Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vel

24 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban szavazta meg a francia Parlament, hogy skandináv példát követve a jövőben ők is a prostituáltak fizető vendégeit fogják büntetni, nem a hivatásos szexmunkásokat. A svédek már 1999 óta így tesznek, a prostitúció csökkent is, de persze attól messze van, hogy megszűnt volna. Amíg a világ…..
Vel 2016.04.18 13:46:29
@Hutyutyuty:

Nem is az a lényeg, hogy egy adott közegben pont mi a szépség vagy a vonzerő mércéje, hanem hogy mindenhol és mindig létezett néhány általánosítható szabvány. Valakik jól járnak vele, mások meg nem. Egy olyan világ sem lenne feltétlenül "igazságosabb", ahol a fizikai megjelenés helyett például az intelligenciára kerülne a hangsúly. Valakinek minden rendszerben a sor végére kell kerülnie.
Le a kalappal! Rendkívüli teljesítmény olyan filmet készíteni a perverz szexualitás témakörét súrolva, hogy az unalmas legyen. Achievement unlocked! Az 50 szürkét bizonyos előítéletekkel és a kötelező iskolai feladatokat megillető lelkesedéssel néztem végig, de nem kell diplomás filmkritikus legyek…..
Ma reggel, közvetlenül az ébredésem előtti pillanatban döbbentem rá arra, hogy még adós vagyok bizonyos ígéretek teljesítésével. Egyrészt megfogadtam, hogy folytatom a csajozási ismeretterjesztő sorozatomat, másrészt, és ez még fontosabb, használható praktikus tanácsokat is…..
Vel 2014.05.18 18:14:05
Vel 2015.03.21 14:23:51
@Kukucsi:

A rosszfiút nem a rosszaságáért választják, hanem annak ellenére. Az más kérdés, hogy önigazolásképpen még el is hiszik maguknak, hogy tényleg és őszintén bejön nekik az illető sötét oldala. A hit, ami ezt a rendszert működteti (és megmagyarázza „A szürke 50 árnyalatának” hatalmas sikerét) a következő: a nők úgy gondolják, hogy a férfi „rosszasága” csupán egy álca, amit odaadó munkával le lehet kaparni az arcáról. Ez részben azért van, mert nőként megszokták, hogy folyamatosan szerepeket kell játsszanak és az igazi arcukat szinte soha sem mutathatják meg a világnak. Így nem meglepő, ha a jóképű de „kissé” alpári és durva sármőr mögött látni vélik az „érzékeny és sebzett lelket”, amit gyógyítani lehet a szerelemmel. Ez viszont csak tipikus vágyvezérelt gondolkodás. A nőkkel ellentétben mi férfiak másfajta szerepeket játszunk és a rosszaság színlelése nem része a repertoárnak. Aki következetesen seggfejként viselkedik, az rendszerint az is. Nincs alatta egy „érzékenyebb” réteg, ahová le lehetne ásni. Ő tényleg ilyen, nem játssza meg. Következésképpen nem is lehet gyógyítani. Ha így is mindent megkapott, akkor miért változna? Az agresszió számára a domináns, nyerő stratégia, ami mellett a végsőkig ki fog tartani. És akkor lapozhatunk a „Családon belüli erőszak” fejezethez.
Vel 2015.03.21 14:44:15
@Kukucsi:
Azt nem tudom, hogy jelen esetben pontosan mit takarhat a „tisztességes férfias” kategória, mert nyilván mindenki másként határozná meg ezeket a fogalmakat, de az biztos, hogy a „papucsok” rendszerint rosszul járnak. A rosszfiúkkal ellentétben ők nem hiszik el magukról, hogy így-is úgy-is bárkit megkaphatnak, ezért hajlamosak elviselni egy zsarnokoskodó nőt, aki rendszerint konyhai eszközként vagy érzelmi boksz-zsákként tekint rájuk. Bizonyos szempontból és fordított szerepekkel ez azonos az előbbi esettel, de hasonlóképpen tragikus eredményeket szül. A jó kapcsolatokhoz elengedhetetlenül szükséges annak a tudata, hogy a másiknak bizony vannak még egyéb lehetőségei is és nem valamilyen kényszerből van velem. Szóval, kell egy hatalmi egyensúly. :)
Az IDDQD a magyar sajtóban elsőként írt hosszabb elemzést a Gamergate-botrányról, ennek már másfél hónapja. Persze azóta is bőven lehetett volna írni róla, de szándékosan nem tettem. Egyrészt komolyan gondolom, amit szeptemberben írtam, hogy Magyarországról, az itteni…..
Vel 2014.11.04 12:34:36
@Keresztény szellemiségű luxuskurva:

