Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kontramagyar

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "Úgyhogy lenne néhány további kötelező kurzusötletem: Marx és Engels antiszemitizmusa A Trianon után a határon túlra került magyarság tragédiája A Tanácsköztársaság alatt a népbiztosok, a kommunista keretlegények és halálbrigádok által elkövetett emberiesség…..
kontramagyar 2015.06.02 15:00:10
@jotunder:
a "nemzeti hűség" és "az ország területén lakó egyes népfajokhoz" kifejezések idézésével egyébként te magad cáfolod, hogy ez nem faji törvény lenne szövegében is.
Ha vki itt lakik, de más népfajú, akkor az nem azt jelenti, hogy illető nem része a nemzetnek? A nemzethez tartozás nem alapult törvényileg sem "itt lakás" elvén.
Ha beleolvasol a hatályos Alaptörvénybe, vmi hasonló szint van megfogalmazva magyarokról és keresztényekről, és ahogy 1920-ban és utána, ma is a kettőn egyet értenek. Az, hogy a korabeli "keresztény" címke alatt azt értették, "nem magyar", "idegen", ez egy történettudományi alapvetés, olyannyira, hogy ez a retorika a már a te általad, a szokásjog és többiek által is fajinak nevezett zsidótörvények ratifikációja után is megmaradt, mi több, a gettósítás és deportálás idején is.
Valahol a fajelmélet lényegét veted el, ha nem akarod megérteni, hogy ebben milyen szerepet játszik a keresztény magyarság szemlélet.
kontramagyar 2015.06.02 15:01:54
@jotunder: természetesen abszolút technikai okok miatt eltűnt az első válaszom erre, vicc
kontramagyar 2015.06.04 18:38:54
@HaKohen:
Kifejezetten nem formai vagy stilisztikai jellegű kritika volt a hozzászólásom. Arra utaltam, hogy a történelmi emlékezetünknek illene frissülnie, és pl nem egy 20 évvel ezelőtti szinten megállapodnia. Az 1920-nak (Numerus Clausus) vagy 1938-nak (ún, I. zsidótörvény) között a sarokpont választásnak abban van jelentősége, hogy pl az emancipációs törvény (a Mo-on élő zsidókat felekezetté téve beemelték a magyarságba) milyen hamar bukott el, Trianon után közvetlenül létrejön a társadalmi "revans", ahol a revansot azért teszem idézőjelbe, mert Trianonért a zsidókat felelőssé tenni egy náci retorika, tehát nincs valós alapja a revansnak, de a kommunikáció ez volt róla. (Ma is.)

Másrészt, ahogy jeleztem, itt nem 3 törvénynek volt ilyen hatása, netán ahogy a német megszállás hatását igazolják, amely alapján akkor 0 hatása lett volna ezeknek a korábbi zsidótrv-eknek a társadalom morális felfogására, és minden a németeken múlt volna, hanem 24 év alatt egy szisztematikus, a folyamatosa zsidóellenes törvényhozással társadalmi szocializáció folyt a zsidógyűlöletre.

Az szokott az érvem lenni erre, hogy aki azt állítja, hogy 1-2 hónap alatt egy társadalom kész volt a népirtásra - 1944. március 19-től májusig - az sokkal elítélőbb a magyar társadalommal, mint aki belátja, hogy egy teljes generációnyi idő alatt a törvényileg visszaigazolt antiszemitizmus mit ér el. De nem is 1938-tól 1944-ig változik meg egy társadalom.

A Numerus Claususnak ugyanakkor Európában egy úttörő szerepe volt, tehát fals az a szemlélet, hogy a náci eszmét a németek hozták volna el akár hozzánk, akár más országba. Mi több, akár ez, de igazoltan az 1941-es deportálások Németország számára egy visszaigazolás volt, mire lehet képes adott ország. Ezek a nézetek, hogy minden a németeken múlt, ma is uralkodó hárító érvek, így ha a mi emlékezésünk sem lesz pontosabb, visszaigazoljuk ezeket.

Ezért ez a 18 éves periódus (1920-1938) hiányolása nem formai kitétel. Ha 1920-ban élnénk, ezt nem is kéne magyarázni...

