Regisztráció Blogot indítok
Adatok
látens liberális

0 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerdán tartották az első tárgyalást a 2013 szeptemberében ledöntött hungarocell Orbán-bábu ügyében. A műsorvezetőt, Dopemant garázdasággal vádolják. Vártunk pár napot, hátha történik valami, de a mai napig nem szólalt meg a szervezők egy része és a zenész szakma sem - a…..
látens liberális 2015.06.09 14:03:57
Plakátot rongált pár ifjú pártmunkás a nagy melegben, hogy aztán éber rendőrségünk rekordsebességgel csípje fülön a renitenseket. Kattant a bilincs, lecsapott a törvény ereje, minden rendben. Azazhogy semmi sincsen rendben. A "két hét alatt rend lesz" országában csak első…..
látens liberális 2015.06.08 12:14:23
@Terézágyú: Nem csak akkor mozdul.A 2006-os kampányban az MSZP-s plakátokat átfestegető barátomat vitték be egy éjszakára.Azt mondták, ha Orbán plakátját festegették volna nem viszik be őket....Lehet, hogy most ugyanaz a rendőr vitte be őket, mint akkor?A hatalom változik, a rendőrség nem?
Noha az ország vezetői alighanem a legszívesebben teljesen elszigetelnék Észak-Koreát a világtól, manapság ezt már a világ egyik legdurvább diktatúrája sem tudja megtenni. A közösségi oldalak korában ez ugyanis szinte lehetetlen…..
Hétvégén lementek a Nagyszínpad (Nagy-Szín-Pad!) elődöntői, most szombaton jön a döntő. Nemsoká indul a Nagyon Balaton, aminek része a Strand (STRAND – Nagyon zene) fesztivál, a Balaton Sound és a B My Lake (B.my.Lake) is. Közben lesz a Volt (VOLT) fesztivál Sopronban, és az…..
látens liberális 2015.05.26 16:56:47
@koolkat: Csehországban három metál fesztivál is van( masters os rock- Vizovice, Brutal assault-Jaromir,Metalfest-Pilzen), teltházzal, mérsékelt árakkal ( magyar árakhoz képest is szembetűnő), rengeteg lengyel, szlovák és osztrák fesztiválozóval, időnként magyarokkal is összefutunk.A felhozatal pedig kőrözi a magyar metálfesztivált.( rockmaraton).Jó, a tavalyi Fezen odabaszott, de ezt betudom a véletlennek.Nálunk van egy húzónév, mellé egy vagy két futottak még és a többi a kötelezően felléptetett , ezredszerre is unalmas magyar bandák.A sörárak pedig szimpla cseh kocsmai árak, tehát alatta a magyar kocsmai Arany ászok árnak.
A Queen-koncertek történetét feldolgozó több forrás is azt tartalmazza, hogy az együttes eredeti felállásában utolsó, 1986-os turnéja során Budapestre két koncertet terveztek, amelyek közül az egyiket lemondták. Ezen információ alapján néztünk utána annak, hogy mennyiben volt…..
Gyurcsány Ferenc egy olyan futballistához hasonlít, aki a kupadöntő utolsó 10 percében a 16-oson belül szándékosan felrúgja saját csapattársát. Egy ilyen tettnek egyrészt nincs értelme, másrészt csak árt vele, ahogyan azt Szigetvári Viktor Együtt-elnök oly találóan meg is…..
látens liberális 2015.04.12 20:43:49
@nemecsekerno_007: ...az egyetlen értelmes megnyilvánulás...+1
Idén ünnepli 50. születésnapját a legendás angol rockzenekar, a Pink Floyd, amely pszichedelikus-progresszív hangzásvilágával vált híressé világszerte. Ebből az alkalomból összeszedtünk egy csokor érdekességet. Tudtad-e például, hogy mi volt a neve a bandának, és hogy miért…..
