Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamás Fehéri

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző posztunkhoz hasonlóan - melyben az 5 legjobb háborús filmet kerestük - a világtörténelem legnagyobb hadvezéreinek kiválasztása is kemény feladat elé állított bennünket. Bár segített némileg a történelemtanári végzettség (egyikünk esetében), így sem volt egyszerű feladat az elmúlt 5 évezred sok…..
Tamás Fehéri 2020.07.11 08:22:06
@MEDVE1978: 1. várak. khorezm, orosz fejedelemségek városai, kínai városok. a mongolok igénybe vették a kor legmodernebb kínai haditechnikáját, ha rászánták az időt el is foglalták akármelyik várat. magyarországnak mákja volt, mert egyrészt a tatárjárás nem fő hadjárat volt, csak felmérés, másrészt utána másfele fordult batu figyelme.
2. Vietnam és a dzsungel. erről nem nagyon olvastam de mondjuk a dzsungel tényleg nem egy klasszikus lovashadsereg terepe. persze azért vietnamba másook foga is beletört.
3. Japán. a nagy hadjáratukat szétkapta a kamikaze. amúgy azért nyilazgatták a szamurájokat. de persze a tenger sem a lovas hadseregek terepe.

ja, és a mongol állam az utódállamokkal kb 300 évig uralta a meghódított területeit, úgy is, hogy több darabra töredezett.
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Azok a rajongók, akik szerint egy film csak akkor jó, ha az utolsó vesszőig szolgaian követi a megfilmesített könyvet, már akkor sopánkodtak Tom Cruise 1,7 méteres magasságán, amikor bejelentették, hogy elkészül az első film Lee Child Jack Reacher-sorozatából, mert a szerző történetesen 195 centis…..
Nem vagyok sportközvetítés-habzsoló, nem ismerem sz összes magyar riportert. De az feltűnt, hogy az elmúlt években minden meccs, illetve verseny után jó esetben annyit szűrtem le, hogy jellegtelen, középszar volt a kommentátor, sokkal gyakrabban idegesítő és/vagy nagyarcú és/vagy a magyar nyelvvel…..
Amikor Johnny Rottent megkérdezték a Sex Pistols sikerének titkáról, azt mondta, hogy semmi különös nincsen a zenéjükben, csak mások (itt következett a 70-es évek punk scenájában is rendkívül népszerű „f” betűs jelző) lusták voltak megcsinálni ugyanazt. A lengyel CD…..
Tamás Fehéri 2015.06.05 18:12:03
@solidaxle: már lehet.
Az Atlantai Georgia Aquariumban, amely a világ egyik legnagyobb vízi állatkertjének is tekinthető, új bálna született. A CNN stábja jelen volt a kisbálna világrajövetelénél. (Nem volt nehéz dolguk, sétatávra van az akváriumtól a központjuk.) Itt az egy percnél csak kicsit…..
Ha valaki tudja, hogy mit tol Keanu Reeves, ossza már meg velem legyen szíves ezt az információt, ugyanis hihetetlen, hogy mennyire nem fog rajta az idő. A John Wick-ben is ugyanolyan eszméletlenül jól hozza az akcióhőst, mint 20 (!) évvel ezelőtt ebben a kiváló filmben. Óriási…..