Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ROBIKING

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Thomée József a Nagy Háborúban Az alábbi írást Happ Róbert olvasónk küldte be szerkesztőségünknek. Emlékezzünk rég volt időkre, egy korra, amikor összedőlt a világ, emlékezzünk a hősökre, akik tették, amit kellett, s akik elmesélték mindezt. Emlékezzünk egy emberre, aki…..
Egy időben sokat gondolkoztunk és vitatkoztunk azon, hogy indítsunk-e itt a blogon külön rovatot a háborús humorról, és végül arra jutottunk, hogy nem érdemes. Hogy miért nem? Akkor úgy gondoltuk, nem biztos, hogy meg tudnánk tölteni megfelelő tartalommal.   Nehéz és…..
2011 decemberének elején Pollmann Ferenc és Ságvári György volt az Ősök tere vendége. A műsor az 1914 decemberében zajlott limanovai csatát, valamint az orosz front 1914-1915-ös alakulását elemezte. ..
Milyen volt a szlovákok megítélése a háború kezdetén és a limanovai csatában? Ez is kiderül Peter Chorvát szlovák történész alábbi írásából, aki a 16. honvéd gyalogezred történetét kutatva ismerte meg a jelentős részben szlovákokból álló alakulat Limanovánál játszott…..
Magyar katonák jószerével a világháború valamennyi – a Monarchia frontjain vívott – csatájában, kisebb-nagyobb arányban részt vettek. A hazai hadtörténeti munkák egyet közülük mégis előszeretettel neveznek nyomatékosan magyarnak: az 1914 decemberi limanovai csatát.…..
Volt egyszer egy háború, ami nagyobb volt minden korábbinál, ezért kitörését követően nem sokkal a kortársak a Nagy Háború elnevezést adták neki. Cinizmustól, vagy bölcs előrelátástól vezérelve némelyek hamarosan az „első” sorszámot illesztették a…..
Borbély Kálmán tüzér főhadnagy hadiútja – 14. rész Az olasz fronton a piavei támadás idején 1918 tavaszáig voltam a volhíniai fronton. Ekkor megkaptam a három hónapos tanulmányi szabadságot, és hazajöttem. Március, április és május hónapban hallgattam le a III. évemet…..
ROBIKING 2010.12.02 12:16:10
Ajánlom figyelmetekbe a következő kis Híradó részletet:

filmhiradok.nava.hu/index.php

Nem feltétlenül ide való, de mivel általános, szerintem bárhova betehető.
A videót nézve eszembe jut József Főherceg emlékiratai, melyben azt írja, hogy az otthon maradt egészséges, erős, de valamely "oknál" fogva hadkötelezettség alól felmentett férfiak kint lennének a fronton, akkor elsöpörnénk az egész világot. Egy rohammal. Lövészárok harc nélkül.
És ez a videó 1918. szeptemberében készült. Mikor az Olasz fronton ezrével haltak a Magyarok. Otthon meg ilyen-olyan sportverseny, strandolás, mintha totális béke lenne. Tudom, hogy az embereknek elegük volt a háborúból, a nélkülözésből és a front otthontól nagyon távol volt, nem érezték át kellőképpen, de akkor is több százezer Magyar harcolt, kiknek otthon volt a családja. Vagy ez csak a Média irányítása? Valami szépet, nyugodt, magabiztos dolgot mutatni a tömegnek?
Elgondolkodtató....
Az 1867-es kiegyezés nyomán létrejött Osztrák-Magyar Monarchia keretében önálló magyar hadügy nem létezett, ezért a Monarchia hadereje részeként létrejött magyar honvédség megalakulását nem követte katonai levéltár létrehozása. 1918 októberében azonban az Osztrák-Magyar…..
