Regisztráció Blogot indítok
Adatok
igasságosztóübertermisztor

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap megtudtam, hogy családomban nem is én vagyok a „családfő”. Telefonos felmérésben vettem részt, ahol a demográfiai adatoknál a hölgy fahangon nekem szegezte a kérdést: a háztartásban egyébként ön a családfő? Nem tudtam hirtelen válaszolni, nem beszéltük meg a…..
Skócia jó eséllyel a függetlenségre szavaz, az Alternatíva Németországnak (AfD) másfél évvel a megalapítása után tartományi parlamentekbe jut(ott), hogy csak a két legfrissebb fejleményt említsem, tehát olyan országokban gondolják újra a gondolati és államszervezeti…..
igasságosztóübertermisztor 2014.09.09 13:56:24
@HaFr:

Ott nyaklik meg az eszmefuttatás, hogy én magam ismerek olyan vállalkozót, akit 2002 után több éves rendőrségi és bírósági procedúrával totál tönkre tettek, majd végül felmentettek, de talpra állni azóta sem tudott, holott semmi más "bűne" nem volt, mint őt nézték ki a lokálcézár helyi szoci vezetők, hogy rajta keresztül fingassák meg a fideszes vezetőket. Miben különbözött az az eljárás attól, ami ma folyik? Miért demokratikus ezt csinálni az én cimborámmal és miért diktatórikus a Móra Verával?
Az emlékmű „mindannyiunkat arra emlékeztet, hogy hazánk függetlenségének elvesztése tragikus következményekkel járt” – írta Orbán Viktor (az emlékműhöz fűzött újabb interpretációjában). Orbán emlékeztetett: 1944. március 19-től 1991-ig Magyarország területén…..
igasságosztóübertermisztor 2014.07.22 13:00:09
@egyetmondok:

Nehogy megerőltesd az agyacskád, mert még végül kárt teszel magadban és akkor jól nézünk ki!

Szuverenitás vagy van vagy nincs. 1944 márciusa és az orosz csapatok 1991-es kitakarodás között nem volt. Ami változott az a mozgástér volt. Horthy úgy ítélte meg, hogy 1944 nyarán már megteheti azt, amit tavasszal még nem és ősszel megteheti azt, amit nyáron még nem. Hogy mennyire helyesen ítélte meg adott időpillanatban valós mozgásterét, mennyire megalapozottak voltak a döntései, azon lehet vitatkozni, csak fölösleges, mert múltbéli dolgokon nem változtathatunk. Jelen viszonyaink nem Horthy egykori döntéseinek ilyen-olyan megítélésén, hanem jelen emberi minőségünkön múlnak.
igasságosztóübertermisztor 2014.07.22 14:47:50
@egyetmondok:

Ha van a szuverenitás szónak bármiféle jelentése, akkor az az, hogy egy entitás önrendelkezési joga nem csorbul. Márpedig a magyar állam nevű entitás önrendelkezési joga mind a német, mind a szovjet megszállás alatt jelentősen csorbult. Ez a nagy harci helyzet.
igasságosztóübertermisztor 2014.07.22 15:09:53
@egyetmondok:

Szuverenitás vagy van vagy nincs. Nincs olyan, hogy korlátozott vagy csorbult szuverenitás, önrendelkezés, mert az már nem szuverenitás, nem önrendelkezés. Elemi logika.

Több állatcsemegét nem szánok rád. Inkább etetem a majmokat, mint a trollokat.
Folyik a jobbos agresszió az emlékezetpolitika terén, a kultúra intézményrendszerében, a médiában, you name it. Közben baloldalon a felháborodás a felvilágosodás, a demokrácia, és a tolerancia nevében. (És majdnem kihagytam Európát, bocs.) Úgy látszik, mintha a baloldali…..
igasságosztóübertermisztor 2014.07.18 06:40:37
@HaFr:

A magyar baloldali értelmiség éppolyan provinciális jelenség, mint a magyar jobboldali értelmiség. Erre a legnyilvánvalóbb bizonyíték épp ez a poszt. A magyar bal elsősorban nem azért veszíti el pozícióit és hitelét, mert a törpedúcse pénzt, paripát tol a sameszei segge alá, hanem, mert a baloldali hegemónia a világban is megfircant. Hogy mi lesz öt-tíz-stb. év múlva azt senki sem tudja, ám az sejthető, hogy, ami a világban lesz, ami a világban a legmenőbb szellemi trend lesz, az lesz Magyarországon is. Aki a leghitelesebben imitálja a világtrendeket, az lesz itthon is a jaszkalibéla. A törpedúcse-projekt is a Nyugaton egyre karakteresebben jelenlévő vezérdemokrácia-gondolat egy mucsai adaptációja. Vagy nem? Vagy de.
Civil a TASZ, civil a Krétakör, civil a NANE, civil az Amnesty, civil a Transparency és civil a Helsinki. Civil a Labrisz, civil a Greenpeace, civil a Patent, civil Háttér a Melegekért. Civil a Liberális Fiatalok Egyesülete, civil a melegfelvonulás, civil a Norvég Alap, civil a Soros.…..
igasságosztóübertermisztor 2014.07.18 00:30:32