Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Igari Léna

16 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Rettegett Iván megölte fiát - Legenda vagy történelem?  Az orosz pravoszláv egyház a Rusz “megkeresztelésétől” kezdve az uralkodói trón legfőbb támasza, már az államalapítástól kezdve az orosz társadalom kohéziós ereje, a tatár iga idején az oroszok legfontosabb identitásképző eleme volt.…..
Az utóbbi hetekben sok olyan értesülés és hír jelent meg a nyugati médiában, amelyből azt a következtetést lehetett levonni, hogy Oroszország nukleáris háborúra készül, vagy legalábbis számol a lehetőségével. De hogy a fegyverkezés, fenyegetőzés és az ukrán és szíriai katonai intervenció mellett…..
Eddig szelektíven gyűjtöttem a szemetet, ezért sokszor nem volt 30 l a szemetem sem. Most hogy személyekhez kötik a szemétdíj fizetését, és nem ahhoz hogy ki mennyi szemetet termel, így a környezettudatos embereket büntetik. Eddig ők azt a szemetet amit komposztálták, vagy szelektíven gyűjtötték…..
Putyin dzsúdó-partnerének lenni jó. Nemcsak azért, mert kevés ember fektetheti két vállra az orosz elnököt, hanem azért is, mert az egész orosz törvényhozás vigyáz az ember vagyonára. A Duma illetékes bizottsága első olvasatban elfogadta a szankciókkal sújtott állampolgárok…..
Megjegyezzük: a nagy magyar valóságot jól bemutató bicskei fotókat készítő Szilágyi László, Bicske Száron élő  polgármesterjelöltje fényképezhette volna a bicskeiek adóforintjaiból épülő játszóteret a bicskei civilek által felújított térbe, a megújult hajdani…..
Igari Léna 2014.09.25 22:56:48
  Pável Gubarjev, az Ukrajna keleti megyéiben zajló „felkelés” vezetője elmondta, hogy „Novorosszija” határait kész akár hét megyére kiterjeszteni, ezáltal tanújelét adta annak, hogy semmilyen mértékben nem tartja be a tűzszüneti megállapodás feltételeit. A felkelők…..
Orosz kapcsolat Tönkrement sorsok 2014.09.03 18:30:48
Szerda reggel kaptam az sms-t, hogy megtalálták Andrej Sztyenin holttestét. Az Ukrajnában dolgozó orosz újságírót augusztus 5-e óta nem találták, és a baljós sejtelmek ellenére reménykedtem abban, hogy az ukrán titkosszolgálat fogságában van. Mint kiderült, a fotóriporter…..
Orosz kapcsolat Félelem nélkül 2014.08.30 20:08:36
Ezek az ukrán fiatalok zavarták el először Azarov kormányát, majd Janukovics egész rendszerét, amely szétlopta Ukrajnát. Sokan azt mondják, hogy puccsot hajtottak végre. De kivel szemben keltek fel? Egy köztörvényes bűnözővel szemben, aki miután önmaga és a sleppje számára a…..
Igari Léna 2014.08.31 19:19:33
@űrszelvény: Egyfelől jogos a felvetésed, hiszen felületes szemlélőként hasonló események indultak el a Majdanon is, mint 2006-ban Budapesten. Azonban mindent más fényben tüntetnek fel azok a tények, amelyek ezeket a tiltakozásokat kiváltották:
1. A rendőri brutalitás messze meghaladta a 2006.10.23-i, budapesti fellépést.
2. Az ukrán "elit" olyan mértékben lopta szét az országot, hogy amikor Strauss Kahnnal újabb IMF hitelről tárgyaltak, dühöngött, hogy megint szétlopták az előzőt.
3. Amikor a magyar állampolgárság megvásárlásával kapcsolatban írtam cikket, akkor felhívtam egy ügynökséget, ahol biztosítottak afelől, hogy - még ha nem is léteznek magyar felmenőim - az illetékes bíróság kiállítja majd a szükséges születési anyakönyvi kivonatot, amely alapján igazolhatom a származásom. Vagyis még a bíróságokat is megvették!
4. Személyes ismerőseim - kiegyensúlyozott, normális családok, nem fasiszta szélsőségesek, nácik, stb - olyan mértékig szenvedtek jogsértéseket, hogy támogatói lettek a Majdannak, és a mostani alkotmány - amely a korábbi prezidenciális berendezkedés helyett a parlamenti hatásköröket erősíti - mellett vannak.
5. A Jobb Szektor soraiban vannak szélsőjobb radikális elemek is, akik minden társadalomban megtalálhatók. Magyarországon éppen 20%-os a támogatottságuk, és Jobbiknak hívják őket. Ukrajnában nincsenek kormányzati pozícióban, és az elnökválasztás nyilvánvalóan megmutatta, hogy néhány százaléknyi a támogatottságuk, nem lesznek kormányalkotó tényezők. Sokkal inkább tartom veszélyesnek a jobbos-populista Ljaskót, mint a Jobb Szektort.