ROBIKING 2010.12.01 00:58:35
Én is foglalkozom családfa kutatással és ez a kutatás hozta létre azt a hatalmas első világháborús gyűjteményt, amivel ma rendelkezem. Több rokonom is harcolt a Nagy Háborúban, de a közvetlen felmenőim is. Dédapám és Ükapám, Apa és Fia együtt harcoltak a Pécsi 19. Honvéd Gyalogezredben. Semmit nem tudtam róluk, rokonok is nagyon kevés információt tudtak. Még Ükapám nevét sem tudták megmondani....:-( Úgyhogy keresésem először az irányú volt. Irány a levéltár és napokig az anyakönyveket bújtam. Sikerrel! Miután megtudtam a személyes adatokat, levélben megkerestem a Hadtörténelmi Levéltárt és a Bécsi kirendeltséget is. A Levéltárban nem tudtak segíteni ebben az esetben, és a Bécsi kirendeltség sem. De nem adtam fel. Pár hónap múlva még egy levelet írtam Bécsbe és rövid időn belül válasz is érkezett, ezúttal email-ben. Dr. Lenkefi Ferenc, kinek nevét azóta arannyal hímezve emlegetem, vette a fáradtságot és utánanézett kérésemnek. Megtalálta Ükapám halotti adatlapját, mely alapján kiderült az alakulat száma, besorozás éve, sebesülés napja, halála napja és temetési ideje, helye. Majdnem elájultam az örömtől! Egy év munkám gyümölcse! Azóta nagy nehezen megtaláltam a Besztercén levő katonai temetőt is, voltam Ükapám sírjánál! Azóta kiteljesedett Déd és Ükapám szomorú sorsa, az 1917. augusztus elejei Orosz offenzíva visszaverésében, ahol egy támadás során maradt a harctéren az Apa, és Fia mindezt látva már nem tudott segíteni. A Fiú ezt követően az Olasz frontra került, majd ott fogságba esett és 1920-ban szabadult.
Köszönök mindent a Bécsi kirendeltség dolgozóinak, különösképpen Dr. Lenkefi Ferenc úrnak!!!
Elájult, mikor megtudta az ítéletetMiskolc - Öt és fél millió forint megfizetésére ítélte a fővárosi bíróság Asperján György írót. Az ítélet hallatán elájult és mentőt kellett hívni hozzá.Asperján György az, aki a miskolci Labancz Anna-gyilkosságról írt könyvet…..
ROBIKING 2008.04.30 12:38:52
Ilyen mocskos szájbab@szott szemétláda embereket!!!!
Már régóta csak olvasgatom az Annával kapcsolatos fejleményeket és hát mit mondjak...nem csodálkozom. Évekkel korábban /és itt most nem évtizedeket írok/ nagy Magyarnak tartottam magam. Mai napig nagyon jól ismerem a történelmünk minden egyes szegletét és elég sok olyan szeglete van, ahol kinyomhatnánk a mellünket és büszkén ütögethetnénk: Igen, én Magyar vagyok!!
Na ez pár év alatt megfordult. Nem a multunkról változott meg a véleményem, hanem a jelenről. Igazi Magyar módjára viselkedünk pár éve. A szépséges középkor jut eszembe, mikor Magyar testvér a testvérnek kivájta a szemét, hátbadöfte a hatalomért. Néhány igazi nagy Magyar uralkodón kívül mindegyik kis senkiházi patkány volt. MINDIG, szinte. A hősöket a hétköznapok termelték ki, nem az uralkodó osztály.
És ez méginkább így van ma is.
Szégyellek ma Magyarnak lenni. És ha nem itt lennének a vállalkozásaim és nem kötődnék a családomhoz ennyire, akkor már én is külföldön lazulnék.
Aki teheti, menjen ki ebből a fertőből. Tenni nem lehet semmit, csak fegyverrel, ahhoz meg összetartás kéne, amit kiöltek belőlünk a Kommunisták 35 év alatt. És teszik ezt mai napig is.
Hogy ez hogy jön ehhez a témakörhöz?
Természetes módon. Ma a hatalom és a kiszolgáló személyzete is azon van, hogy minket, polgárokat egymásnak ugrasszon, bizonytalanságot keltsen, félelmet egymás iránt. Jelentsd fel a másikat az APEH majd lerendezi, bármilyen becsületes is. Kell a pénz!
A bíróságokat ellepte a hozzá nem értő, gyakorlatlan senkiházi és ezt személyes tapasztalatokból mondom, nem kitalálom! És a legfelsőbb bíróságon is ugyanez a helyzet. A pénzszerzés elvakítja őket, mindegy mit, csak ítéletet hozhassanak, jó kis haszonnal.
Asperján úr is ezen vérszívók áldozata.
És a hozzászólások!