A trianoni döntéssel elszakított területek zsidó lakosságának a többségi keresztény lakossággal együtt elszenvedett veszteségélménye nem volt cáfolva, (aki erre gondol, feltételezi, hogy nem magyarságtudata volt egy zsidónak, és nem hazájaként tekintett az országra?), amúgy ez is konferenciák témája, de ez pláne nem kerül közbeszédbe. Sem az, hogy a honosítást meg kellett indítani azoknak a visszacsatolások során, akik előtte elszakított területen voltak, sem az, hogy 1941-ben a visszacsatolt területeken az első volt, hogy érvénybe lépett a kinti országban még nem élő, de Mo-on érvényes zsidótörvények, és az első deportálási hullám épp a visszacsatolt területeken zajlott le. Vagy hogy Tiso direkt a zsidókat toloncolta a visszacsatolt területre. Vagy hogy a zsidómentőnek kikiáltott Esterházy János szlovákiai magyar képviselő 1942-ig zsinórban megszavazta a zsidótörvényeket, a deportálást azért nem, mert tartott attól, hogy a szlovák államban a magyar zsidóság mellett a nem zsidó magyarság mint szintén gyűlölt kisebbség is áldozatul esik ennek.

Szóval a "3 zsidótörvény" sok mindent kifejez, csak nem azt a tömény korhangulatot, ami jellemezte ezt a korszakot. És akkor talán nem vita tárgya, hogy egy ilyen közegben, ebből a korszakból hogy lehet BÁRKIT, pláne egy kultuszminiszert, Hómant az MTA-nak rehabilitálnia.

Nem gondolom, hogy emberek életében 18 év (1920-38) formai eltekintés tárgya lehet napi szintű pogromokkal, egyetemi és zsinagóga előtti zsidóverésekkel, uszító plakátok tömegével.

Ma egy bevándorló hangulatra felháborodunk, akkor minden bolton, utcasarkon nem befogadást nem akaró, hanem uszító plakátok voltak, és a gyakorlatban alkalmazva is a hétköznap embere által, nem csupán hatóságilag. Ja, és saját lakosok ellen, akik magyarul beszéltek, magyarnak vallották magukat, sokadik generáció óta éltek itt.
Örülünk, Vincent? Tabuk nélkül 2015.05.09 23:03:54
          Orbán Viktor szerint egyetlen kérdést sem lehet tabuként kezelni. Tényleg? Megmutatom milyen, amikor nem kezeljük a kérdéseket tabuként.          1. tabu:    A magyar egy tehetséges nép, különleges észjárással.         Benedetto Croce-val szólva:…..
kontramagyar 2015.05.11 15:05:52
@Pelso..:
a kollektív felelősség fogalma kvázi jogi fogalom, ezekben az esetekben szankciókat is léptettek életbe civil társadalmi rétegen. Itt nem erről van szó, amikor társadalmi felelősségről, beismerésről beszélünk. A felelősségvállalás és a felelősségre vonás nem feltétlen ugyanaz, mégha azonos dologból is táplálkozik. Kultúrállamokban a felelősség nem szitokszó, csak cselekvőképtelen ember nem felelős.
Egyébként egy előző időszakban elkövetett tettért való felelősség vállalása a jogutódtól a hétköznapi üzleti életben is ismert. Nem kell kokárdával meg himnusszal erektálni évi 4-szer, ha nem érdekel minket a múlt.
Impotens az, aki nem meri felvállalni társadalmának vétkeit.
Örülünk, Vincent? Korzó 2015.03.22 12:48:31
      Tegnap végre levetettem a nagykabátot. Vélhetően én voltam az utolsó a megyében. Az angoloknak elég különös viszonyulásuk van a hőmérséklethez. Szombat este a lányok még télen is harisnya nélkül viselik a tízcentis sarkú, járásra teljesen alkalmatlan cipőjüket.…..
kontramagyar 2015.03.28 02:20:03
@WiteNoir:
"mit kellene konkrétan tenni a közösségi oldalakon/blogokon? "

A viták hiányét a vitaműfajt egyedül hitelesen visszaadó tv-média sarának tudtam be. A hazai közéleti infószerzés - bár egy nagyvárosi, korosztályon és végzettségen alapú, torzító eredményt adó, de mégsem meghatározó csoportot levéve - még mindig országos tv-központú a figyelem.
A közéletünk pedig erősen Budapest-központú. El se tudjuk képzelni, mennyire leszarják vidéken, mi van Pesten.
Ennek tükrében érdemes nézni, mi a szerepe egy blognak a többi 120 egyéb írott hír -és véleményforrás közt.

