Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NereusLaceee

63 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sokat közlekedek a pályán, és szomorú látni, hogy sokan nem megfelelően használják a középső sávot. Ők a megrögzött mediánok. Akik valamiért csak ott érzik jól magukat, akkor is ha az élet már rég jobbról előzi őket. Kezdjük azzal amikor elindulunk a pályán. A besorolás is meghatározó,…..
Úgy alakult hogy a fiammal hétvégén másodszor is meg kellett nézni moziban a legutóbbi pókember filmet. A film közepén, egy megható pillanatban a legkisebb odafordult hozzám és azt kérdezte: "most addig nem megy haza amíg nem menti meg a világot?"  Én meg kicsit összeomlottam. Könnyek gyűltek a…..
Két lehajtott fej üldögélt egy pult felett, valahol egy rég kifosztott bár, vagy kisbolt ablakánál. A felborogatott ládák és a kifosztott italhűtők között még ők is találtak egy kis maradékot, csodák-csodájára valaki az üres rekeszek között hagyott egy pár teli üveget. - Én azt hiszem tudom miért…..
Napi rutinok, eseti problémák, kihasznált nappalok.  Az előttünk álló út azért érdekes, mert bár megtervezése rajtunk múlik, a kivitelezésébe nálunk nagyobb kezek is belepiszkálnak. Ezt onnan tudom, mert amikor keresem, mindig meg is találom a válaszaim. Mert hogy vannak olyan alkalmak amikor az…..
OTTHONÉPÍTŐ 202...1 és Kedő 2021.12.31 11:07:34
Van-e értelme arról beszélni hogy lezárunk egy évet, olyan időkben amikor a napi és heti teendők sosem érnek véget, és a nagy rohanásban minden folytonos és állandó? Rövid verzió: van. Boldog Új Évet Kívánok! ----- Bővebben: A rohanás és a mindennapi célkeresések, az állandó terhek és megoldandó…..
OTTHONÉPÍTŐ Meddig ér a cél? 2021.10.12 21:59:58
Két különböző példát láttam egy este alatt. Az első az maga a céltudatosság, és az életút elindulása, amire mindenki vágyik. A másik az amikor félbeszakad minden amit építünk. Az életben az hogy mi meddig tart, és mi mindent lehet elérni, az csak rajtunk múlik. Húúú de utáljuk ezt a mondatot ugye?…..
1 éve. Tavaly ilyenkor, észrevétlenül indítottuk újra az OTTHONÉPÍTŐ rendszerét. Mindez azért következett be, mert kezdő vállalkozóként szinte minden hibát elkövettem, amit csak el lehetett követni. Felismertem őket, de nem tudtam megfelelően kezelni. Ezzel borzasztó nehézségeket okoztam…..
Avagy blog arról, hogy mit kell tudnia annak, akinek elvileg nem kell tudnia semmit! A lenti leírásban megpróbálom közérthetővé tenni hogy mit kell tudnia ma egy építtetőnek, ha lakóházat építene, bővítene, vagy csak átépítene. Vagy csak elbontana. Vagy elbontana és hozzáépítvebővítene.A különböző…..
NereusLaceee 2017.03.05 14:57:11
@jajjlajos: mint például?
NereusLaceee 2017.03.06 08:28:58
@profiügyfélszolgálat: Kedves hozzászóló! A cikk írásakor két út állt előttem. Vagy szellősebb, lazább stílusban írom meg, és akkor több szempárhoz eljut, vagy szigorúbb és pontos jogi masszaként. Számolva azzal, hogy utóbbi esetben csak a nagyon kevesen fogják átolvasni a leírtakat. Ami azért baj, mert én 2 hónapja minden nap legalább egyszer végig mondom ezt, és az építtetőket nagyon nem érdekli. Ők tervet szeretnének látni, építkezni szeretnének, és teljesen jogosan úgy gondolják hogy ezt hámozzuk ki mi, tervezők. A fenti írás arra szolgál, hogy az adott tematikában egy kis útmutatást nyújtson annak aki építkezni, átépítkezni szeretne. Nem szeretnék és nem is tisztem jogászokat vagy építészeket képezni.
De persze ha igény van rá, akkor nekiesek és megírom a fenti cikk "száraz" párját is.
NereusLaceee 2017.03.06 08:35:51
@otapi: Kedves Hozzászóló! A kérdésre azért nem tudok szentelni még egy bejegyzést, mert itt sem lehet általánosítani. A fenti épületre például az alábbiak vonatkoznak. Kerti tároló építhető 100m3 térfogatig, és 4,5 m GERINC magasságig, fontos! Nem építménymagasságig. És itt is csak akkor, ha 5,40 m fesztáv alatti a kisebbik keresztmetszete. A fölött ez is kiviteli terv és enapló köteles. Valamint telepítés szempontjából pedig az OTÉK mondja ki hogy az elő-oldal-, és hátsókert tekintetében hova helyezhető, előkertbe nem, elvben az oldal és hátsókertet csökkentheti, min. 1 m-t kell tartani a szomszédos telekhatártól, de a helyi építési szabályzat ezen a ponton is lehet szigorúbb.
Tisztelt egybegyűltek! A közmédia folyamatos ingertámadásokat hajt végre az elmúlt időszakban a reformokon áteső építésügyről, de sajnos nem mindig egyértelmű adatokkal szolgál. Megpróbálom ezt most építészként, közérthetően továbbadni.A 2015.12.29-én megjelent új…..
Kreativitás szempontjából nem a leghálásabb feladat, de ezt is meg kell tenni:szerelő műhelyt tervezünk! A helyszín egy dél-fejér megyei város, amelynek külső ipari területén jelenleg is a helyi szemétfeldolgozás telephelye működik. Viszont a szerelőműhely a város…..