Szerencsétlen baromarcúak! Olvasgatok név alatt! Nem elég ítélkezni, ha csak "olvasgatsz", Te gyökér!! Az itt nem jogosít fel ilyen kritikára! Előbb tanulmányozd miről akarsz írni. Meg a másik hozzáböfögő. Soha életében nem olvasott semmit az írótól, de megkérdőjelezi szakmai tudását!
Hát hol él ez a trágyalé???
Bármelyik könyvet olvasd el, persze csak abban az esetben, ha tudsz olvasni és rájössz, hogy egy írói zsenit kritizálsz! Egy olyan istenadta tehetséget, aki valóban csak külföldön tud igazán kibontakozni, mert ott nem ilyen szarházi köcsögök veszik körül, mint itthon.
Ugyhogy tisztelt György csak biztatni tudom, hogy igenis ha megteheti, vonuljon külföldre és megdöbbenve fogja tapasztalni a változást pozitív irányba.
Az egészség és a nyugalom mindennél fontosabb. Egy élete van, élvezze amíg lehet. Itthon nem lehet.
De azért ne felejtse el, hogy nincs egyedül, mi mindig Ön mellett állunk!!!!!
Jézus létidejének társadalmánál maradva: a szadduceusok, vagyis a zsidó társadalom leggazdagabb előkelői (köztük természetesen a főpapok és családjaik) nem hittek a feltámadásban, csak a földi létezés boldogságában, mivel megvolt mindenük, amit csak szem-száj kívánhatott.…..
ROBIKING 2008.02.16 10:08:22
Ez sajnos mindig is így volt és amíg ember él e földön, így is marad.
Mikor az ősközösségben kialakultak az első kis "közösségek", csoportok, családok, már akkor rájöttek, hogy ha mindenki belepofázik a dolgokba, az nem jó, nem jutnak semerre. Így kiválasztották az akkori mércék szerinti vezetőt. A domináns hímet, a legerősebb férfit. Mert akkor az kellett az életben maradáshoz.
Ma is így működik, csak a dominanciához már nem kell az erő és az ügyesség. Viszont kell az ész. Ész, hogyan is tudjunk több százezer, millió embert butítva befolyásolni, hogy lehet az Ő általuk megalkotott törvényekbe kiskapukat iktatni, amiről csak nekik legyen bepillantásuk, hogy lehet hazudni és sunyi módon, mindenen átgázolva a saját testvérét hátbaszúrni.
Szóval sok minden nem változott, csak az eszközök. Ma sem lehet országot irányítani demokratikus úton, még ha ezt súlykolják is belénk, mert nem. Ha előre megírt kérdésekre mész el szavazni, az nem demokrácia. Az az Ő általuk előírt lehetőségek irányvonalának rámutatása. Nekik mindegyik jó, de döntsd el Te melyik jó dolgot nyomod a kezükbe. Mert Ők így is-úgy is kilopják és elérik amit akarnak, tök mindegy Te mit lépsz. Szóval a Demokrácia egy nagy szar. Ámítás, butítás. Mint minden más. Emberi társadalomban soha nem lehetünk egyenlőek. Nem a vezetőkkel van a baj, hanem az emberi fajjal. Erre vagyun beprogramozva. Genetikailag ezt tudjuk és mindig is ezt tudtuk. Lehet hogy nem kell hibás téziseket keresni. Ez van. Minden ember ilyen, apró mentális eltérésekkel.
Ilyen a világ, amilyenné tettük évezredek alatt. És jobb nem lesz, SOHA!!!!!!
  Magyarországon most hosszú sorok kígyóznak a könyvesboltok előtt. A sorokban fázósan ott toporognak olyan felnőttek, akiknek soha nem nő be a fejük lágya, és hisztérikus, a saját korai menstruációjuktól elbűvölt kamaszlányok, olvasási gondokkal küzdő, bölcsészkarra…..
ROBIKING 2008.02.07 00:29:09
Igen érdekes ez a Herr Riporter gyerek szárnyalása.
Mert míg ebből a förmedvényből most jelent meg a 7. /?/ reményeim szerint utolsó kötet, addig erről a jelenségről már vagy 60 dokumentum és gyakorlati útmutatós élettörténetet bemutató írónő sztároló könyv. Na de kérem? Ekkora kereslet van rá?