6. Végül pedig a Jobb Szektor hisztériát az kremli propaganda-média gerjesztette, aki a "pravaszek", meg a "nacgvardia" ellen hergelte a donbassz lakosságát, miközben a valódi "junta" a Donyecki és Luganszki "Népköztársaság" vezetése volt: a moszkvai titkosszolgálat emberei, egyenruhás speciális alakulatnál szolgáló tisztek, és egyéb erőszakszervezetek emberei kerültek senki által meg nem választva az új "államok" élére.
Már Putyin sem cáfolja, hogy Ukrajnában haditechnikája és katonái vannak, noha az orosz hadsereg desszantos egysége szerinte járőrözés közben “véletlenül” került a szomszédos országba. Ezt a minszki három oldalú orosz-ukrán-EU-s csúcstalálkozón jelentette ki az orosz…..
Igari Léna 2014.08.27 21:25:04
@Éhesló: Ja, és még valami: Nágya Szavcsenkóra, és más ukrán foglyokra cserélik valszeg.
Igari Léna 2014.08.27 21:31:51
@_most_: Nem sokáig használhatnak GPS-t, mert az embargó miatt leválnak a rendszerről. Lesz nekik helyette Glonass. Azon meg Krím - orosz, meg gondolom hamarosan a Donbassz is az lesz.
Igari Léna 2014.08.27 22:15:22
@Éhesló: "Az oroszok a hozzájuk menekülteket hazaküldték".- Kivéve, akiket nem.
Attól meg, hogy a felkelők nem a hadijog alá tartoznak, nincs joguk kínzásnak, verésnek és hasonlóknak kitenni az általuk fogvatartottakat (mégis teszik).
Ha pedig teljesen egzakt és minden tekintetben tényszerű szeretnél lenni, az utolsó cárt 1918-ban a bolsik kivégezték, a jelenlegi "vezér" meg legföljebb aspirál erre a pozícióra. Habár, ha napóleoni babérokra tör, a termete megvan hozzá.
Még nem derült ki, hogy az oroszok által Ukrajnába küldött humanitárius szállítmány az ukrán félelmeket igazolja-e, és valóban az orosz megszállás trójai falova, vagy a félelem alaptalan volt, és ételt, gyógyszereket és ivóvizet szállítottak a háborús övezetbe.…..
Van ez a sztori a humanitárius konvojjal, amit az oroszok küldtek át Ukrajnába –  ez az írás most nem erről szól. Ez csak az apropója.   A konvojos történet egy csomó kérdést vet fel. Az oroszok elhatározták, hogy mennek – és mentek. Vagy itt van például a Krím:…..
Igari Léna 2014.08.25 08:29:23
Egyik kedves barátunk az iraki Erbilben dolgozik, ami Moszultól mintegy 80 kilométerre van, Kurdisztánban. Noha hétről-hétre izgulunk, hogy mikor jön már haza, azt mondja, a helyi pesmerga harcosok viszonylag biztonságos és élhető környezetet biztosítanak az ott élőknek, hozzájuk…..
Mert nem hagyhatom, hogy elévüljenek azok a bűnök, amelyben az orbáni rendszer eredendően fogant. Ez a NER bűnös rendszere, amely hatalomra kerülését követően azonnal megfélemlítette a társadalmat, hogy erőszakos és féktelen politikáját érvényre juttathassa. Ma már világosan…..
Igari Léna 2014.08.11 13:32:05
Képzeljük el, hogy a Hells Angels magyarországi vezetője az M2 élő egyenes adásában másfél órás giga showt szervez, például Kolozsvárott, a frissen  Magyarországhoz csatolt Erdély főterén. Ha ezt így jól el tudtuk képzelni, akkor cseppet sem lesz abszurd a fenti videó, amely…..
Orosz kapcsolat Jönnek az oroszok 2014.08.08 11:35:16
A Jevgenyij Fjodorov által kezdeményezett "Nemzeti Felszabadítási Mozgalom" fantasztikus videókkal ajándékozza meg látogatóit. ..
http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/topvideos/2014/08/01/lead-dnt-starr-us-backs-nato-proposal-russia.cnn.html Történelmi beszédet mondott Putyin augusztus elsején egy I. világháborús emlékmű avatásán, Moszkva mellett. A mondanivalója egyik hangsúlyos eleme volt, hogy bár a…..
Egyre szűkül az ukrán hadsereg gyűrűje az orosz-párti szeparatisták körül, akik erőik átcsoportosításával és persze az orosz határ felől érkező segítséggel egyre elkeseredettben tartják megmaradt városaikat. Az ukrán hadsereg számára jelenleg a legkomolyabb kihívást az…..
A Kreml ötödik hadteste Az ukrán hadsereg fehér foszforral bombázza saját lakosságát. Szlovjanszk környékén foszfort tartalmazó gyújtóbombákkal követ el népirtást saját lakossága ellen a kijevi junta – adják hírül az orosz médiában. Mutatnak síró embereket,…..
Orosz kapcsolat Belevágok 2014.07.17 11:11:32
Akkor most belevágok. Régóta gyűlnek olyan írásaim, amelyeket eddig nem publikáltam. Azt hiszem túl exhibicionista vagyok ahhoz, hogy a dokumentumok mappámnak tartogassak olyan írásokat, amelyek mást is érdekelhetnek - elsősorban az orosz-ukrán helyzet kapcsán, de jó kapcsolataim…..