Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crusaider

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai tesztalany több szempontból is különleges: először is nem kínai, hanem orosz, másrészt pedig a hátlapon nem más, mint egy E Ink technológiát használó érintőkijelző található, aminek köszönhetően a 133 dolláros (kb. 38.500 Ft) masina különlegesség a mobilvilágban...
Életem legutóbbi nagy döntése óta eltelt több mint négy év. Most újra meghoztam egyet, nem állítom, hogy könnyebb volt, de azt igen, hogy legalább ilyen nehéz: akarok második gyereket. Nem jelentkeztem már egy ideje, szívesen írnám, hogy tömegek könyörögtek a következő…..
Az ünnepek alatt a kezembe került a Der Spiegel legújabb száma, amelyet egy családtagunk hozott magával Svájcból. Az újság átlapozása közben feltűnt, hogy több cikk is foglalkozik a németországi muzulmánok helyzetével. Mikor elolvastam őket megdöbbenve jöttem rá, hogy…..
Crusaider 2015.01.05 07:57:21
@maxwall a Putyin csicska birca: Te az eredeti, vagy az ellen-maxwall vagy? :-)
Tudták, hogy a Jézuska bizonyos „frekventált” helyekre hamarabb eljön, mint amit a sztenderdek előírnak? Amíg mi a karácsonyi menü és a kisebb- nagyobb ajándékok költségeinek optimális elosztásán matekoztunk, és lenyomtuk az ünnep előtti utolsó teljes, és überfárasztó…..
Crusaider 2014.12.20 19:36:26
@Túrós: Az első sokk után sokáig kerestem a szavakat, hogy ennek a kedves, antipatikus kussolónak válaszoljak, de sokkal jobbakat találtál, mint én, úgyhogy like. :-)
1967. Amerikai szállítógép darabjai zuhannak le Vietnamban, miután landolási manőver közben véletlenül légvédelmi baráti tűzbe repült. A személyzet mindhárom tagja életét vesztette...
Továbbra is a 70. évvel ezelőtti események felidézéseképpen kitérnék egy ritkán emlegetett – vagy inkább agyonhallgatott – ütközetre, melyre immár német földön került sor, egy hatalmas rengetegben, a hürtgeni erdőben, és amely állítólag az amerikai hadsereg leghosszabb – és jó eséllyel egyik…..
Crusaider 2014.11.16 23:23:59
@Monty H.: Ismerős az érzés: hosszú évek alatt ezres nagyságrendre nőtt azoknak a könyveknek a száma, amiket mindenképpen el szeretnék olvasni, de sajnos időből van a legkevesebb nekem is. :)
Crusaider 2014.11.16 22:57:30
@Monty H.: Igen, valószínűleg igaza van. A csapódó gyújtó a becsapódáskor működik el, az időzített gyújtóval az adott tüzérségi eszközre és az adott típusú lövedékre vonatkozó lőtábla adatai alapján beállítható a földfelszín felett, a kívánt magasságban történő robbanás. A levegőben robbanó gránát repeszei nagyobb pusztítást is tudnak végezni a lövészárkokban, fedezékek mögött elhelyezkedő élőerőben, mint a csapódó gyújtóval szerelt, földfelszínen robbanó gránátok darabjai.
Egyébként találtam a poszt témájáról egy első ránézésre nagyon alaposnak és érdekesnek tűnő könyvet, amit egy indiai-amerikai író írt, és ingyen letölthető a honlapjáról:
chindits.wordpress.com/2011/06/29/hurtgen-campaign/
Mi semleges nézők - de rühellem ezt, aki nem drukkol senkinek, az mi a francnak néz meccset -  igazán örülhetünk, hogy nem valami karót nyelt méltóságosasszony vagy sótlan vénember az amerikai nagykövet, hanem helyettük Jóbarát András viszi az ügyeket. Mondd jóbarát, s lépj…..
Crusaider 2014.11.15 08:38:21
@fehérfarkas: Hú, de szívemből beszélsz. A sok ostoba, birkalelkű, birkamenetelő állandóan a szemkilövetéssel (nem szemkilövéssel, hanem a parancsra teljesített szemkilövetéssel...) jön. Arról soha nem beszélnek, nem érdekli őket, hogy hány rendőr sérült meg, mekkora károk keletkeztek, mennyire tolerálható egy véleménynyilvánító demonstráción az autófelgyújtás, a középületek felgyújtása, a molotov-koktélozás, a térkőhajigálás. Ha akkor készült volna egy reprezentatív kvéleménykutatás arról, hogy az emberek helyeselték-e az akkor történteket, kíváncsi lettem volna, összejött volna-e a 2/3... Egyébként az eredeti témára reagálva, meggyőződésem, hogy Amerika után előbb-utóbb más demokráciáktól (mármint valódi demokráciáktól...) is meg fogjuk kapni az orra koppintásunkat.
