Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csongor Antal

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
RND szemével a világ BUSZON... 2014.07.21 10:56:16
  Tisztelt Zala Volán Zrt.!     Kérem, engedjék meg, hogy észrevétellel – ha úgy tetszik, panasszal – éljek a 2014. július 20-án 19:40-kor Nagykanizsáról induló, Budapestre tartó, MNN 397-es rendszámú autóbusz sofőrjével kapcsolatban.   Sokadszor értetlenül…..
Csongor Antal 2014.07.25 14:29:31
Kedves RNDentist!
Csak néhány észrevétel: Ha maga ennyi energiát fektetett abba,hogy egy buszsofőrt adott esetben elbocsássanak a munkahelyéről(nyilván ez önnek nagyon fontos dolog), egy kis energiát fektethetne abba is,hogy utána nézzen például, hogy miért is áll be a busz csupán 5 perccel indulás előtt a megállóba. Nem kell végiglapozni az AETR-t, röviden elárulom: "Vezetési és munkaidő betartása". Mivel annyira pontosan vannak tervezve a buszjáratok,hogy néhány percnyi araszolás miatt, a sofőrnek több százezer forintos bírságot kell fizetnie, nem teheti meg hogy 20 perccel indulás előtt kezdi meg a munkaidejét.. Nyilván ez a BKV hibája mivel gazdaságosan,kevés sofőrrel próbál dolgozni a szűkös pénzügyi keretek miatt ami viszont az állam hibája.. Ergo a maga panasza csakúgy célt tévesztett mint annak a sok száz utasnak a feljelentése akik hétről hétre a buszsofőrt tekintik életük legnagyobb ellenségének. Még néhány észrevétel ami nem hagy nyugodni:
Nyilván azért nem nyitotta ki a csomagtartót a sofőr mert késésben voltak, és eddigi tapasztalatai alapján sok időt venne igénybe amíg az utas kipakol-bepakol. Joggal mondhatja,hogy a szükséges dolgait vigye fel magával a buszra az utas az utazás megkezdése előtt, hiszen távolsági buszon sem mindig tartanak pihenőt az autópályán.
És persze lehet példaként felhozni az inzulint, vagy bármi fontos dolgot, de nem életszerű a példa, hiszen ha ilyen fontos dologról lenne szó, természetesen kinyitná a sofőr a csomagtartót, és segítene, ebben biztos vagyok. Sokkal inkább életszerű,hogy jelen esetben ön csupán fogást próbált találni a sofőrön (mint sokan mások), és gondolta,hogy kikotorássza az éppen aktuális füles rejtvényújságot, vagy bármi mást..
"Ha a buszsofőr képtelen a számlakiállításra – akár bokros teendői miatt, akár azért, mert értelmi képességei ezt nem teszik lehetővé vagy bármiért.." Ez a mondat semmi mást nem sugall, csak rosszindulatot.. Azt feltételezni valakiről,hogy értelmi képességei korlátozottak,csak azért mert pl. nem fogorvos, ez bizony lenéző,rosszindulatú és felületes előítélet!