Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VargaZ

17 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy arról már Longhand is írt, a Google-ben megjelent a Local Business Center (Helyi Vállalkozások Központja) nevű  lehetőség erről bővebben a blogján olvashattok. Engem azonnal az AdWords vetülete érdekelt, ezért ki is próbáltam, hogy mit enged a rendszer. Az AdWordsben már…..
Az Árukereső által most értesültünk az alábbi hírről:Árösszehasonlító és online aukciós kombó: létrejött Árukereső és Allegro deal Az Árukereső árösszehasonlító, Magyarország leglátogatottabb vásárlási tanácsadó oldala felkeltette a Naspers médiabirodalom…..
Júniusban a Google publikálta az 1000 fős magyar mintán végzett piackutatási eredményeit, amelyben olyan kérdésekre keresték a választ, hogy bizonyos termékek és szolgáltatások iránt inkább online vagy offline szoktak-e a magyar internetezők keresni. Illetve miután tájékozódtak…..
A Google Adwords-ben nincsen túlreklámozva egy spéci megoldás, amellyel berakhatjuk azt a kulcsszót a hirdetésbe, amelyre a látogató rákeresett. Főleg keresőmarketing ügynökségek vagy power userek használják ki ezt a lehetőséget, pedig bárki számára elérhető, és…..
Tudtommal egy ideig nem volt elérhető magyar nyelven az új felület, de tegnap vettem észre, hogy már magyarul is használható. Szívesen beszúrtam volna ide most egy képet is erről, de élvezhetetlen lett volna a minősége. Mindenesetre a magyarra fordításokon most is lehet sok helyen…..
Nemzetközi piackutató intézetek hívták fel rá a figyelmet, hogy áprilistól jelentősen változott a fizetett hivatkozásokból érkező látogatók száma. Az említett nemzetközi visszaesést a saját ügyfélkör Google költésein is érzékeltük és kíváncsiak voltunk, hogy a…..
A keresőoptimalizálás úgy érzem kilépett a babacipőből, és lassan a gyerekcipőből is: egyre többen veszik komolyan és egyre több pénzt költenek erre a cégek. Ennek megfelelően a szakmán belül is elindult egy tisztulási folyamat, és mostanában ennek a kicsit látványosabb…..
Éljen, éljen, éljenNorbi és én is sikeresen teljesítettük a Google Analytics minősítő vizsgáját. Ezzel az egy Klikkmánia szobára eső GAIQ vizsgákkal rendelkezők száma 3-ra növekedett.Maga az online teszt nekem nagyon tetszett, már sokkal profibb és összeszedettebb a teszt…..
Az Etargetben ismételten felfedezhető egy korábban még nem látott beállítási lehetőség. A Beállítások menüben a Portál-szűrőbe bekerült két új, egyelőre még kevésbé használható fejlesztés.1. Egy ügyfél beállításainak betöltéseEz gondolom arra lesz jó, hogy ha…..
VargaZ 2009.02.18 10:01:39
@Konrad:
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat.
Ügynökségi hozzáférésem van és több ügyfelet kezelek:) Néhánynál komolyan meg is szűrtük a tartalmi oldalakat és használtuk a Beállítások mentését.
Mégsem látom ugyanahhoz a csoporthoz tartozó azonos ügyfélnél (az ID különbözik), hogy felkínálná a lehetőséget a betöltésnél?
Az alacsonyabb látogatottságú portálokat ezentúl nem lehet megnézni és köztük is szűrni?

(ezek miatt írtam, hogy kevésbé használható)
Nézegetem a Marketingtorta című rendezvény honlapját, és megakadt a szemem azon a mondaton, hogy "az összes előadó a "harctéren" edződött, nem tankönyvekből vették a tudásukat". Végignézve az előadókat, azt kell mondjam, ez így nem igaz, de majd az…..
Következzen egy rövid összefoglaló az elmúlt napok híreibõl azoknak, akiknek (hozzám hasonlóan) nem volt a héten ideje híreket olvasni.1., Szerintem a hét legfontosabb híre mindenképpen a magyar Google Adwords blog elindulása volt. Ezt a Google dublini irodájában dolgozó magyarok…..
Ha Bloghus blogod van, és szoktál a címlapon lenni, akkor a sok látogató miatt a látogatottsági statisztika szépen elszáll. Látványos kiugrásokat okoz ugyanis a címlap, de ezzel el is torzítja a teljes statisztikát, hiszen az Indexről érkező látogatók jellemzően nem úgy és nem…..
VargaZ 2009.01.21 15:33:31
@Asszem: segitseg.blog.hu
itt rendesen leírják, hogy kell szakszerűen elhelyezni.