Crusaider 2014.11.15 09:02:30
@Fejesrob: A fegyveres testületek tagjainak minden demokráciában felelősséget kell vállalniuk azért, hogy a kezükbe adott kvázi hatalmat hogyan használják, tehát az adott esetben történő felelősségre vonásukat is lehetővé kell tenni. Ebből fakadóan az azonosítók "leesése" abszolút helytelen, és a történések utólagos értékelése szempontjából teljesen kontraproduktív. Ebben egyetértünk, mint ahogy abban is, hogy Gyurcsány ott szúrta el, hogy túlzott erődemonstrációval próbálta megfékezni az eseményeket, ami sokaknak párhuzamot mutatott a "régi" időkkel.
Valahogy semmi kedvem nem volt a KDNP-vel foglalkozni mostanában, pedig hiszem és vallom, hogy a boltok vasárnapi kötelezően választható zárva tartása sokkal brutálisabb és aljasabb húzás, mint az internetadó. Viszont miután a nemzetgazdasági miniszter is megszólalt az ügyben, és…..
Crusaider 2014.11.06 11:06:56
@maxval birca hozzászóló: Sokszor gondolkoztam, vajon honnan fakad a te oly sok helyen, sok témakörben és sokszor kinyilatkoztatott véleményed, sőt, mit véleményed, TUDÁSOD. Maga az univerzum összes bölcsessége. Most rájöttem: te nem lehetsz más, mint a japán mintára koppintott magyar mesterséges intelligencia. Annyi csak a különbség, hogy míg a japcsi prototípus okosabb egy gimnazistánál, nálad akkora volt a fejlesztés, hogy te már mindenkinél okosabb vagy. Alig várom, hogy kijöjjön a v2, ami már vszínűleg pártsemleges is lesz...
John Oliver, az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsorának házigazdája vasárnap este velünk kezdte szatirikus műsorát, és 3 percen át foglalkozott az internetadóval, a tüntetésekkel, Orbán Vikorral és a tervezett adó visszavonásával. A internet megadóztatását…..
Crusaider 2014.11.03 11:25:23
@Hippiusz: Köszönjük, Emese...
"A mai bejegyzés az első része lesz egy - az ausztrál múlt érdekességeit bemutató - sorozatnak. Szombatig a kontinensnyi országból láthattok fotósorozatokat. Változatos témákból igyekeztem válogatni, így talán mindenki talál kedvére valót. Ausztráliára hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint egy…..
Crusaider 2014.10.29 21:41:49
@Namely: Köszönöm a linket! Ugyanazt dobja ki, mint amiket én is megnéztem. Egyik sem írja, hogy "archaic", úgyhogy kénytelen leszek elhinni, hogy ma is használatos. :)
Crusaider 2014.10.30 07:00:48
@Alexandra Sydneyből: @Haragos Paradicsom: Köszönöm az elsőkézből való válaszokat! Akkor jól sejtettem, hogy bármennyire is nem régies a szótárak szerint, mégsem használatos a köznyelvben.
1966. Észak-dakotai hófúvás. A három nagy hófúvás egyike. 1888-ban 112-en, 1941-ben 34-en, míg a képen látható 1966-osba öten haltak bele...
Talán kevesen tudjuk, hogy Los Angeles felvirágozásának kulcsa az olaj volt. Még kevesebben, hogy ennek nyomait lépten-nyomon megtalálhatjuk ma is...
1980. A magyar származású Janos Big John Birges szerencsejáték veszteségeinek enyhítésére megzsarolt egy kaszinót a saját készítésű bombájával. Az eset után elfogták és életfogytig tartó börtönre ítélték. 1996-ban halt meg rákban, 74 évesen...
Mindannyian tudjuk, hogy milyen bosszantó, mikor éhesek vagyunk, és megkívánunk egy finom sonkás szendvicset, de nem tudjuk egyből elkészíteni, mert a vaj igencsak keményre dermedt és a felkenése nehézséget okoz! Ezt a problémát orvosolta egy Ausztrál cég, ahol feltalálták a…..
1976. Az erős keresztszél miatt a leszálló kisrepülő a pálya szélén álló kisteherautónak ütközik. Senki sem sérült súlyosan. Sanarate, Guatemala...
Az férfitársim okúlására és előkészítésire miszerint neves asszonyaink oly mértéktelen fantáziát ölnek új alkalmi fejfedőik kiötlésire. Eszerint ötletet adván nékik ezen czigaretta-kártyácskákon miképpen tehetik magokat minduntalan nevetség tárgyaivá kalapkölteményeikkel...