Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oglu

34 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy a Jobbik is elindult a teljes elhülyülés útján. Nyíltan arról beszélgetnek a ravatalon családi szexet vizionáló LMP-vel, hogy szorosabban is együttműködhetne a két párt. Pedig ez azt jelenti, hogy Simicska karjaiból - Ungár Péteren keresztül - átsétálnak Mészáros Lőrinchez. Vagyis…..
Belső-Erzsébetvárosból menekülnek az ott élő lakók. Ennek oka, hogy alkotmányos alapjoguk, az egészséges környezethez, a pihenéshez való joguk súlyosan sérül, például a súlyos zajterhelés miatt A Kúria eseti döntése (Kúria Kfv II.37.761/2012/8) értelmében egy üzlet nyitva tartása az érkező és…..
Hétfőn körbekordonozták a Városligetben a leendő Magyar Zene Háza területét, a Ligetvédőket kitették táborukból, és bejelentett demonstrációs területükről. Várhatóan hamarosan fakivágás és építkezés kezdődik. Mi is a gond az építkezéssel? 1. A legalapvetőbb baj, hogy a Magyar Zene Házának semmi…..
oglu 2018.09.01 19:49:06
@nemecsekerno_007: Nem, az igazság teljesen független az 5000 ember jelenlététől. A projekt megállítására viszont szükség lenne rájuk.
oglu 2018.09.01 19:50:59
@röf: Konkrétabban? Mire gondol?
oglu 2018.09.01 21:42:41
@röf: Persze, van ilyen. De ez nem az.
  A 2018. május 14-i Pénzügyi és Kerületfejlesztési bizottsági ülés napirendjén szerepelt egy civil járőrszolgálattal kapcsolatos előterjesztés: „Döntés a turisztikailag frekventált Belső-Erzsébetváros területén határozott idejű civil járőrszolgálat felállítására, biztonsági, vagyonvédelmi és…..
A tegnapi fővárosi közgyűlésen 5 perc alatt megszavazták a VÉSZ (Városligeti Építési Szabályzat) módosítását. Ez a módosítás 600 városligeti fa védettségét szünteti meg (így kivághatóak), és plusz három 80 négyzetméteres vendéglátó egységet engedélyez, 500 négyzetméteres terasszal. Így készül a…..
Bár a rendeletmódosítást megakadályozta a fideszes kerületvezetés, lehetőség nyílt, hogy február 18-án helyi népszavazáson nyilváníthassák ki az erzsébetvárosiak, mit gondolnak a vendéglátóhelyek belső-erzsébetvárosi 24 órán túli nyitva tartásáról (mint köztudott Középső- és Külső-Erzsébetvárosban…..
Most Terézvárosban osztogatott a fideszes vezetésű önkormányzat olyan dobozos tojásokat, melyen őt hirdetik. Bajkai állítása szerint ő fizette ki ezeket a tojásokat, az önkormányzat alkalmazottai "csak" odaadták az embereknek. Felszólítom, Bajkai Istvánt, tegye közzé azt a számlát, mely bizonyítja…..
    október 3-ára rendkívüli testületi ülést hívtak össze Erzsébetvárosban, melynek egyetlen napirendi pontja a „bulinegyed” helyzete. Ez valóban örvendetes fejlemény, csak az az elkeserítő, hogy a fideszes kerületvezetés csak akkor vette észre, hogy nincs minden renden Belső-Erzsébetvárosban,…..
A Klauzália Facebook-csoport tagjaiból néhányan körülbelül egy hónapja Élhető Erzsébetváros néven civil szerveződést indítottak el a Facebookon, melynek célja egy modern, dinamikus és élhető Erzsébetváros megteremtése. A csoportba nemcsak az elégedetlen lakókat, hanem a vendéglátóhelyek és az…..
  A Heti Betevő Egyesület, civil közösség, a tagok ​saját energiáját, szabad idejét feláldozva segít a rászorulókon a Klauzál téren.​ 3,5 éve osztanak​ meleg ételt szegényeknek, hajléktalanoknak, alkalmanként 250-300 főnek minden vasárnap, télen-nyáron, hőségben-fagyban. Ezek az emberek lehet,…..
  A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala 2017. június 1-i határozatában megállapít​otta, hogy a tervezett, Budapest,​ XIV. kerület, Dózsa György úti mélygarázs létesítésének jelentős környezeti hatása nincs, környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatása nem szükséges. A tervek szerint…..
Szombaton délelőtt elkezdődött a Ligetmentő népszavazási kampány, az LMP elindítja az előregisztrációt. Mint köztudott, a Fővárosi Választási Bizottság az egyik kérdésemet hitelesítette a budapesti népszavazást célzó, Városligettel kapcsolatos kérdéseim közül. A kérdés így hangzik: „Egyetért-e Ön…..
I. Ennyire félnek a fideszesek Erzsébetvárosban is egy helyi népszavazástól? A decemberi testületi ülésre szerettem volna napirendre vetetni azt az előterjesztésemet, mely a helyi népszavazásról szólt, és azt célozta, hogy a választójoggal rendelkezők 10%-a (az eddigi 15%helyett) kezdeményezhessen…..
