Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rita D.

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még valamikor nagyon régen (több mint 4 éve) jelent meg egy poszt arról, milyen kutyával külföldre költözni, másként viszonyulnak-e a kedvencekhez külföldön. Az az írás most valahogyan ismét előkerült, erre született meg a Berlin mellett élő Anna posztja, aki németországi tapasztalatairól számol be.…..
Rita D. 2018.11.26 10:28:48
@Dikusz: Németországban sem lehet minden erdőben szabadon futni hagyni a kutyát, ami szerintem is logikus. Baden-Württembergben ahol mi élünk pl egyik erdőben sem lehet, nem is tenném, ha vadat kerget itt is kilőheti a vadász. Na meg sok helyen ki van írva, hogy a vadállatok veszélyesek lehetnek a kutyára, egy kisebb vaddisznó is simán kinyírná a 9kg-os Westie-nket.
Amikor néhány napja megjelent Fanni posztja arról, milyen tapasztalat külföldön szülni, nem hittem volna, hogy így megindulnak az írások a témában. De megindultak, hiszen pár napra rá megjelent Zsófi története arról, miként zajlik mindez Ausztriában, ma pedig Németországba…..
Mivel úgy látom, elég komoly igény van rá, úgy gondoltam, indítok egy sorozatot arról, mit kell tennie annak, aki úgy dönt, külföldön keresi a megélhetést és a határátkelésre szavaz. Megpróbáltam összeszedni a legfontosabb alapinformációkat, de természetesen számítok…..
Rita D. 2014.09.25 14:29:58
@Babette.: Ha beírtad a település nevét és ráklikkeltél a Treffer-re azután a felső sorban a xdb Mietwohnunkgen-el egy sorban van egy lenyíló ablak "suche anpassen" ott vannak felsorolva a lehetőségek! Eléggé eldugták!
Rita D. 2014.09.25 15:01:54
@Babette.: így is lehet mondani :) Ezek szerint megtaláltad! Nincs mit!
Rita D. 2014.09.25 15:43:52
@Herr Géza: Köszi! Remélem mostanában nem kell lakást keresnünk. De ez ha változik legalább lesz más opció is! :)
Ahhoz képest, hogy milyen sok kutyarajongó él, igaza van a mai poszt szerzőjének, Ritának, hogy egész kevés szó esett eddig itt, a blogon arról, milyen is kutyával külföldre költözni, miként arról is, másként viszonyulnak-e a kedvencekhez külföldön. Amint azt a poszt címe is…..
Rita D. 2014.07.25 10:20:35
@firg_firg: Van biztonsági öve, de azt már nem tudtuk volna hová kapcsolni utazás közben mert tele volt az autó a cuccainkkal.
A kiejtéssel még nem volt probléma, mert Zuzu papírjai magyarok így egyből tudják, hogy Z-vel kell ejteni. Ahol viszont csak a nevét kell megadni ott rendszeresen Susu-nak írják! :)
Rita D. 2014.07.25 11:28:29
@puhacica: Szia! A felsoroltakon kívül nem kell semmi. Voltunk már Hollandiában és Ausztriában is Zuzuval, oda sem kellett semmi más.