"Restaurant Empire"

Vagyis, a nőknek a konyhában van a helyük. Morrancs kislánya ezt még időben megtanulhatja. :D

De tényleg, ha hosszas próbálkozás után sem talál magának megfelelő játékot, akkor ez inkább azért lehet, mert a (számítógépes)játékok alkatilag nem jönnek be neki. Ez nem tragédia, van más időtöltés is a világon. Lehet például olvasni…
Vel 2014.11.04 13:24:03
@Morrancs:

"Ha a játékipar kezdetektől úgy alakul ki, hogy a nők igényeire is figyel, akkor esetleg nem mennének csődbe egy ilyen lépéstől sem."

A játékipar fejeseinek valószínűleg feltűnhetett, hogy már a legkorábbi (és nemileg teljesen semleges) Pong és Space Invaders játékok is elsősorban a fiúkat vonzották. Ok, nincs konkrét adatom, hogy ezt alátámasszam, de mernék rá fogadni mindkét herémmel.

A nők igényeire ott figyelnek oda, ahol lehetőség van profitot kihozni belőle:
www.newfashionmod.com/wp-content/uploads/2014/01/Fancy-Shoes-Designs-2014-004.jpg

www.imdb.com/title/tt2322441/
Vel 2014.11.04 13:49:08
@Bobby Newmark:

A jelenlegi helyzet szempontjából teljesen mellékes, hogy az első játékok megjelenésekor miért a fiúk voltak a kíváncsibb csoport. A lényeg az, hogy ők voltak ott és minden ami azóta történt, függvénye ennek a konkrét kiindulópontnak.
A világ leghasznosabb szakmáját tanulom. Generációkon át féltve őrzött titkokat sajátítok el, amelyeket korábban csupán a bölcs uralkodók ismerhettek. Bizony: kommunikáció szakos vagyok! E mesterség tanoncaként szembesültem az igazsággal, hogy a tiszta és érthető szöveg…..
Vel 2014.09.02 21:33:44
@sule.andras:

A szöveg annyira pocsék, hogy az sem teljesen világos, hogy pontosan mit állít össze mivel. Annyi tiszta, hogy a nyugati típusú fogyasztói társadalmat kritizálja, de ezt anélkül teszi, hogy alternatívát ajánlana, vagy egyáltalán elmagyarázná hogy mi is vele a probléma.'Mert az olyan "cool".' Tényleg? Az is kétséges, hogy miként jön ide a társadalmi igazságosság és az élet értékének a kérdése.

Nincs egyetlen mondat sem ebben a zagyvaságban, amibe nem tudnék minimum két helyen belekötni. Olyan ez, mint egy csapongó monológ, amit egy nem kifejezetten művelt öregember pár pohárka szilvapálinka után produkálna.

Nem baj, majd lesz a gyerekeknek amin röhögjenek.
Ma is rám tört a hajlam, hogy írjak egy részletes elemzést a feminizmussal kapcsolatos kétségeimről, de aztán szerencsére ráeszméltem, hogy hülye lennék túl sok energiát fektetni abba, hogy két mondat után rám süssék hímsovinizmus vádját. Kompromisszumos megoldás…..
Vel 2014.06.05 17:06:44
@Néni:

A piramis alján ott vannak a hajléktalanok, a bebörtönzöttek, azok akik kénytelenek a legveszélyesebb munkákat elvégezni. Ezek viszont többségében férfiak. Úgy általában nem szívesen gondolunk a társadalomnak ezen lehangolóbb részlegére, ezért nem meglepő, hogy a feministák is hajlandók megfeledkezni róluk. De ott van egy rakás férfi, aki látszólag senki sem figyelmeztett arra, hogy csak igényelniük kell a privilégiumaikat, amikre hím voltuk által elvileg alapból jogosultak. :P
Vel 2014.08.08 13:43:31
@Néni: Ennek örülök. Hamarosan lesznek újabb írások is. :)
Jim Kuklar - 13 reasons you're not successful      Megszámlálhatatlan embert látni, még barátainkat is, akik várják, hogy a sikeresség és a szerencse egyszer csak bekopogjon hozzájuk. Azt várják, hogy a fényűzés csakúgy megjelenik az ajtójuk előtt, mert egyszerűen csak van…..
Amennyiben nem ma érkeztél a Nap nevű csillag harmadik bolygójára, az „ingyenes” szó látványa valószínűleg pavlovi reflexként váltja ki a gyanakvásodat. Jól sejted. Itt valami sunyi trükkel van dolgod. Kiindulhatnál például abból a hipotézisből, hogy az ingyenesség…..
Szeretném ma azzal kezdeni, hogy megismétlem az előző epizód fő következtetését, miszerint hibás megközelítése a társkeresési problémának a különböző manipulatív trükkök utáni kutatás. Ehelyett inkább arra lenne érdemes koncentrálni, hogy szép lassan olyan emberré…..
Vel 2014.05.04 23:16:37
@aldum:

Nos, a gyémánt ára valóban kevésbé köthető az ásvány ritkaságához, mint ahhoz a szimbolikus értékhez, amit ravasz marketinggel ragasztottak rá. Az viszont nem csak annyiból áll, hogy kitalálnak egy magas árat. Valahogy el kellett hitetni az emberekkel, hogy a gyémánt nem csupán egy szép kő, hanem annál sokkal több.
A modern self-help mozgalom alfája és ómegája a pozitív gondolkodás és az ebből fakadó optimista világkép. A recept annyira jól működik, hogy már egy 11 milliárd dolláros ipart táplál. Úgy tűnik, sokan vagyunk, akiket izgat a kérdés, hogy miként válhatunk sikeresekké ebben…..
Most egy érzékeny olyan témát veszek elő, amin erdélyi magyarként már régóta rágódok. Az írásom nem lesz mentes minden indulattól és feltehetőleg érződni fog rajta az elfogultságom. Igyekeztem a lehetőségekhez képest objektív maradni, de az ilyesmi nem mindig sikerülhet. Az…..
Az első rész itt, a második meg ott olvasható. A saját fantáziavilágába révedő ember cinikusnak érezheti a társkeresés és az egyéb szolgáltatások piaca közé húzott párhuzamot. Ugyanis a piac pofátlanul elvárja, hogy abszolút mindenért fizessünk, még akkor is, ha a…..
Kezdjük rögtön egy merész általánosítással: A szellemileg egészséges magyar ember rajong az összeesküvés-elméletekért. Ha ez valakire történetesen nem találna, akkor valószínűleg egy olyan személlyel van dolgunk, akit túlzottan lefoglalnak a saját kis hétköznapi…..
Már rögtön itt a legelején egy vallomással tartozom a (leendő) hűséges olvasóimnak. Bár nem vagyok híve a mindenféle megtévesztéseknek és egyéb sunyiságoknak, a fenti címet azonban csak egy ravasz csapdának szántam. Az volt a valódi célom, hogy idecsődítek egy rakás…..
Vel 2014.03.06 11:37:45
@Néni:

