem, hogy negatívan mutatja be őt a poszt).
3. Nem vagyok annyira képben, mint Te, az biztos, de azt tudom azért, hogy sokkal radikálisabban állt hozzá a dolgokhoz, mint néhány dolog államosítása. Viszont szerintem a majdnem azonnali összeomlás inkább az USA embargója miatt volt. De lehet, hogy nincs igazam...
2. Akkor sokadszor leírom, hogy igen, bocs én értettem félre, valóban nem a te véleményed, hanem az USA álláspontja:)

"Én önmagában nem gondolom azt, hogy egy diktatúra, vagy ellenzékiek kivégzése az ördögtől való dolog lenne, vannak esetek, amikor nem"
Ezzel én nem értek egyet őszintén szólva. Tudom, hogy racionálisan nézve a történelemben sok olyan példa van, amikor ez pozitív eredménnyel jár és a kisebbik rossz. Biztos túl humánus vagyok, de ezt én nem tudom elfogadni. És most nem Allenderől beszélek, mert ő is egy fölöttébb kétes figura volt, hanem úgy általában. Már kezdtetek meggyőzni, hogy az általam kritizált gondolkodásmód nem érthető ki a cikkből, de lehet hogy egy kicsit mégis?...
Én valahogy nem tudok azonosulni a cél szentesíti az eszközt elv ilyen radikális módjaival, akkor sem, ha sok pozitív példát felsorolsz. Talán ezért is nem tetszett elsőre a cikk...
Egyébként elismerem, hogy jó cikk, mert ha nem az lett volna valószínűleg én sem foglalkozok vele ennyit:)
El fogom olvasni a folytatást is, már nagyon kíváncsian várom!
passatempo 2009.04.18 13:00:18
@hami: Szerintem azon is lehet vitatkozni, hogy a külföldi tőke tulajdonszerzése mindig olyan szép tiszta és mindkét fél számára előnyös üzlet-e, de ez lényegtelen.
Az USA-t nem a rézbányák elvesztése zavarta, hanem az, hogy Allende baloldali és a SZU embere. Eztért buktatták meg, nem a bányák miatt.
A bányák Pinochet idejében is az állami Codelco cég tulajdonában maradtak, azaz nem semmisítették meg Allende döntését és nem adták vissza őket az amerikaiaknak. Akkor miért nem védte az USA az állampolgárai tulajdonát és vette vissza a bányákat?
Ahogy te is leírtad a posztban, teljesen érthető okokból az USA-nak Allende útban volt, ezért első perctől kezdve ott tettek neki keresztbe ahol tudtak. Pinochet meg az ő emberük volt, ezért neki minden segítséget megadtak.
Megmozdult az eleje és a hátulja is, az elitben a Juve a bajnoki címért folyó versenyből szállt ki (ha egyáltalán benne volt), az Udinese pedig az utolsó Bl-helyért zajló csatát lesz kénytelen szemlélőként végignézni, míg hátul idegenbeli győzelmével az Empoli tornászta…..
Valahogy így kell feltámadni, ahogy a Milan csinálta (nem hiába hívő népség az olasz). A Rossoneri gondjai nem lettek sokkal kisebbek, de hogy tegnap a szezon eddigi legjobb meccsét kerekítették – nem kis mértékben a roppant szimpatikus Napolinak köszönhetően – azt ne…..