@GálKristóf: a szép ebben az, hogy egy ideig ez a funkció működött a tölcsérnél is, de mindjárt meg is kérdezem az új hivatalos adwords blogon, hogy ezzel mi a helyzet:)
Mint, ahogy Norbi is beszámolt róla, az OMD megszerezte a Google AdWords céges minősítést, mellyel ők a hatodikak.Röviden arról minek is kell megfelelnie a minősítéshez:- rendelkezik legalább kettő olyan munkatárssal, akik letették a Google AdWords vizsgát- a 90 napos összköltése…..
Vándor Eszter (aki az Arcus SEM tanácsadója) publikált egy tanulmányt a keresőmarketing piac 2008 végi helyzetéről, a tartalmi és kereső hirdetések viszonyáról.A tanulmány letölthető innen.Gondolom az Arcus egyetért az ott leírtakkal, hiszen az ő nevük alatt került…..
VargaZ 2009.01.10 15:26:43
@Rabbit:
Szia!
Longi bácsinál én "panaszkodtam", az nem a Norbi sara:)
Amúgy általánosságban nekem is tetszett az írás, csak a "tanulmány" megnevezés mögött kicsit bővebb anyagot vártam, ezért kommentáltam egy hozzászólással a tárgyalt blogon.
Egyik korábbi ügyfelem évek óta jó helyen van a Google-ben a neki fontos szavakra. Első oldal első felében, 3-4-5. helyen jellemzően. Jönnek is a látogatók, és rendelnek folyamatosan, azaz működik a dolog.Közben felébredt a konkurencia, és egyik hétről a másikra lecsúszott a…..
VargaZ 2009.01.09 18:03:50
@pasztőr: az adó 1%-os AdWords kampányokkal valóban nagyon kell vigyázni a felmerülő kulcsszavak jellege miatt.
Ilyenkor az a nehéz, hogy a megszokottól eltérő stratégiát kell használni szövegeknél, kulcsszavaknál stb.
De tudom mire gondolsz!

A több ezer forintos kattintások leginkább külföldi kampányoknál jelentkeznek, ott is csak néhány szektorban.
VargaZ 2009.01.09 10:26:03
@bboki: az a 3 000 Ft irreálisan soknak tűnik, valószínűleg beállítási problémák lehetnek.

Néhány esetben a jó SEO és a PPC egyszerre is ajánlott!
A kisebb büdzsés hirdetőknek valóban sokszor hasznos PPC-vel átvészelni a nehezebb SEO időszakokat.
Ismét egy újabb használható alkalmazás az Etarget kezelőfelületén:    Új év, új fícsőr az Etargetben. Ha belépünk a fiókunkba, egyből a linkek menübe jutunk (szokás szerint), de most a hirdetési szövegek és a kulcsszavak mellett egy újabb box fogad minket.…..
Ahogyan azt már több blogger is megírta a PageRank értékek frissültek az év végén, így erről én sem szeretnék most többet írni, csak egy rövid komment:A PageRank szép és jó, mi egyből kaptunk egy 4-es PageRanket a blogunkra, ami 1 hónapja indult és eddig nullás volt, míg…..
2008. nem volt eseménytelen év, sok olyan változás történt, aminek hosszabb távú hatásai is lehetnek. Az egyik legjobban forrongó piaci szegmens a keresőmarketing volt, ezen belül is a Google egyre jelentősebb szerepe (a másik nagy változást az IWIW hozhatja majd el, de a…..
VargaZ 2008.12.31 10:40:05
@Konrad: valóban tudnánk mesélni pénzügyi problémákról, de elképesztően gyorsan fejlődnék pozitív irányba, ezért inkább nem teszem. Sokkal problémásabbnak tartom a "szakmai", technikai ügyfélszolgálatukat, hiszen elég furán veszi ki magát, hogy néhány kérdésünkre egyszerűen nem tudnak válaszolni, vagy éppen rossz választ adnak, legyen szó analytics-ről, vagy adwords-ről.
VargaZ 2008.12.31 11:58:18
@Ferencsik: örülök, hogy vannak más tapasztalatok is.
Kevés olyan dolog történt a magyar weben idén, mely szót érdemel. Igazából év végére pörögtek fel az események. A Vatera felvásárlását vagy a Netpincér tovább erősödését sikersztorinak mondhatjuk, míg az iWiW Open Social-irányba történő elmozdulását - hazai mérécvel…..
Lassan egy éve már, hogy aktívan dolgozunk ebben a szakmában. Rengeteg különböző méretű és célú ügyféllel dolgozunk együtt.Ezek alapján szeretnénk megosztani veletek, hogy mi mit várunk a jövő évtől. Mind a hirdetők, mind a látogatók, mind a hirdetési rendszerek…..
Most van a piacon egy kis kivárás. Azért a válság hatásait mindenki várja, bármennyire is optimisták az online piac szereplői. Növekedés lesz, ez tuti, de kérdés, hogy ez hol jelentkezik, mennyire fog eltolódni a piac valamely szegmens irányába.Egy biztos: közvetlen hatása lehet a…..
Céges hírlevélben megfogalmaztuk, hogy nagyvonalakban mik történtek 2008-ban keresőmarketing témakörben. A hírlevélben szerepeltek ügynökségi fejlesztések is, amik viszont nem tartoznak feltétlen a bloghoz, ezért az ilyen jellegű témákat kihagyom a bejegyzésből. Lássuk mi is…..
Elérkezett az általunk igen kedvelt AdWords Editor 7.0-ás változata, melyben érdemes kiemelni néhány újítást.First page bids estimates: egy ideje már az AdWords nem használja a Minimum CPC fogalmát, hanem bevezette az USA-ban már használatos First page bid-et, mely megmutatja, hogy mi…..
Pár napja írtam, hogy változás történt az ETARGET megjelenési portfóliójában, és máris írhatok az újabb változásokról - melyek részben ennek a következményei.Az első és legfontosabb változás, hogy a Tangó megszüntével megváltozik a logó megjelenítés is. Eddig ugyanis…..
Keresőmarketing Etarget - Facebook 2008.12.08 20:58:00
A hétvégén Etarget hirdetésekbe ütköztünk a Facebook közösségi portálon. A dolog érdekessége, hogy se a magyar, se egyik külföldi Etarget partner hálózatban sincsen feltüntve a Facebook, mint lehetséges célhely.Mindössze pár napig láttuk a hirdetéseket, ezért gyanítható,…..