Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valamimégmásabb

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor valaki Amerikába érkezik rácsodálkozik, hogy minden olyan nagy. Nagy házak, kertek, autók, tévék, mosógépek, sőt emberek.  Az amerikaiakra jellemző a grandománia, mindenből nagyobbat akarna. Nem elég, hogy nagyobb, legyen újabb, jobb és gyorsabb. A mai felgyorsult világban…..
valamimégmásabb 2014.07.19 19:38:39
@Hefe
Aki dolgozik annak nincs ideje főzni. Ahol rendesen megfizetik az embert ott meg tudják engedni maguknak hogy kész vagy félkész ételt vegyenek, és csak hétvégén főzzenek saját maguk. Ez nem azt jelenti hogy nem tudnak főzni csak azt hogy mással töltik az időt. Nem csak Amerikában hanem nagyon sok nyugati országban.
Az, hogy melyik országban hány embernek van saját háza semennyire sem függ attól hogy hányan tudnak venni és mennyibe kerül.
Kicsit keletebbre is majdnem mindenkinek van saját háza vidéken mert abba születtek bele és nincs pénzük máshova költözni, ugyanis a sajátjuk értéke a nullához közelít (Magyarországon is sok ilyen hely van).
Gazdag országokban az emberek felfogták hogy legtöbb esetben hosszútávon olcsóbb bérelni pl. nem kell 10 évente adni-venni a házakat ha más városba vagy akár városon belül más helyre költöznek, és felújításra sem kell költsenek (beázik a tető? semmi gond, minimális költséggel másik helyre tud költözni a milliós felújítás helyett).
"A masik tevedes ott van, hogy Amerikaban az elet "jelentosen olcsobb" mint Magyarorszagon"
Ki mit ért életen? A benzin 200 ft körül van a magyar 400-hoz képest, egy autó olcsóbb vagy max ugyanannyi mint Magyarországon, ruházat, élelmiszer is feleannyi (gondolom van interneted, nézd meg amerikai webshopokban).
A házak bruttóban többe kerülnek, viszont a hitelek lényegesen olcsóbbak és a fizetésből is többet tudnak törlesztésre költeni ezért könnyebben megengedhetik a nagyobb drágább házakat. Bár ha kiszámolod hogy 200 ezer USD kb. 45 millió forint és megnézed hogy egy NEM Rózsadomb jellegű környéken ennyi pénzből melyik országban mit adnak akkor talán még bruttóban sem olyan nagy az eltérés.

@dukeekud
Fogadjunk te sem magad termeled az ételt és energiát amit használsz, hanem megveszed a Tesco gazdaságos ruhákat, zöldséget és egyebeket amiket éhbérért készítettek keleti országokban éhező emberek és gyerekek.

@tlantos
Tudnának lakást venni de nem akarnak. Egy ház karbantartása pénzbe kerül, továbbá röghöz köti a családot ezért nagyon sokan bérelnek. Nem csak Amerikában és nem csak Németországban hanem nagyon sok más országban is. Talán vesznek házat ha nagyon stabil lesz a család vagy már nyugdíjasok, de amíg benne van a pakliban hogy 5-10 évente költözni kell addig lényegesen előnyösebb a bérlés.
Arról nem is beszélve hogy a világ egyik legnagyobb területű és rengetek lakosú országában bármit is általánosítani hatalmas hülyeség. Gondolod hogy Alaszkában élni ugyanolyan mint Kaliforniában, vagy Kalifornia olyan mint Florida, vagy hogy a vidék olyan mint a nagyvárosok ahol városonként annyian laknak mint Magyarországon összesen?

@Tápolt Ápolt
Ezt úgy írod mintha Magyarországon az embereket érdekelné a környezet. Minden szemetes, az autópark régi ezért kevésbé gazdaságos, ugyanez igaz az épületekre is. Újrafelhasználás minimális, van aki még úgy sem hajlandó palackokat és sörösdobozokat gyűjteni hogy hetente jár olyan szupermarketbe ahol fizetnek érte "me' 5 forintért inkább kidobom a kukába".

@kalandfereg
Kínában az emberek nem kapják meg a munkájukért ugyanazt mint az amerikaiak vagy akár magyarországiak is. Mindezt azért, hogy a Józsefvárosi piac utódjain tizedáron lehessen venni dolgokat, legyen kínai fokhagyma a Tescoban, ami nem csak a kínai munkásoknak rossz hanem a magyaroknak is mert a fokhagymájuk rájukrohad, a textilipar gyakorlatilag megszűnt, és lehetne sorolni tovább.
Magad alatt vágod a fát.

@rolldog
15 millió forintért nem nagyon kapsz hatalmas házakat Magyarországon. Vagy a puszta közepén van vagy kicsi vagy újra kell építeni.

"Ami aggaszto, hogy kint minden hazat funerlemezekbol epitenek"
Ennek azért nézz utána. Alaszkában ahol -30 fok van kicsit más anyagokat használnak mint délen ahol +40. Másik dolog hogy a szigetelésnek mindegy hogy mibe teszik bele tehát nyilván nem két téglafal közé teszik hanem két falemez közé és az eredmény ugyanaz csak az ár feleannyi. De ez már építészfórumba tartozik.

Olajat nem nagyon exportál Amerika, inkább tartalékolnak a nehezebb évekre. Okosan csinálják, máshol már szárazak lesznek a kutak és náluk még mindig lesz legalább 100 évre való. Ahogy Hofi mondta annó: mire én olyan sovány leszek mint te arra te rég a föld alatt leszel.

@[c]
A tömegközlekedés még nagy lakósűrűségű helyeken is ráfizetéses (Budpest, New York), ezért kevés helyen van. Nem csak Amerikában, Magyarországon és máshol is.
Ezért nem csak kényelmesebb hanem olcsóbb is autóval járni. Olcsóbb társadalmi szempontból, ugyanis az adóból nem a BKV-t építik hanem valami értelmesebbet.