Mert hogy magát a regényt elolvassák, rendben, van ilyen is. De több tucat háttérinformációval megtömött ócskaságot is??? Nagyon elkeserítő a helyzet. Mondjuk százszor jobb, ha a hülye gyerek Riporter-klubba jár, varázsló iskolába, tanfolyamra, mintsem az utcán szívja a cuccost, de szomorú hogy erre ekkora a kereslet, az igazi remekművek pedig porosodnak a raktárak polcain.
Na de min is csodálkozunk? Hazánk legnézettebb sorozata a Győzike-show!! Azt hiszem nem is kell többet írni a színvonal ilyen magaslatokban való szárnyalásáról. Akkor már inkább ez az idióta, hülye riporter gyerek.
Nekem megvan az első része, aztán nem jutottam tovább...:-) Nekem nem jött be. Pedig volt már eset, hogy a műfajból olvastam remek írók fantasztikus képzelgéseit. George R.R. Martin a műfaj legnagyobbja szerintem, Robert E. Howardal karöltve. Tolkient is ide kéne sorolni, de szerintem csak a fantáziája volt fantasztikus, írni sajnos nem tudott. Szóval ismerem a műfajt és épp ezért csodálkozom méginkább ezen a "csodán". Hogy tud egy szar történet harmat gyenge karakterekkel ekkora sikert elérni? Hihetetlen. Vagy csak markenting az egész? Mert már kb. fél éve elő lehet rendelni jónéhány internetes könyvesbolt portálján ezt a részt.
Biztos ez a jó. Könnyen olvasható, talán fordulatos, esetleg izgalmas....nem tudom.
De akkor itt vannak az igazi művek ugyanezen tulajdonságokkal, csak esetleg még annyi plusszal, hogy maga a könyv is csodálatos.
Ide sorolható ennek a remek blognak a tulajdonosa is. Asperján úr regényei mind egy szálig remekművek!!!!!!
De nagyon sok írót tudnék felsorolni, vegyesen a műfajokon átrohangálva: Akszjonov, Shelby, Bernard Cornwell, Somogyváry Gyula, Mario Puzo, David Morell, meg még Stephen King is és mág nagyon sokan, akik szórakoztatva tanítanak, gyakran a valóságot kiszínezve ugyan, de az életet mutatják be.
Szokták volt mondani, hogy a multunk a jövőnk. Hát én ebben hiszek és jó lenne, ha az "érték" átvenné a helyét a sok szemétnek ebben a világban.
A Győr melletti Téten egy 41 éves férfiban átszakadt a gát: fojtogatni kezdte az idősotthon vezetőnőjét, majd hasbalőtt egy rendőrt, aki elő akarta állítani. Aztán az illegálisan tartott fegyverével ész nélkül lövöldözni kezdett. A túsztárgyaló nem boldogult vele. Mit…..
ROBIKING 2008.01.18 16:14:24
Kedves Buci!

Persze hogy tele a tököd! Kinek nem? De mitől is van tele? A siránkozástól...vagy a kiváltó okoktól? Nem mindegy. És itt könnyű a válasz.
A siránkozás csak egy reakció, bizonyos, tőlünk bizony független behatásokra. És mivel ezek a behatások mindenkit érintenek és elég drasztikusan, így sajnos a siránkozások hőhulláma is gyakrabban izzasztja le a polgárokat.
De ismétlem, MINDENKIRE hatnak ezek az intézkedések, rád is kedves buci, és feltehetőleg negatív irányba. Mint mindenkinél, még a kedves képviselőknél, sőt az elnök uraknál is. Csak ők tudják ezt a sok megvonást, negatív intézkedést, elnyomást kompenzálni. Így hát ők magas ívben szarnak ránk, és rád is, buci, mert hát ők jól élnek és jól is fognak, mert nagyon magasról már nem lehet bukni. Lásd Princz állampolgárunkat, de lehetne sorolni százával őket. Nem engedik, hogy bukjanak, mert hát a "biznisz", ugye az biznisz!
Szóval, mivel az elégedetlenség nőtt, így a siránkozás is. Ezt hívják matamatikai nyelven evidensnek.
Nos hát, kedves buci...te mi a kócos faszt teszel mindezekért? Hallgatsz és tudni sem akarsz semmiről, mert itt már az is egy jó helyzet, ha nem jut el a fülünkig az a sok gané, amit a kormány önt a fejünkre. Na de attól, hogy nem halljuk, még a szagát érezzük!!!! Te is!!! És mindenki, bassza meg!
