Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gizike a frenomém

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, Bátorfy Attila (Kreatív Magazin; Brotherhood of the Baby Powder) útirajza. Grand Tour: a 18-19. században festők, szobrászok és építészek százai, ezrei vágtak neki Itáliának, hogy felfedezzék Rómát (és Firenzét, Velencét és Nápolyt), tanulmányozhassák,…..
gizike a frenomém 2014.07.13 14:43:06
@delphinus: igazad van, főleg úgy, hogy tavaly megnyílt a látogatóközpont, illetve az eredeti katedrális megmaradt részeit is meg lehet nézni. És a kolostorkerengőt sem nagyon érdemes kihagyni.
gizike a frenomém 2014.07.13 14:44:27
@delphinus: Ha majd lesz kedvem, akkor lehet teszek fel néhány képet. Most nincs.
gizike a frenomém 2014.07.13 14:57:57
A posztíróhoz: Részben egyetértünk, részben nem. A "szarrágásnak" is megvan az a szintje, ami a hülyeség határát súrolja. HA az embernek 1 hete van, akkor ne kutyagoljon napszámba feleslegesen, hanem próbáljon meg - a lehetőségei szerint- ÖKOGAZDASÁGOS LENNI.
Értem ez alatt, hogy lateránba kigyalogolni marhaság, ugyanúgy a Szent Pálhoz, mert így nem éri meg. Egy metrójegy (ha jól emlékszem) 1 euro környékén van, 300 forintot spórolgatni és kiváltani 1,5-2 órai sétával szerintem nem gazdaságos.

Lateránban a kolostorkerengő tavaly összel 2 euro volt, ne tájékoztasd félre a nagyérdeműt.

A képek kicsit zavarosak, mert csak helyismerettel, vagy külön rákereséssel azonosíthatóak a helyszínen. Ha jól gondolom, újságíró vagy, erre oda kellene figyelni.

A szakmai részhez: Érdemes lett volna megemlíteni a Sopra Minervában a Keresztelő Szent János szobrot, amit, ha igaz Michelangelo szobornyott.

Ha már Boromini, akkor miért maradt ki a Piazza Navonán a Sant'Agnese in Agone?

Ugyancsak kérdés, hogy a barokk blokkban miért nincs benne a San Luigi dei Francesi, mondjuk a Caravaggio oldalkápolna festménnyel, ugyancsak a Piazza del Poppolo-nál a Basilica Parrocchiale Santa Maria del Popolo a Chigi kápolna...

szóval kevesebb több, illetve a meglehetőst szubjektív önkommanrekből kevesebb is elég lett volna. Ha valaki nyáron megy, magára vessen.

CSak jelzem, hogy a Termini alagsorában van egy szupermarket, ahol emberi áron (római lakosáron) lehet kenyeret, sajtot, szalámit, sonkát venni, egy-egy szendvics legyártása pedig nem megeröltető. Nem mellesleg, ha normálisabb szállóban száll meg az ember, a svédasztalos reggeliből bezabálva, nagyjából elvan az ember egész nap.

A vatikáni múzeumi bunkókra tett megjegyzésed, gha kicsit túlzó is, teljesen érthető.