Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szakor

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az iraki Moszul (arabul: الموصل‎, al-Mauszil) város keresztény közössége immár gyakorlatilag történelem, a szűkebb-tágabb értelemben vett térség megannyi aggasztó történése (pl. a gázai és szíriai események) közül egy talán kevéssé figyelmet kapó eseménysor…..
Attól mert beugrott egy orosz sörreklámba, a Kaliforgia főszereplője még nem lett Putyin-hívő, írja a TMZ. A színész azért sietett egy sajtóközleményben elhatárolódni Oroszországtól, mert amint kikerült a netre az a sörreklám, amit egy ottani gyárnak forgatott, a közösségi…..
A miniszterelnök fia – hadd tegyük hozzá gyorsan: a protokollszokásokkal tök ellentétesen –, a helyszínen tekintette meg a vb-döntőt, na nem egyedül, az apja társaságában. A tévében mutatták párszor, na nem azért, amiért a köztévé mutogatná (lásd még: tövig nyalás),…..
szakor 2014.07.16 06:47:15
Ha valaki nemtetszését fejezi ki valamilyen cikk miatt az "emberkedés"? Ja persze, a média hatalmi ág, s az újságírók ennek megfelelően úgy viselkednek, mint a politikusok. Nyeglék, pökhendiek, idióták, felsőbbrendűségi komplexusuk van indokolatlanul.
Annak idején a Szabd Föld nevű posztkommunista szennylapban jelent meg túl sok az alapműveltséggel köszönőviszonyban sem lévő állítás. Voltam bátor, s írtam nekik, hogy legyenek kedvesek jobban ügyelni arra, hogy amit leírnak, az legalább igaz legyen, hiszen többszázezren olvassák a lapot, s ha esetleg műveletlen baromnak tűnnek amiatt, mert őket idézve mondanak blődségeket az olvasók, akkor az nem válik dicsőségükre. Nem az egyébként napjainkban elharapózó helyesírási hibákat tettem szóvá, hanem alapvető ismereteket, amit már egy közepes képességű általános iskolás gyerek is tud. Mert olyat írtak például, hogy Dzsingisz kán meghódította Magyarországot (remélem nem kell elmagyaráznom, mi nem stimmel).
Válaszként a lapigazgató leszögezte, hogy elkövették a hibákat, amit felsoroltam, DE... s hosszasan taglalta, hogy mit képzelek én magamról, hogy szóvá merem tenni...
Az a baj, hogy egyre több az ilyen, magát politikusnak képzelő, nyegle, félművelt "újságíró". Az, hogy ráugranak egy témára, abban nincs semmi különös, "kicsi rakás, nagyot kíván". Az óvodából is ismert. Én speciel azon röhögtem könnyesre magam, mikor a média egy része egymást túllicitálva harsogta, hogy "Magyarországon nincs sajtószabadság!" Ha úgy lenne, akkor ez lenne az első, amit nem lehetne megírni... Szánalmas, mikor egy újságíró először politikus, aztán firkász.
szakor 2014.07.16 17:51:21
@mordormodor: Nem szűkíteném le. Ahogy az EBESZ-jelentés sem CSAK kormányközeli sajtóról írt, hanem mindkét oldalnál megemlítette a részrehajló médiahátteret. Persze az ellenzéki média ezt nem verte nagydobra. ELLENZÉKI OLDALON ÉPPÚGY megvannak a bérfirkászok.
NEM OLDALFÜGGŐ jelenséget vázoltam, hanem RENDSZERSZINTŰT.
Tehetségtől, színvonaltól, politikai elfogultságtól függetlenül az ARROGANCIA dívik sajtós körökben.
Csak egy záró adalék, épp az említett szennymédia hozta le azt a cikket, amely az egyik nyugati, alighanem francia közvélemény-kutatás eredményét ismertette. A szakmák népszerűségét vizsgálták. UTOLSÓ helyen végeztek az újságírók, még a politikusok is előttük voltak (pont előttük). Vajon miért?
Mindennapi Ördögünket add meg nekünk, Uram, ámen. (Ismeretlen netes szerző, 2014) A magyar média úgy pörög Ördög Nórán, mintha kötelező lenne, hát mért pont mi maradjunk ki a buliból? A Bors ma az RTL-nek nyalt oda egy kellemesebbet az  ÖTVENMILLIÓS PER FENYEGETI ÖRDÖG…..
szakor 2014.07.15 18:53:01
@Hedge33: Ha nem érezted az iróniát, akkor utólag közlöm, hogy azt is értsd bele. Arra céloztam, hogy aki már ilyen régóta a bulvárban turkál, annak jobban kellene mérlegelni. Amilyen gátlástalan és gusztustalan a bulvár, Nórika simán visszaélhet az állapotával.
Elég egy hüppögős, sírós nyilatkozat, hogy ő áldozat, csak babázni akart, meg neki csak az a fontos... a csúnya média meg rászállt, az rtl külön is, s ez megviseli, meg a babát is... Megvannak ennek a koreográfiái. S jogi pert nyerhet az rtl, de egyébként sok "jóérzésű" embert meg veszíthet. Hiszen a bulvár olvasók-nézők is érző emberek.
Fordítva is elsülhet az rtl balhézása, erre céloztam azzal, hogy inkább Nórikának csinál reklámot. A negatív reklám is reklám.
Egy egyszerű, "hadd menjen, úgyse tudtuk már mire használni" - féle elbocsátó üzenet sokkal többet ütött volna rajta...
Tegnap megtörtént az idei év első nagy sztárigazolása, és most nem a Gera Zoltán visszatér a Fradiba című történetre gondolok, hanem arra, hogy Ördög Nóra, az RTL Klub egyik arca pár kerülettel arrébb tette át a székhelyét, és mától a TV2-t erősíti. Kicsit megborult a…..