Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Veszt

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevallom megihletett Deák Péter írása a komplexitásról, szeretnék egy feladatot adni bárkinek, akit érdekel a kortárs kreacionizmus. Mindenhol, ha evolúcióról vitázok, előbb-utóbb nagyon komoly érvként kerül elő ugyanaz a rejtély ezer alakban. Rengeteg változata ismert, az…..
Veszt 2014.08.25 15:10:12
@fordulo_bogyo:
Kár, hogy a tekintély elvűség irányába viszed el a témát... ez folytja meg a tudományt leginkább.

Ahogy ki is javítottam magam a javaslatodra, teljesen igazad van abban, hogy egy random szekvenciának is van szerkezete. De én működőképes, bizonyos szempontból rendezett struktúrára gondoltam, amit csak egy meghatározott szekvencia képes létrehozni, ami a szekvencia alapján felismerhető. Abban is igazad van, hogy abszolút tökéletes szerkezeti képet csak úgy lehet megismerni hogy magánt a fehérjét vizsgáljátok. De szintén a proteomikai gyakorlat azt mutatja, hogy egy fehérjének a szerkezete nagyon nagy pontossággal (de valóban nem abszolút értékben) megadható a szekvencia ismeretében. De ha te ennyit sem fogadsz el megértem, de ez szembe megy a szintén tekintélyes jelenlegi tudományos ismerettel és közgondolkodással, ha már a tekintélyelvűségnél tartunk.
A fehérjék működésével kapcsolatban pedig nem általánosítanék ilyen pongyola módon, fontos melyik aminosavat mire cseréled ki, mert ugyan ilyen módon az aktivitás meg is szűnhet, működésképtelenné is válhat az enzim. Bizonyos esetekre igaz amit mondasz, de bizonyos esetekre pedig nem igaz.