Kedden tele lett a teljes zenei sajtó azzal a hírrel, hogy a H&M olyan felvarrós kabátot dobott piacra, amin underground metálzenekarok logói vannak, sőt, ezek közül néhány még neonáci is. Az egészet a Strong Scene Productions nevű cég kezdte terjeszteni. Ők jelentették be…..
látens liberális 2015.03.26 21:23:56
@gwr: ." Ha valakinek a Metallica és Slayer felvarrója mellett ott volt egy Europe vagy egy Bon Jovi, az már komolytalannak számított :) "
Komolytalannak? Nem is volt ember.( Ma sem az.Bár, már a Metallica sem az.)
Már csak két hónap és megrendezik a hatvanadik Eurovíziós Dalfesztivált, ezúttal Conchita Wurst hazájában, Ausztriában. Minden évben voltak olyan „extravagáns” előadók, akik nézők millióinál csapták ki a biztosítékot megjelenésükkel és/vagy előadásukkal, az utóbbi…..
Ezt mondta Lars Ulrich, aki a Rolling Stone-nak hablatyolt még valami olyasmit is, hogy nem akarják szigorúan elválasztani a kreatív folyamatot a stúdiózástól. Hogy ebből mikor lesz bármilyen eredmény, még Ulrich sem tudja vagy csak nem árulja el. Azt viszont már tudja a világ, hogy…..
Fent a dal, ami mindenkit levert a szombat esti döntőben. Tessék megnézni, aztán tessék megmondani, hogy megérdemelten győzött-e!  ..
látens liberális 2015.03.01 17:01:29
Az egyik barátommal nemrég megbeszéltük az új DHG-szám lelkünkre gyakorolt hatását és elhangzott az az érdekes mondat a szájából, hogy tulajdonképpen a sokak által (általam is!) lesajnált Supervillain Outcast albumnak kizárólag a demó verzióját hallgatja csak. Erről az…..
látens liberális 2015.02.25 22:12:54
Március 15-én, vasárnap este kerül a megújuló Duna képernyőjére Rudolf Péter rendezésében a Fehér Béla lebilincselő regényéből készült hatrészes tévésorozat, a Kossuthkifli. A közel 200 helyszínen forgatott, több mint 100 színészt felvonultató, hatrészes, epizódonként…..
A pár hét ezzel ezelőtti megagiga rock/metal sláger evör listánk után ismét aktív volt a kommentelő tábor - ennek mi nagyon örülünk - és ott is történt rá célzás és mi is éreztünk kínzó hiányát a magyar slágereknek. Viszont két egyszerű ok miatt maradtak ki akkor a…..
látens liberális 2015.02.06 17:06:59
@The.Unforgiven: Egyetértek veled, ezt gondolom én is.
Előzenekar a King 810 lesz, amit első hallásra csak egy gyenge Slpknot-kópiának hallottam, de majd kiderül...
látens liberális 2015.02.06 14:27:50
@davidkecsedi: Hát az előzenekar tényleg kínos volt.
Egy zenekar, amelyik a karrierje kezdetén nagy százalékban a külsőségekre épít, elég nehéz dolga van, ha később zeneileg is komolynak akarja láttatni magát. A Slipknot köré a kiadója, és a zenekar maga is egy olyan showbiznisz monstrumot építettek, amit egyhamar nem lehet…..
A Fidesz vezetői úgy ítélhették meg, hogy a párt szavazatszerző képessége a politikai centrum és a középosztály felé egyre sérülékenyebb, ezért nyitni kezdtek a szélsőjobb és a társadalmi bázisa felé. Az Amerikával szembeni hangnem éleződése, a családok és a kisgyerekek…..
látens liberális 2014.12.09 09:58:32
@Rezsicsökkentő Hapcibenő: És tudod honnan nőtt ki a fidesz?
MSZMP.
Tudod honnan nőtt ki az Mszp?
MSZMP.
Tudod honnan nőtt ki az Szdsz?
MSZMP.
látens liberális 2014.12.09 10:02:39
@Ali Lali:
" pökhendi fölösleges és anyagilag káros törvényjavaslatot tesznek, "
No, álljunk meg egy pillanatra.A drogtesztet a politikusokra is kiterjesztenék és ebben látok logikát.Ennyi féleszüt összeszedni, mit amennyi a parlamentben van , egyszerüen nem lehet.Ezek biztosan szednek valami tudatmódosítót, drogot, pénzt...