A decemberi testületi ülésre szerettem volna napirendre vetetni azt az előterjesztésemet, mely a helyi népszavazásról szólt, és azt célozta, hogy a választójoggal rendelkezők 10%-a (az eddigi 15% helyett) kezdeményezhessen helyi népszavazást Erzsébetvárosban (a törvény szerint a 10% a lehetséges…..
  Olyan többrétegű, alulról szerveződő civil közösséget hoztak létre, amely nagyon ritka a széthúzásairól híres mai Magyarországon. 2. Önzetlenül, idejüket, egészségüket, anyagi forrásaikat, segítségüket ajánlották fel a világ első közparkjának valódi zöldterületként való megtartásáért. Sok…..
2016. szeptember 12-én Erzsébetvárosban a Városüzemeltetési Bizottság ülésén tájékoztató hangzott el a VII. kerületi vízáramlásról. Ez azért volt érdekes, mert a tájékoztató tartalmazta az FTV Geotechnikai, Geodéziai és Környezetvédelmi Zrt. vízbázis-védelmi hatástanulmányát, melynek megléte a…..
Az LMP budapesti VI., VII. és VIII. kerületi szervezete várja azok jelentkezését 2016. szeptember 15. 24 óráig, akik az október 2-i népszavazáson az LMP megbízásából önként szeretnének szavazatokat számolni az említett kerületi választókörzetekben (név, cím, személyi azonosító, elérhetőségek…..
Ma, 8-án délelőtt, a volt Kertem hátsó részénél, bejelentett demonstráció helyszínéről a rendőrség kiszorította a Ligetvédőket, és az ottani sátrakat és egyéb dolgokat is el kellett vinnünk. Az őrző-védők megint elkordonozták a közterület egy részét. A rendőrök egy közterület-használati engedélyre…..
Ma délelőtt kellett megjelennem idézésre gyanúsítottként garázdaság vétségének gyanúja miatt a június 28-i, Közlekedési Múzeumnál történt események okán. Mint kiderült, csoportosan elkövetett kordonrongálással elkövetett garázdasággal gyanúsítanak, plusz az okozott kár 15 darab megrongált…..
2016. július 20-án Közlekedési Múzeumnál mondtam el ezt a beszédet: 27 éve, 1989-ben hasonló módon tiltakoztunk Kádár puha diktatúrájának jogtalanságai, törvénysértései, a jogállam sárba tiprása ellen. Az ember bármikor fiatalodna 27 évet, de ezt most szívesen kihagytam volna. A NEMZETI ERŐSZAK…..
  Évek óta szorgalmazom megvalósulását kerületünkben. Sokáig reménytelennek tűnt, de tavaly már a kerület költségvetése is számolt a kialakításával. Úgy néz ki, valóban lesz belőle valami még idén nyáron-ősszel, a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szakmai irányításával a Kis Diófa utca…..
A február 16-i erzsébetvárosi képviselő-testületi ülésen derült ki, hogy a fideszes kerületvezetés milyen pályázatokon tervezi az indulást. Ezek között legnagyobb megdöbbenésemre ez is szerepelt: B) 2016. évben benyújtásra kerülő pályázatok 1) Fenntartható közlekedésfejlesztés Budapesten…..
oglu 2016.02.28 15:06:52
@Indexes seggfejek: Ha normális hangnemben írna, még válaszolnék is. Így nem.
oglu 2016.02.28 17:59:11
@yazooo:
1.Gyalogosbarát: fákkal, fasorokkal szegélyezett utcák (köztük sétálók is), melyek megfelelő járdaszélességgel rendelkeznek, csillapított gépkocsiforgalommal.
2.Az elektromos autók használatát hatodik éve szorgalmazom az önkormányzatban, végre elértem, hogy vásárol kettőt a kerület. De sajnos ezek elterjedése hosszabb folyamat lesz.
Az átmenő forgalom csökkentése azt jelentené, hogy a kerület kisebb utcáit ne lehessen "menekülő útvonalként" használni. Azt is tudom, hogy ez komplex fővárosi forgalomszervezési
változásokat igényel (mert akkor növekedne a Thököly út, Rákóczi út stb. leterheltsége). A behajtási díjat végre be kellene vezetni.
3. A Klauzál tér környékén 4-5 telek parkolóként működik, és a Klauzál tér környéke tele van parkolási lehetőséggel.
E hasábokon is már leírtam az LMP álláspontját: elutasítjuk a tervezett múzeumi negyed Városligetbe költöztetését (júniusban az erzsébetvárosi képviselő-testület elé terjesztettem az erről szóló állásfoglalás-tervezetemet, de sajnos leszavazták)! A liget Budapest második…..
Mivel májusban előttem ismeretlen okok miatt nem volt testületi ülés, a június 24-i képviselő-testületi ülésen nagyon sok, 38 napirendi pontot tárgyaltunk. Ezek közül 4 az én előterjesztésem volt. Mivel 9 ellenzéki képviselő van a testületben (bár nagyon sok jelölő…..
      A Képviselő-testület 145-147/2015. (III.25.) számú határozataiban döntött arról, hogy a Budapest VII. kerület, Százház utca 1-27. szám alatti ingatlan hasznosítása tárgyában szükséges feladatok végrehajtásával az EVIKVÁR Kft.-t bízza meg. A hasznosítási…..