Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter Szigeti

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A július negyedikén megjelent The Southern Oracle album minden bizonnyal a hazai underground egyik, ha nem a legvártabb lemeze. A magyar zenei élet, tagadhatatlanul meghatározó és ezzel együtt megosztó zenekara már szivárogtatott ki dalokat, így nagyjából körvonalazódhatott bennünk,…..
Péter Szigeti 2014.07.26 02:42:09
Amit most leírok, azt mint egy zenéhez nem értő (életembe se gitárt se semmi hangszert nem fogtam a kezembe) csak a zenét szerető,élvező átlagos emberként írom (tehát mint a célcsoport túlnyomó többsége, aki cd/dvd-t és koncertjegyet vesz).

Ahogy elolvastam a cikket és meghallgattam a linkelt zenét (persze lehet, hogy a teljes album más képet ad, még nem jutottam hozzá), az első gondolatom az volt, hogy már megint egy együttes, aki ügyesen felmérte a piaci igényeket (milyen stílusra van szükség), ezzel hírnevet és közönséget szerzett * , aztán fogja az egészet és (ha nem is teljesen mást játszanak, de) egy 200 foknyit fordulnak zeneileg. Mire jó ez?

Értem, hogy azt csinál mindenki amit akar a saját zenekarával, amibe időt és pénzt fektet meg önmegvalósít, és senkinek semmi beleszólása nem lehet, de valami minimális "felelősség" érzet sincs a korai elfogadókkal szemben?

Magamból kiindulva, én anno megörültem, hogy végre van egy igényes zúzós zenét játszó (valami deathcore ként jegyeztem fel magamnak) magyar együttes, akinek igazán tetszik a zenéje. Mivel népszerűek lettek, gondolom igény van erre a stílusra.

A fentebb linkelt zene, nem az, amit elvárnék egy TSO számtól, amikor elindítom a lejátszóba. Ezt a fajta zenét egy másik együttestől várom el és ha olyat akarok hallgatni, akkor az ő cdjüket teszem be. Ha egy TSO-t indítok el, akkor olyat akarok hallgatni, mint pl.: az Allnighters szám.

// * "Három éve... ....értetlenül néztem azokat, akik odavoltak értük." Mivel nekik ez tetszett, erre volt igény. A "vájt fülű" kritikusokkal szemben, ők már akkor kiálltak az együttes mellett.
Péter Szigeti 2014.07.26 11:39:35
@Péter Szigeti: A komment szerkesztés lehetőség lemaradt ennél a blogmotornál, úgyhogy így írom a kiegészítés.: Hogy ne legyen félreértés, egyáltalán nem kritizálom a zenét, teljesen egyetértek a cikkíróval, baromi igényes munka. Én csak egyszerűen arra akartam rávilágítani, hogy ez az "érzés", amit átad egy átlagos hallgatónak a mostani zene, nem az, amiért felfigyeltem és megszerettem a TSO és a Hellwakening albumot.