Nekem a magadfajtától van tele a tököm, aki inkább megtegadja, befogja a fülét és szidja azokat, akik kinyitják! Tudod hányan voltatok ott Mohács előtt? 1848-ban hányan menekültetek Debrecenbe és onnan is csak baszogattátok a harcoló Magyart? 56-ban behúzódtatok a pincékbe és halkan suttogva örültetek, hogy mások megteszik amit kellene, utána meg hangosan soroltátok a névsort, hogy ki volt az a becstelen aki fegyvert fogott...értetek is! Most is otthon gubbasztasz és minden megmozdulásra csürhét kiabálsz! De a rendszer nem tetszik! Se ez, se az! Akkor mi van? Mit akarsz? Gondolom csendet, hogy ne is hallj erről semmit. De akkor ne is olvass ilyet! Igazad van! Igazi Magyar temperamentum.
De ettől még szép lassan süllyedünk a fekáliába. Nincs mit tenni.
Nincs mit tenni?
ROBIKING 2008.01.19 14:20:19
Sajnos a József Attila életregény egyenlőre kimaradt, de mindenképpen pótolni fogom, még szép. :-) Nagyon kiváncsi vagyok arra is.

Sajnos nem tudhatjuk előre mikor mit kéne tenni. Ezt már csak a jövő történelme igazolja vissza. Somogyváry Gyula írta egyik művében, hogy a forradalmak elsietett népi sürgetések, amik soha nem érik el a céljukat. A forradalom megbukik. És mégis, mikor már nem volt mit szóban tenni, mikor már elviselhetetlen volt a körülmény, fellázadt a Magyar és olyankor fantasztikus dolgokat művelt, na persze a biztos bukásig.
Jézus is feláldozta magát, önszántából és nem a mi bűneink megváltása végett. Inkább a miatt. Nagyon sokszor nem jó az, ha valaki túl sokat tud és érez. Mert emberi faj között élve, állandó a becstelenség, hazugság, uralomvágy és ezt tudományosan feldolgozni sehogy sem lehet. A vége az őrület, vagy a halál. Mikor elgondolkodik az ember, hogy Te jó ég, mit keresek én itt? Ez nem az én helyem. Nem értenek meg, nem találom a békémet, mert annyi a hazugság és az árulás, hogy attól már bármi jobb. Milliónyi okos, művelt ember lett öngyilkos, vagy mártír ezek miatt.
Jézus döntése a valláson keresztüli észérvek eredménye lehetett. De mi van, ha csak tele lett a hócipője? Feláldozta magát, mert nem bírta elviselni a primitív, buta emberek tömkelegét? Ő aztán valóban nem találhatta akkoriban a helyét. Hisz a tulzott szegénység egyenes arányban van a tudatlansággal. Akinek volt pénze, a rabbik és a templom "szolgái", azok meg a vallás mögé bújva duskáltak a vagyonban. Őket a pénz ferdítette el. Akkor Őt ki érthette meg? Még a követői sem.
Na ja, boldogok a lelki szegények...
   Egy egészen picikét csodálkozom azon, hogy a Népszabadság miért ad újra és újra közlési lehetőséget Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbijának. Kövesnek az a legfőbb baja – és ezt már eddig is több cikkben kifejtette –,…..
ROBIKING 2008.01.16 16:16:03
A kis tököm tele van, már elnézést a kifejezésért, hogy a zsidó hitközösségek, szerintem amióta csak elnyomás alatt tartják magukat, semmi mással nem foglalkoznak, csak a kárigényükkel.
Szörnyű dolgot művelt Hitler a Vatikánnal karöltve, mikor elkezdték "felszabadítani" a zsidókat, na de könyörgöm. Azóta másról sem hallani. Második világháború? Zsidóégetés. Ez jut először a hétköznapi polgár eszébe. Miért? Mert valami relytéjes módon ez szivárog a tudatunkban. Szörnyű és döbbenetes dolog volt, de már alig élnek néhányan a világon, akik közreműködtek benne. Akkor miért kéne még most is kártérítés? És miért kéne a Magyar államnak, kvázi NEKÜNK fizetni nekik??!!