OTTHONÉPÍTŐ Hagyományos-modern 2014.01.28 18:00:00
Rájöttem hogy panaszkodni könnyebb mint mosolyogni. Mégis ha az ember egyszer elmosolyodik, utána csak ez az érzés hajtja. Mai kis betegünk egy átlagos 90-es években épült üdülő-családiház.A tulajdonosok viszont szeretnék kihasználni azon adottságát, hogy a Velencei-tóra néz.…..
OTTHONÉPÍTŐ Elszakadt egy húr 2014.01.25 18:00:00
A kissé hosszúra nyúlt téli szünet után, újra folytatom a virtuális körmölést. A tavalyi év második felének legnagyobb kihívása egy velencei családi ház megálmodása volt. Rengeteg időt és szellemi energiát öltünk bele, hogy tökéletesre csiszoljuk, de nem lehetett. A…..
OTTHONÉPÍTŐ Minden héten... 2013.12.16 18:00:00
Nem telhet úgy hét, hogy ne kelljen szállítói megfelelőségi nyilatkozatokkal kelni és feküdni. Noha már teljesítmény nyilatkozat a neve, a jelentése ugyanaz. Az építőanyagok és az építőibarban felhasznált egyéb építési termékek minőségét hivatottak igazolni. Ez persze…..
OTTHONÉPÍTŐ Változó idők 2013.12.06 18:00:00
A mai nap a "belejavítások" napja volt, több régebbi munkába, sőt még egy mások által készített alaprajzba is bele kellett kontárkodnom. Az egyetlen érdemleges kreatív munka a velencei projektet érintette. Több tényező is megvéltozott az utóbbi időkben, mégis kell egy garázs,…..
Gyorsan kellett ma cselekedni, az új megbízásra nem hagytak sok időt. Várpalotán, egy meglévő üres telket kell benépesíteni, egy piciny családi házzal. A recept egyszerű volt, a megrendelőnek határozott elképzelése volt arról, hogyan is  nézzen ki a háza, milyen legyenek a…..
OTTHONÉPÍTŐ Mediterrán Velence 2013.12.02 18:00:00
Ritka manapság ha az embert teljesen új tervezésével bízzák meg. Egyre kevesebb az üres terület, és egyre drágább teljesen újat építeni. Egy fiatal páros találta meg irodánkat, akik egy nemrég leválasztott telken szeretnének egy mediterrán jellegű, dinamikus tömegű…..
A gárdonyi gyerekorvosi szolgálatról már másodjára alakult ki bennem jó vélemény. 1. Hetekkel ezelőtt kisfiam megállíthatatlanul sírt, a szopizás és az alvás megnyugtatta ugyan, de csak rövid időre. Első délután még elviseltük, de a második napon már nem bírtuk és…..
Ahogyan pár napja jeleztem, egy kedves sukorói családiház tervén dolgozom. A recept egyszerű volt, falusias környezetbe, nagyon is falusias házat szerettek volna. Íme: Az épület tömegét nagyban meghatározza a régi épület 8,6 x 8,6 m-es kubusa. Ehhez került hozzáépítésre egy…..
Ma rendhagyó bejegyzést kell tennem. A tegnapi témát egy kicsit elnapoljuk. Feleségem hívta fel a figyelmem egy cikkre, a blikk.hu-n. A leírtak olyan szülői bánásmódról tanúskodnak, amit egy magát normálisnak valló ember nem tud felfogni ép ésszel. Olvasás közben már fel-fel…..
Különös mondat ragadta meg a fantáziámat, egy nemrég indult ügyben.A megrendelő, már a telefonos megkeresés során kikötötte, hogy csak akkor fogunk tudni együtt dolgozni, ha valami hagyományosat, a klasszikus vidékre jellemző családi házat tudok nekik tervezni. Modern, szóba sem…..
OTTHONÉPÍTŐ Dübörgő élet 2013.11.25 18:00:00
Az élet egy körforgás, az élet véges. Ezzel valahogy nemrég kerültem én is tisztába, és újra kellett gondolnom a munkába vetett hitem, és a munkámmal kapcsolatos kilátásaim. Egyszerű elhatározásra jutottam: meg kell mutatnom a munkásságomat minél több ember számára. Már 5…..
KEDVES OLVASÓ! A blog bejegyzései az elmúlt időszakban inkább csak alkalmi jellegűek voltak, és semmit mondók. Ezen szeretnék változtatni! A közelmúltban eljutottam arra az elme állapotra, hogy már 4 lábon állok, sőt 5 lábon, még sem haladok már előre. Ezen változtatni kell.…..
2012 január volt, szinte az első napjai, amikor Pusztaszabolcson jártam. A helyi orvosi rendelő felmérése volt a feladat, és bővítése annak érdekében hogy a korábban lakásként használt emelet újra betölthesse ezen szerepét,míg a földszint teljes egészében az orvosi rendelőnek…..
Új feladattal indult az új év! A kormány idei évtől érvénybe lépő dohány rendelete kapcsán, minden településen dohányboltot kell létesíteni, és ezen kívül máshol nem is lehet majd árusítani. Egy héttel ezelőtt sietve kerestek meg, hogy tudnék-e segíteni egy ilyen bolt…..
Egy olyan autó jön, amelyből rengeteg mászkál az utakon, főleg nyugaton. Itt nem csak a típusra gondolok, hanem a tulajdonosra. Spanyol (francia, olasz, német, osztrák, mindegy) rendszám, de benne vendégmunkás, főként román. Ez az ember még hangoztatja is, a hátuljára ragasztott…..
NereusLaceee 2012.10.18 07:44:51