Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andy Murray

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat fejlődtem középiskolás korom óta, akkoriban folyton láthatatlannak szerettem volna tűnni, lopakodó üzemmódban léteztem éveken keresztül az iskolai közösségben, ha valakinek mégis feltűnt a létezésem, akkor kellemetlenül kezdtem érezni magam, feszült lettem, igyekeztem…..
Andy Murray 2015.04.07 14:06:06
@Gerilgfx: Ez nekem szól? :) Ha igen:
Tényleg.. , de hát pont ez a szoc. fób. egyik jellemzője, hogy az ember sokszor nem tud megfelelően kiállni magáért.
Andy Murray 2015.04.07 21:08:37
@Gerilgfx: ,,Mindenkinek van egy terve, amíg szájba nem verem őket'' - Mike Tyson

Ez egy másik véglet, ráadásul napjainkban kevésbé ésszerű és hatásos a legtöbb felnőtt ember számára, mintha verbálisan tudja megvédeni magát.
De tudod mit?! Megígérem ha valaki legközelebb szórakozik leharapom a fülét. XD
Én vagyok a főnököm egyik kedvence. Hogy is ne lennék az, hiszen kedves vagyok mindenkivel, mindig mosolygok, bármit megcsinálok, gyorsan és precízen. Ez bár nem biztos, hogy jó nekem, hiszen kihasználható vagyok, de a főnökök többnyire szeretik az ilyen alkalmazottakat. Akik nem…..
Andy Murray 2014.11.08 13:17:57
@jel1:
Köszi, hogy ezt leírtad. Azt hiszem velem is ez a helyzet. A barátok elszállingóztak én meg azt éreztem/érzem, hogy az egész világ gonosz és másokkal van a baj. Végülis ha ezt elhiszem, akkor ez is lesz az én saját valóságom.
Szerencsére néha átélem, hogy milyen lelkesnek, céltudatosnak lenni, tele életkedvvel. De miért csak néha?
Nekem egy bevált módszer, ha sportolok. Olyankor jó kedvem lesz, úgy érzem tele vagyok célokkal és ez az érzés pár órán át elkísér, de nem tovább. Jó lenne mindig így érezni.. , de hogyan??
Van kiút a depresszióból, tudok még változtatni az életemen így 30 felett?
Andy Murray 2014.11.08 14:56:20
@jel1:
Hmm... érdekes. Nálam is előfordul, hogy magamat okolom, de van, hogy másokat.
Ez a kapaszkodás is ismerős. Sokszor féltékeny voltam, ha egy haver nem velem foglalkozott vagy más programot csinált és ennek hangot is adtam... :S
Andy Murray 2014.12.05 18:52:09
@Neala:
Nekem még eddig szinte sehol sem sikerült beilleszkednem. Szenvedtem az iskolában, és a munkahelyeimen. Sokszor pletykák és csúfolódások célpontja voltam. Sok helyről eljöttem, de az új helyeken sem lett jobb.

Persze felmerül a kérdés: miért akarjak megfelelni azoknak akik pletykálnak a másik háta mögött és rosszindulatúak? A pletykálást pl utálom, pedig a legtöbb munkahelyen nagy divat és a legnépszerűbb emberek általában a legnagyobb pletykafészkek közül kerülnek ki. Azt hiszem, hogy nem is akarok beilleszkedni közéjük, persze attól még elég rossz.

Most egyenlőre itthon "dolgozgatok" és azon gondolkozom érdemes-e még bármibe is belevágni. Küzdjek meg a helyzettel és tanuljak új szakmát vállalva az újabb megaláztatások lehetőségét, vagy vegetáljak itthon magányosan, de legalább "biztonságban"? Nem egyszerű..
Ez minden bizonnyal egy eltúlzott problémának fog tűnni minden olvasó szemében, amiről ezt a bejegyzést írom, de számomra hatalmas rettegést jelent mindez. Első munkahelyemen szembesültem először ezzel a kommunikációs eszközzel, azaz a faxgéppel. Elmondták gyorsan, hogy…..
Nem ígérek semmit a továbbiakra, mert nem tudom milyen ütemben tudok velük haladni, de nem tettem le a dologról. Korábbi részek: 1. bevezető lecke 2. lecke 3. lecke 4. relaxációs lecke 5. lecke 6. lecke 7. lecke 8. lecke 9. lecke 10. lecke Ha idáig eljutottál, sorban…..
Az egyik kérdés, amivel főleg a munkahelyemen találkozom, de gyakran a magánéletben is, hogy mikor szakíthatok félbe beszélgetéseket? Hogyan tegyem úgy, hogy ne legyek illetlen, de ne is pancser, aki fél órát várakozik, hogy mások befejezzék a mondandójukat. Gyakran megesik, hogy…..
Andy Murray 2014.08.21 16:56:51
@Kognitív Teknősbéka:
""...feltételek nélkül" értékesnek tudd magad érezni, függetlenül mások véleményétől, és függetlenül a túlságosan kegyetlen önkritikádtól is."