Mi mit kapunk a Török körmánytól azért a 150 évért? Vagy a többnemzetű keresztes-lovag kompániától, csűrhétől, mikor végigvonulva fosztottak, gyilkolták a Magyart? Vagy az osztrákoktól, németektől a nagytudású Monarchia végett? 1848-ért ki fizet nekünk? Osztrákok, vagy az Oroszok? TRIANONÉRT mikor kapjuk meg a jussunkat?????????? A világtörténelemben olyan igazságtalanság még nem történt egy nemzettel sem, mint velünk akkor!! Az Orosz csűrhe mikor fizet a 46 éves megszállásért, gyilkolásért?
Sorolhatnánk mi is ezer számra! És lehet hogy kéne is. Lehet hogy Köves csinálja jól. Az emberi lelkiismeretre alapozva lám mennyi, de mennyi milliárdot lehet kipréselni belőlünk, mi meg bambán nézünk lehorgasztott fejjel, mert ugye a Magyarral bárki bármit megtehet...némán tűrjük.
  Ratzinger bíboros, XVI. Benedek pápa A názáreti Jézus című könyve 108. oldalán a következőket írja:„Éppen zsidó oldalról – teljesen joggal – kérdezik újra és újra: Mit hozott a ti ’ Messiásotok’, Jézus? Nem hozta el a világbékét, és nem…..
ROBIKING 2008.01.13 20:26:42
Azt hiszem ehhez nincs mit hozzáfűzni. A szokásos népbutító, Ratzinger szerint szövevényesen megfogalmazott, épp ezért a megcélzott szegényebb réteg számára nehezen érthető példázat egyik megnyilvánulása. A szegény tömeg pedig szájtátva hallgatja, nem érti, de érzi hogy épp ezért valami túlvilági, valami Krisztusi megvilágosodást hall, él át.
Szegény Jézus, tudta volna, hogy a Keresztények mivé alakítják az Ő által kimondott és cselekedett eszméket, önfeláldozását milyen butaságok mögé állítják és látná, hogy a kivégző eszközét, a keresztet bálványozzák, azt hiszem rögvest felkötötte volna magát még gyerekkorában egy olajfára. Még jó, hogy akkoriban nem létezett a Guillotine. Mennyivel macerásabb lenne kegytárgyként legyártani annyi milliót, mint a keresztből.:-)
Félretéve a viccet, Pál apánk alaposan összekutyulta és újragyúrta az évezredes, amúgy már milliószor kimondott törvényeket és minden szót eredendően Jézusnak tulajdonítva létrehozta azt, amibe a Kereszténység már stabilan, na persze többszöri átírás és módosítás után, beleágyazódhatott.
Szomorú és szörnyű korszak kezdődött el akkor és tart még napjainkban is. De hála égnek és az ilyen felvilágosult értelmiségnek, mint Asperján Úr, kezd körvonalazódni az igazság.
Még egy szösszenet. Mikor a nagytiszteletü pap prédikál, osztja az igét és az észt, fenyegetőzik Isten és minden szent nevében, teszi ezt egy gazdag templomban, arany kegytárgyakkal körülvéve, bálványok árnyéka alatt, akkor miről beszélünk? Amiről prédikál, épp abban a pillanatban már meg is sérti, látványosan oda szarik ahonnan eszik. Mindegyik.
Na erről most ennyit. Hányingerem lett...
ROBIKING 2008.01.13 21:38:25
Tisztelt Asperján Úr!

Köszönöm, hogy az Iszlámot szóba hozta, már akartam írni róla néhány gondolatot. Mikor olvastam Jézus és Júdás aktáját, akaratlanul is eszembe jutott és összehasonlítottam egy másik történettel.
