Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magician89

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia Éva! Gondoltam válaszolok a felhívásodra és megválaszolom a blogon feltett kérdéseidet az Araucana tyúkok tekintetében.          Miért választottad épp ezt a fajtát?  1996-ban 5 db Araucana tojást kaptunk Coloradóból. Ebből kikelt 3 tyúk és egy kakas,…..
Magician89 2014.07.15 09:35:14
@Rosa Rugosa: mi letojt Tetrákat szoktunk venni, először pár nap amig kiszoknak az udvarra, majd 1-2 nap mig megtanulnak kapirgálni, porfürdőzni, csipegetni, bogarászni. Általában lefogyva érkeznek, kicsit kiégve a stressz miatt levedlenek kb,: 2 hónap amig tyúkot csinálsz belőlük. De mivel nem tudsz biztositani állandó körülményeket igy megázva másnap már tüsszögnek, kamilla+hagyma kombó helyrehozza őket! Nálunk kukoricát, búzát, napraforgót, zöldet meg áztatott kenyeret kapnak. Tojnak szépen, de a ketreces átlagot nem tudják hozni a változó körülmények miatt (tél)
Súlyuk kb.: 2-2,2 kg a tojásuk nálunk 50-és 96gr között volt eddig.
Amikor megérkeznek mindenhova tojnak ahol épp kiesik belőlük, de pár nap és megtanulják a tojófészket használni.Elég nyugodt természetűek, de ha a tojást akarok kiszedni alóluk akkor odacsipnek simán.
Mindig lesz Tetránk a csodaszép tojása miatt,jelenleg 75en vannak 30-35-öt szeretnénk megtartani, mert inkább fogolyszinű tyúkot szeretnénk tartani túlnyomórészt jövőre, mert szebbek és ellenállóbbak!
A jó gazda gondosságával 30 letojt Tetra több kg tojást termel, mint 40 fiatalabb vegyes vágott egy adott évben, ebben biztos vagyok!
(bocs angol a billentyűzetem)