Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N. J. Sándor

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Készült számtalan remek vígjáték már az évek során és ha az Oscaron nem is aratnak az ilyen típusú alkotások, azért időről időre feltűnik egy-két vígjátékszínész, vagy akár film is a jelöltek közt. Alan Arkin A család kicsi kincséért nyert pár éve, de a profánabb…..
Kár, hogy nem a UIP forgalmazza, mert akkor tutira HéROCKlész címmel került volna a mozikba... Ebben az évben kijut nekünk a "jóból": Herkulest annyira népszerűnek ítélték nemrégiben a filmkészítők és/vagy a filmforgalmazók, hogy egy éven belül rögtön tripla adagot kapunk…..
N. J. Sándor 2014.07.25 09:39:14
Előre leszögezem, nem láttam a filmet! Nem tudom ti voltatok e már úgy vele, hogy második (akár véletlenszerű) megtekintésre egy film jobban tetszett, mint azt megelőzően. Velem már néhányszor megesett. Mint ahogy az is, hogy az egyik kedvenc zeném, adott pillanatban inkább idegesített, mintsem szórakoztatott. Azzal magyaráznám mindkettőt, hogy nem voltam a filmhez (zenéhez) megfelelő hangulatban. Mert nekem ne mondja senki, hogy ha a legjobb barátja halálhíre után le tud ülni egy szórakoztató filmhez, és át tudja adni magát az élménynek. Tudom ez most egy kissé szélsőséges példa volt. Ha valaki "hivatásszerűen", mondhatni futószalagon nézi meg a filmeket óhatatlanul előfordul, hogy talán szeretné mégsem nem tudja magát tökéletesen függetleníteni az őt ért bárminemű impulzusoktól. Azt sem állítom, hogy ebben az értekezésben fel lehetne ennek a legapróbb csíráját fedezni, de volt már itt néhányszor ilyen érzésem. Ez ellen ugyan tenni nem lehet és nem is kell, de ennél fogva számomra minden értékelés véleményes, bárki "tollából" is származzon. Állítom ha az illető már eleve negatív előítélettel ül neki egy mozinak, abból lényegesen ritkábban születik pozitív vélemény. Szerintem minden filmnek "tiszta fejjel" kell nekiülni. Mintha soha az életben egyetlen filmet sem láttál volna előtte! Még nagyobb hiba, ha már a film nézése közben már fogalmazod magadban a kritikát. Hát hogy a francban lehetne akkor objektíven meg ítélni valamit, ha közben nem tudod magad átadni az élménynek?
Ennek az oka két esélyes, vagy én nem vagyok képes átélni, vagy a film nem képes megragadni.