11. századi Perzsia, a csodálatos szépségű Alamut vára. Benne az iszmaelita hitet valló Haszan ibn Szabah. Az iszmaeliták akkoriban is üldözött vallásszemlélete igen egyszerű volt az iszlámmal szemben: A világon az a legnagyobb titok..., hogy nincs titok. Semmit sem kell, mindent szabad. De ez már a vallás legmélye, pár ember, igaz hívők láthattak csak bele, amúgy a vallás több rétegen keresztül került az emberek elé. Magyarán, az iszlám vallást hirdették, kissé megspékelve, és a vezető réteg a vallás elmélyedésével láthatott csak bele a misztériumok eme bölcsességeibe. Na ez a Haszan, mivel üldözött volt Ő is és vallása is, sürgősen ki kellett találni valami bölcset. És mint hogy Ő Allah közvetlen szócsöve, nála leledzik a paradicsom kulcsa. Különleges egységeket hozott létre, katonai elitet, akik ha a harcokban kitüntették magukat, ideiglenes belépést nyerhettek a paradicsomba. Hogyan? Alamut vára mögötti gyönyörű területet lezáratott, felvirágoztatott, patakokkal, tavakkal, milliónyi virággal, számos, a világ több tájáról elhurcolt gyönyörű rabszolgalánnyal. Ez volt a paradicsom. Fizikálisan, valóságosan. A kiválasztott katonát elkábították, aki már a paradicsomban ébredt a csodálatos lányok között. Egész éjszaka az övé volt, majd egy adott jelre a beépített hölgyek ismét elkábították, reggel pedig a laktanyában ébredt és bőszen ecsetelte a paradicsomban tett elő-látogatása gyönyöreit. Ezután már könnyű volt elhinni, hogy mártír haláluk után oda jutnak, így önként, mosolyogva rohantak a végzetükbe. És ezzel Haszan dermesztő félelmet keltett az ellenségei körében.
Szóval, mikor Jézus és Júdás közös, titkos megbeszéléseik során építették a sorsukat, hideg fejjel koncentráltan véghezvitték amit elterveztek, rögtön Haszan titkos vallása és józan felismerése ugrott be.
Valahogy ez a vallást építsük fel, tervek alapján járjunk el vele, embereket, kivülállókat tévesszünk meg...milyen érdekes, nem? Mindig oda lyukadunk ki, hogy saját önnön érdekből cselekszik mindenki, pedig néha azt hiszi, hogy a vallásért teszi, mint például Jézus. Haszan már mocskosabb volt, mert Ő tudta, hogy ennek semmi köze a valláshoz, ahol "mindent szabad", de a cél érdekében a megtévesztés erejével kellett élnie. Na ebből alakultak ki az Iszlám szélsőséges, fundamentalista, öngyilkos csoportok.

Isten büntetése a vallás.
  Asperján György vagyok, a Jézus és Júdás aktája című könyv szerzője. A kirobbant botrányról nem én tehetek, hanem a katolikus egyház jellemezően sunyi, fű alatt tevékenykedő magatartása. Az egyházi vezetés alkalmatlan arra, hogy a nyílt vitát vállalja, inkább Joseph…..
ROBIKING 2008.01.13 21:03:21
Szánalmas nevű bloglátogatónknak csak annyit /a kettes rajtszámunak/, hogy szép nevetek van, nem véletlenül választottátok tudat alatt is hasonulni kívántok e-szóhoz. Ébresztő? Te írod ezt? Jó lenne ha meghallanád az óra csengését, vagy a kib@szott kakukk kurjongatását, ami egyre hangosabban kong a füledben! Ébresztő neked, Te sz@rházi! Nyisd ki csipáktól betokosodott szemeid, tanulj ökör, nézz körül a világban, informálódj és utána ugass! Mielőtt bele vau-vau, ismerd meg a tényeket!

Vannak itt nagyon okos, művelt emberek /ostor, tanárnő...stb./, tanultak életük során és mint felvilágosult, történelemben jártas személyek, fejet hajtanak Asperján Úr véleménye hallatán és mily érdekes, az okos emberek különálló gondolatai ez ügyben egyszer csak találkoznak és többé-kevésbé hasonló következtetésben egyesülnek.
És a fröcsögő, semmirekellő, áskálódó és fenyegetőző Keresztények valóban mindig is csak ezt tudták, évszázadok során. Gyűlöletet kelteni, az embereket butaságban, egyszerű gondolatok közé zártan, félelemben tartani. Ez jön le rólatok, kedves nyálfröcsögő, beteg emberek! Álszent bagázs, undorító és hányingerkeltő a véleményetek, még ha szükség is van rá. Mert sajnos ez van. Kritikára szükség van, na persze nem ilyen buta emberektől és nem ilyen stílusban, de a világnak szüksége van a rosszra is, mert hát mi különböztetne meg minket tőletek? :-)
  MEGSZÓLALNAK A GÉPPUSKÁKEbben a pillanatban iszonyatos dolog történt… valahonnan, talán az orosz tankokból, talán a Parlamentből, talán valamelyik környező épületből, vagy talán egyszerre mindenhonnan géppuskák szólaltak meg, és az emberek, az összezsúfolódott…..