Az információáramlás emellett mégis a 2.0-s szinten a leggyorsabb, legaktívabb, és egyre kevésbé olvasunk el híreket, címeket csípünk el. A blogszférának nem lehet markáns feladatokat felróni, de szembesülniük kell talán tudatosan nem is akart túlzóan megnövekedett véleményformáló szerepükkel. Felnőhetnének új szerepükre. Véleményformálóak adott szinten, és egyben gőzlevezető szelepek.

A blogszféra a meg is nyilvánuló választókat vonzza, így nem haszontalan, ha a kevésbé híg cuccot nem ide öntik le. A társadalmi vitakultúra formálásában van szerepük, nem kevés.

Amúgy nem kell ennyire túlzóan elemezni, mert elképesztő mennyiségű hír- és véleményforrás olvasható.

Itt csak volt egy cikk, szerzőkről kialakul vmiféle kép, adott esetben személyük is ismert. Csak ebben a szegmensben is kialakul egy elvárás, ez nem több annál.

Semmi extra nincs ezen, ami most van szembenállásban. Nem tartom veszélyesnek a hazai szembenállást vita szinten, inkább egy elégtelen nekirugaszkodás ez, amiben egy agresszív egyetértési vágy van jelen, utóbbi káros. Én kevesellem a valódi véleménykülönbséget, nincs valódi érv különbségekre, kinyilatkoztatások vannak.
Ha valódi vita lenne, sokkal több ponton kiderülne, hogy baromira nincsenek nagy különbségek pártok közt, simán hatalomra kerülési machinációban térnek el főleg.

Többségük tudatában sincs azzal, mit tol, pl LMP hazaárulással kampányol, mint egy leharcolt nacionalista öregek klubja. Boross Péternek még elmegy, de egy zöldnek, balnak haza? Röhej.

Asszem, sokszorosan túlfutottuk a cikkre fordított szellemi erőt.
kontramagyar 2015.03.28 02:23:09
@WiteNoir:
egy korrekció, sok tagadás között visszájára fordult:
"így nem haszontalan, ha a híg cuccot nem ide öntik le."
kontramagyar 2015.04.01 22:59:16
@közösperonos átszállás:
Ha már kétbites. Ez a "hazaszeretet vs internacionalizmus" panelek is megvan van 80 éves. Sajnálom, hogy Magyarország még mindig ez a kádári dózsagyörgyös, jobbcafatos új kenyeres magyarkodással felcsapatott molyrágta horthysta fasság elméleten mozog. Európa jobbik felén megszűntek magukat nemzetként értelmezni, ami nem azt jelenti, hogy nem értelmezik egyelőre még az államformát az unión belül, de legfőképp. hogy ne értelmeznéj a kulturális identitásukat, ami nálunk sem döccen Záhonynál.

De felőlem definiáld, mi az a haza: habonyárpi vagy a harmadkat regnáló Orbán vagy mi? A szja-d a haza? Navra nélkül nem megy a magyar neked? Vagy attól vagy magyarabb egy itt élő, perfekt magyarhoz képest, hogy kitűzöd egy trianonzokogás után a monarchiaellenes kokárdát, vagy mi a bánat ez a haza?
Nézd meg már Kölcsey hányban írta a himnuszt, te vennél tőle vmit, van vele közös témád?

Adok egy kulcsszót, ha mindenáron fel kell álljon vmi közösségire: alkotmányos patriotizmus, de én konkrétan magasan, nagy ívben a pátriát is. Állampolgárságom van és kulturális identitásom, az egyik jár, mert megérdemlem, a másikhoz meg senkinek semmi köze, és épp olyan mértékben változik, ahogy én élek és én akarom.

A baloldali zöld csak arra volt példa, ha elvileg idehaza nem Vona s...ét nyalnák, ráérnének olvasni is. Ezt nem várom el Tömjén Zsolttól.

Amire izgulsz, a zöme kádárista pátosz, nálunk már csak a demens Boross horthysta, de ő is csak vajas kenyeret evett akkor, lényegében egy pártállami múmia ő is.
         A körúton belül van még egy körút. Nagyonkiskörút. A nagyonkiskörúton belüli értelmiségiek álltak a színpadon, az Iwiw-alapítóval, aki szeretne még egyet dobni, miután sajnos többször kimaradt, a "magyar állampolgár"-ral, akit azért már láttak a Parlament…..
kontramagyar 2015.01.05 03:20:44
@jotunder: pusztán színesítendő a hazai képet: a "körúton belüli" nagyérdemű szellemi és nem csak szellemi gettósító jelző egyébiránt elhangzott egy szél/új baller leányzó holdudvarától (Tessza, Éva Réka @ Co.), amikor rákérdeztem nála a "legnagyobb közös osztó"-nál összetettebb összefüggésekre mondandója kapcsán. A nekem címzett jelző mögött a jelzett szó a "dk-s" volt. Végül is csak kettőt nem talált el, ha a földrajzit is beleveszem, akkor hármat.

