Regisztráció Blogot indítok
Adatok
U.Gy.

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig visszás egy kicsit, amikor politikai erőknek elkötelezett médiumok vagy civilnek nevezett szervezetek arról beszélnek, hogy nincs független civil, nincs független újságíró. A cél egyszerű: egyrészről legitimálni kell saját kendőzetlen pártosságukat, másrészt el kell…..
U.Gy. 2014.07.25 17:16:58
Az a gond, hogy tényleg elhitték az emberek, hogy csak két út van. -_-

Hogy a fülkében hova voksol egy újságíró, azt emberként teszi, és úgy, ami magának és családjának a legjobb.
Mikor valaki ezt nem függetleníti a klaviatúra előtt ülve, az a pártosság. Egy tudatos újságíró tisztában van azzal, hogy mások is léteznek, másoknak is lehet(!) igazuk, ezért minél több szempontból próbál megvizsgálni egy kérdést.
Az oknyomozó újságírás igazából azért nehéz,mert függetleníteni nehéz magad, ott csak egy dolog számít, hogy jogszabályhoz igazodj, egy egyezményes normához, amit mindenkinek be kell tartania, és ha valaki nem tartotta be, azt leleplezd és bizonyítsd. Azért is piszok nehéz, mert állandóan fel kell tenned a kérdést, kétkedned kell abban, hogy tényleg van-e ügy?
A Magyar Nemzet is "oknyomozással" akarta a liberális fiatalokat leleplezni, közben meg csak annyi történt, hogy annyira el akarták rajtuk verni a port, hogy azt sem ellenőrizték le, hogy önköltséges volt-e a cigiről a számla. Ez nem figyelmetlenség, hanem a számukra kedvező tények közötti válogatás. Na, ezzel kellene leállni.

Az ország önáltatásban van.

A baloldali politika is csak azokhoz a régi megmondóembereihez nyúl(t?), akik alátámasztják az önérzetüket, miközben rengeteg a kritikus hang a táboron belül is.

Tölgyessy Péter kiváló politikatörténész, aki közel áll(t) a Fideszhez,egy hasonlattal élt, hogy azért távolodott kicsit el a párttól, mert hiába szurkol egy csapatnak (polgári demokrácia), ha közben a csapat olyan játékot mutat be, ami méltatlan a korábbiakhoz. Ilyenkor nem jár ki "meccsekre", de más fórumokon konzekvensen képviseli a saját polgári demokrata képét. Vagyis kritikus saját táborával, főleg ha az önmagát meghazudtolja.

A Magyar Nemzetre visszatérve, nekik az lett az érdekük, hogy elfogadtassák, hogy nincs független újságírás.

Magánvéleményem szerint a Magyar Nemzet függetlenítette magát az újságírástól.

Mi fiatalok meg csak reméljük, hogy lesz még mit helyrehozni, hogy lesz hely, ahol egyenes gerinccel lehet dolgozni, ha csak kis pénzért is.

Arató András írta a Képes és Képtelen Enciklopédiában szócikknél:
"Gerinc: jellemző alkotóeleme pl. az emberi testnek, függetlenül attól, hogy a konkrét egyed használja-e vagy sem."

Még vannak helyek, ahol lehet ennek megfelelően dolgozni. A Magyar Nemzet viszont a hazai piac egyik főszereplőjeként egyoldalúan aláaknázza ezt. Volt, és nyomokban még ott is felfedezhető a tisztességes újságírás. Hosszú 4 év lesz ez, meglátjuk hova jutunk...