Nem volt szándékomban részletezni a sztereotípiákat. Már mindenki ismeri őket. :)
A Facebook lakosaként hetente átlagban másfélszer találkozok olyan írásokkal, amelyekben az alábbi két fő állítás fogalmazódik meg: 1. A rák ellenszere már ismert, de… 2. Ezt az ellenszert a gyógyszeripar szándékosan eltitkolja, mert a meglévő kevésbé hatásos kezeléseket…..
Eddig sem akadályozott meg a hozzá nem értésem, hogy nagyképű véleményeket hangoztassak különböző érzékeny témákban. Most azonban ennél is tovább fogok lépni és egyenesen társkeresési tanácsadásra vetemedek. Aki meghallgat, az nem fog rosszul járni, aki meg nem hallgat meg,…..
Bár viszonylag könnyen és őszintén tudok azonosulni a modern feminizmus törekvéseivel, legalábbis azokkal, amiket hivatalosan is a zászlajára tűz, néhány unásig ismételt mantrájával képtelen vagyok megbarátkozni. A legzavaróbb talán az a vád, miszerint a patriarchális nyugati…..
Nem vagyok híve az egy mondatos életbölcsességeknek. Ezek rendszerint valódi mélységet nélkülöző és gyakorlati szempontból teljesen használhatatlan közhelyek, amik legfeljebb csak egy kérészéletű optimista hangulatot generálnak olvasóikban. Nem meglepő, hiszen végül is ez a…..
  Hat külföldi és két Egyesült Arab Emírségek-beli állampolgárt ítéltek 8-12 hónapos börtönbüntetésre, amiért egy viccesnek szánt videót forgattak le Dubaj fiataljainak kultúrájáról – olvasható a BBC honlapján. A fiatalokat azért találták bűnösnek, mert a…..
Vel 2013.12.25 11:25:55
@fehérfarkas:

Bőven elég nekem annyit megtudni egy országról, hogy miként bánnak el azokkal, akik kritizálni merik a regnáló rendszert. Ez az egy információ automatikusan fényt vetít még egy rakás releváns dologra.
Vel 2013.12.25 14:27:24
@Valóraváltógép:

Én pedig úgy látom a dolgot, hogy ha egy ember veszélyben van, akkor nekem erkölcsi kötelességem minimum megpróbálni segíteni rajta.

Törödj nyugodtan csak a saját dolgaiddal, de ne lepődj meg, ha majd mások is leszarják a problémáidat.
Vel 2013.12.25 16:19:35
@Valóraváltógép:

Hát, neked is van egy tenyérbemászó stílusod, az biztos. Még szerencse, hogy nem mindenki úgy gondolkodik mint te. Ha neked egy feleségverő számonkérése is jogtalan beleugatásnak számít, akkor nincs miről beszélnünk.
Nincs olyan, hogy lustaság. Ma ezt a hipotézist szándékozom néhány racionális érvvel alátámasztani. Szilárd meggyőződésem, hogy végső soron mindannyian jobban járnánk, ha egyszer s mindenkorra leszámolnánk ezzel az értelmetlen és káros fogalommal. Természetesen ez sem fog…..
Az alábbi általánosítható folyamatábra azoknak a normális embereknek is hasznos információkat nyújthat, akik nem követik napi szinten a politikai csetepatékat, de szeretnék tudni, hogy ki hogyan hajlamos érvelni: Ilyen egyszerű ez!..
Tegyük fel, hogy NEM LÉTEZIK egy kevés tagú, de szinte korlátlan hatalommal rendelkező csoport, ami egy titkos összeesküvés által irányítaná a világot! Tudom jól, hogy ez a radikális gondolat pofátlanul szembemegy bizonyos körökben megkérdőjelezhetetlen dogmákkal, de akár a…..
Khlööörm körülbelül 60000 éve élt a Rajna forrásvidékének környékén egy húsztagú törzs mélyen tisztelt tagjaként. Életrevaló bölcsességei számtalanszor átsegítették kis közösségét a nehezebb időszakokon. Lelkes rajongói felmázolták a legtalálóbb mondásait képek…..
A probléma közismert. Nap mint nap minden vizuális médiumon keresztül, folyamatosan bombáznak minket különböző földöntúli szépségű nők képeivel. Ennek az inváziónak egyik következménye, hogy az átlagos nő önértékelése jelentősen csorbul, hiszen a rendelkezésére álló…..