Meg ne ijedj, nem kell magyarázkodni újfent a jól sikerült jelződ miatt - az ablakot pufifóliával szigetelő technikával és hőhíddal kacérkodó műhely már az autentikusság jegyében kijjebb, a nyolckerbe költözött, de így is vízum kell a klubba belépéshez - csak gondoltam, árnyalom a képet. A poszt korrekt amúgy a helyzetet illetően.

Lemaradt, hogy Tessza csapatának legutóbbi műsorszáma a hajléktalan sztárjelöltet megalázó millás Alternatív Köztársasági Elnökválasztás komolyan vétele volt. És hogy a "másik alapító" Takács Bori a Milla Egyesület "másik alapítója", amelyik a kellően balos Bajnaival és Várady által feljelentett párttal kötött szövetséget. A Milla fb-oldalt működtető megmaradt csapat pedig savazza a MostMi-t.

Így szerintem az állampolgár úrral már kerek a kép.
kontramagyar 2015.01.05 03:52:07
@bodis.lajos: Az AVM-mel önmagában nincs gond, de az AVM most nem hajléktalanügyért állt ki, ahogy nem viccből nem a Millán már uncsivá tett AVM néven lépett színpadra Tessza, nyilván az állampolgár úrnak is uncsi volt a politikus név, csak a fb-oldalán felejtette ezt el lecserélni.

Az AVM-mel az a gond, hogy megköveteli, kivel állhatunk szóba. A savazásra Tessza nem volt rest visszakérdezni, melyik kritikára válaszoljon, miután sírva fakadt a teljes hazai sajtó a produktum láttán. Nem értette, hogy egyáltalán van kritika, lekezelő saját közönségéhez, nem érezte feladatának, hogy reagáljon. Ő előadja, hogy tök mindegy, hol, kikkel, milyen célból, de ő felmondja az AVM honlapját a budai úrilány és a roma gyármunkás lányregényben. Csak ez nem az a tüntetés volt.
Mert 25 éve nincs hajléktalanügyi politika, és akkor szerinte erről senki meg sem győzhető, csak bíróságon. Erre összeáll az újszülöttet lámpavason fellógatni akaró nácikat 2x szövetségbe szólító állampolgárral.

Dolgozzanak szakcivilként, de ne határozzák meg a politikai rendeződést, ha ennyire elvtelen más kirekesztett rétegre, ha ennyire nem érzi a társadalmi igényt, és ha a szabadversenyes eü követelése nem zavarja maga mellett a színpadon, ahogy Schiffert zavarta. Mert akkor szóba állhat bármelyik nem che guevarás párttal is. Keressék a kapcsolatot a képviselőkkel. És ne adja elő 31 évesen a meg nem értett naívát.

Kálmánnal az átlagéletkor 45 volt a színpadon, és jönnek a "meg nem értett új fiatal" szöveggel a Milla másodvonalából szalajtottak, akik 4 és fél éve adják el a bornírt tüntetést a népnek.

Egyetlen új volt a színpadon: most egy vélhetően rendesen adózó szedte be a pénzt, így legalább most nem sírnak, hogy bántja a NAV a civileket, bár Váradynak még lesz gondja, mert az októberi, a 25 év összes pártját feljelentésének a tárgya az volt, hogy nem tud élni adócsalás nélkül.