Ezt hogyan lehetne elérni? Én sajna betegesen sokat gondolok arra, hogy mit gondolhatnak mások és eléggé szenvedek e-miatt.
Régóta gondolkozom ezen, hogy egyszerűen képtelen vagyok megélni a pillanatot. Mindig várok valamit. Hétköznap a hétvégét, télen a nyarat, ősszel a karácsonyt. Ha a buszmegállóban állok toporgok, hogy jöjjön már a busz, vagy ha elmegyek nyaralni, akkor egy idő után haza akarok menni. Ha dolgozom,…..
Andy Murray 2014.08.18 21:14:54
@Daniellaaa: Ismerős szitu.:)
Ha jól emlékszem zen meditációra akartam volna menni és hát én is kellemetlennek éreztem, hogy előtte interjú van. Így itthon meditálgatok.
Andy Murray 2014.08.18 21:27:43
@Soluna: "És nem feltétlenül kell egyedül és nyugalomban lenni hozzá"
Igen, ahogy mondod. :) Néha nem árt erre figyelmeztetnem magam.
Egy buddhista témájú filmben találkoztam ezzel a mondattal:
„Minden amivel találkozol, lehetőség, hogy az utadat járd.” :)
Vajon az, ahogy a felettesünkhöz, esetleg tanárunkhoz viszonyulunk visszavezethető-e ahhoz, ahogy a szüleinkkel viselkedünk vagy viselkedtünk? Felállítható-e párhuzam, vannak-e hasonlóságok? Nálam jellemző a megfelelési vágy ezekkel a tekintélyszemélyekkel szemben. Mindig…..
Introvertált vagyok semmi kétség. A társasági események után alig várom, hogy hazamenjek pihenni, a hétvégémet sajnálom tartalmas programokkal kitölteni, inkább vagyok otthon és olvasok, vagy elmélkedek, egyedül ezt nem érzem elpocsékolt időnek. Szívesebben dolgozom egymagam és…..
Andy Murray 2014.07.04 16:59:57
Sziasztok!

Először is köszönet a blogért, jó tudni, hogy mások is vannak...
Én is érzek némi ellentmondást az introvertságban, a saját esetemben főleg. Miért van az, hogy annak ellenére, hogy kerülöm az embereket és félek bizonyos helyzetektől, néha azon kapom magam, hogy arról álmodozom sztár vagyok és mások elismernek és jól kommunikálok másokkal. Máskor meg imádok egyedül lenni.
Ez az ellentmondás itt a blogon is feltűnt. Sokan írják, hogy mások megszólják őket. "Elmegy melletted az élet stb.." és ez zavaró, mert nekik a zárkózott életük megfelel. Azonban ha ez így van akkor miért van itt Dr. Richards terápiája? Akkor most meg akarunk változni vagy sem? És ha igen akkor miért? Mások elvárásai, a társadalmi nyomás, vagy saját magunk miatt?
Ráadásul az extrovertál embereknek is megvannak a maguk problémái és a megfelelni akarásuk sokszor nemhogy gyengébb mint az introvertáltaknak, hanem erősebb: Hogy áll a hajam? Ebben a ruhában tetszeni fogok? Ha kiteszek magamról egy szelfit elegen fogják lájkolni?
Itt érdemes elgondolkodni arról amiről Gontar írt. Nem fog boldoggá tenni semmilyen cél elérése vagy az sem ha átalakítod a személyiséged.
Nem tudom, hogy Gontar erre gondolt-e, lehet, hogy nem, de nekem itt jött képbe a meditáció mint gyakorlat. Ennek kapcsán valamit egyértelműen megtapasztaltam: ha az ember olyan állapotba kerül ahol a jelen pillanatban tud időzni, akkor ott nincsenek félelmek és megfelelni akarás. Érdekes, de még egy ilyen tiszta görcs ember is mint én a meditáció kapcsán megtapasztaltam azt rövidebb időre, hogy milyen félelem nélkül létezni. Ezt persze a mindennapokban megvalósítani nagyon nehéz, de nem lehetetlen.
Andy Murray 2014.07.04 19:09:33
@Kognitív Teknősbéka: "Gond akkor van, ha valaki a félelmei miatt többet van egyedül, mint szeretné."
Akkor itt az ideje, hogy bevalljam magamnak, hogy ez rám illik. :(