A polgárpukkasztó, abszurd, trágár és meghökkentő stílusáról ismert South Park korántsem mentes az amerikai vagy a világpolitikai élet áthallásaitól. Hogyan lehet egy sorozat egyszerre szórakoztató és tanulságos görbe tükör a 90-es évektől napjainkig az amerikai…..
látens liberális 2014.12.09 09:53:55
Büdös mocskos szabályszegő lettem, tiszta szerencse, hogy nem lőttek tökön a kataszrófavédelmisek. Én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem: bementem a szétbaszódott erdőbe. Megnéztem, mekkora kárt okozott az ónos eső a kedvenc útvonalaimon, egyáltalán, mi a helyzet a…..
látens liberális 2014.12.07 18:24:03
@SzerződésSertés: Mert középsúlyos fogyatékosok.
Orbán nem élt, illetve visszaélt a lehetőséggel, amelyet a válság, a korrupt baloldali kormányzás és saját politikai ereje együtt kínált fel 2010-től: a kétharmad jelentette erőt, amellyel a száz éve sodródó országot a polgári fejlődés biztos pályájára állíthatta volna.…..
látens liberális 2014.12.05 10:16:14
@neoteny: Szerintem azért van különbség.Nem is kicsi.Ahhoz , hogy ezt valaki összemossa, ahhoz liberálisnak kell lenni.
látens liberális 2014.12.05 10:45:21
@neoteny: Elsőként és alapvetően a tulajdonviszonyok. Innentől két szálon fut a dolog.Hatalomtechnikai szempontból lehetnek hasonlóságok ( ilyen hasonlóságokat ha nagyon akarsz, még a demokráciával is találhatsz), de ez két különböző társadalmi berendezkedés.
Egy másik, bár lényegtelen, hogy a fasiszta rezsimben nem voltak munkatáborok, ahol korlátlan ingyenmunkás volt, mint például a Gulágokban vagy a német koncentrációs táborokban.
látens liberális 2014.12.05 12:45:07
@neoteny:
" A fasiszta kevert gazdasági rendszerben -- amely a szocialista szindikalizmusból fejlődött ki -- az állam szabályozó/irányító szerepe nagy (volt); míg a "létező szocializmusokban" a pártelit gazdasági kontrollja _de facto_ tulajdonosi jogokat biztosít(ott) azok gyakorlóinak. "
A fasiszta rendszerben, bár valóban az állam szabályozó/irányító szerepe nagy, de nem tulajdonos.Magyarán, magántulajdonban lévő termelőegységekből áll (jórészt )a fasiszta gazdaság, míg a kommunista gazdaságban gyakorlatilag a magántulajdon zéró, minden állami tulajdonban van.( Ez alól kivétel volt a kádári Magyarország és Lengyelország, bár a magántulajdon erősen korlátozott volt, de volt.)Az, hogy az uralkodó pártelit tulajdonosként szerepelt, nem jelent semmit.Ez formális volt.
Ha a mérce az individualizmus ( vagy ha ezt tesszük a demokrácia fundamentumának), akkor az orbán rendszere tünhet autokratikusnak, de ez csak egy szélsőséges liberális vélemény.A mai Magyarország se nem kommunista, se nem fasiszta, hanem demokrácia.Az, hogy a magyar demokrácia nem úgy működik, mint például a skandináv demokráciák, annak nem Orbán az oka.Lengyelországban, Csehországban és a térségben sem úgy működik, mint északon.Ez nem Orbánfüggő.

- autoritariánus aspektusai a lényegesek: mindkettőben alárendelt szerepet játszik az individualizmus, az egyén szabadsága.
1986. szeptember 27-én a Metallica sorsa fordulhatott volna még annál is tragikusabbra, mint amilyen tragédia már önmagában az volt, hogy a svédországi Solnaból Koppenhágába vezető úton a turnébuszt vezető sofőr elveszítette uralmát a jármű felett és a busz belefordult az…..