Remélem, látod bennük a leváltó erőt külügyminisztertől pénzügyminiszterig át.
"Pontosabban: az ügy ezért annyi, hogy néhány senkiházi netkukac, aki magát valamiért újságírónak képzeli, hergel valódi újságírók ellen." (Stumpf András, Facebook)         A szegény ember Bayer Zsoltja azon dühödött fel, hogy Szily Laci somolygott egyet, amikor a…..
kontramagyar 2014.12.15 11:21:07
@jotunder: akik ismerik a vincentet, azok szerint Borókai jófiú, és én írtam a Jobbklikk cikket. Talán tekints úgy a meleg férfiakra, akit nem kell bevédened időseb bácsiként, másik esetben meg szembeköpnöd, hanem adott esetben férfibb, mint te, aki az előrejutás tudatalatti hatás érdekében guglizik és nyuszikázik.
kontramagyar 2014.12.15 11:45:13
@jotunder: "ha az lenne, akkor bármekkora görény lenne nem írnék róla ilyet. "
És ugyan miért nem?
Itt a pont. Végre te is bevallottad a szándékoltságot, és hogy az "ilyen" (milyen?) az eleve támadásnak lett szánva. Kérdés, hogy szerinted miért hatékony fegyver szerinted ez férfi ellen. Te már a megtért jogvédő vagy, de kéjjel veted olyanok elé, akik nem jutottak el a te magasztos jogvédő szintedre, és örömmel nézed, ha te nem is teheted meg nyilvánosan, de másban azért ellenérzést vált ki. Szimpátiával nézed, ha egy férfi ellenlábast mások becsócsálnak vélt szexuális orientációja miatt, te pedig elegánsan legyintesz: "de ez nem érdekes". Csak erről szólt a nem egyedül tőlem érkező kritika. 8 nap alatt csak felfogtad.
kontramagyar 2014.12.15 11:49:34
@jotunder: megköszönném, ezt utoljára az irl-ed után közvetlenül ígérted, nem beszélve a törölt bejegyzésedről.
                 "Az, ami a Lipótváros szívében, a Szabadság téren, a 2014. július 19-éről 20-ára virradó éjszaka történt, nem olyan súlyos, mint az, ami a magyar vidéken, főleg Északkelet-Magyarországon megy végbe a romákkal és az egész országban a négymillió…..
kontramagyar 2014.07.22 17:13:38
Csak azért, hátha tényleg olvas minket TGM. Nem mellesleg kimehetne arra a helyszínre, amit és akiket megítél. Idézek egy, az ún. "Eleven emlékmű" csoportban és eseményen résztvevőt. Ez az a magyar pro-palesztin árukapcsolás, amit állítólag "nem ismer" TGM...

"tegnap valódi, önmagukat jobbikosnak nevezőkkel, annak beöltözőkkel próbáltunk vitát folytatni az emlékmű előtt hosszú órákon át. (én még el is jöttem előbb) Kettejük effektíve kergetett minket a Pride-ra gyülekezve zsidó kurvázva, mocskos buzizva, szóval a mentalitásukat ismerjük. És azonnal ez jött a szájukból elő, minden egyéb érvet elsöpörve, ahogy aszót kaptak az emlékmű kapcsán. Gáza, mint ultima ratio minden zsidó kérdéskörre: .ez friss élmény, kérdezzen meg mást is innen, aki ott volt. Hát talán hadd írjam már meg. Amúgy a szezont a fazonnal az keveri szerintem, aki rögtön Gázát kiállt - mellőzve az ottani történelmi távlatokat és a zsidó szempontokat - egy magyarországi hetven évvel ezelőtti szégyenteljes és elhazudott ténnyel kapcsolatban. Mintha Gáza negligálná az itteni tiltakozók igazát, vagy legalább is gyengítené. Az emlékmű ellen azért tiltakoztunk, és fogunk is, mert a németek nyakába varr minden olyan történést, aminek huszonsok év masszív magyar!!! antiszemita politikája ágyazott meg és amit a magyar állam tett meg. Ehhez a mai valóban roppant bonyolult - de a HAMASZ ténykedését megítélni mégse annyira nehéz azért - kinti szitut mint bunkósbotot használni még TGM-től se elegáns. "
kontramagyar 2014.07.22 17:19:06
@komment1:
1. Ez nem holokauszt emlékmű, ezt nyomatékosítja OV is, hiszen összemos áldozatokat, holokauszt-emlékmű esetén az áldozati csoportok nem közösek (amúgy sem, 1920 óta nincs közös sorsa zsidónak és nem zsidónak sem éltében sem holtában Mo-on)
2. még egy holokauszt emlékmű sem a zsidóknak szól, hanem az elkövetőkről és elkövetőknek. A holokauszt népirtás, egy emberiesség elleni bűntett, az az elkövetőkről szól, azzal kell szembenézni, és főleg azok leszármazottainak, a többségi társadalomnak, a kussolóknak, a deportálás után a szőnyegért ácsingózóknak, a "gettó természetes észjárásúaknak", stb.
kontramagyar 2014.07.22 18:54:46
@jotunder:
TGM-et nem kell megvédeni, ez az egész nem róla szól, ő maga ereszkedett alá abba a mélységbe, amit sosem akart eddig megismerni. Egy egészséges palesztin-párti tüntin nem volt még, kéz a kézben Gyöngyösivel, az Andrássyn, azért ott, mert ne csak a buzik vonuljanak már. Mert tudjuk, minden zsidó buzi is. (aritusnak: é-l-c v-o-l-t)

Neki csakis azzal van gondja, hogy közpénzen élő álcivil pártfogoltjai nem képesek - de nincs is szándékukban - saját maguknak fontos ügyeknek társadalmi mozgósítást elnyerni, ld paks, ld falun élni k*rvajó, falusi gyerek búzáét vet, a zelempés meg péemes meg tgm pesti, de búzát vetni jó, mert bioboltba járok.
Magukat már lassan 5 éve hiszik azon az alapon civilnek, hogy nekik k*rvára semmi közük a 4évvel ezelőtti zelmúltnyolcévhez, mind csecsemő volt akkor, nem volt választó, nem védte ügyvédként a kordonbontó Gábrielt, és nem akart nácikkal együttműködni. Az ő díszcigányuk nem díszcigány, de ugyanaz az Osztolykán hallgatott a Jobbik-terv idején, ahol megértem, hogy végre nem roma akart lenni, de neki sem kéne telipofával gyurcsányozni - teheti - ha egyszer sem mert reflektálni Sifikére meg a többi öntelt baromra, akik mögött nem csak azért volt háttérben Osztolykán, mert ő így döntött, hanem mert az Echo-ba járó Dorosz-lumen meg a Petőfi-imitátor Vágó mindegyik párttársa szerint okosabb nála...Meg kell nézni, kik léptek ki nagyrészt a frakcióból, és ki az, aki tervezte, aztán mégsem...A közgazdászuk Dózsa-szoborhoz járt tüntizni spekulánsok ellen, na ő javasolt a cukifijú előtt hónapokkal Jobbik-együttműködést a blogján...És még ez a szellemi krém a csapatban.

És hát Siffentyű jelölte polgármesternek Osztolykánt, nem a csúnya Feri bácsi akarta díszcigánynak használni.

TGM-nek ez a bánata: a kis forradalmárai nagyrészt üresfejű megélhetési balfaszok, bárkivel, bármikor, bárhogyan, pártszócső mögött újabb 4 évet elnyerve magának, avagy a balosságról nem igazán híres Bajnaival, önreflexió nélkül, csak ne kelljen 4 év múlva felnézni a profession.hu-ra, mert az keserves.

Egyetlen vitájukban nem láttam agrárközgazdászt, energetikai szakembert, ugyanazt a 4 unalmas műmájer arcot kell látni rákosista tacepaokkal, a világ összes témájában, "ugye egyetértesz, lájkolj", ha nem, anyád.
Nem megélhetésiek, dehogy, ezért volt 4 szóvivője a 8 fős csapatnak. Berakták az egyik aktivistájukat közhasznú szervezetbe, amikor meg kirúgták, mert a párt ügyeit intézte munkaidőben, telesírta az étert.

Erre kint vannak a téren, bármilyenek, de civilek - politikusok is - de akik állandóan vagy alkalmanként kint vannak, azok civilek. Ocsmány az emlékmű, felállították, de ekkora OV-arcvesztést még senki nem ért el velük szemben, csak ők. Eszköztárukban és lehetőségeikben sikeresek voltak.

És tényleg folyik az a társadalmi párbeszéd, amire vártunk. Kullancsnak kimegy az egyik párt-fogoltja, (cukifijú), kamera előterében háttérbe vonulni, a másik meg hisztinek nevezi.

És ezeket együtt, mindet kedveli, azt hiszi, végre ő is pattanásos 35-38 éves szilaj, vad, laza, bohó forradalmár, civil-parlamenti képviselő, ami kimaradt a szocreál éveiben. És kellemes is, hiszen jön a közpénz, megszavazott többlet juttatással, Jobbik-párti javaslattal, bármit is csinálnak.

Szerintem ő is érzi, annyira, de annyira sekélyesek az idoljai, és ez a kép frusztrálja.

Sajnálom.